|
![]() |
#45512 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45513 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
pa vozija sam, uopće nije malo, sasvim pristojna brzina za cruise, pogotovo na MTB-u. Ali dobro, to je subjektivno. No iskreno, vožnja na pločniku 25+km/h nije baš pametno za pješake, pogotovo djeca.
![]() |
#45514 |
Premium
|
ma ima tih kitova za skidanje blokade i sam sam to gledao ali odustao jer, pri većim brzinama baterija se i dalje troši čak i brže jer treba veća snaga (no shit šerlok ![]() dodatni tročšak, ima procedura koju moraš poštovat kod prekida vožnje da ne zbrikaš motor, i na kraju meni nije primarna vožnja velikim brrzinama na ravnom, tu čak i isključim bateriju kako bi ju sačuvao za uspon. po ravnom eMTB ide normalno bez motornog pogona, po šumi ili makaramu više od 25km/h je prilika za nesreću samo takva. možda bi za grad bilo praktičnije ić bar 35km/h |
![]() |
![]() |
![]() |
#45516 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
Citiraj:
Moji zagrebački kolege s brda dolaze na posao s romobilima i električnim biciklima ![]() Moje beciklo ima Shimano Nexusa 7 ali svejedno si mrtav ako se pokušaš popeti na malo strmije brdo ![]() Nexus 8 je bolja opcija ako netko razmišlja o tome. Prva brzina je kraća nego na sedmici a peta brzina je 1:1. Iako nije ni to za Rijeku.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45517 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Poguro sam ga više puta do Brseča. I tura Kantrida-Rupa. Izvedivo, ali ubije noge. Kantrida-Jušići, 10km i nekih 250-270m nadmorske (po sjećanju), prešao na Canyon Endurace AL7 sa 105 grupom, 3-4km/h prosjek razlike pod momentalno.
![]() |
![]() |
![]() |
#45519 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Alfine 8, idem redovno na zelenu magistralu, može se 😁 Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#45520 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45523 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45524 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Recimo Giant Explore e+ pro(45km/h) ima i nosač za tablicu, iako ima prekidač za svjetla, ne možeš ih ugasiti(zakonska regulativa). Bez pol frke ga u eco držiš na 35-40km/h.
![]() |
#45526 |
Premium
|
To budi neke uspomene. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45527 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Cube aim Race 2017 Jel mi moze tko pomoci zasto sad nakon nekog određenog vremena kad sam sredio i očistio vilicu, zaključavanje vilice je radilo a sad vise neradi, u čemu bi mogao biti problem? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#45529 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#45530 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]()
![]() |
#45531 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako je po mjeraču lanac skroz mrtav onda je i kazeta vjerojatno gotova. Probaj staviti novi lanac, ako ne preskače pod opterećenjem onda vozi, suprotno treba kazetu i vjerojatno prednje lančanike zamijeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45533 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Bok, Kupio sam prošle godine OVAJ bicikl nakon što su mi zdipili iz zgrade mog Decathlona. Na kraju bicikl nisam vozio od kad sam ga kupio jer sam na posao radi raznih obaveza išao autom ili sam radio od doma. Sada nakon preseljenja prodajem jedan auto pa bi se opet vratio na putovanje na posao s biciklom. Htio bih napraviti servis da bude spreman za sezonu, promjeniti tekućinu u kočnicama?, pločice i poštimati mjenjače, poravnati kotače i staviti asfalt friendly gume (neće se voziti ni po čemu osim asfalta, osim možda savskog nasipa gjde je utabani pijesak). Imate li preporuku kome da ga odvezem da se isto odradi na zapadu Zagreba? Fuš ili servis - nije mi bitno, samo mi se neda bakćati s time doma u dnevnom boravku.
![]() |
#45534 |
Premium
|
Nemam preporuku, no kočiona tekućina ti ne treba, pogotovo ne ako se nije vozio i realno, nećeš primjetiti razliku na tim kočnicama. Eventualno ako vidiš da ne love i da ručica propada, možda vidjeti da se odzrače, vidim da su Shimano, to se može i doma napraviti. Mjenjač poštelat i nove pakne da, ali ostalo, bacaš lovu. Kotač ak nije ravan, vidjeti žbice, ali ako je felga u k... onda ti neće puno ravnanje pomoći. Mislim, da se i to, no vidjeti koliko. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 18.03.2025. u 21:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45537 |
PRO
|
Ima ih puno pouzdananih, a u Hohnjec slučaju - i jeftinijih. Takodjer triba imati na umu da se tamo i treba dosta više cekati od prosjeka. Moja destinacija su VoziMisko i Zmija, nikad problema, samo riječi hvale. A Zmija je bija na namjestija derailer na KTMu gdje su svi rekli da ga bacim i kupim novi. I to je napravija dok smo pričali 5 min ![]()
![]() |
#45540 |
PRO
|
Tako je. Samo amortizeri i popravci vilica. Dojadilo coviku ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|