|
![]() |
#421 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
GPU usage
Pozdrav. Mislim da imam jedan problem oko GPU usage-a. Predopstavljam da bi prilikom igranja GPU usage morao biti 100%, ili? Danas sam malo pratio sa MSI afterburnerom u Battlefieldu 3 i vidio da on ne pralazi ni 50%. Nemam tolko loš procesor, uostalom on ne prelazi 70% tokom igranja tako da sigurno nije bottleneck. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Stavi max detalje (filtere MSAA i sl.) osim vsync i max rezoluciju- pa onda pogledaj dal je viši Inače ta igra ima baš taj gpu usage problem, tako da je vjerojato loše optimizirana |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#423 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo nema teme za 7790 pa cu ovdje postavit pitanje, radi se hd7790 dual x od sapphire Kad mi je instaliran msi afterburner, core clock mi ostaje na 300 mhz, isto je i kad je probam klokat. Ima li kakav fix za to ili je grafa defektna. Isprobano sa vise drivera i friski win 7 je na kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Imao ISTI problem... stavi drugu verziju aftera ili asus gpu... drajveri nisu bitni..razbio sam galvu 5 dana, ne pitaj ![]() ja sam morao prec na sus, jer BILO koji after nije htio radit.
![]() |
#428 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
dal su vlasnici xfx 7870 dd probali skidati onu oplatu hladnjaka i ako jesu dal je imalo efekta? Sa ambient temp cca 22°C temp mi je bila oko 50°C idle i cak do 91°C load. Kad sam to malo popratio odma sam isao kupiti Scythe GlideStream 120 da upuhuje sa prednje strane hladan zrak i poštelao sa afterburnerom vent. Sad imam oko 37°C idle i do 70°C load. AL vent je nemoguce bucan u loadu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
MiningMod
|
daj otvori gpu-z...i vidi koliko piše "shaders"...zanima ma nešto :=) 1536? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 |
Pijem samo KAJ
|
Zadnje izmijenjeno od: Problem. 05.11.2013. u 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Vršni visioc
|
Meni je i sa asus DCII to uzaaasno preglasna kartica (7870)... idle 29C (promjenio pastu), load 84C (BF4, max).. i vent je ko usisavac...a jebeni propuh unutra. Cekam razvoj 290tki ![]()
![]() |
#433 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
Išao bi i ja na neki aftermarket hladnjak do 300kn, al matx kučište me brine... najviše me ždere ovaj idle, jer se komp u 99% slucajeva koristi za acad, a ono, pored mene mlažnjak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Pijem samo KAJ
|
pa venti su podešeni vec. napominjem da imam dual monitore i da mi je to podiglo temp idle-a za oko 7°C. evo sad sam testirao 3d marrk 11 i max temp: gpu 83°C, a sa otvorenom bočnom stranicom 75°C cpu: max 58°C (tu mi je idle od 27-32°C, ovisno o jezgri). po meni je kuciste s dosta propuha (obzirom da se radi o matx), vec sam prije pisao da imam sprijeda 120mm scythe i iza 92mm zalmana. Bocno kod grafe su otvori predviđeni za 2 92mm fana i na vrhu kucista zakođer 2 otvora al 120mm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
![]() nije bilo nikakvih artefekti ni nista, al ono, odma sam gasio da se ohladi. Kaj se nebi trebalo u slucaju nužde il automatski ubiti aplikacija il gasiti komp? Malo mi bedasto ovo izgleda ![]() Dajte neku preporuku, cijena nije tolko bitna. Veci mi je problem matx kuciste, tocnije zalman zm-t1. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Nisam baš brzo poveza jer sam generacijski zapeja na HD6XXX seriji ![]() Ok, je li grafa pod jamstvom? Ima li kakve "warranty void if removed" naljepnice na vijcima sa stražnje strane PCB-a (pretpostavljam da nema - valjda jedini Gainward ovo prakticira ili je prakticira)? Jesi li minja pastu, ili proba očistit taj heatspreader ispod oklopa? Je si li proba s nekim softverskim programom regulirat ventilatore (povećat br. okretaja) ako se uopće mogu? Kakve su temperature bile kad si kupija grafu? Jesi je tek ugradija u to mini kučište? aha di si sad? ![]()
![]() |
#441 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
grafa je regulirana afterburnerom grafa je nova ima naljepnice temp su takve od samog starta eto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Split resist itself!
|
Malo me začuđuje da je takav cooling setup neučinkovit (bakreni heatpajpovi i 2 venta). Jesi li naša negdi na netu da i drugi imaju probleme s takvim modelom? Eventualno smanjivanje voltaže (uz iste taktove)!? Probaj lampom vidit ako se može (bez da skidaš cooler) nasjeda li dobro taj hladnjak (pretpostavljam da čvrsto stoji i ne možeš ga pomicati). BTW u kojem dućanu je garancija, jer ako ofrlje budeš mica te naljepnice ode jamstvo u qurac. Pretpostavljam da se s njima možeš dogovorit da oni to obave (a da ti npr. doneš neki cooler).
![]() |
#443 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
to je i meni vec palo na pamet, samo koji kuler ce stat u moje ogromno kuciste? ![]() bas cu zavirit malo bolje sutra u kuciste da vidim ak to nasjeda kak spada ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Split resist itself!
|
Hmm u njih nevidim gpu coolere. U svakom slučaju Zagy-ni-me je član foruma pa ga kontaktiraj. Ako imaš relativno dobro provjetreno kučište, i ostali modeli/primjerci tog proizvođača nemaju toliko zagrijavanje, probaj je reklamirat (nemaš šta izgubit). Ako uopće dočeka lito ta grafička - moglo bi joj bit zadnje "igranje" ![]() Smanjivanje voltaže ti ne pada napamet vidim (čisto da pokušaš)?
![]() |
#445 |
Pijem samo KAJ
|
ma ja radim 99% autocad-a, ovo je samo bilo za probu. A kako koristim 2 monitora temperatura idle-a se penje na 45° i to sa ventom podignutim na 60%. Malo me prca to šta radim na dan i po više od 12h i komp mi treba pa nemam bas vremena za navlacenja po reklamacijama. Sutra cu prvo provjeriti kak nasjeda cooler, i ako je ok, onda cu kontaktirati clana dal mogu sam, il da dopelam tam svoj cooler pa da ga oni zmontiraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Split resist itself!
|
Autocad - kaj je to ![]() Ja sam krivo pretpostavija da je igre prcaju. Pa pogledaj po netu neke testove i temperature te kartice u Autocadu. Ja sam davno zavrtija neku stariju verziju Autocada i ne sićam se da mi je toliko klalo bivšu grafu ("nEvidiju" 7900GS) - doduše samo sam površno "ispipava" program i vratija se staroj ljubavi - gejmanju ![]() I usput po 3. put, jesi proba smanjit voltažu nekakvim tweakanjem iz OS-a, dakle bez modificiranja BIOS-a grafe?
![]() |
#447 |
Pijem samo KAJ
|
nsiam probao dirati voltazu, ne bavim se više tim stvarima ![]() sam autocad u odnosu na cisti idle mi digne temp mozda za 1-2°C, drugi ekran je taj koji podigne za oko 8°C. Znaci, idle sa jednim monitorom je oko 36-37°C idle, a to na netu smatraju jos "normalnim" |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Split resist itself!
|
A ne znam šta bi ti reka, ako je u idle-u tako na oba monitora, i ako se temperatura ne penje previše prilikom "dizajniranja" onda nema panike. Pa kolika ti je bila najveća temperatura nakon višesatnog rada uz oba monitora? (zanemari "Krizu" jer ionako 99% ne igraš ![]()
![]() |
#449 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
temp je 45°C. Al to mi je sa ventom na 60% i bole me uši. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Split resist itself!
|
Ma daj smanji taj vent (odnosno ventove), pa vidi kako se to ponaša, šta ima veze ako dođe i do npr. 55c, a da ti usput ostatak sistema ne pati (CPU). Nije to mimozica, a ako zaigraš štagod, nabaci slušalice ili pojačaj zvuk i nafrlji vent ponovo na cca 60%. Kupovati aftermarket hlađenje, a da ne drobiš igre na njoj je grijeh. Primjeti da je na mojoj Musashi kojeg sam kupija rabljenog za male "nofce", ali u mene je grafa 99% za igranje, a moj stock cooler je bija po pitanju buke zadnje sranje (niti slušalice mi nisu pomogle). ![]() ![]() Mali vent i mala površina heatspreadera, te visoke temperature i buka su riješene jednim udarcem - sa aftermarket hlađenjem. Ali u mene ima mista i za AC S1 + tvoj cooler mi izgleda puno veći (dizajnom i dimenzijama blizak Musashiju) - BTW to je razlog zašto ti cilo vrime ne mogu preporučit da uzmeš neki konkretni cooler.
![]() Pomelo mi sig -.- Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 13.11.2013. u 00:10. Razlog: Slike |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|