|
![]() |
#451 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Dvojba koji HDD kupiti???
Hitachi HDS721010CLA332, 1Tb, 7200, 32Mb cache Vs. Samsung Spinpoint HD103SJ F3 1Tb, 7200, 32Mb cache Oba HDD-a su izvanredna po performansama ali nemogu se odluciti koji HDD kupiti, cijene su im skoro pa iste (oko 600Kn) Da li netko ima iskustva sa ovim brandovima jer nikada nisam imao Samsung niti Hitachi HDD... Ako moze koja rijec, savjet ili preporuka bio bih zahvalan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Od ta dva samsung, za hitachi imam iskustva da su poutdani i kvalitetni, a samsun nemogu smisliti (osim monitora) ali u toj kobinaciji barem po iskustvima drugih samsung je brzi i tisi dok radi e sada do kada ce to je drugo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo da ne bude kao sa F1, kupio dva, oba krepala u mjesec dana...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
Uglavnom WD drzim kao sistemski, a Samsung mi je ionako skladiste pa mi brzina nije bitna.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Iman 2 Samsunga, a jednog sam prodao u međuvremenu, nijedan nije F1 serije i stari su, jedan 2 godine, drugi 9 mjeseci i oba rade kao urica. Al dosta ljudi je u međuvremenu imalo problema s njim, tako da ...ne znam ni oni ni Seagate mi ne ulijevaju neko povjerenje, da danas kupujen disk iša bi na WD (black za sistemca, green za skladište). Inače Samsung je jeben ako ne crkne ![]()
![]() |
#460 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#462 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne znam jel postoji, ali u svakom slucaju ne bi prkcao po takvim stvarima ![]() Sto se TCCD chipova tice, to je RAK-ov komentar star gotovo dvije godine (kada sam nabavio crnu terabajtusu), a gle sad ... vrlo popularna serija i dalje (naj)brza ko metak ![]() BTW bas gledam Wolvove IOPS rezultate i razlika je 15-20% naspram Blekija ... zanimljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo moj WD15EARS ![]() BTW našo sam odlični program, crystal disk mark koji testira i pisanje bez da morate prebrisati cijeli disk evo šta on kaže za EARS -------------------------------------------------- CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo Crystal Dew World : http://crystalmark.info/ -------------------------------------------------- Sequential Read : 97.633 MB/s Sequential Write : 96.200 MB/s Random Read 512KB : 37.214 MB/s Random Write 512KB : 58.360 MB/s Random Read 4KB : 0.524 MB/s Random Write 4KB : 1.255 MB/s Test Size : 1000 MB (x5 sam stavio) Date : 2010/02/03 21:31:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#466 |
Guest
|
Neznam ni ja zašto ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
|
Dva do tri puta veći random write od random reada? Teško izvedivo bez da se koristi neka od tehnologija ubrzavanja (cache, NCQ itd.) samo za zapis, a i to je nemoguće izvesti kroz duži test. Write i je bitno teža operacija i nije ju jednostavno simulirati, a kamoli dobiti rezultate ne samo iste readu već i bliske njemu.
![]() |
#468 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ovakvi su rezultati na vecini modernih diskova, koliko sam imao prilike vidjeti. Ukoliko se u necemu razlikuje nacin citanja od pisanja ... tj. ako se npr. za citanje uzimaju mali "razbacani" djelici, dok se kod zapisivanja ostvaruju zapisi sa vecim "chunkovima" podataka (koji su prakticki sekvencijalni zapis manjih komadica podataka), onda je ovakav scenarij moguc. Vidjao sam nekoliko puta ovakve scenarije, koji su davali izuzetno dobre rezultate, a glavna "fora" je bila u nacinu rada kontrolera i samog diska. To je najvjerojatnije slucaj kod nacina rada ove aplikacije sa magnetskim diskovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#471 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
jer, ja bi uzeo neki single platter od 500GB i biram između Seagatea 7200.12, Sammyija F3 i WD-a black. jedino WD ima 32MB cache. dal da njega čekam, ili slobodno mogu uzet jedan od dva prethodna za sistemaša od sedmice i za instalacije od igara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#472 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Nije neki najbrži disk, ali kao storage svakako obavlja svoj posao. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Premium
|
Citiraj:
To nije onda nikakav test.
![]() |
![]() |
#475 |
Premium
|
Pa, za okvirnu usporedbu valjda može, no ovakvi rezultati meni ne služe ničemu. Ja ipak ostajem na IOmeteru, samo što je dosta teško njega koristiti u svakodnevne svrhe.
![]() |
#476 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo došlo vrijeme za mjenjanje sistemskog diska ![]() Dakle imam dva plava Wd-a od 500 i 640gb Hitacija od 160 i 320gb, na ovom od 160gb je sistem, i taj disk ima bad sectora kako kaže Hdd sentinel i još bi mogao raditi koji mjesec. Mislio sam uzeti neki od 640 ili 750gb hard pa na njega baciti sistem i ostatak za storage i tak to. E sad dvoumim se između plave i crne serije, a možda bi bilo bolje uzeti neku drugu marku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Plavi olitiga AAKS, ja sam u slicnoj dvojbi bio i izmedju minimalno vece brzine i podosta vece buke kod Blekija sam izabrao minimalno manju brzinu i podosta manju buku kod Plavog. Tako da sad imam 3 komada 6400AAKS u kompicu i uzivam u tisini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Slazem se. Takodjer imam 3 komada 6400AAKS, jedan je van kompa za backup bitnih stvari.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Premium
|
Samsung HD103SJ vs HD103UJ aka Samsung F3 1TB vs F1 1TB
Obzirom da mi se vremenom nakupilo 4 diska, odlučil sam mijenjati politiku pohrane podataka. Tu su bila dva F1 1TB i dva SpinPointa 250gb. Nova politika je F3 1TB za sistemca + random storage i WD Green od 2TB za pohranu "pokretnih slika". Obzirom da su mi je pri ruci još uvijek F1, od kojeg se sutra rastajem, i novo pridošli F3, budem nabacio koju slikicu i usporedio njihova akustička svojstva. ![]() Vidi se da je F3 brži od F1 u čitanju za kakvih 20MB/s i mrvicu brži RAT. ![]() Ista stvar ko i malo prije. Jedino mi nisu jasni ovakvi zubi kod F3. Disk je u tvorničkom stanju. Prazan i bez particija. Ponavljal sam više puta test i svaki put isto... Misterij. ![]() Random Access. Opet je F3 za dlakicu brži. Uglavnom F3 je brži od F1. E sad kolko je to, slobodno diskutirajte. Ono gdje je F3 stvarno bolji od F1 je u akustici. Ako usporedim sva tri WD Greena, F3 i F1, u idle-u najtiši je WD. F3 je malo glasniji od WD-a, a F1 je malo glasniji od F3-a. Prilikom Random Access-a opet je WD najtiši. Uzimajući riječ malo kao jediničnu mjeru, F3 je 1.5*malo glasniji od WD-a prilikom RA testa. F1 je tolko glasniji u odnosu na F3 da se stvarno pitam kak mi ta buka nije smetala ![]() Da F3 je u random seeku fakat puno tiši od F1. Da F3 je u random seeku fakat 1.5*malo glasniji od WD-a. -Dvoumil sam se između WD blacka od 1TB i F3. Malo sam čital i naišel na više komentara ovakvog tipa. Imal je lik WD Blacka i bil je tiši od nekog drugog diska, ali onda je kupil F3 i nije mogel vjerovati kad je zapravo WD Black glasan. -Blacki je možda brži u random prstupu ali ko jednom pređe na tihu stranu teško se vraća preko rijeke ![]() ![]() Neodlučni, kupujete Samsunge F3!!!
![]() |
#480 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Di si ti svog nabavia ? - Koga god da nazoven niko ih nema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|