|
![]() |
#45062 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45063 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45064 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ok, kako obrađujete video/fotke? Jučer mi je stigla (Ricoh Theta Z1) i jedini način za složiti nekakav video je kriminalno loša aplikacija za smartphone. Sinoć sam proveo 3h tražeći kako se obrađuje i pregledava 360 video i foto, a da nije njihov app i nisam ništa pametniji. Cucla bateriju ko blesava. Stavio sam na 2k i izdržala je oko 2h snimanja. Za 4k ne znam jel bi izdržala 45 min. Ok, za razliku od Insta360, ova ima skroz drugu namjenu, tako da nema ni dodataka koji bi mi trebali, ni nekakvog bogznakakvog supporta. Sve me vuče da je se riješim i uzmem Insta360 1inch
![]() |
#45065 |
Premium
|
A ja koristim Insta360, samo preko ipada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45066 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() od toliko videa po YT kako je Insta zakon ti kupiš Ricoh ![]() insta meni drži preko 1h na 4k editiram samo preko studio app na PCju. mob za to ne koristim. insta 1" ti je za snimanje po mraku i tamnijem enviromentu zbog većeg senzora ali nije 360 vrati to i uzmi insta 360RS twin edition vidi u mom potpisu kak ispadnu videi sa Insta 360 Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 23.06.2024. u 17:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45067 |
The mighty pirate
|
Nisam mogao birati. Imao sam samo to dostupno jer radimo virtualne ture za nekretnine pa je bila na testu da vidimo jel može zamijeniti dosadašnji alat. Vjerojatno ću je prodati i uzeti Insta, čini se više user friendly za sve osim posla ![]() EDIT: Malo sam dublje istražio, ovo je primarno foto alat, video je za drek i tak mora biti ![]() Ostaje ipak, imam GoPro za video, a ovo će isključivo služiti za fotke. Bacim youtube linkove kad se to napokon uploada. Džabe, ne moš od govna pitu napraviti...nije ni vrijedno bandwidtha
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 24.06.2024. u 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45068 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() Deckovi rjesavam se zaliha nazalost... evo sada ako ima tu zainteresiranih, prije nego stavim na njuskalo sve gume su orginal UST, sve su tretirane caffelatexom, nikad busene, neostecene, neispucane, skladistene po PSu, sve drze tlak bez sealanta (na UST felgi), idu isključivo u setu kako sam naveo, cijene od 30 do 50 EUR set Setovi 26" Racing Ralph/Rocket Ron 2.25 2 seta Fat Albert Front/Nobby Nic 2.25 Racing Ralph/Nobby Nic 2.25 Fat Albert Front/Rear 2.4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45070 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Bok ekipa, Imam pitanje s cime perete kompletni bicikl? Imam dost voznji kroz shumu/makadam pa se nakupilo puno prasine na spojevima rame i lanca, kazete itd... itd.. Jel treba neki specijalni preparat za odmascivanje ili mogu sve miniwashem oprat i onda samo posusit/naspricat lanac i kazetu ponovo uljem za lanac i to je to? hvala
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45073 |
Premium
|
Kad nemam vremena, minivaš. Kad imam, kanta, sredstvo za čišćenje bajka, četka i krpa i laganini. Kasnije podmažem lanac i gotovo. Čak i e-bike tak perem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45074 |
The mighty pirate
|
S-Worksi i slične perverzije od 10-ak hiljada € na 4 Islands nakon svake etape su se najnormalnije prali mini washem na najjače. Odi do prve ručne autopraonice i riješiš to u par minuta. Podmažeš kad se osuši i vozi dalje. Ako voliš pimplati po bajku i ne želiš čekati da se osuši…suhu krpu u ruke ![]()
![]() |
#45078 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Na stalak, kanta vode sa sapunom, kanta vode za ispiranje spuzve i polagano meditirat. Lanac se cisti onim aparaticem naravno ![]() Jednom sam bio ekstra raspolozen pa je i glina radila na kraju za onih 7 crnih tockica sto skine xD U zurbi miniwash iz autopraone dok je bajk na krovu jos, ne udaras pun gas po mijenjacu i ostaloj finoj "lezaj" mehanici i nema greske
![]() |
#45079 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
https://ivrt.hr/navodnjavanje/pistol...kcija-pvc.html U offertissimi za možda 2 eura kupio, radi ko beba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45081 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45082 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Bicikla mi je stara par mjeseci. Ima hidraulične Shimano MT201 kočnice. Odmah sam bio primjetio da zadnja kočnica koči bar duplo slabije od prednje, ali sam tolerirao. Nakon prvih mjesec dana kad sam ju stalno vozio, pustio sam ju 7 dana bez vožnje. Kad sam opet krenuo voziti, skužio sam da koči još puno slabije, i počela je škripiti. Provjerim disk i vidim da je masan, crno ostalo na prstu. Izvadim pakne i vidio sam da je proziran krug ulja, otisak, na pozadini jedne pakne, druga je bila ok. Nadam se da je to samo neki početni ostatak ulja na novim kočnicama, a ne da stalno pušta ulje. Obrisao sam danas, oprao sve alkoholom i krpama, sad je donekle ok iako slabo koči, poslužit će dok ne dođu nove pakne. Zanima me koliki je problem ako bude to da caliper pušta ulje iz tog jednog klipa ? Da li se to riješiti bez kupovine novog calipera. Vidio sam neki video gdje je neki lik zamjenio neki mali gumeni O-ring unutar calipera pa mu je prestalo puštati. Zadnje izmijenjeno od: Ari. 30.06.2024. u 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45083 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Vjerojatno je ostalo od tvorničkog bleeda malo ulja. Kad staviš nove pakne opet očisti sve i onda poprati. Ako opet bude nakon nekog vremena ulja reklamiraj pošto je novo. Ako ti se ne da reklamirati takva nova kliješta s paknama su jeftina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45084 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Tako nešto će i biti, hvala. Nadam se da je ostatak tvorničkog bleeda jer sam isto primjetio na mjestu gdje kabel ulazi u ručicu te iste kočnice, malo je bilo vidljivo masno od ulja, obrisao sam i više se nije pojavljivalo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45085 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
![]() I tako sad ja imam popriličan problem koji ne znam riješiti, a ne zna ni lik koji mi je (pre)prodao bajk (lokalni majstor/preprodavač). Naime radi se o pogonu Shimano Deore FC-M627. Za 2x10 brzina. Veliki zupčanik 36t, mali zupčanik 22t. Takvog pogona nema više nigdje za kupiti. Barem ja nisam našao baš nigdje. Na žalost stranica ne nudi ni dovoljno info da bih ja mogao procijeniti kompatibilnost. E sad, zna li netko, može li se kupiti negdje samo kurbla da paše na pogon? Može li se koji od modernih Deore pogona staviti gore? "Majstor" nema alat za napravit navoj, pa je pokušao zalijepit tekućim metalom. To je izdržalo cca 100km. Tako da moram nešto smislit, i to hitno jer će se kile vratiti garant. Ima tko savjet? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45086 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
pa stavi bilokoji crankset koji ima dva prstena. Tako da ide Deore bez problema. Uzmi po mogućnosti sa istim brojem zubaca, da ne moraš mijenjati lanac. Preporučujem Shimano, da ne moraš mijenjati tube u rami (zaboravija sam kako se zove). https://www.bikeradar.com/advice/wor...ace-a-crankset
![]() |
#45087 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Ili odnesi kod pravog meštra da ti upuca nove navoje unutra. Postoji set alata za popravak navoja. Nažalost pre česta pojava i ljudi ne znaju da nisu isti navoji pedala. Popravljam navoje skoro na dnevnoj bazi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45089 |
Freelancer
|
Bok, Ima li nekoga tko vozi "chipani" E-bike sa Bosch CX motorom (onaj od 85 nM) da podjeli neka iskustva oko "chip tuninga". Naime vidim po YT dosta opcija/raznih modula i sve se jednostanvo spaja samo svi kolko vidim cudno rade na displayu tj. ne prikazuju bas pravu brzinu (onaj Bosch Kiox 300 display) nego neke kemije kad je u tuning modu onda se gledaju male i velike brojke zasebo pa se pa se nesto kombinira/zbraja da bi skuzio pravu brzinu i slicno.... Ima li netko preporuku za neki chip tuning modul koji radi "glatko" bez peripetija ? Netreba mi da ide 70 km/h ali ovih tvornickih 25 je malo (znam da je to ograniceno u EU p anisu proizvodjaci "krivi") pa gledam da je do barem 40-45 km/h ali da radi normlano bez nekih gresaka na ekranu i slicno... Thx
![]() |
#45090 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Valjda zna što radi. Veliki zupčanik ima 36 zuba kao i moj, ali manji ima 26, a moj ima 22. Ali je zato veći. Što mi i odgovara, jer mi je na mojem ovaj manji zupčanik bio preveliki skok. Nadam se da se veći broj zuba anulira većim promjerom. Lanac bi trebao biti isti. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|