|
![]() |
#4621 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Jep točno to, ja imam privremeno u mom "uredu", doslovno nemoš zaigrati ni na slušalice od buke. Ali da ohladi, ohladi.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4622 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@prileee, prozor stalno otvoren i klima nakurena ![]() to je najgora nocna mora ljudi koji iznajmljuju turistima. ono kad ti dode tukac koji otvori sirom sve, nakuri klime na 18c i kuka stalno kako mu je vruce ![]() dry mode je dobar za koristit po zimi kad udari juzina teska. za spustit vlagu na izdrzljivih/zdravih 50-55%. naravno grijanje mora radit inace bude hladno jer dry hladi isto ko i cool. iskreno jos uvjek ne kuzim u cem je stos i zarlika dry/cool. valjda u necem je kad su odvojeni modovi. sto se tice ovih klima sto imaju tu opciju da razbijaju strujanje za ljude kojima to smeta, kao meni, i to jako, imate ovo: https://www.aliexpress.com/item/1005006955102044.html klime koje imaju to u sebi, rekao mi serviser neki dan, isti model kosta i po 300e vise, znaci totalna nebuloza i guljenje ovaca. ovo mozda izgleda nekima ruzno, ali evo od neki dan to imam stavljeno i preporodio sam se ![]() prenosnu klimu nebi nikome preporucio. skupo, a goli k. bucno, jadno, skupo i jos zagrijava prostor bar malo i naravno potrebno ispuh rjesiti. neznam kakve su trenutno cijene klima, ali se sjecam od pred god-dve, unutarnja po 2500-3000kn, a split najeftiniji 3000kn+. za mene no brainer. i to racunanje klime za prostor je pretjerano. to stoji za ljude koji vole 20c u prostoru pa da klima moze to odraditi. mi palimo klimu po ljeti kad temp na raste u dnevnom iznad 27c i palimo je na 26-27c. sasvim ugodno kad skine vlagu. klima je 3.5kW inverter na prostor od valjda preko 50m2. uopce se ne muci (neki jadni samsung stavljen prosle godine; vanjska jedinica ko kutija cipela lol). stara electrolux mi je imala pokazivac na kojoj snazi je u istim uvjetima i nikad nije radila na preko 50-70% snage. nikad prezaljena. komad klime, vanjska ogromna. radila ko puska valjda prek 15g. takve vise ne rade ja mislim. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 11.07.2024. u 10:42. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4623 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dry nema mogućnost naređivanja temperature i u mom slučaju ohladi na 24°C što je prenisko dok je vani 30°C i više. Razliku u odvlaživanju između dry i cool ne vidim, u oba slučaja se r.v. vrti oko 60%. Mitsubishi ima s*ebane senzore i modulaciju i teško je namjestiti ugodnu temp pa šaltam između 27-29°C, ispod toga bude prehladno za boravak samo u gaćama. Apsurd mi je oblačiti nešto pa se skidati kad izađem u dvorište. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4624 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#4628 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Eto kod mene dry baš dosta jače ohladi, a ne isuši ništa bolje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4630 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa i cool jednako isusuje ako ne i cise od dry, ali to se sve svodi na kako je koji proizvodjac programirao svoju klimu Inace ovaj navlaka da sprijeci puhanje, imam je i ja, ali onda ona ometa rad senzora temperature, i soba se ne hladi ravnomjeno ako nemas onaj follow me upravljac |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4631 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Mozda ne poznajes pojam kip, pa prouci. Takoder za klimu na 26-27 tesko da se moze iskoristit termin “nakurena”. Od 6 velikih prozora u stanu, jedna polovica jednog prozora na kip po sobi, sa uglavnom spustenim roletama, jer zapad, nije nimalo dramaticna, ni za moj novcanik a ni za gretu. Klima sa svim zatvorenim prozorima je recept za katastrofalan zrak u stanu, barem meni, i ovako je znacajno ugodnije. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4632 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Znam vrlo dobro sta je kip. I da mišljenja sam da je to bedasto jer se gubi ogromna energija kad su ovakve vrucine al to je IMO. Isto tako IMO, bolje 4-5 pita dnevno napravit propuh od 5-10min i promjenit zrak pa zatvorit neg tak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4633 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Dobra klima
A ono, lets agree to disagree. Stan cijele orijentacije zapad, nema propuha. Da otvorim prozore i rolete na 5 minuta, u stanu bi temperatura skocila na 35 hladno, pa onda opet cekaj da klima pojaca da to ohladi. Pokusajima i kombinacijama sam dosao do ovoga da mi je ovako osobno najbolje. Klima jedva da radi, sa tim mininalnim prozor na kip sa zatvorenim roleta kombinacijama u stanu je ugodno, i sta je najbitnije meni najvise odgovara. Cisto sumnjam da se neka ogromna energija gubi, barem po feelu kako klima radi na auto modu. Kazem opet, klima sa skroz zatvorenim prozorima je meni i mojim ukucanima osobno katastrofa, suh zrak, problemi s grlom, itd. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4634 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Upravo sam sad mjerio mobitelom. Hisense 5,5 Kw. 3 metra ispred klime 40db. Narihtana na 24 stupnja, Auto Speed, Quiet, Swing (gore,dole,ljevo,desno) Filter, Energy Saving. I tak radi već 4 dana non stop. Ohladila je kat i prizemlje, 100 kvadrata. Dnevna potrošnja u aplikaciji ispod 4kw/h dnevno. 60 centi.
![]() |
#4635 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ja imam 2 godine staru klimu qlima se zove 3.5kw ako se dobro sjecam. Hladi ko blesava cca 45-50m2, jedina prijenosna koja je uspjela ohladiti ta 2 prostora od 50m2 , ali je bucna. Sljedece godine cu je prodat i stavit fiksnu samo radi buke inace radi super. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4636 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Hala Madrid! Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 11.07.2024. u 20:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4637 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ovak i ja delam kak i ti Izmjeni mi se zrak čim napravim propuh kroz dvije prostorije u stanu.... Par minuta i zatvorim prozore onda
![]() |
![]() |
#4638 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Imam klimu u 15 kvadrata sobe. Stavim na dry i da ugodnije je. Nekako mi je bolje nego hlađenje kada upalim. Ali opet nemam cijeli dan uključenu klimu, dobro je u sobi dok se sunce ne pojavi na zapadnoj strani pa onda tek moram upaliti klimu. Klime je ova toshiba ras-b10n3kv2-e1.
![]() |
#4639 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Kaj je normalno da je cijena montaže klime sad 300e? Prošle godine sam platil 250, nisam znal da još raste cena...
![]() |
#4641 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Zasto ne bi moglo? To je cca 4 kWh sto se moze potrositi u raznim kombinacijama, npr. 16 sati po 250 W. Kod dobre izolacije nekretnine je to dosta za odrzavanje temperature. Sent from my PGT-N19 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4642 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#4643 | ||
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
300 eura sam više platio nego najjeftiniju 5kw jer ova je kao bolja za grijanje. Za 24 sata skupim 15 litara kondenzata. E sad, ovu potrošnju pokazuje aplikacija. Trebao bih očitat brojilo i očitat ponovno nakon 24 sata i oduzet 9 do 12 kwh koliko mi inače dnevna potrošnja. Citiraj:
Na to je u planu sa vanjske strane još staviti 10 do 15 cm stiropora.
![]() |
![]() |
#4645 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Probah ovog Hyudaia u dry modu. Temperaturu da štelati, iako nisam vidio preveliku razliku u temp izlaznog zraka iz nje, ali brzinu ventilacije neda štelati. Al u dry modu puše hladnije nego Mitsibishi i Daikin koji su puhali malo "toplije" u dry modu
![]() |
#4646 |
49%winner
|
Kod mene je losa izolacija, tri klime i samo njih tri skupa trose 24kWh na dan (mjereno na brojilu, bez drugih uredjaja). Kad se sve podijeli ispada 0,333 kWh na sat po klimi.
![]() |
![]() |
#4647 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4649 |
49%winner