|
![]() |
#481 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
http://www.computerhope.com/boot.htm#71 Za USB stickove imaš HPov alat i fileove ![]() Making a bootable USB stick ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
ne, moras bootati USB (ili prziti bootabilni CD) s fileovima, i samo pokrenes .exe, nista komlicirano (ima step by step opis) Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: DeadMan+. 25.06.2009. u 02:12. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#484 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
HRD
Tri razloga zasto postam ovdje. Unaprijed svima sorry na OTu. 1. Nema stickya o novostima i novim tehnologijama kao na procesorskim podforumima. 2. Tu i tamo su ljudi postali zgodne i zanimljive vijesti iz storage svijeta a da im tema nisu bili drito SSDovi. 3. Na TPU su krstili ovu tehnologiju kao potencijalno konkurentnu SSDovima, pa cak i naprednijom od NAND-based rjesenja. Ok, dosta gluposti. "Hard Rectangular Drive Could be the Hard Disk Answer to SSDs ...DataSlide applies technology in new, patented ways to achieve unprecedented high performance 160,000 IOPS & 500MB/sec and low power <4 Watts for a magnetic storage device: 1. A piezoelectric actuator keeps the rectangular media in precise motion 2. A diamond solid lubricant coating protects the surfaces for years of worry free service 3. A massively parallel 2D array of magnetic heads reads from or writes to up to 64 embedded heads at a time ..." (ukratko, a za vise klik! na link iz naslova) Izvor: techPowerUp!
#485 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Čitao sam nešto o tome i djeluje zanimljivo, samo nisam ništa istraživao, ali bilo bi interesantno znati nekakav podatak o cijeni i kapacitetu. Možda čekaju da se SATA-3 počne koristiti. Edit: Evo jedan .ppt file. Kažu da su u siječnju 2006. ima disk od 36 GB.
If You want to be old and wise, You gone be young and stupid first! Pošteni trgovci: .1. .2. .3. Zadnje izmijenjeno od: Tomy B.. 26.06.2009. u 15:31. |
![]() |
![]() |
#486 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
svej to fino lijepo i krasno, ali, ak se mene pita, mehanički diskovi imaju 2 glavna nedostatka, a to je: random access time: kod ssd-a to traje u prosjeku oko 0.2 ms, a kod hdd-a oko 20 ms, tak da je vjerovatno slično i sa hrd-om, vjerovatno mu nisu svi bitovi trenutno dostupni mehanika: dakle, sama mehanika i pokratenje iste stvara zvuk, toplinu i uvijek postoji taj faktor kašnjenja mehaničkog dijela...i ono što me najviše smeta kod mehaničkih diskova je što su dosta podložni oštećenjima...uvijek moraš pazit na te diskove kad ih nekud nosiš, ko da nosiš jaja...odkak imam ssd u laptopu, stvarno puno manje mislim di i kak ostavljam ruksak u kojem je laptop, hoće se jako tresti kad vozim u aftu i slično... |
![]() |
![]() |
#487 | |
The Last Akkadian
|
Citiraj:
Ukratko, radi se o (uvjetno receno) piezo mehanici, i vrlo cvrstim materijalima (dijamantu kao jednoj od sastavnica: iznimno nisko trenje i vrlo visoka cvrstoca u kombinaciji sa kretanjima na mikro/nano-razini...ne znam) te specficiranoj iznimno niskoj potrosnji: 160,000 IOPS & 500MB/sec and low power <4 Watts for a magnetic storage device... Uglavnom, mislim da ideja nije za otpisati i da ce sa buducim novim i kvalitetnijim materijalima i novim nacinima prijenosa signala imati mjesta u buducnosti. Sto se tice pazenja, hm, pazio bih na laptop i sa SSDom i sa HDDom... ako nista drugo, onda zbog monitora mozda, ili cinjenice da je napravljen od plastike... common sense i guess... ![]()
![]() |
#488 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Mislim da je najbolje da ne pravimo budale od sebe pricajuci o stvarima koje ne razumijemo jer se jos razvijaju ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
The Last Akkadian
|
Citiraj:
I prodajes ga... Meni ovo izgleda kao SF sada, nano strukture, piezo mehanika i slicno... vidjet cemo sto ce vrijeme i trziste reci. Sto se mene tice, EOD.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#491 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
ne kužim kakve veze ima to što ga prodajem al evo, disk prodajem zato što planiram kupit opet neki samsung, mlc recimo, da vidim kolika je razlika, a lap prodajem zato što imam u planu uzet lenovo y430... uostalom, ljudsko srce nikad posve zadovoljno nije, uvijek ka boljemu teži ![]() |
|
![]() |
![]() |
#492 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Vidio sam da neki ne preporučuju transcend ssd-ove. Imam ponudu za ovaj SSD: http://www.msan.hr/katalog/CatalogDe...?prodId=135766 , pa me zanima da li da ga kupim ili se ne isplati tj. kvaliteta mu je kakva?
#493 | ||
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
ako je to MLC, jer mi ne otvara link što si dao. a oni imaju i SLC ako nisam nešto pobrkao, jer znam da je isto koštao MLC i SLC kada sam kupovao u Linksu, no ne znam jel isti proizvođač bio više ![]() rezultat: Citiraj:
napraviš neke optimizacije za windowse po raznim vodičima: http://www.ocztechnologyforum.com/fo...836#post300836 isto kao i particiju : http://www.ocztechnologyforum.com/fo...216#post325216 ne košta previše (a kupiš ga u hr i imaš garanciju kod nas) vani je naravno jeftinije ali nemaš garu, ali ako uzimaš izvana, onda naravno ciljaj na OCZ Vertex ili neki Samsung jer su kod nas preskupi
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 30.06.2009. u 12:22. |
||
![]() |
![]() |
#494 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne vidim o kojem je disku rijec, ali poznavajuci trziste ... radije Samsung ili OCZ Vertex odnosno Super Talent UltraDrive ME, posto ces ga koristiti kao sistemski, tj. bootabilni disk (pretpostavljam). BTW znam da je Transcend jeftiniji, ali nije to bezveze tako (pssst nemoj nikom reci, ali koriste lose kontrolere) ![]()
#495 |
Premium
|
http://img190.imageshack.us/img190/2977/90998182.jpg To je taj disk. Problem je u tome što moram uzet u msanu, a tamo ima samo transcend. Da kupim onda il ne? Kakve bi "probleme" mogao imat s njime? Dvoumim se između tog ssd-a i wd raptora.
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 30.06.2009. u 15:10. |
![]() |
![]() |
#496 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nijedan HDD nema što tražiti pored SSD-a, kakav god potonji bio.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#497 |
Señor Audiophile
|
Shtekat ce taj SSD ... nemoj ga uzimat za OS. Ovo ti je najbitniji dio za sistemca (lijevo Vertex, desno Transcend): ![]() ![]() Nadam se da vidis kolika je razlika izmedju solidnog i ispodprosjecnog ...
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 06.07.2009. u 03:05. |
![]() |
![]() |
#498 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
#502 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Stigao SSD: ![]() Samsung / OCZ / Super Talent kažu čitanje i pisanje do 200 / 120 MB/s ![]() Ovo volim kad se iznenadiš malo, a ne kupiš nešt pa onda kažu to ti nemože bolje radit, uvijek postoji dozvoljeno odstupanje i rezultati koje dobivaš su zadovoljavajući, bolje od toga niti ne može. Još nije u laptopu, sutra ću probat još neke stvari pa onda ide image s HDD-a na SSD. Evo i slika kako radi u laptopu (na SATA-I kontroleru): ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
I'm nightrider
|
evo malo benčeva diska prije i poslije iometrea... dakle, radi se o mom samsung slc 64 gb sa kontrolerom prve generacije tipkao sam o tome kak se sammy-i sami regeneriraju već dulje vrijeme, pa sam to odlučio pokazati sa svojim diskom. dakle, degradirao sam performanse diska sa sljedećim IOmetre setupom, koji je postavljen od strane dh41400 : Code:
2.) slucaj -Transfer Size Request: 512B -80% Read, 80% Random -Access Specification 100% -Number Outstanding IOs: 256 (takodjer fiksno i bez ramp up-a) -Number of workers: 4 (mora se rucno definirat za svakog) -Run Time: 20 min dolje su rezultati prije IOmetra, odmah nakon IOmetra i oko pola sata nakon IOmetra prije IOmetre: odmah poslije IOmetre: oko 30 min poslije IOmetre: testovi su odrađeni u safe modu kako bi se smanjio utjecaj samih windozera na rezultate jasno se vidi dagradacija kod writea za random i za 512k i vraćanje u normalu nakon nekih pola sata, što je meni facsinantno s obzirom na to da sam očekivao da će to trajati dosta duže... eto...I luv my sammy ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Señor Audiophile
|
Za laptop kontrolere ni ne treba vise brzine ![]() Sto se "regenerativnih" sposobnosti tice, to ce se ionako uskoro "preslikati" na sve ostale proivodjace (neke prije, a neke kasnije). Bas me zanima da li Tomyjev OCZ/SuperTalent/Samsung (OSS ![]() Dvije muhe ...
#507 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
a samsungov kontroler to radi sam, bilo u dosu, i linuxu, w7, w98...ju nejm it ![]() baj d vej, tommy-jev isto ima sammy kontroler, tak da, i on to sam radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#508 |
Señor Audiophile
|
Osim ako im ne predje u naviku koristenje Samy kontrolera ![]() Mozda i OCZ-u ... na Core, Apex i Agility serijama ... dobro bi im doslo. A onda neka verzija s internim RAID-om ![]()
#509 |
I'm nightrider
|
|
![]() |
![]() |
#510 |
Señor Audiophile
|
Sveukupno gledajuci, kada usporedim s ovim:
Nekako mi se gubi interes za bilo kojim Samsungom/OCZom/SuperTalentom/Intelom ... ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|