Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.01.2013., 14:10   #5011
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
HTC Desire, bez screen protectora. Skoro dvije godine, niti jedna crtica. Samsung Galaxy S2, preko godinu, ni crtice. Nisam probao Sony jer mi nije interesantan tak da ne znam.
Ne kužiš ti mene, očito.
Pa promijenio sam i ja, ne znam ni sam više koliko ts mobitela sve ove godine, kakve to veze ima.
Ja ti pričam da Sony dolazi sa već stavljenim screen protectorima na svojim mobitelima, i to takvim (tanak, ugodno klizljiv) da ga uopće ne kužiš da je gore po pitanju osjećaja pod prstima ili bilo čemu drugom.
Staro 08.01.2013., 14:40   #5012
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Zar ti nije ušao pjesak u zvučnik dok je bio ovako "uronjen"?
BTW. mogu misliti na šta ti liči ona stražnja glatka plastika koja je ultra osjetiljiva na sve osim pamuka.
Nope. A i ono kaj uđe propuše se malo. Niš posebno! Plastika je dobra, samo mi par slova otpalo

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
xulos, slika je slika.

@mad_duke:
Zar nije bila priča da baš Galaxy S2 ima osjetljiviji ekran, pogotovo naspram Galaxy S?
Nope, S2 ima jako djubre.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2013., 21:18   #5013
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Popravak digitizera za Huawei U8650 je bio oko 250 kn u ovlaštenom servisu (mmm-agram), a za ovaj ZTE bi moglo biti isto tako pošto su mobiteli takvog ranga.

Uglavnom preko telefona u agramu ti neće ništa reći, ja sam ih kontaktirao preko maila jednom prilikom za jednog HTC-a i tražili su me da mobitel prvo donesem njima da oni to pregledaju pa da mi kažu više. Ali inače su skroz korektni - na Huaweiju mi zamjenili poklopac za koji su me lako mogli odj....
Ok hvala . I ja sam kontaktirao agram preko maila

" zahvaljujemo na Vašem upitu.
Nažalost, kod ovakve vrste kvara nemoguće je odrediti koji će dio biti potrebno zamijeniti jer se radi o više dijelova .Tek nakon pregleda tehničara i njegove procjene moći ćemo znati konačnu cijenu popravka.
Postoji mogućnost da popravak bude napravljen unutar garancije ali točnu informaciju ćemo imati tek nakon pregleda uređaja.
Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju."

Nigdje ne mogu saznati tocnu cijenu koliko bu to koštalo , ali ovi u agramu su rekli da nakon procijene oni kontaktiraju korisnika dal da popravljaju ili ne . Pa se nadam da je valjda onda tako . Sutra ga nosim u vip i nek ga šalju pa cemo vidjet
xPsycho je offline  
Staro 09.01.2013., 17:13   #5014
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Huawei predstavio 6.1 inčni mobitel! http://www.svijet-androida.com/09/01...nch-ascend-d2/
dinos3 je offline  
Staro 10.01.2013., 10:19   #5015
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ima netko hands on experience sa LG Nexus 4? Zanimaju me paralele sa Samsung Galaxy Nexusom, dvoumim se dal' mi se isplati prec na N4...

Pa bi molio dojmove sa N4 ako ga je netko koristio dulje od sat-dva...
Staro 10.01.2013., 10:44   #5016
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Po onome što sam čitao, najviše primjedbi se ima na staklenu zadnju stranicu i ispodprosječni ekran. Čini mi se da u zadnjem Bugu veliki review istog.
Staro 10.01.2013., 14:42   #5017
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ekran je dealbreaker, nakon SAMOLED-a mi se tesko priviknut na sivu crnu boju

A izgleda da ću pričekat da pogledam sam to čudo uživo.
Staro 10.01.2013., 18:53   #5018
sarajevo
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
Fino izgleda ovaj Lg Nexus 4...
http://www.gsmarena.com/lg_nexus_4_e960-5048.php
2 gb ram,quad core procesor,8/16 gb memorije,4,7" inca displej, gorila glass 2,solidna kamera...ne znam sta covjeku vise treba od specifications.
Jedino ne znam kako se cini u ruci, kolko je otporan,cvrst ima li raznoraznog skriputanja plastike i slicno.

Edit:
Koji mu j qrac hardverska akceleracija na lg l7?
sarajevo je offline  
Staro 11.01.2013., 04:58   #5019
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Da se nadovezem na ekrane i folije... Bio sam zagovaratelj tih folija i maskica, imao htc wildfire kao sluzbeni mob koji sam nosio iskljucivo u torbici sa kljucevima i kovanicama... nakon vise od dvije god, mob je naravno cijeli pohaban po svuda, a i pao je nekoliko puta sa raznih visina.. sve u svemu, na ekranu ima par sitnih ogrebotina, nista sta bi nekog smetalo... Privatne mobove uvijek nosim u dzepu u kojem drzim samo mob...

E a onda sam si kupio galaxy s3. Nakon 2 mj koristenja, imao je preko nekoliko ogrebotina na ekranu, zadnja plastika cijela kao posmirglana... A stvarno sam pazio na mob, nisam ga nigdje nabacivao, odlagao da se guli i slicno...

Sad imam note 2 i vidi vraga, imam i gumeni case i foliju na ekranu... Jer stvarno, jadno je kad das tolko love za mob a ovaj sav pohaban nakon niti 2 mj finog koristenja... a ja bio uvjeren da se gorilla 2 ne da izgrebati... heh
zwer54 je offline  
Staro 11.01.2013., 07:22   #5020
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
... a ja bio uvjeren da se gorilla 2 ne da izgrebati... heh
to su price za malu djecu i ne kuzim kako neko moze ocekivat da nece zgrebat mob ako ga trpa u djep zajedno sa kljucevima i kovanicama. nikad to necu shvatit.
sta je tesko kupit koznu futrolicu na baji za kakvih 10ak kn i drzat u njoj ? ak nis drugo jednog dana mozes prodat taj mob za duplo vise neg svog izgrebanog.

geronimo_2 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2013., 09:43   #5021
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
to su price za malu djecu i ne kuzim kako neko moze ocekivat da nece zgrebat mob ako ga trpa u djep zajedno sa kljucevima i kovanicama. nikad to necu shvatit.
sta je tesko kupit koznu futrolicu na baji za kakvih 10ak kn i drzat u njoj ? ak nis drugo jednog dana mozes prodat taj mob za duplo vise neg svog izgrebanog.

Nisu priče za malu djecu nego je dokazano da se Galaxy SIII više grebe i spigava (fizički) od SII. To kaj je gorilla nova ne znači ništa ako ju stave tanjom ili kaj god su već napravili.

I da, teško je kupiti futrolicu (meni) jerbo, kupio sam mobitel, a ne mobitel plus torbica, futrola, protector ovaj ili onaj. Mobitel mora izdržati realnu količinu zlostavljanja. Zato košta toliko :P Sve ispod je loš mobitel.

Staro 11.01.2013., 10:27   #5022
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
slažem se potpuno. zato i stavljaju faking gorilla glass
Staro 11.01.2013., 14:18   #5023
sarajevo
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
Nije ni gorila cudo da zastiti telefon od svega, ali u generalu je jako dobra stvar.Pored tih ogrebotina dobra je jos i kad su tezi padovi u pitanju
Moj telefon je ima i vidim veliku razliu u odnosu na telefone koji nemaju, evo 3 mjeseca je mobitelu i ćize nema na displeju.necu reci bas da ga ne cuvam nikako ali ga i ne cuvam aman zaman previse.
Tek ovih dana cu sebi i za svaki slucaj kupiti i foliju.
Neke igrice aman zaman ne igram pa mi nece smetati ta folija previse
sarajevo je offline  
Staro 11.01.2013., 20:10   #5024
alcem
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Meni se taj Gorilla Glass cini prodavanjem magle. Mislim, urarska industrija je problem grebanja stakla rijesila prije kojih 100 godina. Umjesto mineralnog, stavi se safirno staklo i vozi. Imam sat star kojih 15-20 godina i nema ni najmanju ogrebotinu. Mozes ga kljucevima do sutra trati, nista... ima dobrano crtica po inoxu, ali na staklu nema nista.
alcem je offline  
Staro 15.01.2013., 16:51   #5025
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
Ok hvala . I ja sam kontaktirao agram preko maila

" zahvaljujemo na Vašem upitu.
Nažalost, kod ovakve vrste kvara nemoguće je odrediti koji će dio biti potrebno zamijeniti jer se radi o više dijelova .Tek nakon pregleda tehničara i njegove procjene moći ćemo znati konačnu cijenu popravka.
Postoji mogućnost da popravak bude napravljen unutar garancije ali točnu informaciju ćemo imati tek nakon pregleda uređaja.
Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju."

Nigdje ne mogu saznati tocnu cijenu koliko bu to koštalo , ali ovi u agramu su rekli da nakon procijene oni kontaktiraju korisnika dal da popravljaju ili ne . Pa se nadam da je valjda onda tako . Sutra ga nosim u vip i nek ga šalju pa cemo vidjet

evo mali update

Poštovani,

servisno izvješće je slijedeće:
Zamjena dodirnog zaslona, uređaj testiran i radi ispravno.Nema naplate.
Danas šaljemo uređaj.

mob. je bio poslan 11.1 , brzo je to riješeno
ugodno iznenađen
xPsycho je offline  
Staro 16.01.2013., 00:37   #5026
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
I nema naplate? Fino
tutix je offline  
Staro 16.01.2013., 03:26   #5027
trpi
Guest

pate li danasnji mobiteli od burn ina, konkretno imam note2 i zelio bih preko noci dok se puni imati desk clock fullscreen upaljen cijelo vrijeme

Staro 16.01.2013., 09:45   #5028
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

ne pate.

Galaxy S mi koristio više od godine dana kao sat na stalaži dok igram igre na kompu, da znam kad poći spavati, tako da kažem iz iskustva.

Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 16.01.2013. u 10:55.
Ivo_Strojnica je offline  
Staro 16.01.2013., 10:37   #5029
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Koliko ja znam (S)AMOLED ekrani pate od mogucnosti burn-in-a, plava boja najprije...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline  
Staro 16.01.2013., 20:09   #5030
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
evo mali update

Poštovani,

servisno izvješće je slijedeće:
Zamjena dodirnog zaslona, uređaj testiran i radi ispravno.Nema naplate.
Danas šaljemo uređaj.

mob. je bio poslan 11.1 , brzo je to riješeno
ugodno iznenađen
Kad se samo sjetim istog problema ali na SE neo-u...uf....
1. slanje - dobijem izvešće kao i ti, navodno dodirni zaslon i da radi...
2. slanje - (odmah nakon pr dana što su mi ga vratili)....da je sa mobom sve u redu...kao da promijenim sim karticu i sd karticu (bacio novce na drugu sd karticu i zamijenio sim za q.)
3. slanje - tek kad sam počeo divljat i hebavat im majke + prijetnje sa inspekcijom...itd, itd - uvidjeli problem (nakon što ga je serviser koristio 2-3dana (iz prve nisu htjeli jer nemaju vremena....samo ga spoje na nekakvu dijagnostiku koji je moj uredno prolazio...) te mi zamjenili maticu....i zamisli od tada nikad problema
Sonic1984 je offline  
Staro 16.01.2013., 20:43   #5031
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

nadam se da nebu takvih problema.... dobio sam danas mob i za sad radi sve ok kao i prije
xPsycho je offline  
Staro 16.01.2013., 21:28   #5032
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
ne pate.
Netocno. AMOLED degradira s vremenom, to je cinjenica. Plavi elementi i do 10 puta brze od zelenih. Mozda, tj sigurno je degradacija usporena sa novijim matricama i novim rasporedima podpiksela ali staticne slike ce prije ili poslije ostaviti "duh". Vise je "burn out" nego "burn in".

Ja ne bih ni u ludilu koristio AMOLED kao desk clock. SGS1 nakon godinu dana najobicnijeg koristenja = obrisi svih elemanata notification bara na plavoj pozadini. Na SGS2 ocekujem jos gore. Nije se bezveze Samsung vratio na Pentile na SGS3 i promijenio raspored na Note 2.
Rista je offline  
Staro 16.01.2013., 21:55   #5033
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pod ovim gore vjerojatno misliš na super amoled naspram amoled vulgarisa. Ipak je razlika.
Staro 16.01.2013., 22:55   #5034
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Netocno. AMOLED degradira s vremenom, to je cinjenica. Plavi elementi i do 10 puta brze od zelenih. Mozda, tj sigurno je degradacija usporena sa novijim matricama i novim rasporedima podpiksela ali staticne slike ce prije ili poslije ostaviti "duh". Vise je "burn out" nego "burn in".

Ja ne bih ni u ludilu koristio AMOLED kao desk clock. SGS1 nakon godinu dana najobicnijeg koristenja = obrisi svih elemanata notification bara na plavoj pozadini. Na SGS2 ocekujem jos gore. Nije se bezveze Samsung vratio na Pentile na SGS3 i promijenio raspored na Note 2.
Na SGS2? Molim lijepo. Nisam imao ni na Desireu burn-in. I kakve veze ima pentile sa ičim? Samo drugačiji raspored sub-piksela identične tehnologije.

Staro 17.01.2013., 00:13   #5035
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Na SGS2? Molim lijepo. Nisam imao ni na Desireu burn-in. I kakve veze ima pentile sa ičim? Samo drugačiji raspored sub-piksela identične tehnologije.
RGBG raspored u displayu kojemu zeleni pikseli traju daleko najdulje? Itekako ima veze. Pa i sam Samsung je priznao da je pentile dugovjecniji i razlog zasto su se vratili na njega sa SGS3 i zasto eksperimentiraju sa razlicitim stripe rasporedima. I sam SGS2 ima nesto vece plave piksele od ostalih iako je RGB matrica.

SAMOLED, AMOLED, OLED. Isti vrag. Za potrebe moba sasvim dovoljno za godinu-dvije. Za nocni sat, ne bas.
Rista je offline  
Staro 17.01.2013., 08:36   #5036
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Meni se čini da (možda) čuješ al ne vidiš Prvo si tvrdio ne vidiš ogrebotine na gorilla glass a sada da amoled nema burn in/out. Na Desire sam primijetio burn in u status baru (battery, signal level). Vrlo, vrlo slab ali primjetan ako postaviš bijelu pozadinu.
Ako je sadržaj na ekranu ravnomjeran, degradacija će se teško primijeniti. Ali ako se konstantno dio drži bijelim, onda će na tom mjestu doći do veće degradacije i bit će primjetna.

Biste li vi kupili mobitel na ovakvom mjestu? Većinom su fer i kažu da je kopija a i vidi se odmah po cijeni. Original je jeftiniji ali ne toliko da se isplati kupiti uređaj bez jamstva.

I jedan "original" na prvi pogled

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 19.01.2013. u 06:18.
LAcy je offline  
Staro 21.01.2013., 13:14   #5037
slish480
Yeeepiyaye
Moj komp

slish480's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Pozdrav imate li preporuku aplikacije koja ce obrisati foldere koji su ostali od starih aplikacija, rucno brisanje bi trajalo predugo, a i strah me da necu nesto zeznuti.
slish480 je offline  
Staro 21.01.2013., 13:22   #5038
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Meni se čini da (možda) čuješ al ne vidiš Prvo si tvrdio ne vidiš ogrebotine na gorilla glass a sada da amoled nema burn in/out. Na Desire sam primijetio burn in u status baru (battery, signal level). Vrlo, vrlo slab ali primjetan ako postaviš bijelu pozadinu.
Ako je sadržaj na ekranu ravnomjeran, degradacija će se teško primijeniti. Ali ako se konstantno dio drži bijelim, onda će na tom mjestu doći do veće degradacije i bit će primjetna.
Ali onda stvarno moraš držati konstantno bijelim. Ne znam, ja osobno zbog baterija tak i onak sve skoro držim crno, a koristim hrpu aplikacija tako da stvarno nemam stalno isti sadržaj.
Za gorillu sam rekao da imam dvije sitne (koje ne vidim u radu), ali eto. Kad ti mob padne sa metar i pol face down na rizol na trgu, ne čudim se. Na Desireu nisam imao niti jednu na kraju korištenja recimo (i on je padao, ali ne tak direktno na staklo).

Staro 22.01.2013., 00:26   #5039
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Evo isprobana bijela pozadina na galaxy s-u...nikakvih burn-in tragova.
Staro 22.01.2013., 00:39   #5040
Rista
Premium

Rista's Avatar

Probaj na plavoj, ako si ga stvarno koristio kao sat mora biti. Tehnologija jos nije ni na razini plazmi od prije par godina. Mozda nikad ni nece biti zbog drasticne razlike u degradaciji RGB elemenata.

Na S2 izbjegavam plave i cisto bijele ikone na crnim pozadinama, surfam u full screenu i ne pretjerujem sa svjetlinom. Vjerujem da je to dovoljno da se ne ponovi ista situacija kao sa S1. Frendu koji puno koristi messengere se vidi obris cijele tipkovnice
Rista je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno