Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.09.2008., 14:06   #451
xeen
Premium
Moj komp

xeen's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Planiram u Vemilu uzeti Gigabyteovu EP35-DS3L ploču. Trenutno imam e4400 procesor i htio bih ga clocknuti na barem 2.4-2.5 ghz (nije bitno sad zašto baš na toliko).

Vidio sam po netu da je navedena ploča malo zeznuta za overclock, da zna izgubiti postavke pa da se mora jovo nanovo. Prošao sam malo ovaj thread, nisam vidio da se takvo što spominje. Ima li netko iskustva s ovom pločom i overclockanjem? Isto ljudi spominju onaj DES i overclock problem, ali to se disejbla tako da se ne instalira naprosto softver s cd-a.
xeen je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2008., 14:28   #452
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Evo dogadja mi se nesto sto me zivcira u kompu. imam ploču iz siga i proc te kada mi vent od proca miruje tj. kada se vrti nesto pisti, kad pokrenem vent prstom ili neki program otvorim samo da se proc malo optereti to pistanje prestane. da li mogu kako namjestiti da se vent vrti cijelo vrijeme ili nest slicno??? prije mi se to nije dogadjalo.
Evo situacije iz biosa:
CPU fan fail warning: disabled
CPU smart fan mode: auto
CPU smart fan control: enabled

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.09.2008., 14:35   #453
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005

Oboje stavi na Disable.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2008., 14:46   #454
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova

Oboje stavi na Disable.
sam sam ovo fan control stavio na disabled, a sa drugim nista ne mogu.
Ah ode mi tisina u nepovrat, ja mislio da mi se grafa cuje jako a kad ovaj intelov cooler dere na 1700 RPM usi otpadaju.
Bar vise ne pisti.

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2008., 14:47   #455
Razer
.

Razer's Avatar

Skini stock vent i stavi neki 80mm na njega, ako nemaš love za drugi cooler.
Staro 26.09.2008., 22:02   #456
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
dakle radi se o konstatnom povecavanju temperature chipseta (north bridge-a), ploca je iz siga dakle p35c-ds3r rev 2.0 gore je thermalright hr05 umjesto onog stocka... neznam jesam li previse paranoican al svakih par dana temp se povecava za nekih jedan stupanj da bi danas u hladnoj sobi bio cak 40°C ovo mi je stvarno maximum inace debelo ispod, stvarno u zadnjih mjesec dana se povecala sigurno za 8-10°C
skidao sam hr05 i cistio ga stavio novu artic ceramiue pastu ali i dalje raste lagano... sto se dogadja ?!?!?!

jel naletio neko na ovakav slucaj jel se sprema rika maticne mozda

e da nista nije klokano osim proca koji je na 3.2 al na stock voltazi kao i sve ostalo u kompu...

dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2008., 22:09   #457
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Nevjerujem da DS3 mjeri temp NB-a.I on ionako radi maltene dok se ne počne topit,tako da se ne brini,40° je debelo u granicama normale,bez obzira o kojoj se komponenti radi.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2008., 22:31   #458
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
ma to u redu "40°C" ali ta temp raste kao sto sam naveo...hmm
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 11:14   #459
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Moj je trenutačno na 51, pa se ne zabrinjavam...Nego da li je netko od vas uspio natjerati speedfan(regulacija cpu coolera) da radi sa P35-DS3?
tech je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 10:38   #460
Luk@_cro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
gigabyte p35-dsl3 crosfire

pozdrav,i ja se pridruzio
zanima me dali podrzava crossfire?napravio glupost kada sam kupovao komp najmanje sam mislio na maticnu i da li su mi tu,ali sada bih htio jos jednu 4850,ali neznam da li podrzava crossfire,ako ne s kojom bi ju mogao zamijenit, i dali se to uopce isplati?
Luk@_cro je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 06.10.2008., 10:48   #461
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
Fulao si temu... probaj na intel.

inace ovo je ova ploca http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2629

i nema crossfire.

ova ti ima http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2747
Staro 08.10.2008., 00:29   #462
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

koliko su defaultni
vmch
vfsb
vpcie

i koliko (od ponuđenih +0,1 0,2 0,3) mogu max dodati a da bi se mogao reci da je safe voltage za ga p35-ds3r?
za 0,1 znam da nema frke, a za vise?
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 00:33   #463
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
s kojim razlogom bi ih dodavao?
maX je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 00:34   #464
Razer
.

Razer's Avatar

FSB Termination voltaža: 1.175v

MCH volaža: 1.25v

Southbridge I/I voltaža: 2.5v

Southbridge voltaža: 1.05v

P.S. ako nisi pročitaj sticky
Staro 08.10.2008., 00:39   #465
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

@ Razer: Hvala
Sticky davno pročitan ali ovo konkretno ne pronadjoh (ako nisam dobro pretrazio moja isprika), koliko si dizao voltaze fsba i nba?

@ Max: Trenutno me zanima akademsko informativno jerbo mi e6750 sasvim ugodno radi na 3.2 sa defaultnom voltazom, eistom i c1e

A ako uhvatim vremena i volje onda ce biti nekih prakticnih testiranja gornjih granica
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 22:30   #466
New One
Premium
Moj komp

New One's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Nadam se da nisam slijep jer sam prelistao topic, a zanima me slijedeće: pošto gotovo nema P35-ds3r dal je EP35-ds3r ista stvar, tj dal otprilike garantira nekakvih 470-500mhz FSBa?
New One je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2008., 14:53   #467
doblo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Prvo, pozdrav svim forumašima!
Imam pitanje/problem, prelazim na vistu x64 odnosno trenutno dual boot sa xpsp3, moja konfa: e6750 (malo digo na 2x3,00), 4gb kongmax 800 (digo 900), seagate 250gb sata2, ati hd3850 512, dvd-rw pioneere dvd212, dvd-rom lg, power fortrec 500w i matična P35-DS3.
Problem se javlja kad prebacim hard sa gigab. jmicrona na intelov ich9, intel ne prepoznaje disk kao sata2 nego samo sata, a jmicron uredno prepozna sata2 (HDtach test iz xp-a intel cca 245, jmicron 475- pretpostavljam da HDtach ima vista podršku bilo bi isto), nadalje kad uključim famozni achi u biosu nije mi baš stabilan a i pržilica pioneere je usred prženja sve zablokirala, intelove zadnje matrix storage drivere nemogu instalirati jer javlja "you don't have hardver suport" ili nešto tako.
Dakle pitanje jesam li gdje pogrješio u koracima (možda f6 kod installa viste) ili da li bi uopće dobio šta od prebacivanja na intelov chip?
p.s. offtopic iskustvo viste x64, prekrasno izgleda, brza je, malo nestabilna što i nije čudo kolko sam prčko po njoj, dx10 vs dx9 farcry2 i crysisi warh. totalno nikakve ja razlike ne vidim u grafici osim šta mi slabije radi farcry2 u dx10.
doblo je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2008., 21:55   #468
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

dobar dan ja imam gigabyte p35 ds3l i intel e5200 i imam ogromnih problema,ali ogromnih problema!!!
evo ovako kupio sam to i 4850 ati saphireovu,ddr2 4gb 667mghz.to je sta mi sad ne radi.(ne ovo zadnje dvoje nego proc i mbo).
jedan dan sam isao clocknut grafulju i radi sve super vratio na stock i opet sve super.
sutradan sam clocknuo za 20-30 mghz i gpu i memoriju testirao i ponasalo se ok. igrao grid pa malo crysis i comp se restartao najedanput.upali se ponovo.i radi vrati sve na stock sta sam mogao da bude ko prije jer nest ne valja nestabilno je radio full.i radi 10 min sve se unormali,restartam ga opet radi sve ok.
imao sam obaveze ugasim ga ponovo i odem vratim se navecer kuci,i sve ono standardno,stisnem da se komp upali,kad ono upali se 2 -3 sec i ugasi na kratko upali se opet tako sve svijetli ventilatori se zavrte na 2 sec,i opet se ugasi,uopce ne radi nit zvucnik se nejavlja u njemu nista apsolutno nista.mislio sam da je u grafickoj problem,stavio drugu ali opet ista stvar isto se upali ugasi,upali ugasi.
napravio sam clear cmos,ali opet nista se nemice.lud sam novo je sve,imam garanciju.dali da ga nosim tamo ili ne?
neznam sta da radim.neam kompa vise.

p.s. napanje mi je coolermasterovo 500w.sad sam stavio stare komponente i radi ko beba,ali ja hocu nove u cem je stvar dali ko zna molim vas pomozite!!!
molim vas
matijab je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2008., 23:12   #469
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
dobar dan ja imam gigabyte p35 ds3l i intel e5200 i imam ogromnih problema,ali ogromnih problema!!!
evo ovako kupio sam to i 4850 ati saphireovu,ddr2 4gb 667mghz.to je sta mi sad ne radi.(ne ovo zadnje dvoje nego proc i mbo).
jedan dan sam isao clocknut grafulju i radi sve super vratio na stock i opet sve super.
sutradan sam clocknuo za 20-30 mghz i gpu i memoriju testirao i ponasalo se ok. igrao grid pa malo crysis i comp se restartao najedanput.upali se ponovo.i radi vrati sve na stock sta sam mogao da bude ko prije jer nest ne valja nestabilno je radio full.i radi 10 min sve se unormali,restartam ga opet radi sve ok.
imao sam obaveze ugasim ga ponovo i odem vratim se navecer kuci,i sve ono standardno,stisnem da se komp upali,kad ono upali se 2 -3 sec i ugasi na kratko upali se opet tako sve svijetli ventilatori se zavrte na 2 sec,i opet se ugasi,uopce ne radi nit zvucnik se nejavlja u njemu nista apsolutno nista.mislio sam da je u grafickoj problem,stavio drugu ali opet ista stvar isto se upali ugasi,upali ugasi.
napravio sam clear cmos,ali opet nista se nemice.lud sam novo je sve,imam garanciju.dali da ga nosim tamo ili ne?
neznam sta da radim.neam kompa vise.

p.s. napanje mi je coolermasterovo 500w.sad sam stavio stare komponente i radi ko beba,ali ja hocu nove u cem je stvar dali ko zna molim vas pomozite!!!
molim vas
flashati bios? ima koji noviji?
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2008., 23:18   #470
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

HVALA!!!sve sam to probo,ali neradi, znaci na garanciju.koliko ce mi to trajat?mislim kad cu dobit novu maticnu?otprilike za koliko dana?

hvala jos jednom

edit: e kad nemogu nista s njom frende sve sam objasnio,nece i nece uopce nista,frend mi je reko da je do cipseta.
Staro 28.10.2008., 08:04   #471
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

ako radi sa starim komponentama, tesko da ce ti proci pod garanciju. Probaj naci novi bios na netu. Ako niti nakon flasha ne radi onda probaj otici do ducana da ti to probaju zamjeniti. Kod reklamacija se mozes nadati izmedju tjedna dana i 40 dana jer im je 40 dana zakonski rok pa zavisi koliko posla imaju prije tebe te kad ce preuzti tvoju maticnu na pregled (jedino ako imas nekog frenda u firmi pa mozes nes brze doci na red )
Evo nasao sam novi bios za P35-DS3L pa probaj staviti zadnji beta bios. Ako niti nakon njega ne radi odi na garanciju s njom, samo nemoj spominjati nikakve overclockove, reci samo da ne radi s tim i tim komponentama
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2629

sretno i pozz
Staro 28.10.2008., 11:42   #472
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

a kako cu je flashat kad se nece nit upalit,samol se zavrte ventilatori na 1 sec i prestane sve se ugasi,aaa covjece.
frend mi je reko da bi moglo bit do chipseta pa cu je odnest i vidit sta je u cem je problem.
Staro 28.10.2008., 12:10   #473
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
sad sam stavio stare komponente i radi ko beba,ali ja hocu nove u cem je stvar dali ko zna molim vas pomozite!!!
molim vas

eto, stavis stare, flashas na najnovjiju verziju pa onda probaj. ako i nakon toga ne radi, onda je za reklamaciju. samo pazi kad skidas i stavljas nove komponente da ne ostetis maticnu ili socket, onda mozes zaboraviti garanciju...
Staro 28.10.2008., 18:22   #474
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

e kompa ocito ti ne kuzis,stavio sam staru maticnu i sve sto je na njoj,a na novu plocu, sam stavio drugi proc i nije radilo tj. isti problem se javljao,bio sam danas u trgovini i odneso maticnu rekli su da je to poznat problem,i da ce poslat u zagreb kao da oni to prekontroliraju iposalji mi drugu.

hvala jos jednom

p.s. reko mi je lik da ce doc za nekih 2 tjedna,a znam ga pa ce povu c veze da se to brze obavi
Staro 06.11.2008., 20:09   #475
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Imam EP35-DS3,instalirao sam Easy Tune 5 i onda opcija smart fan mi je onemogučena.Da li se ne može softverski kontrolirati ventovi na ploči ili može s nekim drugim programom?
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2008., 20:21   #476
r!dEr
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Imam EP35-DS3,instalirao sam Easy Tune 5 i onda opcija smart fan mi je onemogučena.Da li se ne može softverski kontrolirati ventovi na ploči ili može s nekim drugim programom?
hmmm. na ds3l radi bez ikakvih problema, samo sto mozes kontrolirati cpu fan i sys fan2, ostalima mozes samo ocitavati vrtnju...
imas mogucnost rucno postaviti broj okretaja venta ili zadati min i max broj okretaja, pa prema nekoj temp(cpu, system, vga(ali ova samo ako nije vista x64)) napraviti automatsku regulaciju - kad je temp ispod zadane radit ce na min okretajima a kad predje zadanu na max...
r!dEr je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2008., 21:43   #477
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Dosla nova ploča s reklamacije, EP35 DS3P. Moram priznati da je brutala od ploče.... evo kaj sam u dvije minute izvukao sa 2x2GB prelošom memom.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=459266

Vjerujem da će ići preko 540MHz sa ballistixima. Ugl, ovakve ploče se dosta povoljno prodaju polovne, isplati se uzeti.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2008., 17:47   #478
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
citam sve ovo i jos uvijek ne znam kaj uzeti za maticnu plocu. Stavio bih gore E8200 i 4GB Kingmax ddr2 800Mhz. I klokao rado naravno. A potrosio bih nekih 800kn na plocu. Preporuka je? p45 ili p35?
eXecutioner28 je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2008., 16:16   #479
Opaki
Banned
Moj komp

Opaki's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Evo da malo pohvalim ploču koji niko ne hvali.
Ga-ep31-ds3l
sam zamijenio s Ga-ep31-es3g i ova radi odlično. Kloknuo sam s najeftinijim kingmaxima e5200 na 3600 Mhz (290x12.5) i to je previše jer se pregrijava proc na stock cooleru (1.35 volt). MAx fsb nisam isprobavo al računam da je min 370 Mhz zbog eventualnog FSB wall-a, a da s 1066 strapom bi išao do min 450 Mhz.

Vdrop je poveći pod opterećenjem oko 0.03V. Pod nedostatke naspram Ga-ep31-ds3l bi rekao : Nema optički digitalni audio izlaz, Max vcore je 1.6 naspram 2.0V, i to je to, no to uopće nije važno kad ploča košta 410 kn.

Ga-Ep31-ds3l uopće nevalja za overclock zbog clock reset bug-a kod bootanja kojem nema ljeka stoga nemojte ju kupovat (barem reviziju 1.0 ostale neznam) .
Opaki je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2008., 23:14   #480
Hrjax
Banned
Moj komp

Zanima me Dq6 ploca,vidim da ima 2 pci-e slota,jel podrzava SLI ili CF ili oboje?
Hrjax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno