|
![]() |
#451 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
P5K Deluxe ili P5N32-E SLI
Eto, dakle jedna je Intel P35, druga nf680i, na njima bi vjerojatno bio E6600, do izlaska i ravnoteze cijena X38 chipseta, tada bi mozda presao na Penryn, ili neki Quad, ako im dovoljno padnu cijene. Uglavnom, slijedecih bar 6 mjeseci ploca bi trebala vrtiti clockani E6600. Featuresi su im podjednaki, iako po meni nV ima malu prednost jer sam do sada vecinom koristio njihove ploce (nf2, nf3, nf4) i naviknuo sam se na njih i nj. drivere. SLI mi je nebitan. Znam da se 680i dosta zagrijava, ali koliko cujem, niti P35 nije bas bebica. Cijene su im podjednake, mozda je SLI 50-100kn jeftinija. Koju da kupim?
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ja bi u toj situaciji isel za "intel na intelu" (mislim chipsetu) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
p35 se ne grije ![]() ![]() moj izbor P35.... btw. ta asusova ploča ti je nasljednik P5B delux koja je vjerovatno najpopularnija ploča za core 2 duo tako da..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
evo ja sam bacija oko na ovu plocu (jos samo da najdem di je uzet ![]() http://www.foxconnchannel.com/produc...D=en-us0000318 sta ce rec uzmi p35
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
i moj glas za P35 dost je hladniji a i bolje je intel sa intelom
![]() |
#457 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
gledam malo ove p35 ploce, ove asusice imaju efektivno iskoristivo 2 pci utora dok gigabyte (P35-DS3R) abit (IP35 Pro) i foxcon (gore navedena) imaju sva 3, pa ako ti je bitno promjeni proizvodaca, trebale bi bit vise manje iste po ostalom. jedini nedostatak je da nisu dostupne u hr ![]()
![]() |
#458 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Bas kad sam se odlucio za P5K Del. i skoro je narucio, naletim na ovo iza ugla: http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=145623 Ah, nista, izgleda da cu morati pocekati jos i ta 2 tjedna. ![]()
![]() |
#459 | |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() iako me privlači opasno bojim se da neću letit za njom jer nema ništa posebno osim jednog ekstra hladnjaka i opciju vodenog tj. jedna od njih je sa vodenim. Ono namještanje brzine prema procesorima..... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bjež od P5N32-E, eto ti mog iskustva... Žao mi što sam se uopće skinuo s Intel-ovog čipseta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#461 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() Asus P5B-V http://www.asus.com/products4.aspx?m...11&l3=332&l4=0 Gigabyte 965G-DS3 http://www.gigabyte.com.tw/Products/...me=GA-965G-DS3 Ovako zanima me misljenje izmedju ovih dviju ploca, koja ce mi bolje posluziti za rad sa audio programima. Ploce su skoro identicne (bar meni laiku) ali me zanima dali koja ima kakve prednosti. Nisam gejmer zato obje ploce imaju integriranu grafiku.* Klokanje me bas i ne zanima jedino ako me ne razuvjerite i zainteresirate ![]() Cijena im je skoro pa ista, GB je nesto sitno jeftiniji. Na plocu bi se spajao E6420 sa 2x1gb Kingmax 800 *(jednog dana mozda i uzmem kakvu karticu cisto da oslobodim tih 64 ili 128 mb sto cu uskratit memoriji ![]() Molim vas za pomoc Hvala, pozdrav svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prednosti Gigabyteice: bolja zvučna, više SATA konektora Prednosti Asusice: ima FireWire, dva PCI-E 16x slota (ali drugi radi samo u 4x modu), a trebala bi imati i nešto bolji BIOS Vidi što ti je bitnije pa to odaberi. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Guest
|
domy hvala ti puno. Inace vlasnik sam vec par godina asusice a7v8x-x na staroj kanti tako da ce i sada vjerovatno ici opet ASUS! ![]() Znaci sa ramima i procesorom se slaze? Pod pitanje: vidim da dosta hvalite E4300 jer se moze klokat. Medjutim nekuzim se u to i moram reci da me je malo i strah. Dali je E6420 procesor za mene ili da ipak naucim sve o ocanju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
tocno kak spliff kaze, jednostavno mjenjas 1-2 stvari u biosu i dignes brzinu proca za 50% sigurno (o e4300 pricam) i sve bez imalo opasnosti po zivot bilo koje komponente. a svedno ti koja ploca je u pitanju
![]() |
#466 |
Guest
|
Znaci iskreno receno taj E6420 je ipak bacanje novaca? Posto je skuplji 300tinjak kuna. Hm hm morat cu razmislit o klokanju. ![]() EDIT: Sto vise gledam bilo koju od navedenih ploca sa intelovim G965 grafickim cipom to mi se manje svidja. Kazu da je OC na njoj dosta los i da nije usporediv s njenim bratom 965P DS3. Da li ima neka druga ploca sa integrusom koju bi mi mogli ponuditi ili ipak tripam? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Moree. 02.06.2007. u 02:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Guest
|
Citiraj:
Ps. ako budem kloko E4300 jel mi treba bolji cooler od boxovog? i koji? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
"Kloko" je širok pojam. Želiš li možda 2.4 GHz, 3 GHz ili slično. Za neke manje frekvencije će ti i box biti dovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Guest
|
Ok sad sam malo citao topic o Ds3 ploci i njenim problemima. O svim onim zavrzlamam i problemima. Stavljanju novog biosa, flashanje, micanje zvake hahah itd itd... Sad me zanima, ne moram ga gurat na 3 bit cu zadovoljan i sa 2.4. Dali se to stvarno moze izvesti u samo par klikova u biosu? Meni je stvarno zao sto ja to pitam, vec ce me neki moderator poterat. Ali trudim se razumjet ostale topice, eo vec par dana non stop visim na pc.expertu ![]() I dali cjeli proces klokanja ide lakse sa ASUS MBO P5B-E ? Da jos jednom napomenem da imam 2x1gb kingmax 800. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
gle... 1. stavis rucno mjenjanje frekvencije 2. postavis fsb na 333 3. postavis memory divider na koliko hoces, ne znam na pamet 4. postavis voltaze na manual 5. stavis voltazu proca na 1.325 i memorije na +0.2 i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
evo, posto sam prije par dana kupio ds3 mogu ti rec da je ploca super,nikakvih problema (rev 3.3 dolazi sa f10 biosom koji je ok) ali, samo ako neces stavljat c2d procesore sa 800 mhz fsb, jer ti se moze dogodit da dodjes do fsb-wall-a na 360 mhz i ako imas proc kao ja: e2140 to znaci 8*355= 2.8ghz (23sek 1mb super pi)... to mi je premalo, zato moram uzimat drugi proc , sa vecim mnoziteljem ili drugu maticnu... Ako ti je 3.2ghz dosta onda uzmi e4300 ili e2160 i trebalo bi bit ok na ds3, za asus nemam pojma kakva je ploca
![]() |
#478 |
Guest
|
Mislim da nisi skonto koje ploce usporedjujem. Ovi modeli ploce imaju INTEGRIRANU grafiku, pa sam htio da se javi neko ko ima iskustvo s njima. Ali sam odustao od njih jer grafika dosta smanjuje potencijal Oc-a, bar sam tako citao btw. hvala na rev-u ovog standardnog modela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Evo trebam nešto sastaviti pa da ne otvaram novi thread jer ove ploče su slične o ovima kojima se raspravlja... ASUS P5B-E PLUS http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4326 ASUS P5B-E http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3802 ASUS P5B http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3632 Znam da bi ASUS P5B-E PLUS trebala biti najbolja no dali mogu proći jeftinije a bez glavobolje sa biosima, kompaktibilnosti sa memorijom i drugim cakama ? Gore bi išao E2160 te 2 x 1GB PC6400 Kingmax iz ve-mila Stavio bih i SCYTHE Mine SCMN-1100 - ide li na sve tri ploče ? Oc da ali samo do 2,4GHz ili 2,5GHz tj. onoliko koliko ide bez dizanja ikakve voltaže. Dali ASUS P5B može pružit apsolutnu stabilnost sa FSB-om 270Max, koliko se grije i dali ima problema sa memoriskim množiteljima i recimo određenim FSB-om ? 2,50-2,66-3,0... itd ? To bi trebalo biti blago ocano, isporučeno i da nemoram svakih 7 dana trčat resetirat bios ili ponovo ga uštimavat. Vrlo je važno da mogu na bilo kojoj od tih ploča ručno pdesit latencije ? Eto, molim preporuku vlasnika tih ploča za savjet ili slično... ![]() Zadnje izmijenjeno od: stuc. 06.06.2007. u 10:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
isto pitanje, dvoumim se između Asus P5B i Gigabyte 965P-DS3
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|