Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 24.12.2013., 00:20   #4741
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp

H@rdc0r3M1nD's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ides na http://europe.oppostyle.com/ i dolje u donjem desnom kutu stranice imas Education.

Skeniras studentsku x-icu i mailas ju na njihov mail sa svog studentskog maila. I za 3 dana dobijes 10% popusta...ili 30 eura popusta na Oppo Find 5
H@rdc0r3M1nD je offline  
Staro 24.12.2013., 01:20   #4742
goranbo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2010
Što se tiče V967s (preško sam s njega nakon Huaweia Y300) .
Ok sad se privikavam jos, trebat ce mi ko nakolko vremena da prilagodim mobitel sebi (evo na tipkovnicu sam potrosio bar 45 minuta i nistajos zadovoljavajuce).

No, baterija - ne znam dal ko od vas koristi taj mob s dvije kartice?
ALi brate ovo pije , pije to čudo dosta. Drzim ga na kompu na USBu vec ne znam dva tri sata, malo radim na kompu malo piknem nest po njemu, puni se, a baterija stalno na osam posto.

OK, non stop radi wifi jer je spojem na MyPhone explorer.

Ascend Y300 se odspajao kad bi isao u standbymode MyPhoneexplorera, ali ovaj se ne odspoj i taj wifi isto trosi masu baterije, 30% mi ode wifi, 31# na "način čekanja", 21% a "telefon u mirovanju", 16% zaslon, 2% glasovni pozivi.

Uglavnom ovom mobitelu po mom skroz prvom dojmu ne bi slabo stajala ni baterija od 5000mAh kolko trosi... Ja se me mrem maknut od 8% dok ga punim s 0,5A mislim WTF. OK mozd je i malo manja struja al oK, nine mogo manje, kabel je OK.

A dok idem spavat obicavam smartphone punit kablm dugim 3metra koji e tnak i sav izubijan, taj mi je jedva napunio Ascend Y300 bateriju, ne znam sta ce bit s ovim. Oce limi ga napnit do 50% preko noci, ili do 25%
N vidjet cemo.

Max Flavor ROm, zbilja nista specijalno, al trosi bateriju fino.

Inace, iznenadio me recim dobar zvuk u slusalici, glasan, zvucnik je isto glasniji neg na Ascend Y300 gdje je tih, ekran OK, mobitel mi je mozda malo i prevelik a imam velike ruke duge prste, i nije los zvuk na zvucniku.

Nervira me sto dugi pritiska na home tipku ne funkcionira uvijek i ne otvori se uvijek onaj meni sa svim otvorenim aplikacijama.
goranbo je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.12.2013., 01:27   #4743
goranbo
Registered User
Moj komp

Sad isključioim kabel i baterija padne na 1% automatski.

E sad ne znam je li neki kvar na mobitelu ili šta, jer izgleda da se uopće ne puni...

Evo sad sam ga isključio i punim ga originalnim kablom i stalno na jedan posto...
Onaj "led indiktor" creveni svijetli, kad je ukljucen takodjer ikonica prikazuje punjenje...

PS: Za poludit. POčetnik sam što se tiče tih androida al evo sad se događa pbaš to što sam se pribojavoa i čems am još davno čitao. Čini se da su ipak, naspram nekih ozbiljnijih firmi, ti romovi neusporedivo lošije prilagođeni hardveru.
Sad sam poisključivo sve moguće, isključio mobitle, puni se s dva ampera stock punjačem i tek nakon 10 minuta skočilo s 5 na 6 %.Ja ne znam štaje s tim mobitelom kakvu to falingu ima, al s njegovim punjenjem nešto nije u redu, ne znam dal je to na svakom romu tka i dal je to općenito problem do tog modela ZTE-a.
A ispostavilo se da sam zbilja bio optimističan. Ja sam se pribojavo da će me živcirat neki sitni bugovi u sustavu i tak dalje, a ispotavilo se da ono, imma poteškoća s tim da uređaj uopće držim uključenim (s obzirom na ovo punnjenje i bateriju, koji god da je uzrok...)

Zadnje izmijenjeno od: goranbo. 24.12.2013. u 02:29.
goranbo je offline  
Staro 24.12.2013., 06:12   #4744
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Juree Pregled postova
molim za pomoć

sin je dobio tablet matrixd7010 i greškom smo ga vratili na kineski jezik.
Jel ima iko ideju ili shemu postavki da mi pošalje da stavim na engleski.
pozdrav i hvala
http://liliputing.com/2013/02/how-to...glish-etc.html
Staro 24.12.2013., 08:29   #4745
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor goranbo Pregled postova
Što se tiče V967s (preško sam s njega nakon Huaweia Y300) .
Ok sad se privikavam jos, trebat ce mi ko nakolko vremena da prilagodim mobitel sebi (evo na tipkovnicu sam potrosio bar 45 minuta i nistajos zadovoljavajuce).

No, baterija - ne znam dal ko od vas koristi taj mob s dvije kartice?
ALi brate ovo pije , pije to čudo dosta. Drzim ga na kompu na USBu vec ne znam dva tri sata, malo radim na kompu malo piknem nest po njemu, puni se, a baterija stalno na osam posto.

OK, non stop radi wifi jer je spojem na MyPhone explorer.

Ascend Y300 se odspajao kad bi isao u standbymode MyPhoneexplorera, ali ovaj se ne odspoj i taj wifi isto trosi masu baterije, 30% mi ode wifi, 31# na "način čekanja", 21% a "telefon u mirovanju", 16% zaslon, 2% glasovni pozivi.

Uglavnom ovom mobitelu po mom skroz prvom dojmu ne bi slabo stajala ni baterija od 5000mAh kolko trosi... Ja se me mrem maknut od 8% dok ga punim s 0,5A mislim WTF. OK mozd je i malo manja struja al oK, nine mogo manje, kabel je OK.

A dok idem spavat obicavam smartphone punit kablm dugim 3metra koji e tnak i sav izubijan, taj mi je jedva napunio Ascend Y300 bateriju, ne znam sta ce bit s ovim. Oce limi ga napnit do 50% preko noci, ili do 25%
N vidjet cemo.

Max Flavor ROm, zbilja nista specijalno, al trosi bateriju fino.

Inace, iznenadio me recim dobar zvuk u slusalici, glasan, zvucnik je isto glasniji neg na Ascend Y300 gdje je tih, ekran OK, mobitel mi je mozda malo i prevelik a imam velike ruke duge prste, i nije los zvuk na zvucniku.

Nervira me sto dugi pritiska na home tipku ne funkcionira uvijek i ne otvori se uvijek onaj meni sa svim otvorenim aplikacijama.
Citiraj:

E sad ne znam je li neki kvar na mobitelu ili šta, jer izgleda da se uopće ne puni...

Evo sad sam ga isključio i punim ga originalnim kablom i stalno na jedan posto...
Onaj "led indiktor" creveni svijetli, kad je ukljucen takodjer ikonica prikazuje punjenje...

PS: Za poludit. POčetnik sam što se tiče tih androida al evo sad se događa pbaš to što sam se pribojavoa i čems am još davno čitao. Čini se da su ipak, naspram nekih ozbiljnijih firmi, ti romovi neusporedivo lošije prilagođeni hardveru.
Sad sam poisključivo sve moguće, isključio mobitle, puni se s dva ampera stock punjačem i tek nakon 10 minuta skočilo s 5 na 6 %.Ja ne znam štaje s tim mobitelom kakvu to falingu ima, al s njegovim punjenjem nešto nije u redu, ne znam dal je to na svakom romu tka i dal je to općenito problem do tog modela ZTE-a.
A ispostavilo se da sam zbilja bio optimističan. Ja sam se pribojavo da će me živcirat neki sitni bugovi u sustavu i tak dalje, a ispotavilo se da ono, imma poteškoća s tim da uređaj uopće držim uključenim (s obzirom na ovo punnjenje i bateriju, koji god da je uzrok...)

Radi se o ZTEu koji je kupljen od mene.
Sumnjam da je nešto s mobitelom jer je mobitel stvarno bez mane i jedini kinez do sad koji mi nije imao nikakvih problema.

Vrlo vjerovatno je neki bug u sustavu, svi ti custom romovi mogu imat problema.
Ja sam ga koristio s Miuiem i nikakvih problema ni sa punjenjem ni baterijom.
Screen on timea sam imao oko 6 sati uvijek.
Inače oni postoci se meni čine u redu.

Što se tiče punjenja na usb portu i 3m kabela to je gotovo nemoguće napunit.
USB port u ideali dava max 500mA i to na stražnjem portu koji je direkt u matičnoj ploči, prednji zavisno o kućištu uvijek ima gubitke.
U praksi jedva da da 400mA. S porastom dužine kabela raste i otpor tako da pada i struja tako da je s kabelom od 3m gotovo nemoguće napunit taj mob.
Ako uzmeš u računicu onih nategnutih 400mA na USB portu, za napunit bateriju od 2500mAh treba ti preko 6 sati ako mob ne troši ama baš ništa ili je ugašen, ako još na to spojiš kabel od 3m i povremeno prčkanje to ide u nebesa...
Staro 24.12.2013., 09:18   #4746
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Naručio sam u petak w8s sa onog happy hour-a mob sa pande.

Koliko im treba uopće da pošalju mob i koliko u prosjeku da dođe?
mrva_zg je offline  
Staro 24.12.2013., 09:24   #4747
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Zte v967s ima najbolju bateriju od svih pametnih telefona koje sam imao dosad - i to je upravo taj maxflavour zadnji
http://www.zaslike.com/files/ykc5o9o9hgk3w8zw45u.png
http://www.zaslike.com/files/7u0bcejhxqf14206ks6x.pn
zupy je offline  
Staro 24.12.2013., 09:25   #4748
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@mrva
3-4 dana da ga pošalju, 12-14 da stigne do HR i 7-10 dana koliko će se kiseliti na našoj carini. Pokušaj dogovoriti da ti ga pošalju Deutsche Postom (ne DHL!) jer je najbrži od onih koji imaju free shipping.
Staro 24.12.2013., 09:52   #4749
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
^^ dojče post mi je bio 9$ kad sam naručivo
mrva_zg je offline  
Staro 24.12.2013., 10:21   #4750
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Što se tiče V967s......
Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
Sumnjam da je nešto s mobitelom jer je mobitel stvarno bez mane i jedini kinez do sad koji mi nije imao nikakvih problema......
ZTE V967S drži bateriju bez ikakvih problema 2 dana aktivnog korištenja. Nemožeš napuniti tu bateriju preko USB-a ako dr..... po mobitelu ni za 50 sati.
Max flavour definitivno troši više struje nego minideal verzija roma.
Stavljati gore nekakve aplikacije koje drainaju bateriju pa se žaliti nije realno.
Meni je WIFI stalno upaljen, stalno. Kad nema mreže onda je na 3G, a kad dođem kući ili na posao spoji se na WIFI.
WIFI se ne gasi (bar tako izgleda), ali sumnjam da nema nekakavu hibernaciju gdje troši manje struje kod neaktivnosti.

P.S. I V967S je mrcina od moba. Nakon toliko traženja mane i uspoređivanja s note2 i dalje mogu spomenuti samo kameru, ali kad se sjetim da ovaj mob košta k'o dvije i pol rate za note 2 ne želim ništa napominjati .
boris1408 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.12.2013., 11:11   #4751
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Citiraj:

Ja sam imao isti problem kao i ti prekjucer nakon negdje mjesec i pol, dva što ga imam. (pisao sam malo o tome na forum.hr) Dakle otišao sam spavat sa 15% i uključim ga u punjač i probudim se, uzmem mob i on još uvijek na 15% charging. Dobro...izvadim kabel op 12% pa opet ajde ostavit cu ga mozda nije dobro punjač sjeo u utičnicu jer imam nekakav krš od adaptera na kojem se klimaju oni štekeri dakle ocaj al dobro učvrstima ja to malo i gurnem do kraja u utičnicu i cekam i cekam i cekam...ništa. Izvadim opet kabel 7% i tako dalje.
Zgasio pa reko možda ce se tad punit ali nije htjelo tako da sam ga onda restartao i sad se ne sjecam dal je onda htjelo punit ili sam ga jos jednom restartao ali uglavnom da, nakon par reebota počelo se punit.
I da, treba dosta čekat da se pomakne sa onih 3,4,5% na gore.
Sad opet sve radi kak treba i puni se normalno kad god ga stavim punit.
P.S - Isto imam Max Flavour rom
stops je offline  
Staro 24.12.2013., 12:07   #4752
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ako je netko plakao jer nije uspio kupiti iNew V3 na popustu, evo ga opet za $169

http://www.pandawill.com/72h-vip-only
Staro 24.12.2013., 12:26   #4753
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor bodija Pregled postova
Ekipa, što Vam se čini. Koji je bolji između ova dva AMOI A862W AMOI N850 . Kupujem sinu mob. pa eto nebi ništa skupo ,a opet da bar nešto valja..???!!!
Bilo mi je čudno što je tako jeftino, a onda vidim da je dostava 20$. Imaš i jeftinijih trgovina. Bolji je ovaj drugi, ali i skuplji, no nađi nešto u drugim trgovinama.
redscro je offline  
Staro 24.12.2013., 13:27   #4754
ivan495
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
I ja nikako da odlučim što da kupim.. X7 Young, iNew V3, Cubot One..

Ovaj iNew V3 mi stvarno vrhunski izgleda. I još se nađe za 170 USD.
Međutim, nekako me odbija slaba baterija, a i nemam pojma kakva je kamera. Mislim da ću ići na njega pa što bude.
ivan495 je offline  
Staro 24.12.2013., 13:30   #4755
juky
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Koji site je najpouzdaniji za narucit? Moze li se kako nazicat sellera da stavi manju cijenu, pa manji i slavko?
Staro 24.12.2013., 13:36   #4756
chief_wolfinjo
Guest

nemojte samo previše obračati pažnju na bateriju jer se znaju kinezi malo zaletiti oko kapaciteta. osim toga opće je poznato da kinezi stare baterije obnovljaju pa preko starih baterija ljepe nove naljepnice sa nekakvim velikim očekivanjima.
osim toga kod večine smartphonova koje koriste na dnevnoj bazi bateriju puniti u principu svaki drugi dan

a koji shop odabrati ? pa više manje su svi isti. zaista neke prevelike razlike nema.

Staro 24.12.2013., 14:21   #4757
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

iNew v3 ima Sonyjevu 8Mpix kameru (tako barem se hvale svagdje). Logično bi bilo zaključiti da će fotke biti bolje nego na ostaloj MTK bratiji. Nekidan sam ga kupio v3 na akciji za 166$, ali mi još nije poslan.
Vidio sam ovu akciju na Pandi, i taj free gift im baš i nije nešto - usb kabel, sd reader i vezica All-in-One tj. ovo.
On onih koji su na toj akciji, v3 mi još izgleda najsolidnije i ima najbolji omjer uloženo/dobiveno - najnoviji čipset, najviše interne memorije, dobar dizajn, Sony kamera, Gorilla 2,...
Charmpin G7 mi je nekako sumnjivo jeftin za ono što nudi - quad core, 1Gb rama i 4.5" za 90$ je odlična cijena. Ne znam koja je tu 'kvaka 22'.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 24.12.2013. u 14:28.
coconut je offline  
Staro 24.12.2013., 14:34   #4758
ChP3
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Kakav je taj cubot gt99? Znam da ima recenzija ali mene zanima šta kažu i ostali koji ga imaju. Kakva je kvaliteta izrade i koliko je tko zadovoljan njime.
ChP3 je offline  
Staro 24.12.2013., 14:47   #4759
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Što mislite o ovom 2gb ram, snapdragon http://www.priceangels.com/VIZIO-VP8...--s293790.html
puding22 je offline  
Staro 24.12.2013., 16:38   #4760
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Dual core i 2Gb rama. Baš mi i nema logike. Tu bi quad bio bolji izbor. Pogotovo za tu lovu. Ok, Snapdragon jest skuplji od MTK, ali ovo je malo previše para.
Staro 24.12.2013., 16:48   #4761
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor ChP3 Pregled postova
Kakav je taj cubot gt99? Znam da ima recenzija ali mene zanima šta kažu i ostali koji ga imaju. Kakva je kvaliteta izrade i koliko je tko zadovoljan njime.
Kvaliteta izrade je očajna. Trenutno totalno neisplativa kupnja sad kad su se pojavili MT6582 mobiteli.
Osim uvjetno rečeno dobre kamere sve ostalo je ispod prosjeka.
Zadovoljni su oni koji nisu probali ništa drugo pa misle da kinezi ne mogu biti bolji.
Staro 24.12.2013., 16:51   #4762
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Ja ga imam već neko vrijeme i pokazao se stvarno dobar(objektivno dobar, ne "prodajem ga pa mora biti dobar" ). Kamera je okej, po noći koma, baterija je rekao bih osrednja, ne izdrži ekstremno dugo ali ni ekstremno kratko. Jedan dan intenzivnog korištenja ili 2-3 slabijeg korištenja. Internet mi svugdje radi dobro jer sam na t-mobileu pa me ne dira onih 900 mhz koje ne podržava. Ekran je solidan kako kod oštrine prikaza tako i kod prikaza boja. Aplikacije koje koristim također sve rade fluidno čak i kod čestog prebacivanja. Doista nisam nijedan problem imao do sada tako da bih se usudio preporučiti ga.

Zadnje izmijenjeno od: bg_4_l. 24.12.2013. u 16:57.
bg_4_l je offline  
Staro 24.12.2013., 16:59   #4763
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Ima bitnih mana, loš GPS, škripava plastika, ne podržava 3g na 900 Mhz, malo interne memorije.

Zadnje izmijenjeno od: gil. 24.12.2013. u 17:09.
gil je offline  
Staro 24.12.2013., 22:16   #4764
Exa
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2003
Eto novi sam sto se tice smartphone uredjaja (ako se ne racuna motorola mpx-220 prije 100 godina, ali ona je bila na windows mobile 2000), pa je doslo vrijeme da se kupi novi mob (sad imam neko SE smece od pola kune vrijednosti ).
Uglavnom pregledao sam sve na bug.hr i na ovom forumu veliku vecinu u ova zadnja 2 tjedna koliko moja potraga traje, te razno raznih stranih foruma i sveo sam svoju potragu na samo 2 uredjaja, jedan je dostupan u EU, dok se drugi nabavlja iz Kine, ali je velika vjerojatnost da ne znam od kud da ga uzmem jer velika vecina online trgovina prodaje kopiju (da kinezi sami sebe kopiraju, ne mogu vjerovat ).

Uglavnom radi se o ova dva mobitela Oppo Find 5 i Xiaomi mi2s, sto na zalost nisam bash previse iskustva o tim uredjajima na ovom forumu vidio, pa cu ja malo napisati pluseve i minuse jednog i drugog (naravno nemam nijedan uredjaj, sve iskustva razbacana po internetu koja me zabrinjavaju, jel ipak dajem pare za nesto za sto ocekujem da ce raditi barem 3 godine), mada sad gledam xiaomi mi2s tako da ce mi trebat par dana da pronadjem ako ima koji minus za sada ne vidim nijedan (osim kopija), ali tako je na pocetku bilo i s Cubotom GT99 (proso citavu temu na bug forumu), pa sam se prebacio sa svih tih mtk cipova na nesto kvalitetnije.

Oppo find 5
Pozitivne strane

- Narucuje se iz Engleske, dakle nema carine i pdv-a
- Cijena fiksna 299 Eura
- Brza DHL posta je besplatna za vrijeme trajanja bozicnih i novogodisnjih praznika, znaci dolazi do mene za nekih 10-tak dana (valjda)
- Prekrasan ekran, kvalitetan dizajn, 5" (ovo bi zapravo za mene bio minus jer mi je jednostavno preveliko, ali ajd kad je tako kvalitetan prikaz).
- Brdo custom ROM-ova, dobra pomoc i od oppo foruma a i od XDAdeveloper foruma, ali malo manje od pravog supporta kad je u pitanju popravak
- kvalitetan fotic s nekom dobrom android aplikacijom (pitam se kako bi se mjerio s mojim ostarjelim Canon G7 uredjajem od 8 megapixela ^_^)
- full HD snimanje, mada mislim da previse fokusira, ali mozda se moze rijesiti to sa kakvim programom

Negativne strane
- samo 16GB (gledam raspon cijene jer onaj od 32GB mi je jos uvijek malcice preskup)
- Ekran ako kojim slucajem se slomi, vidim da ljudi imaju dosta problema, ako im slucajno padne i to s vrlo male visine, zbog velicine ekrana, lako se lomi, popravak cijena sitnica 160 eura i 3 tjedna cekanja, dakle trebao bi mi neki dobar case za njega, sad dal je bolji plasticni ili metalni ne bi znao, sto je naravno dodatan trosak, gledao sam nesto ovakvoga
ili leather case nesto ovakvoga
Preskupo mi nekako dati za onu njihovu kartonjaru (tako mi izgleda) 25 Eura
- dodatan trosak za case (sto je opet jeftinije od samog popravka, ako kojim slucajem padne, ali ne znam da li to uopce sta stiti od pada).
- baterija se ne moze izvaditi, dakle problem sta kad se baterija istrosi, placat "popravak", te baterije koliko traju punjenja ako ih se puni svakih 2-3 dana (ne trosim bas previse mob, mozda samo prvih 2-3 tjedna dok sve ne namjestim)?
- naravno ne skida se zadnja maska, tako kad se ekran razbije onda se sve mora mijenjati (vidim da je tako na svim ovim jednovolumenskim mobitelima iphone, samsung i slicno).
- bez obzira na kvalitetu ekrana, ljudi prijavljuju cudne zute pixele na rubovima ekrana nakon nekog vremena, vjerojatno ima problema sa zagrijavanjem uredjaja, kod ovih jeftikanera koliko sam citao to se da rijesiti tako da se mobitel ugasi i izvadi baterija na par minuta, ali na zalost to kod oppo-a se ne moze to izvesti
- zagrijavanje uredjaja (vjerojatno kod igrica i surfanja, igrice me toliko ne zanimaju, dok je surfanje i neki rad pozeljan, jer inace cemu smartphone uredjaj), ako je netko skuzio o cemu se tu radi bilo bi pozeljno da napise iskustva, da li je to zbog starog firmwarea, pa se treba nadograditi na neki bolji ili je nesto drugo u pitanju.

Xiaomi Mi2S

Pozitivne strane
- odlicna kamera, barem ovo sto sam do sad naletio, ne zale se bash previse na nju
- 32GB
- dopustili su developerima da razvijaju romove, zapravo to ima nesto veze s njihovim source codom OS-a, ne kuzim se bash previse u to (jos), dakle bit ce uskoro pregrst romova i za njega
- zadnja maska se moze skinuti, dakle moze se staviti jaca baterija unutra, recimo 3100 MaH-a, dakle nakon sto bateriji istekne rok lako se kupi nova
- s obzirom na specifikacije niska cijena od 360 dolara plus pdv (malo skuplji od Oppo-a)
- manji ekran 4.3" sto bi meni svakako bio veliki plus jer imam dost malu ruku, (probao sam onaj neki Sony experiu go od 3.5" i ona mi je prilicno malena, ali ne previse, tako da bi max 4.5" islo u moju ruku, a da ne moram koristiti dvije, dakle kod oppo-a mi je jednostavno ekran prevelik, ali bash je prekrasan ).
- ne treba mi case za njega, dovoljno je mali da stane u djep

Negativne strane
- narucuje se iz kine, znaci dostava se moze i zagubit negdje, a i trajat ce najmanje mjesec dana da dodje do mene (ovi na carini bi se stvarno trebali ugledati na EU carinike, kada roba dolazi do zemalja EU treba 10-15 dana da covjeku dodje na vrata uredjaj, ovi nasi pacijenti kod nas vidim da drze i isprobavaju robu po 2-3 tjedna prije nego sto Vam je posalju na vrata, to treba kaznjavat otkazom)
- ako se zeli biti siguran treba platiti dostavu, dodatni trosak
- ne znam od kuda je najsigurnije kupovati jer velika vecina online ducana prodaju kopiju (to zapravo sve sto sam naveo i nije nedostatak moba, vec jednostavno nesigurnost u sav taj proces, gdje i od koga kupiti).

Bio bih stvarno zahvalan da netko napise tocno svoja iskustva sa ova 2 mobitela nakon duzeg koristenja koliko ih imaju (4-6+ mjeseci) i da me uputi za oppo gdje kupiti najbolji case za njega (ako se odlucim za njega) ili gdje kupiti xiaomi najsigurnije da ne dobijem kopiju. Vec sam izgubio zivce prekopavajuci po 16 sati dnevno internet ova 2 tjedna, da bi kupio mob (zadnji put sam mob kupovao prije nekih 8 godina tako da je ova stavka kod mene picajzle dugo traje, kada kupujem to traje li traje ).

Dakle ovi koji imaju xiaomi, gdje ste ga kupovali tocno i koliko Vam je vremena trebalo da stigne.

Hvala na razumijevanju na ovaj pomalo dugi post, ali do sada nisam kupovao te strance tj. kineze, sve samo neke domace firme samsung, motorola i SE (tehnicki ovaj zadnji nisam kupovo, taj sam dobio ^_^ sms i pozivi i to je to).
Exa je offline  
Staro 24.12.2013., 22:19   #4765
bodija
Registered User

bodija's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Samo da se pohvalim... naručen Amoi A862w za sina...
bodija je offline  
Staro 25.12.2013., 00:33   #4766
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
coco: Na bengu su mi rekli da će mi inew v3 poslat do kraja tjedna kada ga dobiju jer kako kažu "još ga nitko nema, proizvođač je tek poslao testne modele". Baš me zanima kome će prije stići i kako će biti poslan. Koju poštu si odbarao i jesi li što nadoplatio za slanje osim 166$?
Staro 25.12.2013., 01:11   #4767
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
[QUOTE=Exa;2516799]

Dakle ovi koji imaju xiaomi, gdje ste ga kupovali tocno i koliko Vam je vremena trebalo da stigne.

Evo mog iskustva sa xiaomijem,naručio sa ibuygou.com i stiglo u moje ruke za 21 dan,savršeno zapakirano,korisnička podrška na zavidnoj razini u odnosu na ostale kineze,ne lažu (bar meni nisu) mob je bio Mi2A i mob je odličan,sin ga koristi i više je nego zadovoljan.Ja sam to malo probao i oduševljen toliko da uskoro kada se stabilizira dobavljivost i kada malo skinu cijenu idem na Mi3.
Ibuygou.com ti je što se tiče orginala najsigurniji,od njih je najviše kupovala ekipa sa http://xiaomi.eu/community/ foruma.
dabomba je offline  
Staro 25.12.2013., 01:47   #4768
digidoo
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
iNew v3 ima Sonyjevu 8Mpix kameru (tako barem se hvale svagdje). Logično bi bilo zaključiti da će fotke biti bolje nego na ostaloj MTK bratiji. Nekidan sam ga kupio v3 na akciji za 166$, ali mi još nije poslan.
Vidio sam ovu akciju na Pandi, i taj free gift im baš i nije nešto - usb kabel, sd reader i vezica All-in-One tj. ovo.
On onih koji su na toj akciji, v3 mi još izgleda najsolidnije i ima najbolji omjer uloženo/dobiveno - najnoviji čipset, najviše interne memorije, dobar dizajn, Sony kamera, Gorilla 2,...
Charmpin G7 mi je nekako sumnjivo jeftin za ono što nudi - quad core, 1Gb rama i 4.5" za 90$ je odlična cijena. Ne znam koja je tu 'kvaka 22'.
Gdje ima to?
digidoo je offline  
Staro 25.12.2013., 01:52   #4769
digidoo
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
I molio bih još jednom preporuku mobitela do $150. Gledam po tim stranicama, milijun modela, milijun svega, čovjek se ne može odlučiti
I s koje stranice mi je nekako najsigurnije i recimo najpovoljnije naručiti.
digidoo je offline  
Staro 25.12.2013., 03:29   #4770
goranbo
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
Sumnjam da je nešto s mobitelom jer je mobitel stvarno bez mane i jedini kinez do sad koji mi nije imao nikakvih problema.

Vrlo vjerovatno je neki bug u sustavu, svi ti custom romovi mogu imat problema.
Ja sam ga koristio s Miuiem i nikakvih problema ni sa punjenjem ni baterijom.
Screen on timea sam imao oko 6 sati uvijek.
Inače oni postoci se meni čine u redu.

Što se tiče punjenja na usb portu i 3m kabela to je gotovo nemoguće napunit.
USB port u ideali dava max 500mA i to na stražnjem portu koji je direkt u matičnoj ploči, prednji zavisno o kućištu uvijek ima gubitke.
U praksi jedva da da 400mA. S porastom dužine kabela raste i otpor tako da pada i struja tako da je s kabelom od 3m gotovo nemoguće napunit taj mob.
Ako uzmeš u računicu onih nategnutih 400mA na USB portu, za napunit bateriju od 2500mAh treba ti preko 6 sati ako mob ne troši ama baš ništa ili je ugašen, ako još na to spojiš kabel od 3m i povremeno prčkanje to ide u nebesa...
NE s kablo od 3 metra sam znao punit huawei preko punjača, a ne s kompa. A dk radim na kompu (tokom cijelog dana), ak treba pripunit ak sam zaboravio noću il tak nest onda punim na kompu s normalnim kraćim kablom.

NA Miuiu nemam tih problema s postocima baterije, medjuti prava je šteta što nijedan od tih romova, po meni, nije napravljen ni dorađen kako treba.

Recimo prava šteta je što korisnik ne može uređivati koje će toggle gumbe imati na prvoj stranici padajućeg ovog menija.
Tak da je meni na toj glavnoj stranici jedno 6-7 gumba koje skoro nikad ne koristim, a da bidosao do neki koje recimos vakodnevno koristim moram jos jedan gumb stisnut i u jos jedan meni ić...
Dakle ja sam probo dva tri najhvaljenija roma tu (Max Flavour i Miui, i još Max Smart. Max Flavout sam malo manje probo jer samimao tih golemih problema s punjenjem, al valjda bi se s par restarta to moglo riješit.

Problemi: Evo sad imam MIUI 3.12.20

Instaliro sam gappse. Mislim da nakon instalacije gappsa prestan eradi autorotacija
E sad ne znam jel do gappsa il do čega.
Gappsi su mi nužni, najviše zbog gmail aplikacije. ali i drugih stvari.
Evo prckam po mobu deset minuta i pojavilo mi se dva tri puta da "settings stopped respondin", a jednom "system il system buttons are not responding"...

S tim sistemskim tipkaama nisam bas nesto prezadovoljan, mozda se moze rijesit nekm postavkama, ne znam.
Onaj dugi pritisak na home tipku kadkad reagira katkad ne, jedno u pola slucajeva mi otvori onaj meni s korištenim aplikacijama... I nekkao kao da slabo te tipke reagiraju i da je odaziv na njih spor. Na svim romovima.

Eto nisam jos iso u daljnje prilagodjavanje mobitela, mozda ostanem namiuiu, ne znam samo ovo s autorotacijom, hoce li se to popravit ili kaj...
Malo sam frustriran kaj to sve ima tolko nedorecenosti i bugova (al tak mi je slicno bilo i kad sam sa samsunga Minija preso na Y300, sam kaj ovdje stvarno ima bugova a na y300 nije bilo. Dakle i bugovi i slabo napravljeni romovi, slabija funkcionalnost kod ovih glavnih stvari, u odnosu naprethodnika. Al zato naranvo ima gomilu drugih funkcija koje ću rijetko koristiti...)

PS: Makar, evo, i na tom Miuiu mi se u u 48 minuta spustila sa 100% na 42% (radio sam cijelo vrijeme nekaj na njemu, OK mozda je u to vrijeme isla i insalacija gappsa, al opet, da je to realno, ne bi valjala baterija nikako)..., valjda će se ustabiliti... a autorotacija radi recimo samo u postavkama, a tam gdje treba najvise recimo u porukama, kontaktima itd, tam ne radi nikako...

Sad nakon restarta baterije je negdjeoko 80 (ne znam tocno jer imam traku), ali pritisko sma malo sistemske gumbe taman nakon sto sma krivo pritisno nesto na touchu i opet sam uspio zablokirat cijeli mobitel. samo tamna slika se pokazuje. taman ekran, sad moram vidit kak da ga uplalim...

E da, i ne znam zašto mi se početni screen kod bootanja još uvijek pokazuje max smart, a imam miui.

Još jedan bug (a i loše izveden UI) - jer je totaln suvišno da na status baru lijevo pišu imena sim kartica. I sad, ja prmijenim imena sim kartica, gore se išt ne promijeni - tj promijeni se. Prije je pisalo T-mobile/T-mobile1, sad piše Tmobile/Tmobile.... A ja stavio da bude B1/B2 da ne zauzima tolko prostora bezveze, ko da ne znam koje sumi kartice i na kojoj mreži. (kasnije sam skuzio da to i nije bug neg je taknapravljeno, da ime mreže bude lijvo gore u cosku)

Inače mob brzo radi sve to - kad radi, i kad se ne zablokira

Zadnje izmijenjeno od: goranbo. 25.12.2013. u 03:56.
goranbo je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno