Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.10.2010., 19:49   #451
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 19:55   #452
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
2100 kuna 6870 , vani je oko 250 eura , 6850 je 130 eura, kod nas 1500 kn.Hvala ti lijepa naša...
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2010., 19:56   #453
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Znači 6870 je fizički slabiji model od 5850...ali prema novijim driverima i optimizacijom trebala bi biti jača kartica?

Čudi me kaj je tak brzo izašla nova serija a nije niš novo/jače naspram 5800 serije, a i ta serija vlada tržištom...ovakvo kakvo je

@xulos- viš da si malo počekal malo (mj. dana) sad bi piknul 6850 naravno izvana nekak(ma i kod nas bu cijena pala za kojih 150kn samo da se dućani popune).
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 19:57   #454
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Uff bile su već na cijeniku i jučer tako da to nije ništa novo i istaknute su u još jednoj trgovini nabava.net.Glede 6870 malo "too much" naspram 470 GTX od 1.900kn koje je nakon sniženja nVidije, a 6850 je u cijenovnom rangu 460 GTX 1GB.Mora to oš malo pasti
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 19:57   #455
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Čudi me kaj je tak brzo izašla nova serija a nije niš novo/jače naspram 5800 serije, a i ta serija vlada tržištom...ovakvo kakvo je
Pa nije da imaju razloga izdati nešto jače i sami sebi rušiti cijene. Nvidia nema ništa za pokazati, zbog prošle serije će kasniti opet sa novom.
  Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 19:58   #456
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:

@xulos- viš da si malo počekal malo (mj. dana) sad bi piknul 6850 naravno izvana nekak.
jebg, da sam stalno cekao, kupio bi grafu serije 7xxx . Ma oke, ionak se planiram pocetkom iduce godine rijesavati ove i uzet nes novo iz serije 6xxx
Staro 26.10.2010., 20:13   #457
brunex
Premium
Moj komp

brunex's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor danc00
Znači 6870 je fizički slabiji model od 5850...ali prema novijim driverima i optimizacijom trebala bi biti jača kartica?
po čemu je "fizički slabiji" ??

Citiraj:
Autor vava Pregled postova
Evo stigle i hr

6870-2100kn
6850-1570kn
to je na Bug-ovom forumu bilo sinoć
brunex je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 20:18   #458
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Uff bile su već na cijeniku i jučer tako da to nije ništa novo i istaknute su u još jednoj trgovini nabava.net.Glede 6870 malo "too much" naspram 470 GTX od 1.900kn koje je nakon sniženja nVidije, a 6850 je u cijenovnom rangu 460 GTX 1GB.Mora to oš malo pasti
Da, po cijeni HD6850 dobijes GTX460 1GB koja je brza, dok je GTX470 cak jeftinija od HD6870.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 20:20   #459
brunex
Premium
Moj komp

brunex's Avatar

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
cut... dok je GTX470 cak jeftinija od HD6870.
samo što te "jeftine" GTX 470 nema nitko na "lageru"

eno tamo na Bug forumu jedan forumaš šalje mailove za 6870 i MSI GTX 470 Twin Frozr i nitko mu "neće" prodati karticu po tim cijenama jer ih nemaju.

Zadnje izmijenjeno od: brunex. 26.10.2010. u 20:27.
Staro 26.10.2010., 20:32   #460
makaza
Premium
Moj komp

makaza's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
..ma to su naši trgovci.pročitaju da su svi oduševljeni grafama pa dignu cijene.ironično a to je bilo najviše što nas je oduševljavalo.
makaza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2010., 20:38   #461
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
@McG
Nisam htio nikoga uvrijediti niti išta drugo. Uvijek ima onih koji kupuju svašta zbog kutije ili zbog komšije ili koječega. Samo sam htio skrenuti pažnju na činjenicu da eyefinity nije toliko marketinški trik, koliko prepoznata potreba i pametan potez amd-a. Ne znam zašto nvidija ne napravi slično/isto, jer je to korisnije od posebne fizike (ionako svaka igra ima fiziku u sebi bolju/lošiju) ili gpgpu arhitekture. Imao sam i 3dfx, matrox, ati i nvidiju i od svega ponuđenog do sada mi je taj eyefinity najkorisnija stvar. Isto je bilo i sa millenium dualhead matroxicama, koje su imale, u to vrijeme, nenadjebivu kvalitetu prikaza na tv-u, savršeno za filmove u devedesetima. Znam da puno ljudi nema ni 2, a kamo li 3 monitora, al IMHO ipak je korisnije od dodatnih algoritama fizike. Uostalom, uvijek moš ubost polovnjaču da ti odradi fiziku. . Ove godine, do sada, mi je bestbuy bila gtx460, al jebeš ga kad sam se navikao na eyefinity. Nemojte mi uzet to za zlo, znam da sam u manjini.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 21:20   #462
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Autor brunex Pregled postova
po čemu je "fizički slabiji" ??

to je na Bug-ovom forumu bilo sinoć

Da ti sad ne postam slike pogleda si GPU-z SS od 6870 i od 5850 pa buš videl razliku. Valjda kužiš kaj ovo "fizički" znači. 6870 ima samo veće taktove stoga i propusnost ali ak se 5850 stavi na te taktove onda nije po ničemu slabija...osim po ovim đinđa-minđama UVD3D i te spike
Staro 26.10.2010., 21:36   #463
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ocito si preskocio post od kolege generic-a, koji je dao link na sliku gdje se lijepo vidi razlika izmedju 5850 i 6870.

Dakle, nije razlika samo u Mhz, vec i u broju tranzistora, broju SP-ova te samoj povrsini GPU-a.
Staro 26.10.2010., 22:37   #464
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
@McG
Nisam htio nikoga uvrijediti niti išta drugo. Uvijek ima onih koji kupuju svašta zbog kutije ili zbog komšije ili koječega. Samo sam htio skrenuti pažnju na činjenicu da eyefinity nije toliko marketinški trik, koliko prepoznata potreba i pametan potez amd-a. Ne znam zašto nvidija ne napravi slično/isto, jer je to korisnije od posebne fizike (ionako svaka igra ima fiziku u sebi bolju/lošiju) ili gpgpu arhitekture.
Daleko od toga da sam se našel prozvan ili uvrijeđen. Znam da ima ljudi koji koriste Eyefinity i da je Eyefinity vredu "stvar". Možda sam trebal prodavanje magle staviti u navodnike ili se drukčije izraziti. Tipa da i AMD i nVidia guraju svoje nove tehnologije s novim generacijama kartica, a (bar kod nas) jako mali broj ljudi stvarno to i (is)koristi kak spada. Dok je puno veći broj onih koji sami sebi, pa onda i drugima preporučuju kupnju Radeon ili GeForce kartice, zato jer nude Eyefinity, CUDA-u, 3D Surround, PhysX i tome slično, a na kraju ne koriste ništ od toga kaj im je prilikom kupnje bil tolko jak i važan argument za odabir nove kartice.

Kaj se tiče nVidijine implementacije nečeg sličnog Eyefinity rješenju, kak sam i rekel; oni su u zadnji čas kad je HD 5000 serija već bila vani, odlučili pokrasti/posuditi ideju i sklepati Surround za svoj SLi sustav. Ljudi onda mogu birati da li budu spojili dvije GTX 400 kartice i dobili višemonitorski sustav od 3+ monitora ili budu spojili GTX 400 i stariju GTX 200 karticu da postignu isti efekt. Dok AMD-ATi na hardverskoj razini nudi (pošto je HD 5000 serija dizajnirana s tim na umu) spajanje više displaya, tj. cijela Evergreen serija kartica nudi spajanje šest monitora, pa su onda slabije kartice ograničene na tri, dok jače jasno nude šest ili više monitora.

Dok je kod nas rijetkost da ljudi stvarno koriste Eyefinity za ono čemu je i namijenjen, a u inozemstvu uredno postoje teme i teme na raznim forumima, koji su posvećeni kupnji svog potrebog hardvera za Eyefinity sisteme i igranje na njima. Kod nas toga nema, ali ima milijun i jedan pristaša Eyefinity tehnologije koji non-stop ponavljaju kak je to super i da baš zato treba kupiti AMD Radeon karticu. S druge strane priče su jasno, PhysX i CUDA "korisnici".
McG je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 22:55   #465
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Ocito si preskocio post od kolege generic-a, koji je dao link na sliku gdje se lijepo vidi razlika izmedju 5850 i 6870.

Dakle, nije razlika samo u Mhz, vec i u broju tranzistora, broju SP-ova te samoj povrsini GPU-a.
Nisi ti pročital kaj sam ja napisal, ja sam rekel da je 5850 jača od 6870, kaj se tiče sirove snage(kak da ti to objasnim)

Pa videl sam tablicu, i ti pogledaj pa buš videl da je 5850 jača...ova nova je u svemu sličnija 5830(osim po taktovima), a broj tranzistora i manji p. proces je ionak više tehničke naravi a ne brzine, manja potrošnja i zagrijavanje.
Staro 26.10.2010., 23:05   #466
Mad_Duke
Guest

Samo pitanje

Kako možeš za dva čipa sa istom potrošnjom u loadu reći da se odjednom ne računa od ovog drugog takt na kojem radi kod mjerenja "sirove" snage.
  Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 23:05   #467
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Nisi ti pročital kaj sam ja napisal, ja sam rekel da je 5850 jača od 6870, kaj se tiče sirove snage(kak da ti to objasnim)

Pa videl sam tablicu, i ti pogledaj pa buš videl da je 5850 jača...ova nova je u svemu sličnija 5830(osim po taktovima), a broj tranzistora i manji p. proces je ionak više tehničke naravi a ne brzine, manja potrošnja i zagrijavanje.
To sam i ja probao reci, ali se valjda nisam dobro izrazio, ili ljudi jednostavno ne kuze...
Staro 26.10.2010., 23:16   #468
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Citiraj:

U tablici nigdje ne vidim da je 5850 jaca. Jedino vidim da ima vise SP procesora, a iz one tablice se zakljuci da je 6870 "fizicki jaca".
6,4GB/s veca propusnost i 175 mil. poly/s vise i obe kartice imaju oko 2 TFLOPS-a.
Inace, obe koriste isti proizvodni proces od 40nm, smanjenje povrsine GPU-a je postignuto sa manje tranzistora, 1.7mlrd vs. 2.15mlrd.
Po cemu onda 5850 ima vise sirove snage?
Staro 26.10.2010., 23:26   #469
brunex
Premium
Moj komp

brunex's Avatar

Citiraj:
Autor danc00
6870 ima samo veće taktove stoga i propusnost ali ak se 5850 stavi na te taktove onda nije po ničemu slabija.
ne znam drukčije objasniti nego ovako;

imao si automobil koji je sa 100 KS stizao do 100 na sat za 13 sec a sad si kupio novi automobil unaprijeđene arhitekture motora koji sa 85 KS stigne do 100 na sat za 11 sec.

manje troši, manje se grije, manje dijelova, sve ukupno; ekonomičniji, a brži !

mislim, loša je pretpostavka da je 6870 samo overclockana 5850.

a iiiiii ... kao da se 6870 ne može clockat !?

Zadnje izmijenjeno od: brunex. 26.10.2010. u 23:33.
Staro 26.10.2010., 23:30   #470
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Danc00 želi reći (i u pravu je) da prednost 6870 nad 5850 proizlazi iz njenog takta.

Citiraj:
A New Front End?
With tessellation one of the stand-out features of DirectX 11, we were expecting ATI to add more grunt in this department, and our expectations were duly met. However, we expected a little more than the incremental updates of Barts’ tessellation engine, which only offers better thread management and buffering over and beyond the tessellation unit of the HD 5000-series. This means that while Nvidia’s Fermi GPUs have tessellation units galore (one per SM, with three or four SMs per GPC and one to four GPCs per chip), a HD 6800 GPU still only has one. ATI still claims that the HD 6870 has up to twice the tessellation performance of a HD 5870, however.
ATI also claims that the geometry throughput of the HD 6800 series has been improved, but this is merely because of the higher GPU frequency of a HD 6870. A HD 5850 manages to process 725 million polygons per second thanks to its 725MHz frequency while a HD 6870 can process 900 million polygons per second as it’s clocked at 900MHz. While the front end of a HD 6800 GPU has a new design, it’s a fairly small and incremental update from the Evergreen GPU design of the HD 5000-series. - bit-tech
Međutim, ne može se to gledati tako jednodimenzionalno (općenito mrzim kad ljudi gledaju situaciju iz samo jednog ugla). ATI je rekao da je cilj bio dobiti performanse 5850 kartice iz manjeg čipa. Promjenom dizajna i dodatkom tih optimizacija su se dobili viši taktovi. Situacija je you lose some, you win some. And then you win some more. Izgubilo se ono što Danc00 naziva sirovom snagom, a to je broj SIMD-ova (a time i SP-ova i TU-ova), no time se dobio manji čip. Pored toga taj čip u nekom svom prosječnom slučaju može raditi na većem prosječnom taktu (namjerno govorim o prosječnim vrijednostima jer iako su im možda maksimalni taktovi podjednaki, u prosjeku će 5850 sigurno raditi na manjim taktovima od 6870). Ovaj 'lose' se odnosi dakle na tu 'sirovu snagu', a dva wina na manji čip (manji proizvodni troškovi) i veću frekvenciju. Nadam se da se iz ovoga može shvatiti kako su to sve povezani, međuzavisni procesi.

edit:
Ja bih to prije usporedio sa zamjenom atmosferskog 1.6 motora sa 100 KS s 1.2 turbobenzincem iste snage

edit2:
I iz toga se opet vidi da podsvjesno ljudi više vole stvari s većim brojevima

edit3:
I vidim da se opet nije shvatio dio o prosječnim vrijednostima

Zadnje izmijenjeno od: generic. 26.10.2010. u 23:50.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2010., 23:31   #471
McG
-------

Čisto da se na ovo nadovežem s nekim od svojih (po mišljenju mnogih forumaša) "gluposti" s početka teme.
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Valjda vam je jasno da je ova nova serija "testni poligon" za novu GPU arhitekturu koja stiže početkom 2011. HD 6000 serija bude objedinila sve ono kaj valja s postojećom HD 5000 serijom i određene nove stvari koje stižu s kompletno novom arhitekturom. S tim da se ovo već mjesecima zna, tj. zna se još od lansiranja HD 5000 serije, tak da je HD 6000 daleko od bilo kakvog srljanja.
Citiraj:
HD 6000 bude hibridna serija i kolko god sadašnja HD 5000 bila dobra i popularna, nije savršena i nema logike da ostave sve, ako misle ponuditi proizvod koji ljudima daje "okus" onoga kaj ih čeka s novom arhitekturom. Osim toga HD 6000 je tu samo da popuni rupu do izlaska nove arhitekture i zato bude nudila dio "stare" i dio nove/nadolazeće arhitekture. Makar, mogel se AMD-ATi praviti glup, pa ne izdati ništ, nego prodavati maglu i flashati postojeće HD 5000 kartice i uvjeravati ljude kak je to novi proizvod.
Citiraj:
Velim, sve se to zna još od dana kad je HD 5000 serija ugledala svijetlo dana. nVidijina GTX 460 kartica je bila prvi pravi razlog da AMD-ATi sreže cijene svojoj ponudi, a HD 6000 bude točka na i u svemu tome. Niti se AMD-ATi zavarava, a niti bi se kupci trebali zavaravati da HD 6000 serija donosi neku revoluciju. Hibridna i prijelazna generacija kartica koja bude poslužila da se Northern Islands lansira kak spada, pa čak i ako se naleti na probleme i odgodu nove arhitekture, opet bude se HD 6000 serija dobro našla, jer bude AMD-ATi za to vrijeme ipak imal kakav-takav proizvod za prodati.

Kak sam i rekel HD 6000 je "testni poligon" za kompletno novu arhitekturu i čisto popunjavanje rupe dok se 2011. ne ukažu potpuno novi proizvodi. Ko i sve serije i generacije kartica dosad, i ova HD 6000 bude našla svoje mjesto, bez obzira kaj HD 5000 još uvijek ima potencijala.
Ima toga kolko vas volja od strane drugih forumaša i jedino kaj se u tim starijim postovima može uzeti kao "kriva" i netočna informacija, je spomen Northern Islands arhitekture kao one koja slijedi u 2011. godini. Ipak se tek skoro pred izlazak HD 6800 modela, saznalo da je Northern Islands naziv za ovu osvježenu arhitekturu koju su uveli s HD 5000 i koju sad koriste za HD 6000 seriju. Kome se da nek pročita temu otpočetka, jer kolko se da skužiti ljudi se još uvijek "gube" oko svrhe i namjene ovih HD 6000 modela.

