Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.08.2010., 02:48   #481
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
I koji DL manager na kraju koristite, a da ima desni klik za obuhvatit sve linkove? Da ne moram c/p?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2010., 16:57   #482
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
izišao chrome 6

Oglas
Staro 03.09.2010., 17:08   #483
trancer
Premium
Moj komp

trancer's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Ma za svaku novu verziju govore kako je najbolja u tome i tome, pa kak je super brza, minimalistički dizajn sve bolji i bolji... Evo sad sam probo verziju 6 i nevidim razloga zašto mi se prebacuje s Opere. Svaka čast developerima, nije lako browser napraviti no meni to nije još to. Inače, malo pre brzaju s tim zaokruženim verzijama, šta neznaju za 5.1, 5.2 itd. Malo premalo novosti se uvode u većim zaokruženim verzijama.
trancer je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2010., 17:21   #484
idzakovic
Premium

idzakovic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor trancer Pregled postova
Ma za svaku novu verziju govore kako je najbolja u tome i tome, pa kak je super brza, minimalistički dizajn sve bolji i bolji... Evo sad sam probo verziju 6 i nevidim razloga zašto mi se prebacuje s Opere. Svaka čast developerima, nije lako browser napraviti no meni to nije još to. Inače, malo pre brzaju s tim zaokruženim verzijama, šta neznaju za 5.1, 5.2 itd. Malo premalo novosti se uvode u većim zaokruženim verzijama.
Moje iskustvo je sasvim drukcije.
Radim svaki dan u Chrome-u i danas sam skinuo novu verziju.
U stranicama na kojima najcesce radim se zaista osjeti razlika.
Meni je rad postao ugodniji i brzi.
Staro 05.09.2010., 13:01   #485
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2010., 19:34   #486
trancer
Premium
Moj komp

trancer's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Ok, ja bih sad dao Chrome-u šansu no neke stvari o njemu mi nisu jasne pa ako me neko može prosvijetliti jer nisam baš pratio njegov razvoj. Zanima me integrirani Flash i PDF, čuo sam kako se to planiralo ugraditi pa mi sad nije jasno kak je to izvedeno, kaj Chrome postaje i PDF čitač ili?

Zadnje izmijenjeno od: trancer. 06.09.2010. u 00:45.
trancer je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2010., 11:29   #487
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Vrlo korisna opcija ako želite da vam neki tabovi stoje na istom mjestu i zauzimaju malo mjesta. Nije nova ali sam se sad sjetio. Isprobano na Chromium 7.0.509.0.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2010., 15:52   #488
Karlo2304
Premium
Moj komp

Karlo2304's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Vrlo korisna opcija ako želite da vam neki tabovi stoje na istom mjestu i zauzimaju malo mjesta. Nije nova ali sam se sad sjetio. Isprobano na Chromium 7.0.509.0.
Kakva je sedmica? Jel su stavili normalan favourite sidebar?
Karlo2304 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2010., 17:00   #489
Magla007
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
Ok moj google chrome je totalno poludio danas.
Verzija 6.0.472.55 imam win 7.
Otvorim chrome ko i inace al iznanedenje.Traka je sive boje i ispred onog na pocetnoj stranici www.google.hr pojavila se siva ikona planeta zemlje a kad kliknem na nju otvori se mali prozorcic imenom"Security information" i kaze:
! Identity:The identity of this website has not been verified.
!Connection:Your connection to www.google.hr is not encrypted.
Visit history:You first visited this site on June 10,2010.

Sad naso sam na nekim drugim forumima ljude sa istim problemom al nigdje rjesenja.Jel to chrome poludio pa je greska u njemu ili sam ja nesto zeznuo ili je ovo trenutak za povratak na mozillu.

Sam chrome radi normalno i gmail i bookmarks i otvaranje stranica sve radi ali svaku stranicu koju otvorim ima tu sivu ikonu zemlje ispred.
Magla007 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2010., 17:47   #490
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor Karlo2304 Pregled postova
Kakva je sedmica? Jel su stavili normalan favourite sidebar?
Misliš na Bookmarks? Ne koristim to, sad sam otvorio i izgleda normalno. Imam Speed Dial ali većinom ukucam prvih par slova što želim ili tražim u address bar. Time se automatski pretražuju bookmarks, history i web.

[/QUOTE]

Nisam to odmah skužio. Kad pinate tab i nešto se na njemu promijeni, recimo dobijete mail, tab se počne animirano presijavati

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 09.09.2010. u 10:00.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.09.2010., 17:33   #491
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Može li se u Chromeu namjestiti Bookmark Toolbar u dva reda?
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2010., 00:45   #492
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
I koji DL manager na kraju koristite, a da ima desni klik za obuhvatit sve linkove? Da ne moram c/p?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 16:54   #493
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jedno pitanje, tek sam instalirao Chrome i kada gledam youtube, kada kliknem na onaj button da poveća ekran (ne preko cijelog ekrana nego samo da ga poveća malo), onda mi ga svejedno poveća preko cijelog ekrana...nemam onu extenziju "expand youtube to full screen", Chrome je fresh instaliran, kako da maknem to ?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 17:31   #494
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Ne mogu shvatiti da *ebeni chrome nema adon za rad s više gmail računa i domena na gmailu. Bar ne onako kako je to ima u firefoxu gmail manager. Lupiš gore koliko hoćeš računa, privatnih ili domena, naštimaš svakih koliko da ti pogleda mail, iskoči snipet s hederom i bok. To mi užasno fali, kao i napradeni tab managment (po defaultu otvaranje linkova u novom tabu, bookmarka, addres bara itd). Nešto kao tab mix plus u FF. Ima tako nešto? Isprobao hrpu, nijedan mi ne paše.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 19:30   #495
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Jesi razmišljao o Windows gadgetu, zove se Gmail checker, izbaci ti u malom gadgetu kada primiš email i ukratko piše od koga je i subject, ako klikneš onda te vodi direktno na taj mail, naravno ako si stavio da ostaneš logiran... ?
Staro 26.09.2010., 19:34   #496
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
daj link na taj gadget
Staro 26.09.2010., 19:39   #497
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Ne mogu shvatiti da *ebeni chrome nema adon za rad s više gmail računa i domena na gmailu. Bar ne onako kako je to ima u firefoxu gmail manager. Lupiš gore koliko hoćeš računa, privatnih ili domena, naštimaš svakih koliko da ti pogleda mail, iskoči snipet s hederom i bok. To mi užasno fali, kao i napradeni tab managment (po defaultu otvaranje linkova u novom tabu, bookmarka, addres bara itd). Nešto kao tab mix plus u FF. Ima tako nešto? Isprobao hrpu, nijedan mi ne paše.
Nisam probao ali google ima nešto slično neovisno o browseru, Google Multiple Sign-in.

After clicking on the "change" link, Google informs that this is an advanced feature and that it will only work for Gmail, Google Calendar, Google Sites, Google Reader, Google Voice, App Engine and Google Code. When multiple sign-in is enabled, a drop-down is displayed next to your email address at the top of the page, so you can quickly switch to a new account.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 26.09.2010. u 19:57.
Staro 26.09.2010., 19:55   #498
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
daj link na taj gadget
http://macanoti.deviantart.com/art/G...dget-135743240

Probao sam mnoge gmail gadgete, jedino mi se ovaj sviđa, ima i sound notification. Da bi stavio svoju custom zvuk, a ne ovaj ugrađeni po defaultu, moraš otići u instalacijski folder od gadgeta i svoj zvuk preimenovati u defaultni koji je tamo i to je to...
Staro 26.09.2010., 20:49   #499
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Nisam probao ali google ima nešto slično neovisno o browseru, Google Multiple Sign-in.

After clicking on the "change" link, Google informs that this is an advanced feature and that it will only work for Gmail, Google Calendar, Google Sites, Google Reader, Google Voice, App Engine and Google Code. When multiple sign-in is enabled, a drop-down is displayed next to your email address at the top of the page, so you can quickly switch to a new account.
Ajd, budem probao no i dalje protestiram Ne, stvarno je nevjerojatno da chrome to ne podržava...
U FF je to izvedeno super, samo klikneš i odmah uđeš na mail, uz ostale sitnice koje život znače:

Zadnje izmijenjeno od: tor. 26.09.2010. u 21:01.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 21:19   #500
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Trebao bih preporuku za neki dobar download manager koji bi isao na Chrome te koji bi naravno bio takav da nastavi download bez greske kada ugasim i opet upalim komp...znaci mora stvarno raditi ok posto mi treba za malo vece fileove tipa 20-ak GB i sl. koji idu sa servera (na zalost na ovome ne mogu koristiti FTP pa mi treba bas takav download manager).

Zahvaljujem unaprijed!

P.S.

Chrome je sve bolji i bolji.....sada mi nije jasno kako sam prije uopce koristio neki drugi browser.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2010., 23:55   #501
media_plejer
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Jel sam ja ćorav il se na zadnjoj beti (7.0.517.8.) ne može maknuti "Najposjećenije" i "Nedavno zatvoreno" sa home ekrana?
media_plejer je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2010., 00:13   #502
Beg 4 Mercy
Registered User

Datum registracije: May 2008
e pozdrav
google chrome je naravno moj default browser i jednostavno po svemu bolji od konkurencije osim u mogućnosti postavljanja master passworda.
zanima me dali postoji kakav drugi način za zaštitu spremljenih passworda bilo neki tweak ili program?
hvala
Beg 4 Mercy je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 13:29   #503
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Kako mogu napravit backup postavki i ekstenzija na chrome-u? Vec su mi se u par navrata restartale postavke chrome-a i opet sam morao sve ispocetka
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 15:16   #504
Gile
Premium

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
Kako mogu napravit backup postavki i ekstenzija na chrome-u? Vec su mi se u par navrata restartale postavke chrome-a i opet sam morao sve ispocetka
Imaš u Chrome-u set-up sync pa probaj jel ti to odgovara.

Citiraj:
Settings that can be synced

Browser preferences
Bookmarks
Themes
All extensions downloaded from the Extension gallery , except those containing plug-ins
AutoFill data, excluding credit card numbers
Google Chrome Sync
Gile je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2010., 15:22   #505
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

sad sam to napravio i na prvi pogled mi izgleda da je to to. Sad mene zanima dok se to srusi opet kak onda to funkcionira. Jel chrome automatski povlaci stare postavke (te koje su syncane) ili treba kao neki restore radit (za sto nisam nista nasao). Vidim da su te postavke sad spremljene na moj google acc i da je on sad kao aktivan, vjerojatno je onda ovo prvo sta sam rekao
Staro 18.10.2010., 17:59   #506
Gile
Premium

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
sad sam to napravio i na prvi pogled mi izgleda da je to to. Sad mene zanima dok se to srusi opet kak onda to funkcionira. Jel chrome automatski povlaci stare postavke (te koje su syncane) ili treba kao neki restore radit (za sto nisam nista nasao). Vidim da su te postavke sad spremljene na moj google acc i da je on sad kao aktivan, vjerojatno je onda ovo prvo sta sam rekao
Tako je, on će ti automatski povući postavke koje su syncane kad se logiraš u account.
Gile je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2010., 15:16   #507
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

pod wrench -> about google chrome mozete updateat na final 7.0.517.41 verziju
Staro 20.10.2010., 15:51   #508
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Thanks na dojavi
Koliko vidim, GPU akceleracija još nije prisutna. Ili je, pa je treba "upaliti"?
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2010., 16:05   #509
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Citiraj:
Give it a Try
To try Chrome's built-in GPU acceleration, you need to run a cutting edge version of Chrome (even more cutting edge than the canary builds). You can find recent build of Chromium - the open source project behind Chrome - here. You can easily install Chromium parallel to Chrome and the two installs generally don't interfere with each other.

By installing Chromium, you will also get a chance to test Google Chrome Labs. You can find more information about this feature here.

Once installed, you need to run the application with the --enable-accelerated-compositing flag. To do so, you can either run the program from the terminal and set this switch by hand, or - in Windows - check the properties for the executable and append the flag to the target in the properties dialog.

Chances are that you won't notice too much of a difference right now, though you will probably notice some speed-ups while viewing highly complex pages.
izvor: http://www.readwriteweb.com/archives...gle_chrome.php
Staro 22.10.2010., 00:55   #510
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Zgodna extenzija za Chrome, Facebook Disconnect

Citiraj:
Facebook is notified whenever you visit one of the more than one million sites on the web that use Facebook Connect and has a history of leaking personally identifiable information to third parties.

Turn off the flow of your data to them!

Facebook Disconnect blocks all traffic from third-party sites to Facebook servers, yet you’ll still be able to access Facebook itself.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno