|
![]() |
#451 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
obzirom da je peak-ala i do 94C i to u igri na 100% vent, a ne nekakvom benchu, nebi bas dugo radila prilicno sam siguran u to, a ja je bogami nebi pustio da tako radi pa da mi povuce po mogucnosti jos stagod kad ode. iskreno se nadam da si u krivu i da ce asbis rijesiti problem, a ne mi je vratit ovakvu. to je za mene neispravan proizvod i to skup proizvod. krivo mi je samo da je proslo onih 7 dana. to mi je skola da zgazim komponentu prvih 5 dana i da je vracam ako mi ne odgovara. nazalost sisa me tu zeznula jer sam se snjom bavio i reklamiro, umjesto da probavam grafu kak spada. i da, mislim da nebi trebalo imat veze koliko sam je platio, ali nazalost veoma cesto ima i to veze, jer o visini love ovisi koliko ce se trgovat potrudit. platio sam je poprilicno i ocekujem ispravan proizvod. enivej, otisli smo u OT. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Otkad je 94 stupnja kritično za grafu? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Ta grafa raspršuje temp po cijelom kucistu, ako je kuciste loše/manje i ima loš protok zraka normalno je da se grafa pregrijava.. sve dok ne baca artefakte i radi ok nije za reklamaciju. Ispuši ju, očisti i ignoriraj temp dok se grafa ne pokvari a onda servis.. ili joj daj malo zraka izvana.. riješit ćeš problem temp tako da na bočnu stranicu stavis vent koji će puhat zrak unutra.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() odlazimo debelo u OT pa napisite savjete itd. pod 570 temom pliz. poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Nemožeš ti uspoređivat svoje temperature u defineu il što već imaš sa temperaturama koje doink ima u svom Obsidianu. Nek ti promjene pastu, vidi kako ti hladnjak nasjeda na čip, jel se vrte svi ventovi i kakav profil imaju učitan i ako je to sve ok, stvarno nemožeš više puno toga učiniti.
![]() |
#457 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja tebe opet pitam da li kartica radi bez problema. Ako da ispravna je. Sad ti možeš ili ne moraš belivat, ali činjenica je da kartica radi. To što je to po nekom tvom mišljenu neispravan proizvod je drugi par rukava. Kao što sam rekao, ako žele mogu ti naplatiti zamjenu paste.
![]() |
#458 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja čovjeka potpuno razumijem, i ja bih popizdio kad bih kupio grafu a ona bi se u loadu toliko grijala a kartica glasi za hladnu i tihu zbog inovativnog hladnjaka bla bla bla. Pa ne može sad biti razlika od 20 stupnjeva u loadu samo zbog veličine kućišta. Tu je najveći kiks što grafa nije bila rastegnuta i isprobana kako treba odmah po kupovini i vraćena u roku od par dana uz povrat love iako ni to ne bi prošlo bezbolno čitajući uvjete prodaje kod tovog određenog trgovca: Citiraj:
![]() |
![]() |
#459 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo napokon sam i ja riješio hlađenje svoje GTX 570. Skinuo sam fan shroud iliti poklopac sa ventovima po domaći i stavio 2x Schyte Kama PWM 92mm. Najbolje potrošenih 92 kn i 6 plastičnih vezica u jako dugo vremena. Skinuo sam 10C u odnosu na stock ventilatore, a komp se sad ne čuje kad je grafa pod loadom jer se kamice vrte na 2.5k rpm na 100%. Sutra okačim i slike kako to izgleda, sad ju odoh testirat sa BF3 ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#461 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Premium
|
"The 93°C temperature and fan speeds are not acceptable for phantom series cards. -->
The graphics card reaches maximum 70°C to 80°C under heavy gaming. The one reason for above high temperatures could be because of defective cooling system or low current rating on the power supply. Please make sure you have a power supply with 650 watts (80% Efficiency) and 42Amps on +12 Volts rail." mislim da je sve jasno iz ovoga. PSU znate koji imam i to sigurno nije problem. ![]() ovo je odgovor gainward supporta:
"The 93°C temperature and fan speeds are not acceptable for phantom series cards. The graphics card reaches maximum 70°C to 80°C under heavy gaming. The one reason for above high temperatures could be because of defective cooling system or low current rating on the power supply. Please make sure you have a power supply with 650 watts (80% Efficiency) and 42Amps on +12 Volts rail." mislim da je sve jasno iz ovoga. PSU znate koji imam i to sigurno nije problem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
geronimo, slažem se s tobom. To je grafa kojom se gainward hvali svojim hlađenjem, i mislim da bi bilo apsurdno da je na njoj temperatura viša od referentne. Kao takva ne ispunjava obećanja koje je gainward dao i ONI bi ti trebali zamijeniti grafu. Trgovina nema veze s tim i zato je Wolvić ![]()
![]() |
#464 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() sa ducanom manje vise ni nemam nista. zvao sam futuruIT, popricao sa deckom i dogovorio se da saljem direkt ASBIS-u koji je koliko sam ja skuzio distributer. nadam se da ce danas stic grafa kod njih i da cemo se cuti tokom dana danas ili sutra da znam na cemu sam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
uredaj mora raditi po specifikacijama proizvodaca, u suprotnom je spreman za reklamaciju na mjestu gdje je kupljen koje onda dalje rjesava problem sa uvoznikom/proizvodacem dalje. To nikako nije problem kupca. U svakom slucaju, obzirom da je dogovoren pregled kartice, cemu tolika rasprava? Normalno da ce izaci covjeku u susret pogotovo kod ovako sumnjivog slucaja, valjda im je u interesu mu prodat u buducnosti jos nesto.
![]() |
#466 | |
Premium
|
Citiraj:
ja sam isao specificno na ovu grafu zbog reklamirane tisine/niske temp/vise faza ,inace sam mogao uzet bilo koju jeftiniju referentnu 570tku. nadam se samo da ce ova rasprava nekome pomoci u buducnosti. vjerujem da ce distributer rjesiti problem ili mi isporuciti novu grafu (za koju ocekujem da bude unutar proizvodacevih specsa). over and out ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ma jasno, cim si pitao gainward support za misljenje i sluzbeno dobio potvrdu da je to za reklamaciju, svaka trgovina ce ti to uvazit jer ce oni dobit isti odgovor na isti upit ukoliko ga posalju. sretno sa zamjenom, ocekujemo izvjestaj o rjesenju ![]()
![]() |
#468 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Bilo bi dobro da taj odgovor od Gainwarda priložiš tamo gdi si reklamirao. U više navrata mi je pomoglo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Premium
|
Citiraj:
vrti crysis 1 i 2 bench. po meni ako to dvoje izdrze, grafa je stabilna. ja vrtim jos i metro 2033 bench, heaven, call of prypiat bench, lost planet bench. uz sve ove, mislim da je totalno nepotrebno se zamarat 3dmarkom i ovim "teskim" testerima. baci oko ovdje ako ti se da, ima stvarno horror situacija kad tipovi sprze jednu za drugom grafom i to u par minuta testiranja ![]() http://www.overclock.net/t/929152/ha...-buy-some-570s ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Premium
|
Citiraj:
sa jezgrom bi isao do kakvih 850-950 u nadi da ce radit na dost niskoj V tak da nebude zagrijavanja, ali to za neko vrijeme jer grafa stvarno drobi sve na stocku za sad. u svakom slucaju ak neko kupuje novu ja bi zel neku od ovih nereferentnih pa ste bar na miru sa fazama. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Pobogu, zašto dizati takt i za mhz za 24/7 i igranje? Razumijem ajde za neki bench i slično, al to je još uvijek hajend neki i nema potrebe stvarno za forisranjem zbog 3-4fps-a
![]() |
#480 |
Premium
|
decki moze misljenje. sta bi se desilo kad bi recimo jedan od VRM-ova kod mene bio krepan/neispravan? dali bi u tom slucaju recimo grafa radila normalno, ali bi ostali VRM-ovi preuzeli na sebe posao pa bi se zbog toga vise zagrijavala? palo mi to bezveze na pamet sad kad vidim koliko su se VRM-ovi razletavali ovoj ekipi u pocetku 570tke. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|