|
![]() |
#451 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ovakvo nešto (zanemari ovog prvog s AMDom, gledaj Intele) je sasvim dovoljno, ova jeftinija verzija, a može i skuplja s Windowsom. Ima ga u različitim bojama što bi joj se moglo svidjeti. ![]() Nema potrebe potrošiti cijeli proračun jer ni malo skuplji laptopi nisu bolji za to što njoj treba. Može još produljiti jamstvo što bi bilo pametnije nego uložiti u nepotrebno jače komponente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Misliš konkretno na SX263? Jerbo si mi dao link sa svim A53E modelima ![]() OS ne treba, zaboravih napomenut ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#455 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Umjesto Asusa HP G serije? Lošiji procesor, manje radne, ali brži hard disk, odvojena grafika i 3 g garancije uključeno u cijenu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pozdrav. Trebam laptop za svoju mamu,koji joj je jedini uvjet da monitor bude 17.3''.A s druge strane nikad se ne zna,pa ako meni kad zatreba ja sam tražio da ima jači proc i jaču grafičku. Nakon mnogo sati traženja našao sam par modela,pa ako može preporuka što bi bilo bolje: HP Pavilion G7 LF056EA i3-390M/3 GB/17,3"/320 GB/6470M/NoOS TOSHIBA Satellite C670-108 17.3" , Core i3 Mobile 380M, DDR3 3GB, GeForce 410M 512MB, 320GB HDD, no OS Acer ASPIRE 7739G, Intel Core i3 370M 2,40 GHz, 4096 MB, 17,3 '', 640 GB, Linux, nVIDIA GeForce GT 520M 1 GB Ako ima koji slični/bolji za iste pare,molim vas preporučite. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pozdrav @ veki19 Razmisli i o ovome: HP Pavilion g7-1160sm, LZ278EA / 4144,46 kn[SIZE=3px][/SIZE] http://www.svijet-medija.hr/p/Prijen...LZ278EA/33497/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Sto to konkretno nevalja kod Acera sa kvalitetom? Do sada su mi kroz ruke prosla 3 Acera i nije bilo nikakvih problema sa njima. Nekako su mi na vagi oba modela. Cekam jos pokoji komentar pa da donesem finalnu odluku.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#461 |
Premium
|
Iskustvo SVIH koje poznajem koji su imali Acerove laptope(a ne radi se o malom broju) je da u relativno kratkom roku završe na servisu. Osim toga su proteklih godina imali dosta bugovitih serija gdje je bilo normalno da grafička crkne nakon nekog vremena, a skloni su i stinijim kvarovima zbog kojih laptop završi na servisu. Produljenje jamstva je dosta jeftino (manje od 400kn na 3g.), ali ako ti je laptop svakodnevno potreban čekanje servisa nije baš isplativo. A nisu ni dovoljno jeftiniji da bi se isplatilo "riskirati". Ostavljam mogućnost da sam paranoičan, da poznajem samo ljude koji nisu imali sreću s Acerom, da se to događa i drugim proizvođačima, da drugima Acer radi savršeno, ali ipak ne preporučujem rado Acera. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
džabalebaroš
Datum registracije: Aug 2006
|
bok! može pomoć pri odabiru laptopa do 3500-3600 kn... uvjet je w7, 15,6 ekran, intel i što novija arhitektura, namjena laptopa je all-around znači ništa posebno, dovoljna je neka integrirana grafa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Premium
|
Ovo udovoljava svim uvjetima. ![]() Ova Toshiba ima generaciju stariji procesor, ali kakvu takvu odvojenu grafičku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Pozdrav, može neka preporuka? Planiram se riješit desktopa i preć na laptop. Laptop bi se koristio za net, office, multimediju(glavno da vrti ove mkv ripove, ako može i 720p, 1080p kad ga na telku spojim). Igre se neće igrat, odnosno možda odigram sat-dva mjesečno tako da je to zanemarivo. Zadnji laptop koji sam imao bio je HP nx6325 i ekran od 15,6 je bio kockat i za današnje potrebe premali, ali ako sam dobro skužio po netu ovi današnji ekrani su widescreen tako da 15.6 može proć. Od konfiguracije bi ono što se može nać najbolje za tu cijenu(3000-4000). I nekako me najviše vuče Toshiba zbog ove akcije No matter what jamstva. I treba spomenut da bi laptop bio 90% vremena uštakan u struju tako da autonomija baterije ne igra značajnu ulogu Što kažete na ova dva modela? TOSHIBA Satellite C660-1MN TOSHIBA Satellite C660D-17R |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Premium
|
C serija je kvalitetom izrade očajna. Ako bi Toshibu onda gledaj bar L seriju, odnosno ovakvo nešto. Ako ti je integrirana grafička dovoljna, onda je ovaj Asus sasvim dobar izbor. Ako bi nešto s jačom grafičkom, onda ovaj Asus. Nešto između ova dva je navedena Toshiba. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Namjeravam kupiti neki noviji laptop..Laptop bi bio za net i povremeno igranje igara kao što su Mafia 2, GTA4, COD: Black Ops, ove novije igre.. Naletio sam na par laptopa koji mi se čine OK za ovo gore navedeno ali se ne kužim baš u današnje grafičke i procesore pa koji je laptop dobar: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2658 http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2482 http://www.magazinrs.hr/product.asp?...HMCTW10HF5WC6S |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#470 |
Premium
|
U praksi, za 99% korisnika je više nego dovoljan i ovaj "slabiji". Imam mnogo slabijeg Atlhlona II M320 i ne osjetim baš neki nedostatak brzine procesora. Procesori su prejaki u odnosu na ono što većina korisnika radi na laptopu, a i na ono što se može raditi na njemu. Kod posla koji traži isključivo procesorsku snagu će se osjetiti određena razlika, opet ne prevelika, ali u svakodnevnom radu nikako, niti u igrama, mnogo prije će ipak grafička postati usko grlo. S druge strane, brži disk će osjetiti u svakodnevnom radu, kod podizanja OS-a i aplikacija, kod kopiranja ... Baš kad usporedim svoje stolno računalo i laptop, jedina razlika u uobičajnom radu je ta koju čini brži disk. Npr. promjena s Athlona 4000+ na Phenom II 840 nije donijela nikakvu promjenu u brzini rada računala u nezahtjevnom radu, što je i logično, a tu je još veća razlika nego među procesorima koji tebe brinu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frendica bi za kućnu upotrebu (net, office, filmovi) uzela Asus K73BY-TY033. Nisam baš najbolje upoznat s AMD Brazos serijom, ali mislim da će joj biti dovoljan. Šta vi mislite?
![]() |
#472 |
Premium
|
Vjerojatno bi bio dovoljan, iako bih sebi radije potražio nešto malo jače, npr. ovu Toshibu, eventualno Paviliona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Hvala na odgovoru.. Zanima me još samo kakva je ta grafička koju Asus ima, Nvidia Geforce GT 540M od 1 gb, dali je ta grafička dobra za igranje igara koje sam naveo gore u postu..?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Pozdrav ljudi! Evo prije par mjeseci ste mi pomogli kad je cura kupovala lalptop i kupila je Della po odličnoj cijeni i normalno da sam došo opet tu jer sad prijatelj kupuje laptop. Treba mu za internet, pogledat koji film (znam da to baš nije neki užitak na laptopu ali sam ga s tim upoznao), znači nikakvo prezahtjevno korištenje. Ne mora imati ni Windowse gore. Do 4000kn. Ako neko zna neku dobru ponudu nek kaže. Cura je kupila u Prosatu pa sam sad i ja tamo gledao ipošto je njezin Dell za sad odličan a i jedan je od onih sa dužom garancijom ja bi i njemu savjetovao Della ali nije uvjet. Recimo ovako nešto: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2609 Mada gore je neko spomeno ovu Toshibu: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=726 Čini mi se odlična. Je da je garancija kraća ali šta sad. Šta mislite? I jesu li ove cijene ok ili se može proći bolje? Neka trgovina u Zg. Hvala! EDIT: sad vidim da Toshiba ima Dual Cora. A Dell ima i3. Znam da bi njemu i dual core bio dovoljan ali radije bi i3. Pa ako neko zna neki povoljan sa i3, slušam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Kakve sad probleme sa hlađenjem? Nešto krepava na njemu? Cura ga ima kažem već neko vrijeme i sve 5 s njim. Win 7 je gore. Ova Toshiba je preskupa jer bi on kupovao na rate a onda košta 4300kn što mu je ja mislim previše jer treba još i torbu i miša. Dali ovaj Asus: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2556 Ili ovaj Dell: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2609 Razlika u cijeni je povelika, Asus ima više RAM-a i veći HDD. Samo ne znam koja je razlika u grafičkim karticama. Koja je bolja kod ova dva modela? I Dell ima 3 godine garancije. Budući da mu je to prvi kompjuter u životu Dell bi mu sigurno bio dovoljan samo me sad muče te priče o pregrijavanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Premium
|
Problema s pregrijavanjem ima N5110 s odvojenom grafičkom i to obično pri zahtjevnijim radnjama (igranje). Ovaj s integriranom ne bi trebao imati probleme. Integrirana grafička je bolja u Asusu, ali kad govorimo o integriranim karticama to je stvarno nebitno jer i onako nisu za igranje. Ako bi nešto s boljom grafičkom, onda definitivno Asus K53SV. Ima malo slabiji procesor, ali odličnu grafičku i brži HDD, što će mnogo prije osjetiti nego razliku u procesoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Moze li neka preporuka 17" laptopa sa sto duzom garancijom (ili da se lako nadoplati za jos 2 god), nova generacija procesora (Sandy Bridge), usb 3.0, citac kartica i webcam. Graficka moze bit integrirana. Takodjer bi bilo fino da ima 4gb rama i 7200 rpm disk ali to nije nuzno, lako se dogradi/zamjeni. Cifra je oko 4000kn ali ako ima nesto super best buy dao bi 4500kn. Meni je zapeo ovaj za oko http://www.magazinrs.hr/product.asp?...0LMCI19I35WC6S Ima li ga tko da prokomentira, nadam se da se ne grije kao 5110 jer je veci i ima integriranu graficku. Takoder bi trebao i jedan 15,6" (sa odvojenom grafickom karticom) za oko 4500 kn ali tu sam vec skuzio da je najbolje uzet Asus http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2658.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|