Sve u svemu HD 6000 je ono najbolje kaj je AMD-ATi uspjel izvući iz 40nm procesa i R600 arhitekture koja je svoja poboljšanja imala u HD 3000, HD 4000, HD 5000 i vrhunac s HD 6000 serijom.
Sljedeće godine stiže novi proizvodni proces i nova arhitektura, a AMD-ATi okreće novu stranicu i ostavlja R600 iza sebe, nakon kaj su iscrpili i zadnji atom snage.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.10.2010. u 23:38.
Staro 26.10.2010., 23:41   #472
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
U tablici nigdje ne vidim da je 5850 jaca. Jedino vidim da ima vise SP procesora, a iz one tablice se zakljuci da je 6870 "fizicki jaca".
6,4GB/s veca propusnost i 175 mil. poly/s vise i obe kartice imaju oko 2 TFLOPS-a.
Inace, obe koriste isti proizvodni proces od 40nm, smanjenje povrsine GPU-a je postignuto sa manje tranzistora, 1.7mlrd vs. 2.15mlrd.
Po cemu onda 5850 ima vise sirove snage?
Daj molim te pogledaj još jednom tablicu...pa nisi čorav nadam se!
5850 je JAČA po svemu, ili ti ne vidiš da ima više SP-a,TU-a,SIMD E., jedino je malo slabija u Geometry T...

A ovo kaj ima manje tranzistora samo doprinosi manjoj potrošnji i grijanju.
Još k tome stavi 5850 na taktove 6870, na koje 5850 ide ko od šale pa da vidiš veselja...
Citiraj:
Autor brunex Pregled postova
ne znam drukčije objasniti nego ovako;

imao si automobil koji je sa 100 KS stizao do 100 na sat za 13 sec a sad si kupio novi automobil unaprijeđene arhitekture motora koji sa 85 KS stigne do 100 na sat za 11 sec.

manje troši, manje se grije, manje dijelova, sve ukupno; ekonomičniji, a brži !

mislim, loša je pretpostavka da je 6870 samo overclockana 5850.

a iiiiii ... kao da se 6870 ne može clockat !?
Hehe ljepo objašnjeno , ali ide i 5850 preko 900MHz, oču ti reči da 5850 na ISTIM taktovima je jača od 6870...nema veze kaj ova ima noviji motor
Ak generaliziraš onda moraš i stavit u istu klasu, di si ti videl da neko vozi trku 125ccm i 250ccm(osim ak je 250 4T)

Više je 6870 između 5850 i 5830

@McG- pa razmem te ja , malo si ljut kaj smo opet započeli nekaj kaj si ti več objasnil prije par dana....
Staro 26.10.2010., 23:49   #473
McG
-------

Na kaj bi bil ljut, na grafičke kartice i rasprave o njima? Nitko od ovih forumaša ti ne osporava da je HD 5850 vredu kartica, ali nakon više od godine dana kolko je u prodaji, čudo bude ju naći za neke razumne novce u mjesecima koji slijede. HD 6800 je tu taman da ljudima (ovisno o situaciji) ponudi slične ili malo slabije ili malo bolje performanse, a ujedno uz manju cijenu, potrošnju i par noviteta koje vuče osvježenje arhitekture. HD 6900 modeli su ti koji budu sljedeći mjesec zatvorili vrata za HD 5800 modele, dok je HD 6800 tu da najprije otme tržište GTX 460 karticama, a usput radi pomutnju s vlastitim HD 5800 modelima.
Staro 26.10.2010., 23:56   #474
Mad_Duke
Guest

Dobio sam prišt nasred čela od ovog topika i ponavljanja već hehe

Počet ću žaliti za vremenima kada bi nvidia i amd/ati izdali grafulje otprilike u isto vrijeme. Tada je bilo ponavljanja istih stvari iznova konstantno, sada kako stvari stoje će to biti još duplo kad bu svaki proizvođač izdavao svoje :P
  Reply With Quote
Staro 27.10.2010., 00:09   #475
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Citiraj:
Daj molim te pogledaj još jednom tablicu...pa nisi čorav nadam se!
5850 je JAČA po svemu, ili ti ne vidiš da ima više SP-a,TU-a,SIMD E., jedino je malo slabija u Geometry T...
Skuzio sam sta hoces reci oko te sirove snage, tako da je istina to sta si govorio.
Bleh, mozak mi sporo radi veceras i nije svima OC u glavi.
Mene OC osobno ne zanima ni 5%, niti vidim smisla usporedjivati OC vs stock.
Ono sta sam gledao su krajnji rezultati/brojevi (GB/s, TFLOPS) stock kartica.
Staro 27.10.2010., 10:20   #476
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Zanimljivo (ukoliko vec nije postana vijest): http://www.eurogamer.net/articles/di...360-pc-article
Citiraj:
Sony's morphological anti-aliasing (MLAA) tech as seen in the phenomenal God of War III. Last week, AMD has released its own GPU-based MLAA implementation for PC and other developers are working on GPU solutions for Xbox 360. MLAA is going cross-platform.
Available now for the new Radeon HD 68x0 series of graphics cards (though available to 58x0 owners too via an unofficial hack), AMD's tech has received plenty of plaudits from the PC tech blogs, garnering particular praise for its excellent edge-smoothing capabilities along with the relatively unnoticeable impact on frame-rates. In good conditions MLAA can match the quality of 8x multi-sampling anti-aliasing (MSAA) but requires far less in the way of system resources. On the PS3, Sony's MLAA is parallelised over five SPUs and takes around 4ms of processing time - freeing up precious RSX resources.
AMD's solution has much in common with Sony's, but is fundamentally different in many ways. The fact that the God of War III MLAA operates on SPU has some very specific advantages - the Cell's satellite processors are far more flexible in terms of how they can be programmed, leading some to believe that GPU implementations will struggle to match the quality level.
More obvious to the end user, AMD's approach is a post-process filter that works through the entire completed frame, including the HUD and any on-screen text. This results in exactly the same kind of artifacting on text as seen with The Saboteur on PS3. As the MLAA algorithm works on the whole screen, it simply doesn't know the difference between a genuine edge and text, resulting in a noticeable impact to quality, along with occasional dot-crawl on HUD elements.
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Zadnje izmijenjeno od: Gjurovski. 27.10.2010. u 10:34.
Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2010., 17:45   #477
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

iiisssaatiiiiii
Pa jel vi mozete filozofske rasprave nastavit ili zapocet na dijelu foruma koji se zove svastara ???
I ja se ne slazem tj slazem sa puno toga sta je ovdje izreceno, ali brate dajte malo vise o grafama, a manje o pogledu na zivot kao takav
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2010., 18:17   #478
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Evo jedno konkretno pitanje
Da li uzeti Sapphire HD 6850 za 1.570,01Kn
http://www.adm.hr/product_info.php?p...c6e2f9e7d78544
ili
Gigabyte GTX 460 1Gb za 1.570,01Kn
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8827
Da li vidite razliku u cijeni ? Ne ?? Pa naravno kad je nema.
Sad jos zanemarite Eyefinity i PhysX
I dajte mi odgovor na moje pitanje
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2010., 18:36   #479
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
eci peci pec :P
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2010., 19:03   #480
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova
Evo jedno konkretno pitanje
Da li uzeti Sapphire HD 6850 za 1.570,01Kn
http://www.adm.hr/product_info.php?p...c6e2f9e7d78544
ili
Gigabyte GTX 460 1Gb za 1.570,01Kn
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8827
Da li vidite razliku u cijeni ? Ne ?? Pa naravno kad je nema.
Sad jos zanemarite Eyefinity i PhysX
I dajte mi odgovor na moje pitanje

Ovo je jako teška odluka. Ovako iskustveno, obje su grafe iznimno tihe, po performansama su također vrlo bliske, potrošnja energije i zagrijavanje gotovo identično. IMHO ovo su dvije zaista vrlo izjednačene grafe i sad jedino što će ti prevagnuti jest preferiraš li AMD ili nVidiu. Te hoćeš li imati više koristi od PhysX podrške ili od mogućnosti spajanja tri monitora na Radeonu, te eventualnog Eyefinity setupa.
Koju god uzeo fulat nećeš.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti