Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2015., 15:15   #451
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2015., 18:15   #452
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Pitanjce za znalce. Frend i ja se igramo s jednim auto pojačalom, subom i napajanjem od kompa. Cilj - spajanje na receiver od kućnog kina. Receiver ima sub out (1 cinch) dok pojačalo ima dva cinch inputa. E sad, u koju rupu ubost cinch kabel? Jel svejedno u koju ili da razdjelim taj sub cinch output na dva pa da ubodem u obje?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.02.2015., 18:56   #453
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
spoji direktno na 2 kanala i na pojačalu stavi LPF ON. pojačalo bu ti samo odrezalo frekve.

I ne ynam baš koliko ti je to pametno sa napajanjem za komp jer hoče ti napajanje povuč preko 10A
Staro 09.02.2015., 19:27   #454
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
fanATIk

Napajanje od kompa će na većoj glasnoći sigurno isključiti ili krepati ako nema OCP kad lupi malo jači bas. Osim ako nije 50 ili više A snage na 12V isto kao što mora biti single rail.
Jednako preporučam da promijeniš kablove od 12V raila na min. debljinu od 4 mm zbog pregrijavanja te dodavanje kondenzatora (1 Farad).

Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 09.02.2015. u 19:57. Razlog: dodavanje
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2015., 20:25   #455
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ma ovo radimo iz zajebancije, nek krepa napajanje. Ma i receiver je čudan, elektronika od kontrola je popizdila totalno, moraš 5 puta stisnut gumbić da primi, pa kad primi otvori nekad ono što treba a nekad nešto sasvim drugo. Napajanje ja skinuo s tavana neko staro, i po onim tutorialima na netu, ocvikao sve žice osim žutih i crnih, te spojio sve žute posebno na debeli kabel, te isto tako i crne. Stavio prekidač na zelenu i crnu da ga mogu upalit. I sad, sve to štima, pojačalo se upali, na receiveru nekako napokon enejblali sub - ON, ali nemam zvuka. Imam vu metar na pojačalu al ni da mrdne.
Čačkamo i dalje...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2015., 19:39   #456
trpi
Guest

evo ovako ljudi imam ovaj auto

i ovaj radio (jej, ima aux)

i zelim slusati muziku kvalitetnije. trenutno su 2 mala zvucnika valjda po 10w, kreste i jedan steka, katastrofa. fkt me briga ko sta misli o glasnom slusanju muzike u takvom autu, hocu slusati muziku KVALITETNO i GLASNO dok se vozim za svoj gust. i da, spustit cu prozore jer volim propuh.
i sad koje su opcije?
ne treba mi previse snage (makar mastam o partijima - otvori gepek i rokaj muziku, pivice na krovu...) vec prvenstveno kvaliteta zvuka. znaci nesmije se nista tresti, brujati, zujati, svi tonovi i glasovi da se lijepo cuju. ali opet to ne znaci da mora biti nesto vrhunsko, recimo doma sam bio zadovoljan zvukom i snagom koju su geniusi 5.1 imali http://www.pin-computers.hr/article....54d4e1a7b5ff6f (prije toga imao x530)

mozda najednostavnije a dovoljno, kako bi bilo kupiti 2 kvalitetnija zvucnika i spojiti na mjesto starih u vratima?
-ako lose i jedino mi preostaje slaganje kompletne muzike, koliko novca bi trebalo izdvojiti da to sve bude dobro? nista se ne kuzim, kupio bih sta mi se ovdje kaze(zvucnike, pojacalo, subwoofer, kabele) dao nekome da sve to spoji, dam lovu i bok idem slusati muziku.

recimo da bih izdvojio do 700-800kn, mogu i vise (pikiram ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=269136 ) ali pitam se koliko bi iskoristavao snagu takvog sistema (10% ?) i trenutno bi mi to bilo puno novca za izdvojiti, postoje drugi zivotni prioriteti. znam da je moguce kasnije izvaditi muziku i staviti u drugi auto kad dodje, dobra investicija, ali trenutno ne bih zelio preko 100eur dati.

help
  Reply With Quote
Staro 10.04.2015., 22:32   #457
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
sony? to najvjerovatnije ima 4x40-45W (kao, ali nebitno). osobno nebi nista drugo ulagao osim iskopcao ove prednje u vratima i stavio neke postenije zvucnike za straznju policu. mozda fino izrezao od iverice/sperploce (tipa 1cm, ako moze drzati bocna plastika) i sacuvao original policu, dok na "novu" drvenu policu bi uglavio zvucnike i neka lupa.

cak mi pada na pamet jedna mozda blesava ideja, ali cu predloziti s obzirom da garant neces ici na cistocu koliko na glasnocu . imas woofera sa dva ulaza, tj jedan zvucnik s dva prikljucka (imam ja jedan takav, izvaden iz aktivnog sub-a). napravis policu te u sredinu zakeljis ovakav bass kojemu fino napravis jos kompresiju prema unutrasnjosti gepeka. ce da lupa .

njega sutnes na rear (jer znam da imas te postavke na radiju), te jos uzmes dva srednjotonca/visokotonca, te njih spojis na front. ali na nekih 30-50%, sve ovisi koliko ti se pogodi da su osjetljivi ovi mali, tj bass.

nece lupat da skida zbuku sa zidova, ali ti je ovo ulaganje od parstokuna, dok bi sa nekim pojacalom se to i diglo da - trese i lupa .

dodatno, vidim da imas aux. to meni fali na mom sonyiju, ali sam zaobisao problem tako sto sam aktivirao cd2 (changer), te napravio od njega aux. zapravo mi iz radija ide 3.5mm stereo kabel (slusalice tipa) sto se moze ubosti u npr mobitel, dok sam radio iza ima RCA, sljaka ko' bebica.

no, malo kopao i naletio jos na ovo - Wireless Bluetooth Handsfree Car Home Stereo Audio Music Receiver Adapter. i vjeruj mi, zaboravi sve CD-e, mp3-je, ovo je zakon.
pogotovo tebi jer imas na prednjoj ploci aux, samo ubodes ovo malo kino i spojis se s mobitelom ili tabletom, bilo cim preko BT-a i udara .

kvaliteta zvuka je nevjerovatno dobra i kvalitetna, iako nekih 5% slabija nego direkt s radija (FM) ili optike, ali to nije (meni barem) do ovog BT receivera nego opcenito je slabiji ulaz preko changera.

ili budes stil 80tih, uzmes negdje na njuskalu 4 kutije od mrtvih linija (samo da su na 8 oma), spojis ih u paralelu i ruknes na jedan stereo izlaz . a ove prednje ostavis samo da se malo cuju .

edit.

na ovu shemu zvucnika sam mislio, dupla zavojnica gdje je svaka na 4 oma - klik. i da, moze ovaj radio potegnut, testirano na mom koji je isto nekih 4x45W.....

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 10.04.2015. u 22:40.
Burko je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2015., 00:11   #458
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
4x45 na radiu samo možeš sanjat. Prava snaga se dobije kad podjeliš s 2 zarez nešto. Malo koje radio daje zdravih 20W snage...
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2015., 00:17   #459
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
18-20w...

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2015., 02:31   #460
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
@trpi
Ovisi kako definiras glasno
Ako stvarno ocekujes da pada zbuka s okolnih objekata onda definitivno znaci da moras ulozit znatniju lovu.
Pogotovo ako bas mora tutnjit i tamo gdje ga u snimci zapravo nema.
Ako imas niza ocekivanja mozda mozes proci s zvucnicima vece osjetljivosti, recimo sve vise od cca 88-90 dB je vec vrlo pristojno po tom pitanju.
Znaci da je zvucnik ucinkovitiji i da ce dati vise glasnoce po wattu.
Vidi kakva je situacija sto se tice ponude i love pa odluci sto ti je najbolje.

Sto se tice police, meni su tamo najvise pasali ovali. Cak su i jeftiniji tipa Regent sasvim solidno svirali.
Chuby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.04.2015., 02:36   #461
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
ovo je bio dupli post koji ne mogu obrisat iz nekog razloga

Zadnje izmijenjeno od: Chuby. 11.04.2015. u 02:41.
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2015., 07:53   #462
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
4x45 na radiu samo možeš sanjat. Prava snaga se dobije kad podjeliš s 2 zarez nešto. Malo koje radio daje zdravih 20W snage...
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
sony? to najvjerovatnije ima 4x40-45W (kao, ali nebitno).

no sasvim nebitno, neka i bude 20W, hoce i to potjerat poprilicno zvucnike, auto je prostor male zapremnine.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2015., 11:29   #463
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Može se složit prilično dobar sustav za malo para ako se kupi rabljeno. Ja imam 4-kanalno pojačalo (oko 300 kn na njuškalu), dobre 16,5cm zvučnike otraga (rabljeni oko 300kn), ok 13cm u prednjim vratima (rabljeni oko 200kn) i subwoofer 30cm s tubom u prtljažniku. Zvučnici su u paraleli na jednom kanalu, a sub je u bridgeu na drugom. E, to već pravo pere, a ne treba puno uložiti. Na ovom forumu http://www.cice.com.hr/phpbb/ se nađe dobre rabljene, a jeftine robe, a i možeš se tamo raspitati što je od ponude dobro uzeti.
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2015., 18:34   #464
trpi
Guest

de preporucite onda samo 2 best buy zvucnika da probam, prilicno sam siguran da ce me zadovoljiti, ovi trenutni su STVARNO KATASTROFA, kao 2 mobitela u vratima...

evo ovo sam sad uslikao

znaci da se mogu montirati kod mene tako prema van, da odsarafim stare stavim nove i to je to, nisam mjerio ali cine se 13cm a cini se da mogu stati i veci, pa ako je bolje 16cm onda njih?

novo ili polovno svejedno, molim nekog tko se imalo razumije da baci oko na njuskalo nadje nesto i linka, idem odmah kupiti
  Reply With Quote
Staro 22.04.2015., 18:43   #465
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
bojim se da to nije ni 13ica nego 10ka...
syss je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2015., 19:26   #466
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jel to Opel Astra '91-97 5 vrata ?
Ovo su iz vrata ?

Normalna stvar da šroteks tvornički + x godina nisu nizašto.
Evo primjera Pioneer Custom Fit za taj auto + prednja vrata:
http://www.pioneer.eu/uk/products/ca...2004/page.html
http://www.pioneer.eu/uk/products/25...172C/page.html
ti pašu "u vidu" tj. ne treba ništa prepravljati + dolaze sa Tweeter - om sa kojim bitno popraviš zv. sliku.

U principu trebaš uzeti mjere / dimenzije slobodnog prostora / postojećih zvučnika i po tome tražiš šta može stati.
Treba viditi jesu li 16,5 ili baš 17".

Po netu vidim da imaš opciju sa distancerom / prstenom pa može stati i veći zvučnik, samo je tada više izložen pa ga lakše (nogom) oštetiš.
Samo kao primjer > http://www.amazon.co.uk/Speaker-Adap.../dp/B0030TXZVO
http://www.ebay.co.uk/bhp/astra-g-speakers
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2015., 10:06   #467
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
To je nešto sfušano ugrađeno, našarafljeni ti mali pimpeki na mrežicu. Nije ni čudo da je katastrofa, nisu ni zatvoreni da im vrata glume zvučnu kutiju. A vjerojatno zato što je za poštenu ugradnju trebao adapter http://www.dobar-zvuk.hr/proizvodi/opel-98/stranica-1 - odeš tamo i riješiš sve.

Jel možeš opaliti kakvu fotku šta je iza mrežice, u vratima? Prilično sam siguran da regularni 16,5 set ide u vrata. Al imat ćeš tu posla ako hoćeš da bude kak treba. Komponentni, sa bas/srednjetoncem dolje u vratima i visokotoncem negdje gore... jbg nemam pojma kak Astra G izlgeda iznutra
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2015., 08:02   #468
freddie
Premium

freddie's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Pozdrav,
ovako, spojio sam auto radio sa dva zvučnika na brodić i sasvim se dobro čuje ajmo reć. Sad bi htio spojiti još dva zvučnika pa me zanima kak to napraviti i dali je to uopće moguće.Znači,zanima me tehnika spajanje .
freddie je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2015., 08:06   #469
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ima li radio 4 izlaza? Ako nema,spoji paralelno i basta.
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2015., 14:34   #470
trpi
Guest

Citiraj:
Autor Dac Pregled postova
To je nešto sfušano ugrađeno, našarafljeni ti mali pimpeki na mrežicu. Nije ni čudo da je katastrofa, nisu ni zatvoreni da im vrata glume zvučnu kutiju. A vjerojatno zato što je za poštenu ugradnju trebao adapter http://www.dobar-zvuk.hr/proizvodi/opel-98/stranica-1 - odeš tamo i riješiš sve.

Jel možeš opaliti kakvu fotku šta je iza mrežice, u vratima? Prilično sam siguran da regularni 16,5 set ide u vrata. Al imat ćeš tu posla ako hoćeš da bude kak treba. Komponentni, sa bas/srednjetoncem dolje u vratima i visokotoncem negdje gore... jbg nemam pojma kak Astra G izlgeda iznutra
prva astra je u pitanju 94', F, astre idu f g h j

fkt sfusano bzvz na mrezicu a cuje se bez zajebancije malo bolje od mobitela

idem bas do dobrog zvuka sta si linkao vidjeti sta ce reci i ponuditi mozda rijesiti sve odmah
  Reply With Quote
Staro 24.04.2015., 19:16   #471
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Je da, fali komad plastike koji se ušarafi u vrata (ili sa alu zakovicama fiksira) i tek onda u to ide zvučnik. Ovo sad je tzv. akustički kratki spoj, ni da je zbilja dobar zvučnik ovako namontiran rezultat ne bi bio puno bolji.

Vjerojatno će u tu plastiku ići standardni 16,5 cm. Ili se barem nadam da hoće
Staro 24.04.2015., 23:51   #472
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Google čuda radi, samo se treba pomučiti malo,
evo kako bi to trebalo tvornički izgledati > http://www.partsbase.org/parts/ope-2233702/
fali tu više djelova,

ovo je GM part no samo za vanjsku "mrežicu" (desna strana, siva) > http://www.vauxhall-car-parts.co.uk/..._90443617.html

definitivno treba:
- nabaviti gore spominjani odstojnik / prsten
- sa njim ide 16,5" zvučnik
- sve zajedno treba pleh vidama zavidati u lim vrata, na taj način će stati čvrsto i neće šušketat ...
- potom se vraća preko "mrežica" s tim da provjeriš jeli stoji čvrsto ili šušketa / vibrira (ovisi o stanju onih kopči)
- ako vibrira treba dodatno učvrstiti kitom / silikonom
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2015., 23:55   #473
trpi
Guest

bio u dobar-zvuk.hr kupio adapter(40kn) i neke zvucnike(16cm) za 200kn, montirao ali kao sto kaze dac nije nesto puno bolje kao sto sam ocekivao, ali ipak ugodnije

cini se da za pravu stvar ne gine dati 1000-2000kn i sloziti nesto posteno sa 4 zvucnika, wooferom i visokotoncima
  Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 07:03   #474
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ja sam jako zadovoljan s ovima, s obzirom na cijenu:

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=16548
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 21:48   #475
trpi
Guest

da li zvucnicima steti dotaknutost njihovih magneta sa nekim metalom? ja ovo kad sam postavljao magnet zvucnika se dodiruje sa limom vrata i bas se privlace
  Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 23:35   #476
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
bio u dobar-zvuk.hr kupio adapter(40kn) i neke zvucnike(16cm) za 200kn, montirao ali kao sto kaze dac nije nesto puno bolje kao sto sam ocekivao, ali ipak ugodnije

cini se da za pravu stvar ne gine dati 1000-2000kn i sloziti nesto posteno sa 4 zvucnika, wooferom i visokotoncima
...pa ni ne mora tako puno, da se i do 1000, onako kao sam već napisao ranije, subwoofer je jako bitan. Pojačalo se može dobro a jeftino na njuški nać.
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 10:23   #477
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Najbitniji su upravo ti prednji zvučnici. "Nešto za 200 kn" nije vrijedno nadograđivanja. Onaj Auditor što je linkao lowrider je dobar primjer kompleta od kojeg bi trebalo krenuti: komponenti sistem, što veća osjetljivost - preko 90 dB/m. Nisam ih imao prilike čuti ali to je Focalov brend
Staro 26.04.2015., 10:33   #478
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ako imaš 16ice u tretiranim vratima (naravno pričamo o propisnim driverima) sa dobrim ampom, ni ne treba ti sub.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 20:18   #479
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Našao ovu temu pa da ne otvaram novu, poslužit će i ova.

Dakle kupio sam Megane 2 i uz njega dobio http://support.jvc.com/consumer/prod...lId=MODL027892 samo zvučnike u prednjim vratima(na oko preko rešetke bih rekao 13cm, uglavnom sviraju ko k...c) bili bi dobri za neke visoke i srednje.Pošto je auto 5vrata u zadnja varta mi stanu isto 13-ice ili čak 10-ke.Pa bi stavio nešto na zadnju policu.Nisam neki freak da to mora biti neko ludilo ali bi da solidno svira, pa bi molio za kakvu preporuku zvučnika do 3
50-400kn.
A druga stvar je da li tko zna gdje nabaviti double din maskicu za megane 2, jer ovaj prije mene očito nije znao.

Malo sam pronjuškao pa našao ovo:
http://www.chipoteka.hr/artikl/68137...at-edition-693
http://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici...oglas-11392927
Kako bi to izgledalo????

Zadnje izmijenjeno od: Prki. 23.05.2015. u 20:41.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 21:23   #480
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Kupi poštene prednje a ne te krš elipse.
Maska, dobar zvuk ili ebay.
tech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno