|
![]() |
#451 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
#452 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Disk je 3 god. i 3 mj. star. ![]() Evo usporedba prije i nakon defraga, malo je bolje ali svejedno write je u banani čini mi se (s obzirom da bi trebao ići do 220MB/s): ![]() (tamno plava je nakon defraga). Koji je trenutno najbolji SSD? Mislim se uzet nekog od 256 ili 512GB i da ne moram mijenjat i da mu ne padaju performanse slijedećih par god (polu-OT je ali da ne otvaram novi thread). |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
#454 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
#458 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Zadnje izmijenjeno od: kopija. 25.09.2014. u 09:56. |
![]() |
![]() |
#459 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Pro verziju sam istestirao na veliko, a rekao evo je malo sporija, ali sam skuzio i bez benchmarka da mi se komp usporio u odnosu na Hitachi SDHD (8gb cache) i 1TB disk. Sad sam provjerio brzinu, to je na laptopu A4 5000 s 4GB rama. Kao i Njemci, Anandtech isto kaze da dolazi patch 15og, vec je gotov, samo ga provjeravaju. http://www.anandtech.com/show/8570/f...n-october-15th ![]() ![]()
#460 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Evo malo testova 850 PRO 256GB verzije. Kolega ga uzeo od nine za HP z230 workstation. ![]() ![]() ![]() Nismo jos stigli klonirati system ali pogledom na testove, izgleda da će to jako dobro funkcionirati. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#461 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
|
![]() |
![]() |
#462 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo nekih novosti http://techreport.com/review/27212/s...-with-old-data |
![]() |
![]() |
#466 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Ekipa otići na http://www.samsung.com/global/busine...downloads.html Imate dolje Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration Software, skinite, update-a vam firmware i odradi taj performance restore ![]() EDIT: Na mom 120GB EVO-u potrajalo 15-ak minuta s tim da je 83GB bio prazan.
Zadnje izmijenjeno od: Deyo238. 15.10.2014. u 11:08. |
![]() |
![]() |
#469 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo sa driverima trenutno nagađam ako je identičan problem, tek kad dođem doma ću malo prokopat ako je ipak riječ o nečem drugom. |
|
![]() |
![]() |
#472 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 15.10.2014. u 18:54. |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
To ti je ono kao poseban alat za fw , a ustvari nakon tog fw samo razmjesti (defrag) sve fileove po disku jer mu treba pola sata-sat da obavi "optimizaciju". Baš me zanima šta će reći hdtune za mjesec dana... ![]()
#475 |
Premium
|
Znači za ekipu koja ima AMD platformu, meni sa zadnjom verzijom drivera Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration nije htio odraditi FW update i restoration, klasika. Radite na svoj rizik, napravite backup!!!, i prije ovoga probajte što drugi kolege sugeriraju u smislu prebacivanja AHCI u IDE i tako Bootat OS ako vam ne baci Blue Screen, u tom slučaju se mora prije prebacivanja u BIOS-u iz jednog u drugi, prčkati po registry-u, cijela procedura ima na netu. Prije svega ako pod C: imate Folder AMD pobrišite ga. Zatim se otiđe u Device Manager (Win7) i pod: Ode se na AMD SATA Controller desni klik i uninstall, nakon toga naravno slijedi restart, kada se ponovno uđe u Win ponovo će pronaći uređaje i opet će tražiti restart, napravite restart ponovo. Neki korisnici će u toj listi imati više uređaja izlistanih, u glavnom princip je taj da se mora maknuti AMD AHCI driver u svakom pogledu ako se ide na ovaj način mora biti standard AHCI nakon brisanja i ponovnog restarta - čitaj dolje. Nakon što 3 put uđeš u Win pod Device Manager situacija bi trebala izgledati ovako slično: Sad ste spremni za pokrenuti gore navedeni Software od Samsunga. Prvo će se update-ati FW i to napravi vrlo brzo, tražit će da ugasiš komp, da doslovno ugasiti i nakon toga upališ normalno i čim pokrene Win Samsung Software će se sam pokrenuti i odmah kreće u Restoration, u tom trenutku pošto je prvobitno stavio novi FW komp ponovno pronalazi uređaje spojene na SATA kontroler i želi da restartate komp, meni je bilo barem tako, no NEMOJTE! jer u pozadini ćete vidjeti da je Restoration već počeo a u naputku od Samsunga piše, tj. preporuka je da se u međuvremenu ništa ne dira u smislu gašenja i sl. da slučajno ne bi izgubili podatke, i onda se čeka jedno vrijeme dok program ne završi do kraja, ovisno o kapacitetu i količini podataka. ![]() EDIT: Kasnije instalirajte ponovo AMD AHCI driver. Zadnje izmijenjeno od: virus1. 16.10.2014. u 10:45. |
![]() |
![]() |
#476 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ja sam to riješio jednostavnije - prebacio u BIOS-u na IDE, i odradio sve što treba, kasnije vratio na AHCI. ![]() Usput, sad su brzine ravnomjerno, ali daleko je to od od "550". Ni 400 ne može dohvatiti... Samsung EVO 840 je sada u rangu V+200 Kingstona. CPAMOTA |
![]() |
![]() |
#478 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
#479 |
Premium
|
Nakon brisanja amd drivera i dvostrukog restarta i dalje mi je pisalo da imam amd sata kontroler i samsung nije želio napraviti nadogradnju. Onda sam kliknuo na onaj kvadratič, da želim da se amd driveri ne samo deinstaliraju nego i trajno izbrišu sa harda i nakon toga ![]() Odu windowsi u tri... ![]() Eto zadnja dva sata piknuo windowse na novo,ali nije mi krivo jer sam konačno uspio nadograditi SSD i eto, crta je u HD Tuneu ravna ko sa ravnalom, nek ide u tri krasne ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
|
250GB Samsung 840 EVO -> AMD ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z ![]() @Mladenxy od nekuda ti je onda vukao driver, a i druga stvar kao što je bilo kod frenda on je u listi sa istom pločom osim AMD SATA imao još devicea pa je uninstall sve to sa liste, i spomenuti kvadratić pa je bilo sve ok i prošlo bez ikakve greške, ne kužim kako ti je uspijelo sj. Winse, kod mene je u pitanju Win7 Ultimate x64 i frenda, nakon deinstalacije winsi automatski stave generičke drivere za AHCI osim ako od nekuda ne povuku AMD driver. Bootalo je bez problema dok samo prebacivanje iz AHCI u IDE baca BS bez kopanja po Registry-u. Zadnje izmijenjeno od: virus1. 16.10.2014. u 00:37. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|