|
![]() |
#421 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
YES!!! To je to ,sada mi je srce na mjestu (hvala Vucko) !! Neznam jeli to bug ili su namjerno sakrili tu funkciju (+,-) jer u uputama u desnoj strani ekrana je uopće ne spominju...ma nema veze ,nego sada stvari stoje ovako: AMD Athlon 64, 2333 MHz (9 x 259) i mislim ga tako ostaviti jer pod opterećenjem kao i kod takta 1800 mi je temperatura 48°C Max. NB-SB mi je na 800 i ono drugo. memoriju sam spustio na 333 pa mi je sada 425 što moj twinmos (DDR400) podnosi bez beda. Rezultate 3DMarka i Everesta ću sutra ostaviti tamo gdje treba.
![]() |
#422 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma nije bug, lijepo ti pise za taj + i - u uputama na desnoj strani...kaj mislis kak sam ja to skuzil a i svi ostali? ![]() ![]() A jesi klok stavil, pa daj onda barem zaokruzi na 2300, a ne ovak ![]() A temperatura ti se nece micat ako ne mjenjas napon (dobro, oce, al za ono, 1 stupanj). Kak ti radi memorija, na 1T ili 2T? pitam jer vidim da imas E6 reviziju venica
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#423 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Memorija mi je na Auto (znači 2T) , prije clokanja sam je držao na 1T ,pa su rezultati čitanja i pisanja u memoriju,latencije bili znatno bolji nego na 2T,ali ipak lošiji nego što su sada,pa nisam još na ovom taktu pokušao staviti na 1T ipak mi mema tranutno radi preko 400mhz. Evo ti u attachmentu moji rezultati pa ako vidiš da nešto ne štima ,javi da pokušam "nagurati". Za sada sam jako zadovoljan ,ali poznato je da je osječaj zadovoljstva vrlo kratkog vijeka: goood : (genetski problem u ljudskoj prirodi)
![]() |
#424 |
Moderator
|
Cuj, ovo kaj si mi dal mi nis ne govori, samo reze u testovima ![]() Gle, nemres nis zgubit ako probas staviti na 1T, il ce radit ili ne. Al ako ti je radil na 400@1T onda ce i vjerojatno delat na 425@1T. Probaj pa vidi...
![]() |
#425 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo jedno pitanje uz vcore mod - sad kad bih ja to sve zalemio (znam sve kako to ide)...i stavio OCWBeta Bios...zanima me...jel ce se postavke clocka procesora ponistiti nakon restarta kompa...tj. sa ugasim komp...upalim...i sve na defaultu...i opet ispočetka clockati sve i voltazu podesit...ovo mi čini jako glupim ali ne bih pitao da nisam na nekom forumu procitao da se to mora raditi...vidim da ovdje ima onih koji su vmodali tu ploču ...pa ako mi mogu iznijeti svoja iskustva...Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Evo ja fino svoga opterona na 274x9 CPU-NB link speed na 600 ; sa 16 bita kao i NB-SB ! Ram je na 2.5-3-3-5-1T ram je na HIGHT @2.7V. Probao sam sa OCWbeta2 pa mi nece niti da ude u win sa istim postavkama i memtest na vise radi greske ukratko ne pase mi nikako pa san stavija oficalni 1.60. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ja jos nisam probao beta biose, jer nemam potrebe, ovaj 1.50 mi radi bez problema, HTT ide do 274 i to je previse za mojeg venica ![]() Al svejedno cu si morat staviti jednog 40mm na NB, cisto da meni srce bude na miru, ne volim da je ovak topli, pogotov kad sad dolazi ljeto...
![]() |
![]() |
#429 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Meni je dosla ploca sa 1.5 biosom onda sam se okusao sa beta pa mi nikako ne pase nered mi napravi totalni... Ima jos 2-3 biosa sta je neka njemacka ekipa modala njih jos nisam probao..navodno su mnogo stabilniji na vecen HTT-u i prolaze prime i memtest za razliku od OCW beta1 i 2...naravno takoder mogu vozit vise od 274! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja proc držim dva tjedna na 313 x 8 = 2.5 GHz i memoriju na 500 MHz s tim OCWBeta 2 BIOS-om, sve radi ko podmazano, jedino ima sranja kod resetiranja, al navikao sam se na to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 |
Premium
|
Domy znaci imas frke sa restartiranjem ili rusenjem?! Jeli radi u sinkro modu?! jesi vrtija testove i memtest?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
EMP moderator
|
Ne, sistem je savršeno stabilan. Evo 5 dana bez prekida radi... Problem je kad se treba resetirat - ploča valjda kod bootanja prebaci množitelj na 9, a proc nema dovoljno struje za toliki takt pa se zato neće bootat. Tako da, kad treba resetirat, potpuno isključim komp pa onda uključim. U sinkro modu radi, zašto ne bi radilo. Odvrtio sam Prime u trajanju 5 sati i nema grešaka. ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Premium
|
Fino fino! Koje su ti postavke u biosu od cpu-a i chipseta vidim da ti memorija radi na 250?! I jos nesto sta je taj dram idle timer..cemu on sluzi? Vidija san da jos postoji za sata2 nekakav driving normal i strong ako se ne varam cemu to sluzi?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
EMP moderator
|
HTT množitelj na 3x (600 MHz) kao i NB-SB Link Speed. Latencije fiksirane na 3-4-4-8 & 1T. Ne znam šta su te dvije opcije, ostavio sam po defaultu. Za SATA driving mode sam vidio da nekima pravi probleme...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Moderator
|
Bio kod Gabre-a i njemu stvarno nes ne stima sa maticnom. idle 38°C bila voltaza na 1.1V ili 1.4V Sve u svemu bananko ![]()
![]() |
#436 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
eto, sad mi je lakše, jer NISAM LUD! : roller : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Moderator
|
Citiraj:
Napon se je smanjio sigurno, to smo klokanjem provjerili... Stvarno neznam sto je njemu...mora da je senzor malo u banani... Gabre, ajd probaj stavit freezera na 12V ako ti se da... i kazi nam onda temp u idle-u I ono sto sam ja primjetio kod sebe, maticna drugacije reagirana na napon venta na freezeru. example: na straroj chaintekici, razlika izmedju venta na 35% i 100% je bila ok 1-2°C u loadu Na asrokici, razlika izmedju 5V i 12V je preko 7-8°C Nes tu sigurno ne stima...Ili je dolazak ljeta krivac za to?
![]() |
![]() |
#440 |
Moderator
|
Ako ce ti na 12V temp biti negdje oko 33°C onda mislim da si mos slobodno pripisat to dobrom grijanju u stanu... Jer meni sad, 1.1V Vcore / 5V freezer / 32°C idle podsjecam Vcore 1.1V / 12V freezer / 28° idle Al Gabre ga je zakuhao u stanu, tako da ![]() P.S. i ostavi si Vcore na 1.1V ako ne mislis OC-at... P.P.S. Komp od Gabreka je bome jedno od najtisih koje (ni)sam ikad cuo. Stvarno ga je super sredio...A o Samsungu, same pohvale...
![]() |
#441 |
EMP moderator
|
Meni je u sobi 26°C i temp proca na 313 x 8 u idle je 35°C s Freezerom na 5 V. Kod njega stvarno nešto ne valja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Moderator
|
Nije do cooler, nije do proca, onda je valjda do maticne? Ili ima peh da mu 3 coolera ne hlade kako treba? ![]() Mislim da je ipak do maticne ploce... I nemojte vise spominjat gabre-a i temperaturu u istoj recenici (postu ![]() ![]()
![]() |
#446 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
već jesam... ![]() ma ploča laže, a cooleri su ok, osim Sonic Tower, koji ima katastrofalnu obradu i užasno kopčanje. Freezer64 pro je odličan hladnjak, definitivni best Buy, košta 140kn, a nudi vrhunsko hlađenje ( većini ljudi ![]() A što se tiče BOX coolera - dolazim u napast da ga stavim, možda čak i stavim sutra njega nazad pa da vidim... iako me strah da će temp biti iste ovakve... onda ću da poludim... : flyingey |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
EMP moderator
|
Jel ti cooler topao na dodir? Kod mene su box i Zalman bili topli, Freezer je leden.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Već to duže čitam... I 36 ne load i 50 load ak sam dobro zapamtil su sasvim normalne temperature kod normalnih napona. ne vidim nacina kak bi moglo bit manje u idle-u ako nije u sobi puno hladnije ili ako ploča ne laže. Evo ti link, forum je na francuskom, ne razumijem bas al vidjet ces koje temp njih muče (60-65C) http://forum.hardware.fr/hardwarefr/...t-637933-1.htm Vidjavo sam i engleskih, sam proguglaj.
__________________ |
![]() |
#449 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
onda i moja laze sa 1.6 biosom - 1.25v i alpine 64 u idle je 37 . |
![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Moderator
|
Citiraj:
Tu pricamo kak to da jedino Gabre ima drugacija ocitavanja od nas ostalih vlasnike te ploce? Mora da je do njegove ploce... @domy_os jel si ti provjeril dal ti je, kad si imao bios 1.60 stvarno snizio Vcore? znam da si nes prical da su ti temp ostale iste... probaj OC-at na neku vrijednost za koju znas da ti se proc nece probuditi...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|