|
![]() |
#451 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
moj 40" LCD TV samsung kad ima otvoreno nesto odredeno na ekrano npr. excel tablicu pocne odjednom pistat lagano. nemam pojma zasto, mozda zbog boja/svjetla koji su u tom trenutku. srecom jako rijetko mi se to desi, bar za sad. ![]()
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Normalno je da zuji. Događa mi se na LG LCD tv-u, Samsung LCD monitoru, sve kad je brightness ili osvjetljenje ispod 80% |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Jasno da zuji, svaki trafo zuji, ali to ne objašnjava zašto prestane zujati kada pritisnem plastični pokrov panela. Očigledno ne mora nužno zujati ![]() Zanimalo me mišljenje nekoga tko se malo bolje kuži u tu elektroniku, mišljenja oko suzbijanja/izolacije takve buke... Čepići i namjerno oštećenje sluha nisu opcija.
![]() |
![]() |
#455 |
Xulos :)
|
Sto kazete na ovo : http://www.emmezeta.hr/multimedija/i...d-lcd-monitor/ (23" ips) trgovina mi je blizu , a monitor nije uopce skup.Imam taman na knap ovoliko love ali me brine ghosting ?mogu se i strpiti ako nije dobar izbor ali moj benq s vga izlazom je koma :/
![]() |
#456 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Za 1400 kuna imaš LG IPS231P koji nudi puno bolju ergonomiju.
![]() |
![]() |
#458 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.02.2012. u 13:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
@xulos Za tu lovu IPS231P zbog pivota, fina stvarčica. Bez brige, neće biti ghostinga na LG-u, provjereno jer igram igre i gledam filmove na njemu svaki dan, a za usporedbu mi je bio Samsungov TN s 2ms odzivom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
|
Da ali sve moram narucivati a nemogu bit bez monitora.Znaci svoj prodam i odmah moram imati drugi :/ . Jedini LG koji je dostupan je ovaj: http://www.emmezeta.hr/multimedija/i...d-led-monitor/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#463 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
TN vs. IPS, što je bolje za oči
Zanima me da li osjetite neku razliku zamora očiju kada radite dugo sa TN ili IPS monitorom. Trebao bi mi neki monitor 22-23" za 1000kn i glavna namjena je CAD i Excel, tri godine građevinskog faksa mi je sjebalo vid i sad tražim što "blaži" monitor za oči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
IPS je bolji, ali za tu lovu ćeš ga teško naći. Ovdje se vodi prilično živa diskusija o tome zadnjih par dana.
![]() |
#466 |
The mighty pirate
|
Pod kojim ti to kutem surfaš netom. 170°? Za oči ti jedino pomaže da si prilagodiš brightness svjetlosnim uvjetima u sobi ili nađeš neki s ambient senzorom, ako uopće ima nešto osim Apple Cinema Displaya. IPS nije za oči bolji od TN-a ili obratno. Oba imaju osvjetljenje rješenjo istim lampama ili LED-icama.
![]() |
#467 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Vjeruj mi da web pogotovo tamnije stranice na TN-u i IPS-u a pogotovo PVA ne izgledaju isto, jednostavno TN nema dubinu tamnih nijansi i to je tak, u biti za izradu weba po meni je nužan jedan TN da vidiš proizvod onak kak će ga 90% ljudi vidjet (TN kramama)...ovo zna bit vrlo zajebano ako nešto radiš sa laganim nijansama na kalibriranom monitoru, zna šokirat kad dođeš negdje pa se čudiš kaj je ispalo i kaj fali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ovdje se ne radi o manama crt tehnologije kao što je treperenje slike ili loša oštrina i fokusiranje što je najčešće bio uzrok problema sa vidom kod ljudi. Predpostavka je da svaki lcd ima dovoljno dobro oštrinu i da ne treperi. Sada su druge stvari u igri, a najčešći problem je pretjerano svijetla slika koja gotovo uvijek tvornički dođe nabrijana a ljudi često idu linijom "ak su ga tak u tvornici naštimali onda je tak valjda i najbolje". Dakako taj problem nema veze sa ugrađenim panelom. Na vid kod lcd-a još može negativno utjecat nepravilan prikaz na ekranu (tako da to nije udaljavanje od teme) te spori odaziv matrice. Na svom inače solidnom LG-u ips235 primjećujem taj spori odaziv kod jako brzih scena u filmovima a pogotovo dok igram pro evolution soccer (kod tn monitora bi trebalo biti puno manje problema radi zamućenja prikaza) i to prilično smeta. Ipak u većini situacija zbog toga nema problema Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 17.02.2012. u 22:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
|
Uzeh onog aoca i sad imam iduci "problem" .Upalim gom player i on pokrece video u rezoluciji samog videa, kad kliknem enter da mi opali full screen pokazi mi prvo crni ekran na pol sekunde-sekundu i onda mi digne full screen, isto tako je i kad obrnuto radim.Monitor je spojen sa DVI-HDMI kablom. EDIT : probao sa VGA kablom i to se ne dogada. E sad dali je to znak da je krepao kabl, da monitor ne radi kako treba ili nesto trece ili je to normalno ![]()
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 21.02.2012. u 13:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Samo da pohvalim, cimer je jučer kupio LG IPS236V-PN i monitor je stvarno izvrstan. Istina, nisam vidio ostale IPS-ove u tom cjenovnom rangu ali boje su naspram mojeg TN-a puno više izražene i baclight bleeding je jako jako mali. Čini mi se da je Wolverine (ako me pamćenje dobro služi) gore rekao da bi radije neki drugi model uzeo zbog ergonomije. Ovaj model se može zakretat napred nazad (mislim da je je raspon -5 do 20 stupnjeva što je po meni dovoljno. Ako je nekome potrebno visinko podešavanje onda će naći nešto drugo. ![]()
![]() |
#474 |
|
Problem rijesen kod mene, kabl dvi - hdmi je zajebavao.Neznam jel samo taj kabl ili je mozda HDMI ulaz na monitoru ali preko dvi - dvi sve radi savrseno ![]()
![]() |
#477 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Kupiti ovaj monitor? Mislim da je to best buy za tu cijenu http://www.gor-info.com/shop/informa...v-designer-ips |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |