|
![]() |
#4771 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
To je studio apartman? Ja bi iznad ulaznih vrata ako imas mjesta. Otvoris vrata kuhinje, zatvoris WC i hladis sve. Kuhnja nema prozor, znaci pakao po ljeti. Ako je ap, onda mozda bolje 2 manje klime da imas backup ak jedna krepa? I zavisi kakva izolacija i kamo puca sunce. Ima napu sa ispuhom? Stavi ako ikako možeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4772 | ||
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Jedina logična lokacija. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4773 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Prozori gledaju na jug. Znači, ako sam vas sve dobro shvatio - iznad vrata od kupaone bi bilo najbolje i da puše prema spavaćoj sobi (s otvorenim vratima)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4777 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Vikendica u unutrašnjosti, cca. 40 kvadrata, od toga nešto preko 20 jedna velika dnevna/spavaća soba, plus kuhinja i kupaona. Kuća je zidana, sa dvije strane većim dijelom ukopana u zemlju, na stropu je izolacija od stirodura (iznad deke, dakle) + velika nadstrešnica još poviše (dakle, iznad "stana" je natkrivena terasa). Prostor je relativno nizak, visina unutra je 2,20 m. Treba mi klima više za grijanje, a manje za hlađenje, jer je čak i za ovih omarina unutra bilo relativno ok - prozori su sa tri strane, a ovaj četvrti zid je, kako sam rekao, u zemlji (odnosno, stan se spaja zidom na odvojenu smočnicu, koja je baš u zemlji). Kakvu klimu bih trebao gledati? Električar mi je postavio pripremu - klima će ići na kraći zid te velike sobe - i kaže da će 3,5 kw zagrijat to sve bez problema. Usput, imam i peć na drva u toj velikoj sobi, ona zagrije dobrano taj prostor. Fasade još nema, iznutra je postavljen dupli knauf, sa izolacijom kamena vuna. Sva vanjska stolarija je PVC. Hvala unaprijed svima koji imaju neki prijedlog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4778 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4779 | |
.....
|
Citiraj:
![]() To je nešto online što sam našao: https://floorplancreator.net/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4780 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja bi isto rekao 1 ili 3, ovisno dal preferiras imati klimu u sobi ili ne, i sto je jednostavnije za izvesti (moj prijedlog je bio #1). Opcija 2 ce tesko ohladiti sobu, morat ces kuhinju zatvarati i nece biti idealno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4781 | |
.....
|
Citiraj:
![]() Da, moram vidjet koje su mogućnosti odvoda kondenzata i što je lakše izvest, kako kažeš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4782 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
klima mi je procurila s nutarnje strane, kondenzat se prelijeva i kapa po zidu i parketu umjesto da ide odvodom.. otvorio sam unutarnju jedinicu ali odvod izgleda čisto.. što znači da je problem s vanjske strane a nemam pristup, tj odvod ide u zajedničku rinu od zgrade koja mi je na metar i nešto od ruba balkona.. ![]() ![]() ![]() di ću sad naći servisera u razumnom roku haha.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4785 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Tak je i meni bilo i ispalo je na kraju samo da je cijev kod vanjske jedinice kroz koju ide vode pukla i nekako se sama presavinula prema gore tak da se voda vraćala unutra i kapalo po podu. Privremeno sam samo riješio problem tak da sam cijev presavinuo prema dolje i tjt.
![]() |
#4786 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
nemam nista tako tanko i dugačko, gurao sam plastičnu vezicu najužu i najdužu koju sam imao, od cca 50cm, ali naravno to je prekratko.. servis mi treba jer ne mogu dokučit na balkonu izlaz da vidim šta se tamo dešava.. doći će majstor isti onaj koji je klimu i postavljao sutra ujutro, dogovorio sam.. odmah će i servis klime napravit, i pogledat zašto baca neku P grešku kad se prebaci na grijanje.. na zimu ću uzet novu klimu koja dobro grije apsolutno, u nadi da čIko iz servisa ima tako nešto |
![]() |
![]() |
![]() |
#4787 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni danas ugradjen cetvrti Hyundai doma. Sad mi je zao sto sam zvao i kupovao klimu na netu i sto su mi je montirali neki drugi montazeri. Ovog cetvrtog mi je montirao kolega, ali on ne prodaje i ne radi inace s Hyundaijem. Ukratko sfusarili su mi instalaciju 3 klime u veljaci, instalacije su prekratke, nisu ni 2 metra duzina cijevi... Zbog toga mi unutarnja i vanjska jedinica previse vibriraju i rezoniraju jer su instalacije prekratne i napete (pisao sam vec o problemu vibracija). Vanjske klime koje se inace rastimaju i prozuje za 2-3+ godine, prozujale eto nakon 3mj. Bog zna sta ce biti za 2 godine, poispadat ce vijci od limova dotada. Sjebali su mi osnovnu stvar koja se uci na svakom klima seminaru - prekratka duzina instalacije i ostali rizici koji s tim idu, od cirkulacije ulja itd... U procesu sam dokumentiranja svega i pisanja maila trgovini preko koje je organizirana i montaza, te alfasolu u cc-u. Ima da na prvom servisu vrate metar i pol cijevi gdje trebaju biti. Zanimljivost, Hyundai 09-GMV3 nema isti firmware kao 12-GMV3, v1.0.8 naspram v1.0.9. Zbog toga na slabijem modelu nemam uvid u 7-dnevni graf temperatura i podsjetnik za ciscenje filtera.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 16.08.2024. u 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4789 |
49%winner
|
A vidim, da, pogledao sam. Pa ti budi sad pametan... U ovom manualu za GMV3 kaze "minimum 3m radi minimiziranja vibracija i buke". Ok, nema stete za sustav, ali imam probleme s vibracijama. Kao sto rekoh, na dvije od tri klime sam se ziv ubio da ih 'ukrotim' i smanjim vibracije vanjske jedinice do te mjere da sam sve vijke provjeravao i pritezao, stavljao gumirane/filc podloske gdje se limovi diraju, stavljao cak i letvice izmedju fasade i lima lagano poduprto da smiri limove. Sta to je posao? Prvo sam samom sebi rekao, jebat ga, kupio sam krs proizvod za male pare i sta sad (mislim na GMV2 model) ali nakon svega pogledanog dolazim do par zakljucaka - duze cijevi bi mooozda pomogle u sprjecavanju prijenosa vibracija, i mozda mi je instalacija sfusarena sto se mooozda dodatno potencira jer su cijevi krace.
![]() |
![]() |
#4791 |
49%winner
|
Sad ne vibrira jer sam izmajmunirao da budu tihe. Slao sam video prema trgovini, ali s obzirom da sam rijesio problem, vise ga nemam sejvano. Sad mi je zao jer je zvucalo grozno. Rezoniralo bi kuciste na obje GMV2 kako bi kompresor modulirao, to se tako lijepo prenosilo unutra da je to cudo. Jedna klima je kliktala tak taktak tik tak toktoktok kao da netko lagano kucka po limu na random. Spavaca soba, da popizdis. Druga je bas zabrujala na 2-3 sekunde dok kompresor ne ubrza i promjeni frekvenciju. Druga soba/ured. Unutarnja je zvucala kao da struze nesto metalno. To se dogadjalo u modu grijanja, svaki put kad se zavrti kompresor. Znaci svakih 20-30min kod odrzavanja temperature. GMV3 je miljama tisa, nemam tih problema na njoj, i vanjska je osjetno tisa kada krene raditi. Limovi su puno solidnije slozeni. Na GMV2 su obje klime zijevali limovi pa sam slagao ove zakrpe. Jednostavno kao da su zazori veci, vijci su bili ok stisnuti: https://imgur.com/a/MJVnldZ
![]() |
![]() |
#4792 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nije ti to do cijevi. Da su obje jedinice obješene na "zraku", opet bi se prenosilo, čim lim toliko vibrira, do je do komponenti u njoj. Može sam ventilator biti u debalansu, ili možda "lošiji" kompresor. Isto moram pohvaliti GMV3, da radi stvarno odlično. Hladi i veči prostor nego je namijenjena, pošto su polukatovi u pitanju, pa se hladan zrak spušta s gornjeg dijela u donji. Fora je i namještanje brzine ventilatora po korak od 1%. Nisam mjerio dal je razlika u puhanju npr 3 i 14%, ili je to samo fora, a u biti je 5-6 brzina u nekim rasponima
![]() |
#4793 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Koristi li netko breezeless klime? Razmišljam da stavim jednu u spavaću sobu jer ne podnosim puhanje klime, ali ne znam je li cijena opravdana, s obzriom da je razlika u cijeni gotovo 300 eura. Posebice jer svoje midea klime mogu staviti na stvarno lagano puhanje zraka... p.s. znam za one adaptere s aliexpress-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4794 |
49%winner
|
Spavam pod klimom i ne znam da li bi dao 100, a kamoli 300 eura vise za breezeless. Koliko dobro one raspusu prostor jednom kada ga zelis brzo ohladiti/ugrijati? Imaju li šusa? Sto si i rekao Midea ima taj silent mod (dugi klik na fan tipku) i to mi je super dovoljno za spavanje (imam Hyundai, ali to je prepakirana Midea). Sve dok ti krevet nije tocno nasuprot klime jer tada ces uvijek nesto osjetiti, to nema dvojbe. Tada bi razmisljao o breezelessu. Po meni je bitnije ono sto je malo teze kroz specke iscitati - kako dobro klima modulira dok hladi. Npr. hoce li 10min rokati hladno, pa skroz stati puhati kad dostigne temp. Hoce li nastaviti puhati preko hladnog isparivaca, a zaustaviti kompresor. Hoce li smanjiti rad kompresora i nastaviti puhati ne jako hladan zrak. Prva opcija mi je osobno najgora jer jednom kada klima/ventilator stane raditi, brzo pocnes osjecati toplinu prostora, pogotovo ako je losija izolacija. Zidovi griju, osjetis to, a i temp u sobi pocne polako rasti. To lako provjeris kada skroz ugasis klimu i vidis koliko brzo ti postane toplo. Onda kad se prostor malo zagrije, klima se aktivira, krene puhati dosta hladan zrak u startu i postane neugodno dok spavas, usprkos silent modu gdje vent radi najsporije. Pretpostavljam da tvoja Midea ugasi ili uspori kompresor, ali i dalje nastavi puhati preko hladnog isparivaca i taj ispuh je ugodniji, konstantan je, pa se kompresor pali svakih 20-30min... Opisujem ti i Hyundai, on unutra stalno pirka kada hladi, ali vanjska jedinica se pali dosta rijetko i radi ~5min prije nego opet stane. Kod mene su klime uvijek upaljene, pa samo odrzavaju temp. Unutarnji vent mi se na GMV3 modelu ne gasi, uvijek pirka, ali na GMV2 modelu zna nekada potpuno stati. Nisam jos razmisljao o tim adapterima s alija, zasad nam je oke i ovako.
![]() |
![]() |
#4796 |
Premium
|
Svaki tjedan, harač jedan. https://www.index.hr/mobile/vijesti/...vijesti_prva_m Dole komentar da je to ok jer imamo mogucnost klima uredaja bez vanjske jedinice ![]() Taj vjerojatno ima vec 3 jedinice na zidu pa ga zaboli za druge. Tipicno |
![]() |
![]() |
![]() |
#4797 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
pogledaj na što liči centar i pročelja u Beogradu, te vanjske jedinice vise po pročeljima, kaplje, padaju, hrđaju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4798 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ne samo to, treba poskidat i ove postavljene ciganluke, to bi bio poso, pogledaj npr ovo, centar zg https://www.google.com/maps/@45.7998...oASAFQAw%3D%3D
![]() |
#4799 |
Premium
|
Kužim ja to djelomicno, ali, sta je sa ljudima u zgradama koji nemaju balkone i mogucnost staviti skriveno? Cemo ih pustiti da pokrepavaju? Ja sam isto stavio 2 klime u zgradi na balkone, i time ostao bez malog balkona i oko 1m2 velikog balkona, al ja sam imao tu mogucnost. Sto se tice kapanja kondenzata, bar je to rjesivo bez problema. Jedna vertikala i vanjske se spajaju u to. Done. I to treba natjerat da se radi. Edit: kolko vidim, vecina klimi je unutar balkona sto je ok imo. Nije valjda da bi vi i to zabranili. Mislim zgrada je tolko ružna i gadna da je tak svejedno jel koja klima gore lol. Za satelitske, pa nek vlast otvori kesu, ugradi sisteme ljudima na krovu i svi se spoje na to. I svi sretni. Ionako dajemo hrpetine love u sistem jel tak. Nemos preko noci u ovakvoj zemlji sa ovakvim sistemom i ljudima koji jedva kraj sa krajem spajaju ic izmisljat ovakve stvari kao sto oni rade zadnjih 15ak dana. IMO. Mene zaboli, ja sam u kući obiteljskoj i stavit cu sta god me volja na fasadu. U apartmanu sam pazio kolko sam mogao. Naravno da je satelitska na balkonu. Gdje cu je drugdje stavit. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 27.08.2024. u 11:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4800 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
radim u zgradi koja baš iz tog razloga neda vanjske jedinice, imamo prijenosnu klimu, smeće je bučno, ali eto, nema ciganluka kao na linku iznad
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|