|
![]() |
#481 | |
Guest
|
Citiraj:
Čak i high-end današnjih GPU-ova nije imun na boost dobiven crossfire-om. Ne mogu se stvari promatrati tako jednoznačno, imho ![]() Btw., to sa problemima je isto jako subjektivan i relativan pojam; ja do sada nisam imao većih problema sa multi-GPU sustavima... A o "neisplativosti" dodavanja još jedne grafe vs single GPU novije generacije isto tako bi se dalo "na dugo i na široko "... evo, ja sam nedavno prešao sa 2x460 768MB setup-a (SLI daklem) na AMD 7950 platformu, i kako igram uglavnom WOT, mogu reći da sam "sišao sa konja na magarca" (donekle)...max. usage memorije je negdje na 800MB sve postavke na max., 1920x1200reza, i imam min. fps barem 10-20% manji (max. je ionako na oba setupa tu negdje). BF3 i slične igre (u manjini, još uvijek) pokazuju boost, pogotovo u min.fps, što je i očekivano ( a zašto sam i išao zapravo na upgrade). Poanta je da sam ja sa SLI-jem kupio dovoljno vremena da dočekam noviju platformu po (meni) povoljnoj cijeni, dakle, meni se isplatilo kupiti vrijeme sa multi-GPU sustavom. A ti sad vidi za koliko se novaca dade kupiti dodatna 460-tka, ili čak dvije iste rabljene (novi setup odjednom), vs cijena ove 7950-tke. Ovo možda i nije najsretniji primjer (nVidia vs AMD prijelaz, igra iz primjera je "specijalan slučaj" po pitanju optimizacije), no kao što sam rekao na početku: sve ovisi od igre i od postavki koje se forsiraju. ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 20.09.2012. u 10:58. |
|
![]() |
![]() |
#482 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
A što kažete na HD6850 Crossfire vs HD6950 2GB? Koristim jedan monitor, 1920x1080. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#483 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Šta ti je povoljnije za džep, ja bi osobno između te dvije opcije išao na polovnu 6950, ima ih po ok cijenama ![]()
![]() |
#486 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
![]() ljudi pomagajte .ja sam instaliro crossfire i sve uradijo i registrovo se i da udjem u igru znate ono sto morate unjet login id i sifru i ja unesem i izbacimi vako this service is not avalibe it region . pomagajte sto brze. recite sta trebam raditi .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
kako inst cross fire |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kakve veze ima AMD CrossFire s ikakvim registracijama i sl? To je tehnologija uparivanja više grafičkih procesora u svrhu poboljšanja performansi. http://sites.amd.com/us/game/technol...rossfirex.aspx
![]() |
#489 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Banned
Datum registracije: Sep 2012
|
7850 CF Problem
Bok ljudi, evo uzeo sam dvije 7850 1GB i spojio ih u CF ali stvari ne rade baš kako bi trebale, a s obzirom da mi je ovo prvi put da koristim CF molio bih vas malu pomoć. Prije nego počnem samo da kažem na imam instalirane najnovije drivere i friško instalirane windowse, a CF sam uključio u CCC-u i nikakve postavke niti išta slično nisam dirao niti namještao. Problem je u tome šta imam ogromne frame dropove u BF3 dok koristim CF. Ako koristim samo jednu karticu (bilo koju od njih dvije) takvi frame dropovi mi se ne događaju. Znači single kartica u BF3 postavke na ultra i 1080p imam oko 40 fpsa konstantnih. CF iste postavke i ista rezolucija imam oko 70 fpsa ali svakih nekoliko sekundi se događaju dropovi na 30 fpsa i to postaje doslovno neigrivo. Zna li možda tko u čemu bi mogao biti problem, treba li namještati nekakve dodatne postavke za CF ili šta? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#491 |
Moderator
|
Instaliraj CFX profile tebalo bi pomoći http://downloads.guru3d.com/AMD-Cata...load-2782.html Battlefield 3: Tweaks to the CrossFire profile Battlefield 3 – Provides great CrossFire scaling and resolves stuttering issues when running in CrossFire mode. Tu su i zadnji http://support.amd.com/us/gpudownloa...vista64.aspx#1
![]() |
#492 | |
Banned
|
Citiraj:
I evo sad nakon desetak minuta mp bf3 gledam max usage u afterburneru- GPU1 99% a GPU2 52% |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Banned
|
Koje god postavke da stavim uvijek je ista stvar, samo šta su postavke niže dropovi se manje osjete, npr. sve na low imam oko 200 fpsa i padove do 150 fpsa i to ne smeta toliko, ako stavim sve na ultra bez aa imam oko 120 fpsa uz padove do nekih 60fpsa. Ako uključim aa i sve na ultra onda jedva da uhvatim 30 fpsa šta mi je malo čudno jer prije sam imao gtx 580 koja je sve na max vozila na nekakvih 40 fpsa. Pa nije vrag da su ove dvi slabije od 580-tke? A i kad imam odličan fps, npr. oko 80 i dalje je sve nekako trzavo i šugavo. Na 580-tki sa istim postavkama sam imao oko 50 i bilo je puno ''igrivije'' od ovih 80 šta sad imam. Neznam kako drukčije da objasnim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Koristis li AFR metodu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Moderator
|
Jedna GTX 580 ima više memorije i širu sabirnicu od HD 7850 1GB i to jako puno znači kad je opteretiš visokim postavkama detalja i filtriranjem slike. Dakle ove dvije imaju sirovu snagu GPU-a ali im fali memorije i memorijske propusnosti.
![]() |
#497 | |
Banned
|
Citiraj:
Kakve veze ima sira sabirnica sa tim, 256 bitna sabirnica u kombinaciji sa memorijom na 1300tinjak MHZ je dosta, eventualno VRAM negdje moze kociti ali i to sumnjam na 1080P i nize, tek na 1600P. Usput, rjesio je problem, BF3 AVG 100FPS i vise, min 60. Tako da nisi bio u pravu. Kod CF-a treba postaviti profile, AFR metodu koristiti i CAP2 u kombinaciji sa driverima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
ovo nije istina... bf3 na ultra postavke probaj mjeriti sa msi afterburnerom uzima preko 1.5 gb vrama a ako imas 1gb znaci nije dovoljno i tu ce sigurno biti problema bez obzira sto on misli da je riješio problem ali može to i bolje sa 2gb verzijama bi bilo bolje.. crysis 3 hoce cak 1.9gb vrama na maks postavkama a da ne pricam kada sam imao hd 7970 3gb vrama i eyefiniti setup.. znaci malo veca rezolucija ![]() zakljucak je da moze bolje i bilo bi bolje sa 2gb verzijama na tim vecim postavkama jer nema "bolje" igre koja ne uzima više od 1gb vrama.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Banned
|
Tvoj PC moze tjerati dvije HD 7850. Kupi si jednu HD 7950 i clockni CPU na 4GHZ+. |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Imam pitanje u vezi slotova. Naime nabavio sam još jednu 5850. Kada ih stavim da su obje u x16 PCIE slotu, onda su baš priljepljene jedna do druge i ova gonja nema airflowa i temperature odu u nebesa. Kada spustim jedan(točnije dva) slota dolje, onda ima 5cm razamaka i temperature su na normalnoj razini. Ali taj dolje slot je x4. I onda sam čitao na netu da je x4 slot bottleneck, da je na drugom čipu na matičnoj, te da podiše razinu microstutteringa. Hm. Nisam još imao vremena testirati, ali razlika u fps mi se čini par postotaka. Koje je po vašem mišljenju optimalnije riješenje? Ima mi smisla da je x4 bottleneck za neku 7950 konfiguraciju, ali za "stare zverke" 5850? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
imam hd6770...mogu je utopit za 400 kn, nez dal je to ok ili ne, ugl tip mi nudi 400 kn....i sad...razmisljam dal bi bilo bolje prodat nju i uzet nest bolje, nest kao 6850/70 ili da zamjenim maticnu i uzmem jos jednu hd6770...pa et, ko zna ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Imam i ja jedno pitanje. Imat ću uskoro nešto love pa me zanima jel mi se isplati ubacit još jednu 6970 ili prodati i uzeti 7970? Ova poprilično kašlje na 6028x1080, a sve na low u bf3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jeftina graficka za Crossfire?
Pozdrav. Nisam siguran dali sam na dobrom mjestu otvorio temu, ako nisam neka mod premjesti, hvala. Uglavnom, gledo sam malo graficke kartice na diskont24.com i iznenadio se kako je sve dana puno jeftinije nego prije par godina kada sam kupovao komp. Trenutno imam XFX HD4830 512mb DD3 i razmišljam si uzeti još jednu grafičku pa da stavim u Crossfire. Sad, neznam dali se to isplati? Planirao bih uzeti neku jeftinu grafu, pa sad ako netko može preporučiti koja ja najbolja za 400kn na diskont24 za uzet? Dali je bolje da se fokusiram za ovu drugu graficku na kolicinu memorije ili brzinu? Jer gledao sam benchmarkove i uglavnom ova koju trenutno imam je bolja nego vecina grafickih do 300-400kn... Uzeo bih ja neku noviju i bolju i zamjenio al kriza je jbg, a i moram procesor i napajanje sljedeci mjesec uzet tak da nemam nekog velikog izbora oko grafe Svaka pomoc je dobrodosla, hvala ![]()
GTA is a game, that's worth killing for! Zadnje izmijenjeno od: kreso93. 14.07.2013. u 12:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Jesi uzeo u obzir polovne HD 4850? Dosta ih se prodaje ovdje na forumu, njuskalo i slicno. Ako zelis crossfire, to mi se cini kao bolja opcija... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|