|
![]() |
#451 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pročitao sam ali nitko nemoze reci jeli moja konstatacija točna jer u teorije je to ovako : Imam 4 DIMM utora npr : 2 su zute boje, 2 su zelene boje. U ova 2 zuta vec imam 2 x 2gb RAM-a i oni rade u dual channelu. E sad, imam slobodna jos 2 zelena utora. U njih namjeravam staviti isto 2 x 2gb RAM-a. Hoce li ta 2 x 2gb u zelenim utorima raditi u dual channel modu? Pitanje je, jel moze postojati 2 zasebna dual channel moda (jedan u zutim DIMMovima jedan u zelenim DIMMovima?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Premium
|
Da ali onda dolazimo do pitanja : Sta da sve skupa imam 6GB?? Recimo, 2 x 2 gb u 2 žuta DIMM slota, i 1 x 2gb u jednom zelenom DIMM slotu. Hoce li onda ova 2x2gb raditi u dual channelu a ovaj 1 ce raditi solo, standardno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
e sad...bila je neka finta da ako imas 2x1GB i dodas jednu plocicu od 1GB da nece radit dual channel, a ako dodas plocicu od 2GB da ce radit jer je to zbroj ova dva modula koja rade u normalnom dual channelu nisam probo dodat samo 1GB modul nego imam taj od 2GB od kingmaxa pa ne znam dal vrijedi ta teorija sta se tice parnih, bilokakva kombinacija dakle 2x2gb + 2x1gb ili 2x2gb+ 2x2gb bi trebalo radit u DC normalno, kolko ja znam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Premium
|
Evo inace da ne otvaram novi topic, kupio sam si ovaj Nice Day air duster - komprimirani zrak za čišćenje PC-a : http://www.bizrate.co.uk/desktopcomp...898163764.html Mogu iznutra kad idem čistit PC (u kućištu) s njim proći po komponentama? Nekako kad prođem po tipkovnici kao da malo ostane "masno" ali ne zadugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
ekipa pozdrav, trenutno imam 2gb memorije i uzima mi se još, želim do 4. ; moju konfu možete vidjeti u moj komp a pošto se ja malo slabije razumijem u te memorije, što je s čim kompaktibilno i ta čuda molim da mi malo preporučite šta bi valjalo da uzmem, unaprijed hvala! ps: ak imate i neke druge ideje za ovu moju konfu, otvoren sam za preporuke! |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Rijesi se tog transcenda i zemi 2x2GB KINGMAX 800Mhz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#463 |
Premium
|
a što ćeš, nisam, u Hrvatskoj 2 sam (Hercegovini) iako sam više od pola života tokom ove 23 god bio u Zagrebu i Splitu ![]() a ram, da dobar je, nemam primjedbi, al eto došlo vrijeme da se malo pojačam a kako ga kod nas u zadnje vrijeme nikako nisam mogao naći zato sam i pitao što učinit? ; neke nadogradnje, sparivat sa nekim drugim il novo?! odluka pada na kingmax 2x2gb ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
|
Pitanje u vezi memorije
Mislim preci na win xp 64 zbog radne memorije, imam 1x1gb 800 mhz twinmos i 1x1gb 800 mhz mushkin, sada bi htio uzeti jos 2x2gb 800 mhz kingmaxa jer je kako sam čuo ok a i samo 128 kn jedan komad. Sada me zanima da li ta salata ide skupa, kako bi ga komp koristio da li bi bilo sve ok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Premium
|
hvala kolega baja, kako to namjestiti što si sve opisao u biosu ili? molim te za pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Vrlo vjerojatno da ovdje nije rijec o nekompatibilnosti (ako patrioti rade bez kingmaxa pogotovo), vec je potrebno opustiti latencije kad su u pitanju 4 gige rama. Znaci cl5 za probu i sekundarne postavke takodjer prilagoditi, ovisno o ploci (neke ploce dobro odmah automatski stave). Ako imash gigabyte plocu, posjetiti ovaj link ,s time da iskreno preporucam svima koji se takodjer muce s postavkama meme i vishe od 2 giga rama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Shadow
Datum registracije: Dec 2008
|
Ploča koju imam je ASUS Intel P5B SE. Dopunio sam podatke o kompjutoru, promaklo mi to ranije. Kingmax je radio ok sa za sebe, Patriot isto radi ok sam za sebe, ali zajedno bi se poklali. Postoji možda neki alternativni ram, Mushkin ili neka druga marka da radi na sličnom principu kao patriot?
![]() |
#469 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Imam ovu memoriju 2x1GB (detaljan info): Corsair CM2X1024-6400C5DHX XMS2-6400 1024MB 800MHz 5-5-5-18 1.80V ver 2.2 - ima ono "aluminijsko hladenje" ![]() Kupivao bih jos malo memorije ![]() link koliko vidim, sve je isto, osim ovoga: 5-5-5-18 i 5-5-5-12... Moze li tu doci do kakve greske u radu i sto ta 4 broja uopce predstavljaju? ![]() Slika: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
nautic expert
|
na asrokici? na tvorničkim taktovima bez podizanja taktova? raditi će ti najvjerovatnije bez problema, samo ne vidim razloga da kupuješ takvu memoriju. najjeftiniji kingmax je dovoljan. ti brojevi te ne trebaju zamarati, ali ako želiš prolistaj topic Pročitati prije otvaranja novih tema na podforumu Memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
nautic expert
|
na čemu? na npr.gigabyte GA-7N400 Pro2 sigurno neće. možda je ovo krivi forum? možda tražiš vidovite ljude koji znaju koje komponente imaš? njih su pokupili ljudi u crnom... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
može mi neko preporučit grafičku za nadogradnju kompa (vidi sig), dakle niš skupo, treba mi nova s obzirom da ova trenutačna ne radi kako spada, i memoriju, na što trebam pazit da budu kompatibilne, mislim da je kingmax, sad ne znam šta znači ono ddr 2, ddr4 i 800Mhz?
![]() |
#476 |
nautic expert
|
moraš tražiti ddr400 (ili 433, rijetko možeš naći 500) memoriju. ne ddr2 ili 3, ne odgovaraju tvojoj matičnoj ploči. skuplje su od ddr2 memorije iste veličine, jer su se prestale proizvoditi, najbolje da pogledaš ponudnu na forumskoj tržnici. cijene ido oko 100 kn za 1 gb memorije. grafička-koliko novaca, toliko muzike. napiši koliko možeš/želiš potrošiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Premium
|
Citiraj:
npr. mogu li ovako neš priko ebaya naručit? a grafička - do 200 kn
![]() |
![]() |
#478 |
nautic expert
|
uzmi 2x1gb, može i tu sa linka. u slučaju da bude problema u kombinaciji sa starim modulima, i bez njih ćeš imati 2gb rama umjesto sadašnjih 1, a vjerovatno će ti raditi sva 4 modula. za kakvih 250 kn na tržnici se nađe 1950pro, za cca 200 gt verzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
|
zaboravila sam napomenit da bi ja radije kupit grafičku u vemila/linksa itd, ne na tržnici, s obzirom da mi je garancija važan faktor, a + ne želim plaćat poštarine dodatne
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|