Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.08.2011., 14:19   #451
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Ovakvo nešto (zanemari ovog prvog s AMDom, gledaj Intele) je sasvim dovoljno, ova jeftinija verzija, a može i skuplja s Windowsom. Ima ga u različitim bojama što bi joj se moglo svidjeti.

Nema potrebe potrošiti cijeli proračun jer ni malo skuplji laptopi nisu bolji za to što njoj treba. Može još produljiti jamstvo što bi bilo pametnije nego uložiti u nepotrebno jače komponente.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 15:03   #452
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Misliš konkretno na SX263? Jerbo si mi dao link sa svim A53E modelima
OS ne treba, zaboravih napomenut
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2011., 15:19   #453
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Bilo koji od tih A53E-SX26* modela. Razlika je samo u boji. Koliko vidim najjeftiniji su u notebook.hr, a dobavljivi su samo zlatni, plavi i zeleni.
Staro 19.08.2011., 15:26   #454
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Aha, ok. Hvala lijepa
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 20:19   #455
Permutacija
Registered User

Datum registracije: Jun 2011
Umjesto Asusa HP G serije? Lošiji procesor, manje radne, ali brži hard disk, odvojena grafika i 3 g garancije uključeno u cijenu?
Permutacija je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 20:39   #456
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Pozdrav.

Trebam laptop za svoju mamu,koji joj je jedini uvjet da monitor bude 17.3''.A s druge strane nikad se ne zna,pa ako meni kad zatreba ja sam tražio da ima jači proc i jaču grafičku.
Nakon mnogo sati traženja našao sam par modela,pa ako može preporuka što bi bilo bolje:

HP Pavilion G7 LF056EA i3-390M/3 GB/17,3"/320 GB/6470M/NoOS

TOSHIBA Satellite C670-108 17.3" , Core i3 Mobile 380M, DDR3 3GB, GeForce 410M 512MB, 320GB HDD, no OS

Acer ASPIRE 7739G, Intel Core i3 370M 2,40 GHz, 4096 MB, 17,3 '', 640 GB, Linux, nVIDIA GeForce GT 520M 1 GB

Ako ima koji slični/bolji za iste pare,molim vas preporučite.

Hvala.
veki19 je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 20:56   #457
S3arch1ng
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Pozdrav

@ veki19
Razmisli i o ovome: HP Pavilion g7-1160sm, LZ278EA / 4144,46 kn[SIZE=3px][/SIZE]

http://www.svijet-medija.hr/p/Prijen...LZ278EA/33497/
S3arch1ng je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 21:03   #458
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
@S3arch1ng

Tnx,taj ima malo slabiji proc,a grafa ima 1gb...512 vs 1GB na 17'' ima li razlike?
veki19 je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2011., 00:49   #459
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Citiraj:
Autor Permutacija Pregled postova
Umjesto Asusa HP G serije? Lošiji procesor, manje radne, ali brži hard disk, odvojena grafika i 3 g garancije uključeno u cijenu?
Ne znam baš, taj AMDov procesor nije loš (u rangu Intelovih Pentuim Dual Core), ali ni hladan. Pošto je takva namjena da ne treba odvojena grafička, to nije neka prednost. Mislim da je onaj Asus, pogotovo za web cijenu ok izbor. Ako bi tražila nešto s odvojenom grafičkom opet taj HP nije bolji izbor od ovog Asusa.
Staro 20.08.2011., 14:23   #460
markan
Premium
Moj komp

markan's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Iako nisi naveo namjenu, pretpostavljam da je i igranje u pitanju. Uglavnom, jeftiniji Asus je po meni definitivni best buy. Ok procesor, jaka grafička i 7200rpm HDD, uz dvogodišnje jamstvo - teško može bolje. Za ostale ti je coconut sve rekao.
Namjena je sve pomalo Od surfanja, uredskih poslova, filmovi te ponekad igra kad se nadje vremena za to. Jeftiniji Asus mi djeluje kao ok izbor, ali me kopka i ovaj Acer. Ima i3 cpu te USB 3.0 port, ali je HDD na 5400rpm i godinu danja manje jamstva od Asusa. Izgledom mi je privlacniji od Asusa.

Sto to konkretno nevalja kod Acera sa kvalitetom? Do sada su mi kroz ruke prosla 3 Acera i nije bilo nikakvih problema sa njima.

Nekako su mi na vagi oba modela. Cekam jos pokoji komentar pa da donesem finalnu odluku.
Oglas

Oglas
Staro 20.08.2011., 23:43   #461
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Iskustvo SVIH koje poznajem koji su imali Acerove laptope(a ne radi se o malom broju) je da u relativno kratkom roku završe na servisu. Osim toga su proteklih godina imali dosta bugovitih serija gdje je bilo normalno da grafička crkne nakon nekog vremena, a skloni su i stinijim kvarovima zbog kojih laptop završi na servisu. Produljenje jamstva je dosta jeftino (manje od 400kn na 3g.), ali ako ti je laptop svakodnevno potreban čekanje servisa nije baš isplativo. A nisu ni dovoljno jeftiniji da bi se isplatilo "riskirati".

Ostavljam mogućnost da sam paranoičan, da poznajem samo ljude koji nisu imali sreću s Acerom, da se to događa i drugim proizvođačima, da drugima Acer radi savršeno, ali ipak ne preporučujem rado Acera.
Staro 22.08.2011., 09:25   #462
frunze
džabalebaroš
Moj komp

frunze's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
bok!

može pomoć pri odabiru laptopa do 3500-3600 kn...

uvjet je w7, 15,6 ekran, intel i što novija arhitektura, namjena laptopa je all-around znači ništa posebno, dovoljna je neka integrirana grafa.
frunze je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2011., 09:54   #463
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Ovo udovoljava svim uvjetima.
Ova Toshiba ima generaciju stariji procesor, ali kakvu takvu odvojenu grafičku.
Staro 22.08.2011., 20:51   #464
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pozdrav, može neka preporuka?
Planiram se riješit desktopa i preć na laptop.
Laptop bi se koristio za net, office, multimediju(glavno da vrti ove mkv ripove, ako može i 720p, 1080p kad ga na telku spojim). Igre se neće igrat, odnosno možda odigram sat-dva mjesečno tako da je to zanemarivo.
Zadnji laptop koji sam imao bio je HP nx6325 i ekran od 15,6 je bio kockat i za današnje potrebe premali, ali ako sam dobro skužio po netu ovi današnji ekrani su widescreen tako da 15.6 može proć.
Od konfiguracije bi ono što se može nać najbolje za tu cijenu(3000-4000).
I nekako me najviše vuče Toshiba zbog ove akcije No matter what jamstva.
I treba spomenut da bi laptop bio 90% vremena uštakan u struju tako da autonomija baterije ne igra značajnu ulogu

Što kažete na ova dva modela?
TOSHIBA Satellite C660-1MN
TOSHIBA Satellite C660D-17R
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2011., 23:15   #465
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

C serija je kvalitetom izrade očajna. Ako bi Toshibu onda gledaj bar L seriju, odnosno ovakvo nešto.
Ako ti je integrirana grafička dovoljna, onda je ovaj Asus sasvim dobar izbor. Ako bi nešto s jačom grafičkom, onda ovaj Asus. Nešto između ova dva je navedena Toshiba.
Staro 23.08.2011., 11:59   #466
tomislav10
Registered User

tomislav10's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Iskustvo SVIH koje poznajem koji su imali Acerove laptope(a ne radi se o malom broju) je da u relativno kratkom roku završe na servisu.
Ostavljam mogućnost da sam paranoičan, da poznajem samo ljude koji nisu imali sreću s Acerom, da se to događa i drugim proizvođačima, da drugima Acer radi savršeno, ali ipak ne preporučujem rado Acera.
Evo ja imam Acera gotovo 5 godina i do sada nisam imao niti jedan kvar... jel to što je u to doba koštao 6.000,00kn, dakle nije bio početni model, ili sam imao sreće ...ili nešto treće ... ne znam ...
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2011., 18:37   #467
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Namjeravam kupiti neki noviji laptop..Laptop bi bio za net i povremeno igranje igara kao što su Mafia 2, GTA4, COD: Black Ops, ove novije igre.. Naletio sam na par laptopa koji mi se čine OK za ovo gore navedeno ali se ne kužim baš u današnje grafičke i procesore pa koji je laptop dobar:

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2658

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2482

http://www.magazinrs.hr/product.asp?...HMCTW10HF5WC6S
tino je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2011., 00:38   #468
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Bez previše razmišljanja bih izabrao prvog Asusa. Procesor je nešto slabiji od drugog, ali ima brži HDD, a i cijena je mnogo niža. Dellove grijalice nikako, pročitaj temu malo niže.
Staro 24.08.2011., 00:41   #469
overload
Premium
Moj komp

overload's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Bez previše razmišljanja bih izabrao prvog Asusa. Procesor je nešto slabiji od drugog, ali ima brži HDD, a i cijena je mnogo niža. Dellove grijalice nikako, pročitaj temu malo niže.
Kolko njegov proc zaostaje u realnost za ovim drugim model sa i3 procesorom?
Staro 24.08.2011., 01:43   #470
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

U praksi, za 99% korisnika je više nego dovoljan i ovaj "slabiji". Imam mnogo slabijeg Atlhlona II M320 i ne osjetim baš neki nedostatak brzine procesora. Procesori su prejaki u odnosu na ono što većina korisnika radi na laptopu, a i na ono što se može raditi na njemu. Kod posla koji traži isključivo procesorsku snagu će se osjetiti određena razlika, opet ne prevelika, ali u svakodnevnom radu nikako, niti u igrama, mnogo prije će ipak grafička postati usko grlo. S druge strane, brži disk će osjetiti u svakodnevnom radu, kod podizanja OS-a i aplikacija, kod kopiranja ... Baš kad usporedim svoje stolno računalo i laptop, jedina razlika u uobičajnom radu je ta koju čini brži disk. Npr. promjena s Athlona 4000+ na Phenom II 840 nije donijela nikakvu promjenu u brzini rada računala u nezahtjevnom radu, što je i logično, a tu je još veća razlika nego među procesorima koji tebe brinu.
Staro 24.08.2011., 09:17   #471
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Frendica bi za kućnu upotrebu (net, office, filmovi) uzela Asus K73BY-TY033. Nisam baš najbolje upoznat s AMD Brazos serijom, ali mislim da će joj biti dovoljan. Šta vi mislite?
Staro 24.08.2011., 10:31   #472
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Vjerojatno bi bio dovoljan, iako bih sebi radije potražio nešto malo jače, npr. ovu Toshibu, eventualno Paviliona.
Staro 24.08.2011., 11:20   #473
tino
Premium
Moj komp

tino's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Hvala na odgovoru.. Zanima me još samo kakva je ta grafička koju Asus ima, Nvidia Geforce GT 540M od 1 gb, dali je ta grafička dobra za igranje igara koje sam naveo gore u postu..??
tino je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2011., 12:44   #474
danijel111
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Pozdrav ljudi! Evo prije par mjeseci ste mi pomogli kad je cura kupovala lalptop i kupila je Della po odličnoj cijeni i normalno da sam došo opet tu jer sad prijatelj kupuje laptop. Treba mu za internet, pogledat koji film (znam da to baš nije neki užitak na laptopu ali sam ga s tim upoznao), znači nikakvo prezahtjevno korištenje. Ne mora imati ni Windowse gore. Do 4000kn. Ako neko zna neku dobru ponudu nek kaže. Cura je kupila u Prosatu pa sam sad i ja tamo gledao ipošto je njezin Dell za sad odličan a i jedan je od onih sa dužom garancijom ja bi i njemu savjetovao Della ali nije uvjet.
Recimo ovako nešto: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2609
Mada gore je neko spomeno ovu Toshibu: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=726
Čini mi se odlična. Je da je garancija kraća ali šta sad. Šta mislite? I jesu li ove cijene ok ili se može proći bolje? Neka trgovina u Zg.
Hvala!

EDIT: sad vidim da Toshiba ima Dual Cora. A Dell ima i3. Znam da bi njemu i dual core bio dovoljan ali radije bi i3. Pa ako neko zna neki povoljan sa i3, slušam.
danijel111 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2011., 13:06   #475
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Citiraj:
Autor tino Pregled postova
Hvala na odgovoru.. Zanima me još samo kakva je ta grafička koju Asus ima, Nvidia Geforce GT 540M od 1 gb, dali je ta grafička dobra za igranje igara koje sam naveo gore u postu..??
Grafička je odlična, najjača koja dolazi u laptopima tog ranga. Bit će sasvim dovoljna.

Citiraj:
Autor danijel111 Pregled postova
Pozdrav ljudi! Evo prije par mjeseci ste mi pomogli kad je cura kupovala lalptop i kupila je Della po odličnoj cijeni i normalno da sam došo opet tu jer sad prijatelj kupuje laptop. Treba mu za internet, pogledat koji film (znam da to baš nije neki užitak na laptopu ali sam ga s tim upoznao), znači nikakvo prezahtjevno korištenje. Ne mora imati ni Windowse gore. Do 4000kn. Ako neko zna neku dobru ponudu nek kaže. Cura je kupila u Prosatu pa sam sad i ja tamo gledao ipošto je njezin Dell za sad odličan a i jedan je od onih sa dužom garancijom ja bi i njemu savjetovao Della ali nije uvjet.
Recimo ovako nešto: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2609
Mada gore je neko spomeno ovu Toshibu: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=726
Čini mi se odlična. Je da je garancija kraća ali šta sad. Šta mislite? I jesu li ove cijene ok ili se može proći bolje? Neka trgovina u Zg.
Hvala!

EDIT: sad vidim da Toshiba ima Dual Cora. A Dell ima i3. Znam da bi njemu i dual core bio dovoljan ali radije bi i3. Pa ako neko zna neki povoljan sa i3, slušam.
Taj Dell je ok, istina jači modeli imaju problema s pregrijavanjem, ali mislim da ih ovaj s integriranom grafičkom ne bi smio imati. Možeš pogledati i ovu Toshibu s i3 procesorom (istina generaciju starijim, ali nebitno) i kakvom takvom odvojenom grafičkom. Može i ovaj Asus.
Staro 24.08.2011., 13:07   #476
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dell ima problema sa hlađenjem.
Staro 24.08.2011., 16:42   #477
danijel111
Registered User
Moj komp

Kakve sad probleme sa hlađenjem? Nešto krepava na njemu? Cura ga ima kažem već neko vrijeme i sve 5 s njim. Win 7 je gore. Ova Toshiba je preskupa jer bi on kupovao na rate a onda košta 4300kn što mu je ja mislim previše jer treba još i torbu i miša.
Dali ovaj Asus: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2556
Ili ovaj Dell: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2609
Razlika u cijeni je povelika, Asus ima više RAM-a i veći HDD. Samo ne znam koja je razlika u grafičkim karticama. Koja je bolja kod ova dva modela? I Dell ima 3 godine garancije. Budući da mu je to prvi kompjuter u životu Dell bi mu sigurno bio dovoljan samo me sad muče te priče o pregrijavanju.
Staro 24.08.2011., 16:54   #478
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Problema s pregrijavanjem ima N5110 s odvojenom grafičkom i to obično pri zahtjevnijim radnjama (igranje). Ovaj s integriranom ne bi trebao imati probleme. Integrirana grafička je bolja u Asusu, ali kad govorimo o integriranim karticama to je stvarno nebitno jer i onako nisu za igranje.

Ako bi nešto s boljom grafičkom, onda definitivno Asus K53SV. Ima malo slabiji procesor, ali odličnu grafičku i brži HDD, što će mnogo prije osjetiti nego razliku u procesoru.
Staro 24.08.2011., 17:34   #479
danijel111
Registered User
Moj komp

Super. Hvala. Budući da mu igranje kolko ja znam nije prioritet (a film može pogledat bez problema), mislim da će biti opet Dell. Hvala još jednom!
Staro 24.08.2011., 23:26   #480
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Moze li neka preporuka 17" laptopa sa sto duzom garancijom (ili da se lako nadoplati za jos 2 god), nova generacija procesora (Sandy Bridge), usb 3.0, citac kartica i webcam. Graficka moze bit integrirana. Takodjer bi bilo fino da ima 4gb rama i 7200 rpm disk ali to nije nuzno, lako se dogradi/zamjeni. Cifra je oko 4000kn ali ako ima nesto super best buy dao bi 4500kn.

Meni je zapeo ovaj za oko http://www.magazinrs.hr/product.asp?...0LMCI19I35WC6S

Ima li ga tko da prokomentira, nadam se da se ne grije kao 5110 jer je veci i ima integriranu graficku.

Takoder bi trebao i jedan 15,6" (sa odvojenom grafickom karticom) za oko 4500 kn ali tu sam vec skuzio da je najbolje uzet Asus http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2658.

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno