Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2014., 10:52   #451
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Tražim slušalice isključivo za gaming. Možda bi se poslušalo malo glazbe ali primarna namjena bi bila gaming.
Zahtjevi su da su udobne, da imaju sklopivi mic, čvrst precizan bass i da su solidnog dizajna.

Bilo bi super ak imaju kakav funkcionalan surround ali ako nema takvih da su vrijedne pažnje onda će i čisti stereo proći.

Dao bi recimo 300 do 500kn pa molim par prijedloga.
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2014., 09:01   #452
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Chome Pregled postova

Dao bi recimo 300 do 500kn pa molim par prijedloga.
1. Uzmeš si ovo i usb sorround 7.1 zvučnu karticu (ako nemaš dobru zvučnu, 559kn s besplatnom dostavom) i miran si

2. Ili si ove (ravno 500kn) možeš kupiti u linksu, čuo sam samo pohvale što se tiče ovih sluški

3. I ove su jako dobre (485kn), koje god da uzmeš od ovih nećeš sigurno pogriješiti

Da ja sad kupujem sluške ja bi si neke od ovih uzeo

Zadnje izmijenjeno od: Mogy. 11.12.2014. u 09:22.
Mogy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2014., 09:54   #453
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Nakon sto su mi se strgale logitech G35 (pukli su oni plasticni nosaci koji drze slusalice na obje strane) i malo prokopao reviewove i recenzije i eto uzeo sam Kingston HyperX Cloud. Slusalice imaju ekstra zvuk, kvaliteta izrade je odlicna, uz njih dobiju se dodatni kablovi da budu dulji i jos neki adapteri iz 2 jacka u jedan itd... Udobne su, lagane i glasne. Koristim ih na laptopu preko original zvucne (ali aj, imam ROG lap) i zvuk je pre jak... Recimo max sta nije pretjerano glasno pojacavam na 60%, a volim ekstra glasno...
Jedino sta moram napomenuti, kad ih stavis na glavu, ne cujes nista sa strane, bas jako stisaju sve okolo sto je i dobro i nije... ali za gaming je odlicno. Mic se da skinuti, usteka se na klasicni jack, ali drzi se poprilicno cvrsto i nema sanse da ce slucajno ispast... Mic je odlican, svi u igrama kazu da se cujem perfektno...
Platio sam ih 610 kn u centro trgovini. Svakako, ja bi te savjetovao da odvojis jos 100 kn.

Evo jedan moj video o kvaliteti zvuka i glasnoći... Stvarno su jako glasne!!
HyperX Cloud gaming headset video

Inace, namjenjene su i koriste se u pro gaming sceni (dota2, cs go, sc2).

Evo samo jedan od reviewova
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1418288069260.jpg‎
Views:	401
Size:	69.9 kB
ID:	14229  

Zadnje izmijenjeno od: zwer54. 11.12.2014. u 12:12. Razlog: Dodan link na review
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2014., 17:04   #454
Moto001
Premium

Moto001's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Kupio sam sluške Plantronic 380 koje su bile prikopćane na zvučnu od mbo pa molim neki savjet za zvučnu karticu ali nebi uzimao ništa skupo a da bude bolje nego što je sada(FPS se ganja skroz).Vidim da ima na eBayu za par dolara(max. 20dolarića) USB opcija pa valja li to što i može neki prijedlog, i što treba gledati kod takve solucije ili je svejedno.

Hvala.
Moto001 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2014., 15:00   #455
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Čitao sam u bugu o tim Kingston cloud i tamo su proglašene najboljim. Sad se dvoumim između tih i Logitech G430.
Nemam namjeru ulagati zasada u bolju zvučnu. Imam onboard zvučnu a kod
Logitecha me privlači što imaju i svoju usb zvučnu ali se mogu spojiti i direktno na pojačalo. Ove mi pak imaju bolji dizajn i navodno nešto bolji zvuk od Logitecha.
Staro 13.12.2014., 16:54   #456
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Koje god da uzmeš sigurno nećeš fulati Ove g430 nosi masu streamera na twitchu (bez obzira šta su im sponzor mislim da ih ne bi nosili da im ne odgovaraju)
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2014., 18:09   #457
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Imam pitanje u vezi logitech g35. Nažalost evo drugi headset isti kvar, ispucale plastike lijeva i desna, pa ako netko zna, da li microline priznaje to pod jamstvo, jel ovo je smijesno izrađeno, a da ne skurim lovu na slanje slušalica?
Tihomir111 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2014., 04:18   #458
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Citiraj:
Autor Tihomir111 Pregled postova
Imam pitanje u vezi logitech g35. Nažalost evo drugi headset isti kvar, ispucale plastike lijeva i desna, pa ako netko zna, da li microline priznaje to pod jamstvo, jel ovo je smijesno izrađeno, a da ne skurim lovu na slanje slušalica?
Ne znam kak ide s tim, samo eto, moje su izdrzale dosta dugo prije nego je do kraja puklo i sad sam ih tako strgane ubacio u ormar... Ako saznaš kaj ili gdje ima za kupiti, slobodno i meni javi..

A što se tiće logitech i HyperX Cloud... Imao sam G35 do sada i oboje su dobre, prva velika razlika je šta sa cloudicama ne čuješ ništa oko sebe čim ih staviš na glavu... I glasnije su od logitechica...
Staro 16.12.2014., 17:16   #459
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Odluka je pala na G430 zbog cijene, sklopivog mikrofona (što mi je bolje od skidanja mikrofona) i podrške za 7.1 bez potrebe za zvučnom koja podržava Dolby Headphone.

Inače vjerujem da je Cloud po zvuku nešto bolji i dizajnom mi se više sviđa ali opet to su sve nijanse.
Staro 26.12.2014., 15:03   #460
vahha
Premium
Moj komp

vahha's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Chome Pregled postova
Odluka je pala na G430 zbog cijene, sklopivog mikrofona (što mi je bolje od skidanja mikrofona) i podrške za 7.1 bez potrebe za zvučnom koja podržava Dolby Headphone.

Inače vjerujem da je Cloud po zvuku nešto bolji i dizajnom mi se više sviđa ali opet to su sve nijanse.
Chome je li može mali review tj. pros i cons za G430? I ja se razmišljam da ih uzmem pa čisto da se riješim dileme da ne tražim ništa drugo Thx
vahha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2014., 16:45   #461
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Tek sam ih jedan dan koristio i to uglavnom igrajući Far Cry 4 pa je prerano za detaljne dojmove.
Koristio sam usb zvučnu koju dobiješ sa slušalicama jer je tada moguće uključiti 7.1 zvuk u Logitech software-u. Surround se kuži i dobro dođe u igrama iako nije nešto revolucionarno ali ovisno o igri može biti korisno.

Malo su tihe za moj ukus. Kad se do kraja pojačaju solidno se čuje ali volim da bude taman negdje kad je potenciometar na sredini a kad je do ibera da budu preglasne što ovdje nije slučaj osim kad spojiš preko usb zvučne.
U logitech software-u moguće pojačati zvuk dodatno pa je moguće dobiti i poprilično glasan zvuk dok kad se spoje direkt onda si ograničen softwareom od zvučne pa sve ovisi o tome kakvu zvučnu imaš. Ja imam neku Realtek onboard koja sigurno ne daje HiFi zvuk.
Probao sam i na mobitel spojiti i sasvim solidno se čuje iako opet ne toliko glasno koliko je kad spojim original in-ear slušalice od moba.

Što se kvalitete zvuka tiče još mi je prerano govoriti jer sam tek jednu pjesmu kratko poslušao ali prvi dojam je da su izbalansirane i da ne dominira niti jedno frekvencijsko polje. Zvuk je prostoran dosta
Staro 26.12.2014., 18:08   #462
vahha
Premium
Moj komp

vahha's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
I moja je onboard 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec), ELNA Audio Cap.
Uopće ne znam koliko je loša/dobra, jer je nemam sa čim uspoređivat a niti se razumijem.
Prvi mi je izbor Kingston HyperX Cloud ali zašto bi davao dodatne pare za bolje slušalice ako mi je ova onboard zvučna loša a ne mislim kupovat i zvučnu. Zato razmišljam o G430 jer pretpostavljam da je ta što se dobije zvučna bolja od ove moje onboard a i naravno jeftinije su.
vahha je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 19:22   #463
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

U Bugu iz prošlog mjeseca je bio veliki test slušalica gdje su za Cloud rekli da bi mogle biti premale za ljude s većim ušima a ostalo sve su pohvalili. Bilo bi idealno kada bi se negdje mogle i probati. Ja sam kupio na blef vođen recenzijama jer ne znam da se ne gdje mogu probati niti mi se dalo sa tim gnjavit.
Staro 31.12.2014., 22:28   #464
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
Ne znam kak ide s tim, samo eto, moje su izdrzale dosta dugo prije nego je do kraja puklo i sad sam ih tako strgane ubacio u ormar... Ako saznaš kaj ili gdje ima za kupiti, slobodno i meni javi..

A što se tiće logitech i HyperX Cloud... Imao sam G35 do sada i oboje su dobre, prva velika razlika je šta sa cloudicama ne čuješ ništa oko sebe čim ih staviš na glavu... I glasnije su od logitechica...

Sad tek vidim odgovor, zasad mi nista nije riješeno, a što se tiče popravka ako mi ne riješe prvo hebem mater logitech-u a onda naručujem ovaj 3d print model za bočne plastike http://www.shapeways.com/model/47330...g35-parts.html

Imam pitanje jos. Na putu su g4amer zero black slušalice (headset) 150 ohm, ne kuzim se bas u to no da pitam dali asus xonar dsx to tera kako spada il da se jos bacim u potragu za nekim usb ampom ili DAC-om? Hvala
Staro 01.01.2015., 15:32   #465
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Citiraj:
Sad tek vidim odgovor, zasad mi nista nije riješeno, a što se tiče popravka ako mi ne riješe prvo hebem mater logitech-u a onda naručujem ovaj 3d print model za bočne plastike http://www.shapeways.com/model/47330...g35-parts.html

Imam pitanje jos. Na putu su g4amer zero black slušalice (headset) 150 ohm, ne kuzim se bas u to no da pitam dali asus xonar dsx to tera kako spada il da se jos bacim u potragu za nekim usb ampom ili DAC-om? Hvala
Ja mislim da bi xonar trebao to potjetati...
Staro 03.01.2015., 15:31   #466
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
Ja mislim da bi xonar trebao to potjetati...
Tjera fino, al malo fali basa dubokog, slusalice su odlicne, nisam ocekivao ovak dobro pozicioniranje ingame bf4
Staro 06.01.2015., 23:24   #467
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Zajednicko svim "gejmerskim" slusalicama je da su sranje.

5.1,7.1 su zesce prevare.

Kupis vrhunske stereo slusalice i miran si.
I za gejming i za muziku.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2015., 23:29   #468
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Vrhunske stereo sluške(što veći driver) i dobra zvučna su FTW solucija!
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2015., 23:34   #469
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Vrhunske stereo sluške(što veći driver) i dobra zvučna su FTW solucija!
Si toro.

Sve ove "gejmerske" su obicne igracke prema tome.
I bezobrazne prevare tipa 5.1 pa ekipa padne na to.
Staro 06.01.2015., 23:41   #470
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Nekakav Takstar Pro80 & dobar externi mic je idealna kombinacija za 60ak€(posjedovao).

Ko želi davat 100€...šveđani su napravili kombu Takstara i mica.
Staro 06.01.2015., 23:48   #471
Hawker
Banned
Moj komp

Nadodao bi jos neki AKG ili Seinheiser za cca 100-150 eura.

Sad usporedi to sa igrackama tipa G35 koje kostaju isto.
Staro 07.01.2015., 02:27   #472
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
slusalice su odlicne, nisam ocekivao ovak dobro pozicioniranje ingame bf4
Ko bi reko..
Za te pare se to od njih definitivno i očekuje.
Pa nije to razer ili sve ostale kvazi gaming slušalice kako je vec gore navedeno 5.1 ,7.1.. prodavanje magle.

Naravno i dobra zvucna pridodaje stvaranju 3d zvuka a ne samo slusalice.

Ja sam imao plantronics 780 usb,pa sad logitech 230.
Žali bože para za plantronics a ni ovaj logitech nije neka sreca..sve škripi plastika, zvuk jos nekako valja uz zvucnu al nije to to. Next step je g4me zero/Beyerdynamic DT-880 uz modmic ili nesto tog ranga.
Uz Creative Sound blaster Z ...neznam zasto se svi furate na Xonare. Ove SB zvučne barem netrebaju molex napajanja a i imaju bolje drivere nego isusi.

Zadnje izmijenjeno od: viper. 07.01.2015. u 02:36.
viper je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2015., 07:14   #473
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ekipa jel može onda neka preporuka za sluške + externi mic do 300kn? Preporučivane su neke samsonice mislim za te novce ali to je infrmacija stara 3 godine min.
Unaprijed hvala!

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2015., 07:50   #474
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Ko bi reko..
Pa nije to razer ili sve ostale kvazi gaming slušalice kako je vec gore navedeno 5.1 ,7.1.. prodavanje magle.

Žali bože para za plantronics a ni ovaj logitech nije neka sreca..sve škripi plastika, zvuk jos nekako valja uz zvucnu al nije to to. Next step je g4me zero/Beyerdynamic DT-880 uz modmic ili nesto tog ranga.
Uz Creative Sound blaster Z ...neznam zasto se svi furate na Xonare. Ove SB zvučne barem netrebaju molex napajanja a i imaju bolje drivere nego isusi.
Ne bi rekao da je surround prodavanje magle osim da to nije do slušalica već do zvučne. Zvučna sa dolby surround i dobrim stereo slušalicama može u određenim igrama dati vrlo dobar surround osjećaj.

Kod Logitecha je istina da plastika malo škripi ali ništa što dobar silikonski sprej ne bi mogao riješiti. Inače ima jako dobrih gamerskih slušalica i ko želi baš headset a ne odvojeni mikrofon može naći dobrih slušalica iako se slažem da će za manje para uvijek naći obične stereo slušalice koje su jednako dobre ako ne i bolje.
Staro 07.01.2015., 12:05   #475
Mikygs
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Trebao bih kupiti nove stereo slusalice koje bi se koristile za igre i glazbu.

Dvoumim se izmedju Sharkoon Zone H10 (200kn) i Siberia v2 (200kn - ebay).
Savjet?
Mikygs je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2015., 15:57   #476
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Ja sam ti sve reko na PM.

Sumnjam da su ove siberije 200kn original. Njima je cijena po 70-80$ retail i kopija ima pun K tako i u americi.
Staro 07.01.2015., 16:14   #477
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Ko bi reko..

Logitech g35 imam godinama, a sada vec i drugi isti, jel se na prvom raspala koža-skaj i plastike, a na novima plastike, i moram priznat da imaju sve sta treba jednom gejmeru, mute na ručici mikrofona, volume na sluški, prekidač za 7/1 i stereo, i kad se naviknes na to odlicno je, za zvuk isto tako same pohvale.
U međuvremenu sam probao nedavno razer tiamat 7.1 , i to je takav fail od slušalica, krči zuji, pa tiho pa čuješ sve ko iz bačve. Pa ajd kupi zvučnu, mora bit do zvučne... mauna. Vratio.
Game zero je sad tu, lagane su, fino sjede, dihtaju, zvuk super, bas malo tiši iako je xonar "ispred" njih. Sad čitao bug, vidim fiio e10k i ne da vrag mira da jos i to probam? http://hd-multimedia.com/proizvodi/fiio-e10k-usb-dac/
Staro 07.01.2015., 17:07   #478
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Mislim da postoji mod za zero .. treba se maknut neka plastika i automatsk ise dobivaju bolji basovi . Vjerovatno onda neces imat tolku izolaciju vanjskog zvuka.
Staro 13.01.2015., 11:42   #479
hedgehog
Premium
Moj komp

hedgehog's Avatar

Datum registracije: Apr 2013
Bok, može preporuka hradseta, za oko 200kn..za sada su mi favorit speedlink medusa.. Ne očekujem nekakav izvrstan zvuk, ali da je zvuk i mikrofon zadovoljavajući i ja sretan
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2015., 13:45   #480
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Mikygs Pregled postova
Trebao bih kupiti nove stereo slusalice koje bi se koristile za igre i glazbu.

Dvoumim se izmedju Sharkoon Zone H10 (200kn) i Siberia v2 (200kn - ebay).
Savjet?
Nema sanss da su te siberie original, dobro ti trouble kaze. Ako kojim slucajem jesu, naruci i meni jedne

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na