|
![]() |
#481 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Razlike nema.Razlike se svode na manji proizvodni proces,veću paletu memorijskih djelitelja,zategnutije latencije itd. U biti ništa što ćeš u svakodnevnom radu osjetit.Ovo sa E5200,u obje solucije nikakve razlike neće bit,sad samo zavisi podržava li ploča te procesore. |
![]() |
![]() |
#482 |
debeli oklopni pacov
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() Tako sam si i mislio. Ako podržava proc - igraj i šuti. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#483 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
moze preporuka el cheapo ploče iz hg spota? na nju ide E5200 komp za starce od drage grafička nepotrebna,neće se igrat,pa može i integrirana... zapeo sam za ASROCK G31M-S 309kn ako netko ima nekakvo osobno iskustvo s el cheapo matičnom neka savjetuje ![]()
#484 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
G31M-S koliko vidim nije raspoloziv, a i da je, ja bi prije uzeo Biostar G31-M7 TE za 279 kn. http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033899 . Inace, sve je to isti drek sa el cheapo G31 plocama. ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@t-bird Mislim da ti je bolje uzeti neku AMD matičnu jer im je grafika dosta bolja, a razlika u cijeni i nije neka. Još ako uzmeš u obzir da su AMD procevi jeftiniji, lako nadoknadiš i razliku u cijeni ploče.
#488 |
Resident Arse
Datum registracije: Feb 2009
|
Koja je razlika između p43 i p45 asus ploče? Da li se radi samo o kojem slotu/portu više ili nešto konkretno bolje? ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Guest
|
Citiraj:
A inače, razlike između chipseta imaš na intelovoj stranici: LINK |
|
![]() |
#490 | |
Guest
|
Citiraj:
Nije sve samo u intelovim specifikacijama chipseta. A što se tiče broja pci/pci-e slotova i ostalih konstrukcijskih razlika, njih ionako 99% možeš zamijetiti i sam običnim promatranjem slika sa Asusovog popisa ploča... |
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#491 |
debeli oklopni pacov
|
Pozdrav. ![]() Ovako, frendu mi je crkla Gigabyteova P35 ploča (crkla kao sam ju uništio) garancije nema jer lik ne čuva račune.. ![]() Konfa je: Core 2 Quad Q8200 BOX Radeon X1950Pro 2x 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax HDD Seagate, 160 GB, 8MB, S-ATA300, 7200 Jedna SATA i jedna stara IDE prža.. Traži se nova ploča koja bi to sve mogla fino ponijeti, a budžet mi je rekao, citiram: "ako ima jeftina, nađi mi još jeftiniju!". Mislim da nekog OC-a neće biti (al tko zna, lik nije baš pri sebi). Mislio sam predložit ove: G31-M7 TE (da li ova ploča uopće podržava Q8200?) G31M-GS a vidio sam i da lik s foruma prodaje za 300 kuna: GA-73PVM-S2. Ikakav savjet? G31 ili ovaj nforce 630i? Možda neka ploča koju nisam vidio? I jedno pitanje koje mene zanima: Koliki pad performansi može očekivat naspram Gigabajtice P35? edit: molio bi da ne postavljate komentare tipa "uštedi još malo za P45".. konfa treba radit ODMAH, a love se ima za G31 ili ova nForsica. ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ako može onda Gigabyteova ta, ako ne skoro da je svejedno, bilo koja od te dvije iznad navedene bi bila OK (Btw. ta Biostarka mora podržavati q8200 iako nije naveden, ali je q8300 pa ne vidim smisao da njega nebi) ... A pad performansi, ako prije nije bilo ništa clockano, ne bi trebao očekivati uopće ... A ako ćemo o OCu onda su to dva svijeta ... |
![]() |
![]() |
#493 | |
debeli oklopni pacov
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#494 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ma radi na biostarki 100% ![]() A to je i uvjerljivo najjeftinije rješenje .. ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Prvo,ako znas di je kupljena,na maticnoj se obicno nalazi nekakva naljepnica sa serijskim brojem ili slicno,te na kutiji od nje.Ak imas to,vrijedi garancija. Drugo,zemi bilo kaj najjeftinije,ova biostar je nelosa ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
DS4 ima tzv."6-gear switching" , a ova druga "4-gear" napajanje procesora strujom.što više to bolje. DS4 ima 6 slota za DDR3 ram, a ova druga 4. i to je to. |
|
![]() |
![]() |
#499 | |
Resident Arse
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#500 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
reci mi u koje polje spajaš dvije HD3870X2 ili HD4870X2? ![]() najveće razlike su u podršci za RAM odnosno broju DIMM utora i izvedbi regulacije napona
![]() |
#501 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#502 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ovo je bilo zdravoseljačko objašnjavanje... pa možda se čovjek fakat kuži pa nemoram objašnjavat. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#503 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
P35 vs. P43 (zamjena ploče)
Ovo je moja dvojba. Dobio sam umjesto jedne riknute p35 ploče novu p43, točnije EP43-s3l. Ja trenutačno imam p35-ds3l Jedna ploča je obečana za slaganje pc jednom djetetu. Recite mi da li mi se isplati (s obzirom na tramak zamjene ploče i možebitnu reinstalaciju wina) mjenjat ploču za P43. To je otprilike ista klasa ploče, nemaju raid, isti nb cooler. Hvala svima sadašnja P35 nova P43 |
![]() |
![]() |
#504 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
#505 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Haha, izgleda da sam kupio zadnju Abit AB9 QuadGT u HGspotu za 500kn. ![]() Troumio sam se izmedju nje, DFI ICFX3200 i IP35 Pro i uzeo AB9 iako mi je joolka posteno nahvalio svoju ICFX3200. ![]() IP35 Pro je u konacnici otpala zbog velikog vdroopa sa quad procesorima (iako bi od ove tri izvukla sigurno najveci FSB), a DFI-ca jer mi nije poznato kako se ponasa sa quad procesorima. (Pored toga sam procitao puno negativnih komentara, pocev od pregrijavanja NB-a, losih performansi, pregrijavanja mosfet hladnjaka, itd.) AB9 Quad GT je inace "najbrza" P965 ploca (brza i od mnogih P35 ploca). Peterofazna digitalna naponska regulacija je presudila, jer ipak imam quada. ![]() Steta sto ih nema vise. ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
|
Vec sam ti pricao kakvo je govno ova moja P5B. S dualcem je isla do 400MHz FSB a memorija nesto sitno preko 800MHz (ispodprosjecni value chipovi), dok sa quadom izvlaci max FSB od oko 310MHz. A memorija nece preko 640MHz. ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#510 |
Premium
|
Je, Commando je najbolja, nema sumnje, ali pri potpuno istim postavkama QuadGT ima mrvicu bolje rezultate. http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2934&p=3 Tu nema Commando ploce ali se vidi da ostvaruje nesto bolje rezultate od Asus P5B Dlx i Gigabyte 965P-DQ6, odnosno Biostar 965 deluxe. Pored ove abitice je "najbrza" DFI DK P965. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|