|
![]() |
#451 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prvi puta kad sam flashao nije bilo razlike, drugi put je. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ma evo sm vratio na 1.4v, i dignuo proc na 2.25ghz, i temp mi je sad 36... mbo temp 33. domy, kolka je tebi mbo temp? meni je malo toplije u stanu, pa to pridajem tome... jebe mi se više... edit: sad je 38 nakon što komp radi sat vremena na netu... Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 04.04.2006. u 22:55. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
EMP moderator
|
I ploča i proc su sad 34°C.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
EMP moderator
|
Proc na 313 x 8 = 2.5 GHz @ 1.4 V Freezer @ 5 V = 1100 rpm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Nema teorije da ja dignem ovo cudo vise od 274x9 sa clockgenom 278.4x9..oficalni bios 1.60. ako dizem vise svejedno je 278.4 mijenjenje latencija i postavki ne utjece nista? A sa beta1 nece in 250x9..jos gore?! WTF! za sad cu se morat smirit sa ovim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
probaj sa OCW beta 2 a sa normalnim bios-ima, nema sanse da ide preko 274 ![]() Ja neznam, al bolje je ako klokate da stavite neki vent na pasivac od NB-a...IMO ![]()
![]() |
#458 | |
Premium
|
Kazem ti da sam sa oficalnim v1.60 biosom uz pomoc clockgena natega na ~278.4x9 sa istim postavkama ( I to 32Mb SuperPI stabilno! ) vise nece bez obzira koliko ga diza u windowsima sa clockgenom a u biosu naravno da nece ni da cuje za 274>! U fušu san prova beta2 sa memtestom pa me razocara za cas na istim postavkam je fasova! sad cu jos vidjet ocu mu se vratit! ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Malo hladnoce nece nikome skodit
![]() |
![]() |
#460 |
EMP moderator
|
Ma nije neko značajno povećanje temperature kad usporediš default i klokane frekvencije, barem kod mene. Chipset je 313 MHz topliji možda 2°C u odnosu na 200 MHz. NB se uglavnom vrti oko 50°C, a SB oko 30°C.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#461 |
Lika u mom srcu
|
pa ne možeš sa official BIOSima ić preko 274 HTT... ili to do sada nigdje nitko nije napisao? oo, kako sam ćorav, pa piše u PRVOM postu.... ![]() ok, šala, probaj BETA1 ili BETA2, ostali BETA su isto zaključani... koliko sam ja upućen... a imam PRVI ovdje na forumu ploču, od sretnih 25korisnika... ako ne i više... |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Premium
|
Nisam zaboravio silovat cipset... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
EMP moderator
|
Da, samo s OCWBeta 1 i 2 BIOS-om se HTT može podić iznad 274 MHz...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Moderator
|
Cini mi se da ploca ima problema sa radom vise od 1 keksa...svi spominju taj memtest i tocno taj test, #8 Cuj, ako memtest baca gresku, a prime dela stabilno 12h onda mislim da se nemas cemu brinuti... Ili odi ko Domy, nadji idealni polozaj za svoje stikove
![]() |
#465 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Domy sta si ti miša stikove po ploci da nadjes idealnu kobinaciju...pa ima i tu istine..moga bi i to probat zajedno sa beta 2 biosom... i nadat se.... Trenutno ih drzim ubodene najblize CPU-u..jedan do drugoga u DC-u... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
EMP moderator
|
Ma to su me stari Kingmaxi zezali, radili su jedino u 3. i 4. slotu i to FHAS u 3., a FNAS u 4. slot. Ako slučajno obrnem, opet ne radi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
EMP moderator
|
Radi i to na 500 MHz. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Premium
|
Meni takoder nema sanse na 1T bez obzira na latencije...I jos moram kad koristim 2T moran ukljucit Flexibility Option radi rama a to ubije debelo performanse...sinoc sam probao sa beta2 biosom i puka na 315x9 i vrtija memtest ali je puka nakon nekog vremena...kasnije u bios nije tija uc (kad bi odabrao F2)... napisa bi WAIT.... na crnoj pozadini i plava crta gore bi se micala kao uvijek... ali nikako sa 1T to je cisti nedostatak biosa... i jos sa ukljucenim Flexibility Option inace jok niti da cuje... Da je bar bios bolji... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
EMP moderator
|
Stoji sad u prvom, tu imam najveći klok. OCWBeta2 BIOS, reko sam nekoliko puta...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Premium
|
Evo ja se malo igrao sa beta2 biosom i zacuso u slotu 3 i 4 na 289x9 bilo je memtest stabilno 9h sa 3-4-4-7 i to 2T latencijama vise nece neman pojma. Diga san windowse proba zavrtit superPi32Mb i aj ca...nece vozi... Nema sanse...nisan probava prime s obzirom da nece ni superPI... Nakon toga vratija san sluzbeni 1.60 bios i postavija kao uvijek opcje u biosu i srusija se COD2...rijesenje je bilo da vratim memu u slot 1 i 2 i naravno reseiram bios takoder... Inace nikako na zelenu granu... Neko mi je takoder govorio da probam sa Dimm modom na cca3V za ram da bih imao vise srece sa ovim TCC5 modulima ali ni sam nisan pametan... ako je tako kako sa oficalnim radi na 274 na 2.5-3-3-x -1T a sa beta ili nekim drugim nece ni da cuje na 1T na toliki takt niti sa opustenim latencijama i zato se pitam bili uistinu imao koristi da mogu vozit cca 2.85 ili 2.95 Volti na ramu ..bili onda mogao ici na 1T i priblizno takvim latencijama...??? Znam da su neki TCC5 vozili sa 2.7 na 300 brz problema i to sa 2.5-3-3-x-1T ali NF4 cipsetom? :confused: Sve mi je to nekako cudno...vise sumljam u lose napisan/optimiziran bios za ovu plocu ili za konkretno ove vrste mem cipova? Mislim da je bios najveci problem?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Lika u mom srcu
|
ako te brine zasto proc neće više od 289x9, onda ti je odgovor u tome da mu je malo struje..... a za mem ne znam, meni 2T stvara probelme, nisam prebacivao po slotovima... ali i živo mi se yebe više, radi ovako dobro.. ne vjerujem da je neka razlika u performansama između 1T i 2T? ili ima razlike? u čemu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
EMP moderator
|
Nema razlike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Moderator
|
Ocito da maticna ima problema sa 2 stika memorije, jer, samo je Domy nasao uspjesni raspored sa starim kingmax-ima ![]() meni sa 1x1024 radi 1T i 2,5-3-3-8 na 2.5V@200mhz a mema je po SPD-u 3-4-4-8 na 200mhz
![]() |
#476 |
Premium
|
Gabre ma nema lijeka nije stvar u procesoru mogu mu dat napona koliko oces ali opet "pada" na tocno istim stvarima... Da problem je sa dva stika memorije da radu u 1T modu a ti Vucko i domy_os vozite jedan stick od gige..tako da ne bi trebalo bit nekih vecih problema... Inace razlika 1T ili 2T je cca 5% Tako da opet stojim pri svome da ima problema sa biosom pogotovo na 1T postavkama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
de vi meni recite jel se grije chipset (NB) i jel stabilna ako se ne clocka?: nuts : |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Karamba! eto i ja ću je kupit, pa šta bude....: goood : Jel trebam pazit na nešto pri kupovini, br revizije., neke detalje i sl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ne , samo je kupi . just do it . ![]() |
![]() |
![]() |
|
|