|
![]() |
#45122 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Prijatelj mi ima Treka sa Bosh Gen4 (ili je taj jos bio Gen3) motorom evo sad vec 5-ta godina i sve super jos uvijek, cak i baterije drzi odlicno i ne prazni se puno ni kod duzeg stajanja. Ovaj sa linka je ZF-ov koji se jako dobro kuzi u mjenjace/prijenose (dobar dio auto proizvodjaca ugradjuje ZF mjenjace u svoje aute) i slicno tako da vjerujem da su ga dobro prostudirali prije izbacivanja na trziste ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45123 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Kad smo već kod Bosch motora. Jedan moj poznanik ujedno i mušterija u servisu evo već sad 5 godina vozi Cube Stereo Hybrid i blizu je ako već i nije prešao 40 000 km. Jedini trošak na motoru, pošto je gen2 je bio servisni set sa prednjom pločom (trošak s ugradnjom cca 200 €). Originalna baterije testirana prije cca pola godine sa Bosch battery testerom i zdravlje je bilo na 80%. Lik si je uzeo još 2 dodatne baterije i vozi ture od 100+ km po brdima,često i 200 km rute. Recimo Rijeka-Ljubljana i nazad... Tako da se može reći da su Bosch sustavi dosta izdržljivi. Ako nekoga zanima zašto vozi fulku kao touring bike, ima 70+ godina, operirao kralježnicu nekoliko puta, koljeno... pa eto, pašu mu 2.60 gume sa tubelessom i shock iza zbog udobnosti. Lik jednostavno uživa u penziji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45124 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Šta mislite je li leak ulja u kaliperu česta pojava ? Citiraj:
Evo da ja napišem mali update, ali još ništa konačno. Znači pitanje je da li ful lagano curi ili je još malo ostalo od tvorničkog bleeda sa strane tog jednog klipa. Neki su na redditu pisali da im je tako lagano curilo da im nove pakne izdrže skoro mjesec dana prije nego li se zamaste. Od zadnjeg javljanja sam još 2 puta vadio pakne i oba puta je pozadina pakne bila malo slinava u obliku slova O, manje nego prvi puta ali svejedno. Obrišem caliper iznutra, ali se vrati. Bio sam spalio pakne nad svijećom (2-3 minute svaku), kočile su fantastično 4-5 dana a onda se postupno počela vraćati škripa i odjednom nije više ništa kočilo. Sad sam pred 2 dana stavio nove pakne, pa da vidimo. Guglao sam i čini se da leak ulja u caliperu nije rijetkost, zamjenskih djelova nema za shimano (osim improvizacije sa O ring zamjenom). Mislim da više nikad neću kupiti biciklu s disk kočnicama, iako je slab izbor bicikli sa rim kočnicama. https://weightweenies.starbike.com/f...5a3f7fc49801fd https://www.singletrackworld.com/for...ible-solution/ Zadnje izmijenjeno od: Ari. 15.07.2024. u 09:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45126 | |
Registered User
|
Citiraj:
Diskovi su ok, uvijek očišćeni. Ulje je vidljivo na pozadini jedne pakne, sve je jasno od kuda dolazi, izlazi. Greška diska ne može biti da iz njega izlazi ulje iz ničega, i šalje ga iza pakne, to bi ubijalo zakone fizike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45128 |
Debeli gad
|
Od prekosutra u Kauflandu moment ključ za bicikle - 25€. https://katalozi.net/kaufland-katalo...ehrana-do-23-7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45129 |
Debeli gad
|
Kolega je sinu u Keindla kupio Cube s Clarks Clout 1 kočnicama. Mali prvi put sjeo i krenuo na velikoj nizbrdici. Na pola nizbrdice je iza njega dimilo ko u filmovima kad avion pada. Ispalo da ulje leaka po disku. https://keindl-sport.hr/cube-aim-rac...od-49188/#loc2 Kod Shimana, Srama, Avida i sl. nikad nisam čuo za takav slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45130 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Ekipa, triba mi vaša pomoć, imam Scott Scale 910 kojoj je pukla rama.. Djelovi na bajku su mi svi ostali i više nego dobri, pa me zanima jel znate koga ko ima ovu ramu? Ili nešto slično od Scotta da ne trebam sad minjat ove sve djelove koji su mi ostali? Popravak rame mi je skup, kontaktirao sam Sloveniju... A i pukla je na bezveznom mjestu, točno na nosaču zadnjeg mjenjača.. ![]() Sent from my SM-G998B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45131 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
DT Swiss 28/29 (622x20) tubeless ready wheelset (njuskalo.hr) ajmo dam za 200 eur sve, smetaju mi samo po stanu...
![]() |
#45132 |
Registered User
|
3-4 dana nakon stavljanja novih pakni i vožnji, opet sam ih izvadio da provjerim ima li tragova ulja na njihovoj pozadini, i jedva se malo vidi, znači puno manje nego kad sam ih ranije pregledavao. Sad se opet nadam da je ipak bio ostatak od tvorničkog bleeda, koji se napokon potrošio. A možda je i do toga što su ove nove pakne promil deblje, pa klipovi mrvicu manje moraju izlaziti i to vodi do toga da manje curi. Vrijeme će pokazati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45133 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45139 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Pozdrav ekipa Vec par godina vozim Cube Aim Race 2017, danas mi se pojavio problem s prednjom vilicom, prije par dana je pocelo malo cvilit u vilici na neravnom terenu, a danas sam skuzio da u lijevoj strani vilice ima vode. Malo sam probao pritiskati prednju vilicu i izlazi voda iz nje, e sad me zanima kako je voda uopce usla unutra jer gornji semerinzi izgledaju oke. Bicikli je inace cijelo vrijeme vani samo zimu provede u podrumu, e sad planiram to ovaj tjedan pokusati rastaviti sam, jer inace manje vise sve probleme rijesavam sam. Zanima me dali moram na nesto ekstra pripazit dali mi treba kakav specijalan alat za rastavljanje? Inace vilica je model SF15 XCM DS (RL 29 T 100) i koliko sam vidio na netu da je u desnoj strani kao amortizer a u lijevoj opruga, dali moram pripazit na nesto u vezi tog desnog amortizera, dali je on pod kakvim pritiskom da ne bi nesto izletilo van prilikom rastavljanja? Nadam se da ce mi netko znati odgovorit, unaprijed hvala. http://www.youtube.com/shorts/qaGSblEgDo8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45140 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
neće ti ništa izletiti s obzirom da nije zračna vilica i nije pod tlakom |
![]() |
![]() |
![]() |
#45142 | |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Treba ti ključ za gornje čepove za izvaditi damper i oprugu jer bi to sve trebalo pregledati, počistiti i podmazati. Donji vijci su za gedoru 10 mm. Kako vadiš tako poslikaj i vrati nazad, jednostavne su to vilice. Ključ za Suntour https://vi.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A Mast moraš koristit baš za suspenziju, Sram Butter, Slick kick, Slick honey... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45143 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Jel' ima neki extended display sa ant+ podrskom? Da je relativno mali, dovoljno mi je da prikaze brzinu, power i cadence, eventualno HR. Moze i samo power. Malo je nezgodno bacati pogled na sat. Garmin Edge ima to al' mi se ne daje toliko da bih vidio jednu ili par vrijednosti. Ostalo sto sam nasao ima GPS a ni to mi ne treba a i baterija krace kraje zbog GPS-a.
![]() |
#45144 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Citiraj:
Jos jednom hvala na pomoci i savjetima. ![]() ![]() Ovako je to otprilike islo.... ![]() https://www.youtube.com/shorts/I84joStsb4g |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45146 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Mislim, sat inace ide na volan kada koristis vanjske senzore, that's the way.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 23.07.2024. u 07:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45147 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Koji nosac uzeti za motor/bicikl insta x3 360? Ovaj je cca 70e pa ako ima nesto jeftinije super bi bilo. Btw ima li netko preporuke za camping mjesta na Cresu, Losinju, oko Vira/, Pagu i na Rabu. Idemo na turu za 2 tjedna frend i ja cca 400 km ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45148 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Volan? Kaciga? Leđa? Rama bicikla. Ali da, generalno, sve što sam kupio, kupio sam oriđiđi Insta, nemam zamjerke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45149 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45150 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
onda možeš i onu "bižuteriju" sa Alija expresa al kasno će ti to doć... vidi po njuški ima tih preprodavača. ja imama dosta tih third party accesorisa, svi rade ok, ali nisam htio dat 100€ za 3m Insta selfi štapa. kupio neki noname 2m sa Alije za 30-40€ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|