|
![]() |
#4651 | |
Guest
|
Citiraj:
I osim kaj se sve serije danas snimaju (osim par bisera" u 16:9) ništa se nije mijenjalo godinama! Tako da je na TV-ima 16:9 idealan aspect ratio, a bluray je definiran da film bude unutar 1920x1080 (iliti 16:9) |
|
![]() |
![]() |
#4652 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Tako piše na netu. Ja ti govorim iz iskustva. Odi u videoteku i većina novih filmova ti je u kino formatu, znači 2,35:1. Isto tako 90% mkv filmova što se skida po torrentima i sl.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4653 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Nego primjetio sam da sam dobio burn in od titlova, još je slabo, ali vidi se kada je na ekranu skroz crna boja, nešto kao dvije sjene koje odgovaraju poziciji titlova na ekranu. Pokušao sam ispirat sa snijegom par sati no nije uspjelo. Malo sam razočaran, stalno razvlačim sliku preko cijelog ekrana, izbjegavam gledanje TV-a da nedobijem burn in i sada me ovo strefi. Plazma je radila 657h ukupno. Sada pokazujem određenu dozu straha prema plazmama i nisam više siguran dali uzeti Panasonic L32E30E ili P42S30E. Tu bih molio prijedlog ili neko treće rješenje. Dali nešto tipa LG LV5500 ili LW5500 valja?
![]() |
![]() |
#4654 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
-jel može ekipa koja ima S30 plazmicu napisati jel ima kod nje burn-in?
![]() |
![]() |
#4656 |
Premium
|
![]() |
#4657 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4658 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Šta ja znam, ovo je prvi glas. Ljudi imaju po par generacija stare panasonic plazme i nemaju taj problem. A i ono, "stalno razvlačim sliku preko cijelog ekrana, izbjegavam gledanje TV-a da nedobijem burn in" mi je žešća glupost. Ne bi mi nikad palo na pamet da robujem televizoru.
![]() |
#4659 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() -razgovarao sam s jednim preprodavačem, kaže da su tek NEO paneli dobri i da kod njih nema straha od ničega, a to je znači G30 pa na dalje (6800kn pa na dalje) BLAST ![]()
![]() |
![]() |
#4660 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja imam po specifikacijama slabiju plazmu od S30 i nemam nikakvih problema tako da ti ponovno mogu predložiti da bez straha uzmeš nju. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4661 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#4662 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Samsung plazma 4g stara, bez ikakvog razrađivanja u početku, radi 15-16h svakodnevno, i to od prvog dana, i nema burn-in i nikakvih problema. Panasonic c2e, krepalo napajanje nakon dva mjeseca upotrebe, zamijenjeno novim u ovlaštenom, opet katkad zna zacvrčat. A panasonica svi dižu u nebo. Eto dva osobna primjera.
![]() |
![]() |
#4663 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Odi na hdtv stranicu i tamo nađi neku sličnu plazmu pa ćeš vidjeti preporučene postavke za prvih 200-300 sati.
![]() |
![]() |
#4664 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
Za s30 Na hdteleviziji mi je receno ovako ![]() Nikakvog laga.zasad nisam peimjetio ni image retention,a odgledao sam vec par filmova. Sto se tice tva: Cita sve s externog hdd,mkv,divx,jedino na jednom divx nije radio zvuk. Imam samsung kucno kino,Spojio sam ga hdmi i optikom s tvom.sad mogu upravljacem od tva upravljat kucnim kinom i po prvi put zaista na njemu imam zvuk kakav bi trebao biti. Slika je dobra na dvb programima s obzirom da gledam s 2 metra udaljensoti.sto se tice hd,tu se nema sto reci,avatar izgleda vrhunski.cak i ako film ima one dvije crne crte,stavi se na zoom 1 da popuni cijeli ekran i dalje izgleda perfektno. Tv je bi bio savrsen da nema eventualnog problema burn ina,kojeg se nadam da ni nece nikad biti ako se budem pridrzavao preporucenih postavki prvih 300 sati.i da,za one koji strahuju od tog problema on ima u sebi pixel orbiter koji mozete ukljucit radi izbjegavanja tog problema te onaj uzorak s bijelom linijom na crnoj podlozi radi ukljanjanja image retention. Evo nadam se da ce nekome ovo pomoci pri kupnji. Pitanje:kad cita s hdd,otvara mi sve postojece filmove na hdd,a ne po folderima kako bi zelio,tipa da mogu uci u folder movies posebno i od tamo izabrati koji zelim,postoji li rijesenje za to ili sam nesto previdio?
![]() |
#4666 |
Truth is out there!
|
Da,cita titlove ali ne i nase znakove.ali i za to sam vidio da postoji nekakvo rjesenje,kad nadjem javit cu.
![]() |
#4668 |
Premium
|
Uvijek su me nervirale te đinđe minđe na televizoru. Tv je za gledanje i gotovo,uz njega uzet neki media player i riješeni svi problemi oko gledanja filmova i serija skinutih sa neta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4669 | |
Premium
|
Znači S30 najbolje uzet. Kak mrzim kada mi se i nakon 5 sekundi u desktopu na skroz crnoj podlozi(tipa aida64-> test monitora-> crna) vide ikone i taskbar od desktopa no samo po noći. Taj orbiter nisam znao da to ima na S30, zvuči zanimljivo. Citiraj:
Pogledajte si sliku plazme po noći bez upaljenih svjetala na crnoj podlozi, nakon što jednom primjetite bit ćete opsjednut time ![]() Zanimljivo: http://www.avforums.com/forums/plasm...y-pioneer.html
Zadnje izmijenjeno od: DraŽ. 16.09.2011. u 19:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4670 |
Truth is out there!
|
Nitko ne garantira da ce poslije prvih 300 sati uhodavanja burn in problem zasigurno nestati,nego da se mogucnost smanjuje.evo bas citam po netu komentare ljudi koji opcenito imaju panasonic plazme,ljudi igraju po 10 sati u komadu igre,gledaju sport i filmove,ne javlja im se problem,eventualno kod jednog od xxx ljudi se to manifestira,svi napisu it might happen after serius abuse. Inace jos jedna stvar koja mi se jako svidja,kod lcd pa cak i na g20 plazmi,kad npr. Je neka brza akcija ili se npr otvaraju vrata lifta,to izgleda nekako brzo,neprirodno,kao da je snimano amaterskom kamerom,ovdje toga nema.zasad sam prezadovoljan!
![]() |
#4671 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
ljudi ovako moze pomoc... nabavio sam panasonic G30 plazmiu i zelio bih je spojiti na net peko wirelessa, pa me zanima da li je potreban nekakaw poseban wireless stick ili TV mogu spojiti i najobicnijim wireless adapterom? unaprijed zahvaljujem.. Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 18.09.2011. u 13:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4673 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
Moj 50gt30 od prvog dana radi bez ikakvog uhodavanja. Igranje svaki drugi dan po dva sata, a kad burazu ostavim komp onda i do 8 sati u komadu ![]()
![]() |
![]() |
#4675 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ali sada je nova prenaponska letva stavljena, i tu i tamo, rijetko ali opet, zna zacvrčati, što mi se ne sviđa nikako. No bez obzira na to, i iduća plazma koju budem kupovao biti će panasonic jer sam na preporuku ciki-a i još ekipe tako i preporučio frendovima i rodbini panasonic plazme kojih sada imam 5-6 u okruženju i sve rade besprijekorno.
![]() |
![]() |
#4676 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
burn in se moze vidjeti sto se tih titlova tice(ili je to image retention) ako bas ono pol dana u komadu gledas nesto s puno titlova , al ak pustis snijeg, malo mjenjas programe , pogledas eventualno nesto bez ikakvih titlova , te sjene gdje su kao titlovi se isperu. Imam x10, znam po sat vremena ostaviti jednu te istu scenu (pauziram jel bluray player pa zaboravim) i nikad nista.. IMO bjezi od tih elđijeva , nebu ti bolje od Panasonica sigurno.. i potpis za ovu peticiju sto se formata tice , isto gledam dosta filmova , posudeni, mkvovi, 90 posto ih je u nekom zmrdanom formatu, nesto tipa 1280/800, 16/10 je ugl ratio, taman da ti te trake ostanu .. onda mogu u BR playeru stavit da prikazuje full sreen al to mi je bezveze jer samo razvlaci sliku.. Jbt kaj nemogu prihvatit 16/9 kao format a ne stalno izmisljat toplu vodu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hrvoje xyz. 19.09.2011. u 16:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4677 | |
Guest
|
Citiraj:
Zašto. Pa zato jer se (u 99% slučaja) radi o (vidi vraga) filmu. http://en.wikipedia.org/wiki/35_mm_film 1.77:1 je danas standard za TV emitiranje i svi rade serije u tom formatu (manje par izmimaka). |
|
![]() |
![]() |
#4678 |
Premium
|
2.39:1 je kino format, zato se filmovi snimaju najčešće danas u tom omjeru, a neki u 1.77:1(16:9). Stariji filmovi su se snimali u 1.85:1 tipa Predator. Blu-Ray standard je kao što svi znate 16:9, pa oni na 2.35:1 film stave crne trake i tako zadovolje taj standard. Svi imalo upućeni enkoderi te trake croppaju. Ja bih volio da se sve radi u 16:9, no to nećemo vidjet. Svaka čast Avataru i Sherlock Holmesu što su se snimali u 16:9.
![]() |
#4679 |
Premium
|
To je opcija koju iskljucis u opcijama TVa (pod advanced imas "Intelligent Frame Creation"), meni je bilo ukljuceno po defaultu i totalno mi je neprirodno i retardirano izgledalo, a onda skuzio tu opciju -> fino na off i sve 5...cist ako netko ima tih problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4680 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Panasonic g20 i DVB-C
Jedno n00b pitanje s obzirom da se u to ne kužim previše..... Imam Panny 50G20 i u meniju nemam DVB-C tuner (a telka ga ima i u uputama imam prikazano). Da li je to softverska greška, odn. kad se može vidjeti (da li ima neki auto detect) jer sad imam kabelsku spojenu antenskim kabelom na telku i imam analogni program preko njega i preko DVB-T uredno vidim sva 4 programa..... Sad bi htio preći na digitalni paket i skužio sam da u meniju nemam DVB-C makar mi u uputama piše da bi tamo trebao biti....... U čemu je kvaka? ![]() EDIT: Riješio..... Zadnje izmijenjeno od: denied. 20.09.2011. u 21:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|