|
![]() |
#4651 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Bit ćeš zadovoljan, bez brige. Ja imam Diamond 9.2, također 6.5" driver, no bookshelf verzija i zaista zvuče fantastično. Naravno, nisam čuo nijedan bolji sistem u životu, ali slušam ovo dosta i uvijek pokušavam nadograditi nečim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4652 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ljudi gdje bi mogao kupiti one reljefaste spužve za iza zvučnika (nasloniti na zid) da malo kontroliram bas? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4654 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4655 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Dobar zvuk
![]() |
![]() |
#4656 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Isprike ljudi na dodatnoj gnjavazi ali ovo pojacalo koje kupim necu mjenjati jos dugo vremena, ako ga i zamjenim... pa bi htio biti sto sigurniji u kupovinu. Doslo je do malog updatea u situaciji. 1. necu ipak kupovati na karticu nego kešom, sto je dovelo i do tocaka 2 i 3 2. sad mogu kupiti i polovno pojacalo. Pod ovom tockom onda imam i pitanje: imate li preporuke dobrih stranica na kojima mogu pogledati polovna pojacala? (trenutni doseg mi je njuskalo) 3. mogu preko frenda kupiti bez pdv-a, tako da se povecao i broj novih pojacala do kojih se mogu rastegnuti. Raspolazem sa 3000kn (odnosno nekih 3700kn ako kupim novo u ducanu, zbog pdv-a jelte). @Swarm dude - znam da si vec rekao da je po tebi 6003 best buy, ali mozda ovih 700kn mjenja situaciju? U oko mi je zapao i dotican Harman/Kardon 980. Nasao sam i neku stranicu gdje ga usporeduju sa pm 6002 (ne znam da li je velika razlika u odnosu na 6003) i gdje je navodno bio bolji. http://www.ronis.hr/?harman-kardon/4...n-hk-980/HK980 Ukratko, trazim best buy do tih para. Svaki komentar, preporuka ili bilo sto je vise nego dobrodoslo. Hvala unaprijed! (molim vas da, naravno, uzmete u obzir i zvucnike koje imam, tj da ne uzmem zanista overkill pojacalo). ![]()
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 30.01.2011. u 21:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4657 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Uz njuškalo, Audiofil.net oglasnik i možda neke grupe (ako ih ima...). Za tog H/K 980 ne znam, znam samo kako je Harman/Kardon na dobrom glasu. Iako modeli iz '90-ih su navodno bolji od današnjih iz H/K game (padaju mi na pamet H/K 6500 i 6550...). Kad bi mogao navući na 3500, ja bi bez prevelikog razmišljanja uzeo rabljeni Unison Unico I.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4658 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Ali stvar je u tome da nisam nestrpljiv i mogu se strpiti neko vrijeme dok ne skupim jos para, ali samo ako se stvarno isplati. Jesi siguran da to nije overkill? Jer bi mi bilo dati bez veze pare za nesto "predobro" ilitiga citaj nesto sto ce mi zvucati identicno kao i slabije pojacalo (na mojim zvucnicima). I da, nikad cuo za ovo pojacalo a ni proizvodaca ![]() Sto naravno nista ne znaci, jer sam totalni laik ![]()
![]() |
![]() |
#4659 |
Premium moderator
|
Unison je talijanska hi end manufaktura i itekako su dobro poznati u hi-fi vodama ![]() Pojačalo je ruku na srce overkill za trenutne zvučnike, ali s tim Unisonom bio bi zadovoljan godinama pogotovo jer za 500 kn predstavlja nekoliko klasa više od pojačala koja trenutno gledaš i mogao bi biti okosnica tvog sistema. Da li bi zvučalo identično kao i pojačala koja trenutno gledaš, ne bi, zvučalo bi bolje. Ali opet, ne toliko dobro koliko bi sa boljim zvučnicima. Na kraju krajeva, evo i recenzija. Kažeš da si strpljiv, ja bi se strpio još malo ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4660 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Zanemari, swarm me prestigel... ----------- Unison je firma koja je respektabilna na tom području, a rade i odlične zvučnike.Točnije Opera radi odlične zvučnike. Overkill nikak nije, barem kasnije ne moraš brinuti o pojačalu ako se ikada odlučiš na druge zvučnike. Kontaktiraj čovjeka i pitaj jel bi mogao uz polog probati pojačalo kod sebe, niš te ne košta, ak ti se ne svidi vratiš ga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4661 |
Flajing super šiiiip
|
Namamiste me ljudi ![]() Hvala na pojasnjenjima. Kontaktiram upravo covjeka pa cu probati dogovoriti ne obavezno slusanje. Hvala na pojasnjenjima/pomoci ![]() Vrlo rado cu poslusati i druge prijedloge ako nekome padne na pamet nesto zanimljivo.
![]() |
#4662 |
Guest
|
Za Wharfedale imaš Rotela RA-1062 u second handu po 3500kn, Rotel + Wharfedale ti je ooodlična kombinacija. Također, imaš i jeftinijih RA-05 sam vidio. Što se tiče Marantza, imaš u plavom oglasniku PM-7000 za 1800kn te PM-7200 za nekih 2400kn. Odlična stereo pojačala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4663 |
Premium moderator
|
Unison Unico I je IMO puno bolji odabir od Rotela...Osobito za iste novce.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4664 |
Flajing super šiiiip
|
Prodan Unico :/ http://www.audiofil.net/oglasnik/vie...50275150863436 Je li dotican stogod isplativ? Ne gledajuci da je do maloprije bio unico za iste pare ![]()
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 30.01.2011. u 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4665 |
Guest
|
Imaš na njuškalo Sansuia odličnih, Exposure te Vincenta. http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...-oglas-2200390 http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...-oglas-1245611 Da ne linkujem previše, al uglavnom, nećeš fulat, samo se nemoj zaletavat. Provjeri si i ove Marantze što sam ti rekao, PM-7200 je i Class A ako se ne varam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4666 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4667 |
Premium moderator
|
Eh, ponuda je bila očito predobra. Imaš još i ovo, pod uvjetom da isto nije prodano. Nisam slušao, ali sam čitao kako Marantz PM-7000 slovi kao snažan, ali zvukovno dosta nezanimljiv, dok je PM-7200 na dobrom glasu. EDIT: vidim i Fliko ti je preporučio Exposure ![]() Sansui izbjegavaj ako se ne želiš s pojačalima baviti (najčešće ih treba refreshati) i najčešće nemaju (ili ne dolaze) s daljinskim, a ne znam da li ti to predstavlja problem. I stari, dobri Sansuiji najčešće imaju cijene iznad tvog dometa ili tu negdje. A kako imaju "tu negdje" cijenu, ja bi radije išao na Exposure i novije...Jer staro pojačalo je ipak staro pojačalo i tko zna u kakvom je stanju unutra te najčešće treba utrošiti malo truda i rada (te novaca) da se ono dovede u red. Od novijih Sansuia, AU-X701 je za preporuku (a nisu svi od AU-X serije baš za svaku preporuku). S njuškala, što se trenutno nudi, AU-517 je jako zanimljiv.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 30.01.2011. u 22:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4669 |
Flajing super šiiiip
|
Da, definitivno bi kupio nesto u sto ne moram ulagati odmah pri kupnji. Stvarno volim dobar zvuk i znam ga cijeniti... Samo me hebe sto nisam upucen u tematiku koliko bi to htio, jednostavno druge preokupacije u zivotu, pa nemam blage sto tocno da gledam (za 90% ovih proizvodaca pojacala nikad nisam cuo), a nemam bas para da si dopustim zajebati pa onda kao ici ponovo kupovati. Pa vas eto moram malo ugnjaviti. Probati cu sto vise samostalno gledati po netu reviewe pa kad dodem do neke omanje brojke u odabiru vas ponovo pitam za misljenje. Edit: a ovaj exposure nije u zg-u pa je malo zafrkano za probu... sto bi vrlo rado napravio prije kupnje.
![]() |
#4670 |
Guest
|
Idealna proba je u tvojoj sobi na tvojim zvučnicima itd. Proba kod nekog drugog ti baš i nije idealna proba, to je opet nešto slično kupnji na slijepo, IMO. Idi korak po korak, nakon pojačala bih definitivno mijenjao zvučnu za DAC, no prvo kupi pojačalo, pa nećemo ići 5 stepenica unaprijed. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4671 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() Inače volim Sansui, a AU-719 je moja velika želja (jedino je kombinacija C-2102 predpojačala i B-2102 pojačala snage još veća želja ![]() Malo prošnjofaj po netu, pročitaj neke recenzije i naravno probaj prije kupnje (ako je moguće). Također, na forumu audiofil.net-a možda nađeš nešto zanimljivo i korisno.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4672 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
trenutno mu je to pojačalo...... a ako ubode dobro pojačalo..... onda je najeba.... jer mu je sljedeći logičan upgrade -> zvučnici za klasu iznad (cca 10000kn).... e onda će mu trebat tek bolja zvučna/dac.... ja bi mu preporučija onog rotela 1062... jer je wharfovima odličan partner.... može tjerat i značajno bolje zvučnike (one koje vole snagu i brzinu.... fali mu ipak nijansi za "fine" zvučnike).... od marantza gledaj rađe starija masna pojačala.... sa obilato snage.....nego ove nove slabije finjake.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4673 |
Flajing super šiiiip
|
Probati cu poslusati i tog rotela i ovog marantza 7200 (svidaju mi se reviewi, ljudi su opcenito jako jako zadovoljni s njim), naravno ako nisu prodani. Sutra kontaktiram ljude, sad je vec malo kasno ![]()
![]() |
#4674 |
Guest
|
Našao sam vremena da zakamufliram rupe na svom pojačalu koje su napravljene zbog ugrađivanja phono sekcije. Izrezao sam plastiku po mjeri i sve lijepo izolirom učvrstio, sad je milina. Nadalje, odmah sam poklopac pojačala ostavio skinut, potaknut ovim artiklom. http://www.audiopuls.hr/diy/skidanjepoklopca.html Ima tko kakav komentar na ovo? Preslušao sam par pjesama dosad i ono, ne znam što bih rekao, sve lijepo zvuči kao i prije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4676 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4677 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Još ti treba i Doktor Miyagi kozmička podloga i budeš bio pravi audiJofil. Prvo žice, sad poklopci... Jedno popodne slušanja i riktanje pozicije zvučnika pobije sav tvoj snejk skin i još je besplatno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4678 |
Premium moderator
|
Ajme majko, taj Audiopuls je pun voodoo magije ![]() Skidanje poklopca bi tek trebalo nagrditi zvuk (iako nečujno) jer onda više nema Faradeyevog kaveza tj. kućišta koje čuva iznutrice od svakodnevnih EM smetnji. Ali poklopac ima jednu mnogo važniju svrhu a to je zaštita uređaja i zaštita neopreznih prstića.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4679 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4680 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@Fliko Sad kad si skinuo poklopac, tvikaj pojacalo do kraja kako propisuje autor texta: -Otkini sve displaye jer su nepotrebni -Stavi ga na aluminijske siljke -Oblozi ga bitumenom -išcupaj trefo i premodaj ga u externi -i na kraju najbitnije, prelakiraj ga, rokni na njega 3 ruke klavirskog laka ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|