Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 12:16   #4591
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Podrška za BT hw i driveri je jedno od bolnih područja za linux. Jako loše podržano. Pogotovo ako naleti neki RTL chipset za BT v5.x :)
Kako su već rekli, kompromis. Od 2006 sam na linuxu kao primarnom OSu pa pratim i dalje izbjegavam BT periferiju :)
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:07   #4592
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Na Kubuntu su mi BT zvučnici i miš dobro radili, ali nisam imao mikrofon pa za taj dio ne znam.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 13:22   #4593
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Kod mene obični TP-Link USB Wi-Fi i Bluetooth adapteri (bazirani na Realtek čipsetima) rade OK na Fedora 42/43 i Linux Mint 22.2 sustavima, koji su kroz godine bili in-place upgradeom nadograđeni na trenutno aktualne verzije OS-a i pripadajućeg kernela. MediaTek RZ616 u sklopu ThinkPad L14 Gen 3 koji kombinira Wi-Fi i Bluetooth, također radi bez problema na Fedori 42, a Logitech periferija s onim njihovim adapterima isto tak uredno prolazi na Linuxu, bilo da je riječ o laptop ili desktop mašinama.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. Danas u 13:30.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro Danas, 13:22   #4594
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
neki tool za lakše baratanje zfs filesystemom na ubuntu-u?
Staro Danas, 13:27   #4595
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Provjeri da li ti Poolsman (1 - 2) odgovara.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro Danas, 13:28   #4596
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Flatpak flat-out doesn't work in the new Ubuntu 25.10 release," writes the blog OMG Ubuntu:
While Flatpak itself can be installed using apt, trying to install Flatpaks with Flatpak from the command-line throws a "could not unmount revokefs-fuse filesystem" error, followed by "Child process exited with code 1". For those who've installed the Ubuntu 'Questing Quokka' and wanted to kit it out with their favourite software from Flathub, it's a frustrating road bump.

AppArmor, the tool that enforces Ubuntu's security policies for apps, is causing the issue. According to the bug report on Launchpad, the AppArmor profile for fusermount3 lacks the privileges it needs to work properly in Ubuntu 25.10. Fusermount3 is a tool Flatpak relies on to mount and unmount filesystems... This is a bug and it is being worked on. Although there's no timeframe for a fix, it is marked as critical, so will be prioritised.

The bug was reported in early September, but not fixed in time for this week's Ubuntu 25.10 release, reports Phoronix:
Only [Friday] an updated AppArmor was pushed to the "questing-proposed" archive for testing. Since then... a number of users have reported that the updated AppArmor from the proposed archive will fix the Flatpak issues being observed. From all the reports so far it looks like that proposed update is in good shape for restoring Flatpak support on Ubuntu 25.10. The Ubuntu team is considering pushing out this update sooner than the typical seven day testing period given the severity of the issue.

More details from WebProNews:
Industry insiders point out that AppArmor, Ubuntu's mandatory access control system, was tightened in this release to enhance security... This isn't the first time AppArmor has caused friction; similar issues plagued Telegram Flatpak apps in Ubuntu 24.04 LTS earlier this year, as noted in coverage from OMG Ubuntu.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:36   #4597
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Privatno imam X280 sa 8th gen i5 i 16GB, ali na njemu je W10 LTSC IOT (to mi je u principu daily driver na laptopu i pc-u). Nisam duuugo koristio ostale W10 verzije, ali mogu samo potvrditi da ovo na laptopu radi ooosjetno brze nego jedan W11Ent na poslovnom kompu (i7 12th gen, 64GB, RTX A2000). Siguran sam da cu prije zavrsiti na linuxu nego na W11, za privatne potrebe, pa makar umro degagirajuci
Radio je prije Win 10 brzo na tom laptopu, ali nakon 5-10 bios upgradova i hrpetine updatova se usporio. Nije mi se ni dalo sa time baviti kad sam vec narucio novi, a kako sam rekao otkad sam stavio mint, laptop leti i baterija mu traje jako dugo. Mogao se on upgradati i na W11, ali mislim da bi to bila patnja plus sve sto ide sa W11, kliknes pa on razmislja dok otvori program.
Staro Danas, 14:16   #4598
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Dule je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 17:23   #4599
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
P.S...
Citiraj:
GNOME 48 includes a new option which enhances the lifespan of the device’s battery. When enabled, battery charge is limited to 80% while the device is plugged in. Maintaining the battery charge level at this reduced level keeps the battery working better for longer.
This new battery health preservation behavior can be enabled in the Power settings, in the new Battery Charging option. It is only available on hardware which supports the feature.

Settings > Power > Battery Charging.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno