|
![]() |
#452 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() Nesreče li ... Prošli tjedan nisam stigao nabaviti Tracere a sad ih više nema... ![]() ![]() Pa bih vas molio da mi preporučite neki drugi 2x 2Gb kit s uvjetom da nije Kingmax i da su CL4 latencije... a da se budu slagali s mojim 2 x 1 Gb "Običnih" Ballistixa na 800Mhz i mojom pločom.... I usput imam 1 pitanje za vlasnike 2 x1 Gb Ballistixa.... Več mi se 3 puta u tjedan dana dogodilo da mi se se komp cijeli zbloka i tu stoji... primjer: Jučer navečer igrao Grid na VIsti 64 Bit, i nakon nekog vremena komp je zablokirao i nije reagirao na ništa tipa Alt+ f4, ctr+alt+delete... i pritom je muzika zablokirala tj.. nije se prekinula nego zaglavila... ![]() I restartam ja ručno matičnu kad ona se počinje sama od sebe restartati (5puta ) i nikako da se boota... ![]() Sad ide zanimljiv dio. Izvadim ja 1 pločicu rama i matična se boota... ![]() Stavim ovu izvađenu pločicu na mjesto one prve i opet matična se boota... ![]() Stavim ponovno obe pločice na ista mjesta i matična se ponovno boota.... ![]() E sad neznam kog da krivim : matičnu koju imam par dana , memoriju , oboje ili Leteće medvjediće .. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Malo googla i da vidis sta se sve dogadja - driveri/sjeban bios/powerplay ili kombinacija. moze i youtube pa tamo vidis tocno iste simptome koje si opisao evo i jedan link - odmah na prvom postu ti je youtube filmic gdje lik prikazuje taj problem, a kasnije imash i kvazi rjesenja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
aka Striko
|
![]() Citiraj:
Stigao doma komp ugašen... ![]() Probam ga upaliti boot ne radi... ![]() ![]() Izvadim 1 pločicu rama probam restart.. vidi čuda radi............ ![]() Ovo je ludo več................... ![]() Da flasham bios? Bi to značilo kaj? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
nemas kaj zgubiti, flashaj s najnovijim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
aka Striko
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kako rikavaju ti ballistixi ,pa to je nevjerojatno. U kompu bila 3X dvostrani i 1x jednostrani ballistix 800. Radili 6 mjeseci, odjednom 3 dvostrana crkla. Bez klokanja bez icega. Covjek uzeo jer je mislio da su bolji,nije htio klokat. Asus p5b ploca. Vec mjesec dana na garanciji. Za sada sam najzadovoljniji s transcendom. Ako se ne kloka naravno |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
aka Striko
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#462 | |
aka Striko
|
Citiraj:
![]() Al ovo me več ubija.. Memtest nije izbacio nikakve errore.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
aka Striko
|
Dal bi to uopče spadalo pod garanciju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
aka Striko
|
Moduli "rade".. al nisam siguran da bi mi to priznali čujte danas je radila pa se komp ugasio i nije se htio bootat više... dok nisam izvadio jednu pločicu van... a kad sam upalio proradio naravno s 1 keksom, ugasio... stavio drugi unutra i sve radi.. do ponovnog identičnog problema... Nebi želio zamarati servis tak nečim-.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
gle, to se i meni dogadja cista at random, a nema nikakve veze s memom. Isto vista 64 bit-a, grafe u sigu ![]() Problem kod 4xxx serije, izgleda da vecinom kod sapphire original izvedbe hd4870 i kod hd4850 toxic. Jedno od rjesenja je kao flashanje biosa. Evo recimo sad komp radi valjda vec 2 tjedna bez ikakvih problema (a nista novo stavljeno, ni drugi driveri - nista), a prije toga tu i tamo rusenje u aoc-u, kao na tom youtube filmicu. Tu su u pitanju taktovi, grijanje (vrm-a, jer recimo tvf900 dobro ohladi sam gpu), sjeban powerplay, driveri, losh bios, etc... Iskreno mislim da ti imash dupli problem - em tu grafu, em memu koja ti rusi sve izvan igara i 3d mode-a. Tako da nakon rjesavanja meme flashaj bios grafe ako mozes jer mozda se desi da ces i dalje imati tu i tamo gore spomenuta smrzavanja, a mozda i neces ![]() Za pocetak flash biosa maticne, pa opustanje latencija ballistixima (manji takt), da vidis u cemu je problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Rijesenje: kupio sam OCZ (2x1) i jos kraj njega ubacio Kingmax (2x1) i nema vise BS. Proc je lagano dignut (2,66 na 3,2) i sve radi bez bilo kakvih problema Stvar je ili u tim nekompatibilnostima ili je Crucial imao vecu potraznju i proizvodnju Ballistixa pa je poceo izbacivati losije serije samo da proda Zamjetno je i to da se na nasoj trznici u zadnje vrijeme prodaje najvise Ballistixa. Zasto ih ljudi toliko prodaju ako su tako dobre ?
![]() |
![]() |
#470 |
aka Striko
|
Flash Biosa je riješio problem. ( Valjda) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
red drum
Datum registracije: Aug 2008
|
imam i ja crucial ballistix tracer 2x1gb keksove na 1066mhz,odnosno imao sam ih do prije 5 dana dok ih nisam morao obadva odnijet u Linksov servis....radili su 2,5 mjeseca bez problema,bez oc-a,ma perfekcija čista dok jedan dan BSOD,restart,BSOD,nema bootanja pa opet solo restart itako u nedogled.testirano sa memtestom i jedan keks izbacio preko 700errora................................... sad čekam povratni info sa servisa,odnosno da mi kažu "da zaista je krepala memorija"
![]() |
#472 | |
aka Striko
|
Citiraj:
Poz. Evo care pridružuje im se moja 1 pločica... J*** ... Ballistix... ![]() Nadam se da budem ih stigao ovaj tjedan sendat u Links. Ballistix R.I.P. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Guest
Datum registracije: Dec 2008
|
Ballistixi, oce mi proc jamstvo???
E ovako, imam ballistixe kupljene u linksu, ALI sam izgubio racun! E ali imam ono preko neta sto sam narucio, ponuda br i sve, na accountu kod njih na liks stranici, pa bi ja to isprintao i poslao njima umjesto racuna... u biti to i je neki racun, sve pise na njemu ! Hoce mi proc to umjesto racuna??? Ballistixi su riknili prirodnom smrcu ! btw. to su oni sto su rucno stavljani cipovi na njih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
proci ce samo budi uljudan i sve pet .
![]() |
#476 | |
Premium
|
Citiraj:
evo ja imam balistixe na 1066mhz, 4x, radili pola godine kako treba i evo sada poceli problemi....lud sam, ne znam u cemu je problem, cas blue screan, cas memory error, cas ne mogu upaliti komp...ma... a kao za vraga na gigabytu su... e sada...ima tko da ima na p35 ds3p 4x1gb pc8500 balistixe? zanima me na kojim postavkama rade? dok sam imao 2x1 uredno su radili na 1125mhz na 1,8v 5 5 5 15 sad sa 4gb bune se na 5 5 5 15 na 1080mhz, na 900mhz sute....voltaza im je nebitna, stavio ja deklariranih 2,2 ili ostavio na 1,8 oni jednako ne rade... Zadnje izmijenjeno od: puckooo. 25.12.2008. u 00:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Premium
|
imas iskustva sa 4X1 gb tih rama? koliko je to za tebe jedan stupanj? ![]() mislim, bez obzira sto su 4gb, trebali bi raditi normalno na 5 5 5 15 2,2v 1066mhz, jel ne? a meni ne rade...evo spustio sam proc na normalu, rame samo digao na 1066 ali ne...orthos nakon 3 h crkne jer mi izbaci onaj glupi error 0x000000xxx memory could not be writen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Imam iskustva sa 4x1GB Ballistix memorija. Upravo se vrte u kompu i da stvar bude još složenija, različiti su rami. Jedan kit je običan Ballistix kit dok je drugi kit Tracera sa različitim SPD postavkama and guess what? Sve radi kako treba ![]() Testiraj memoriju sa Memtestom (ili kad već koristiš Orthos onda Blend test sa prioritiyem na 9/10). Kad sam rekao za jedan "stupanj" onda bi to trebalo značit da digneš napon za prvu vrijednost nakon defaultne? Da ti olakšam stvari, +0.1 na vMCH ![]() Isto tako, kad ti već zadaje probleme, jesi pokušao flashat BIOS na novi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
omg kolko voltaze si da oza tu freq. inace meni sa st gkx chipovima plafon nekih 1300mhz na 2.5V mal manje mozd zbog dropa inace tvoj skor ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|