|
![]() |
#421 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Da, no isto tako da netko ne shvati doslovno kako je rezolucija nebitna, 1920x1080 hoce prikazati vise u sirinu u Hor+ igrama a 1920x1200 ce imati vise zoomiranu ali i "detaljniju" sliku. Ekstremniji primjer bi bio 1280x720 vs 2560x1600. |
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Jedno pitanje, ako je uopće moguće to što tražim, pošto prvi puta imam više monitora. (pitanje nema veze sa Dellom, ali neznam gdje bi pitao takvu vrstu podešavanja) Dakle, primarni monitor je Dell U2412M, drugi monitor je Samsung 2470H. Sliku sam podjelio, desktop na Dellu, nešto sa strane na Samsungu, sve super, miš ide gdje treba na prelasku monitora. Također, ako nešto igram, na Dellu igram, a na Samsungu je desktop ako nešto trebam. Tako i hoću da bude. Pitanje je, kad igram na Dellu, i na Samsungu imam otvoren recimo Steam chat, dali mogu nekako prebaciti na Samsung - Steam prozorčić a da mi na Dellu još uvijek ostane igra? Ako alt-tabam i Dell ode na desktop pa onda mogu ići okolo po monitorim slobodno. Dakle ne želim da mi u igri random miš šeta između igre na Dellu i desktopa na Samsungu, nego da nešto stisnem pa da mi se miš prebaci na desktop a da se igra i dalje vidi na Dellu. Dali je tako nešto moguće? Thanks.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#424 |
Guest
|
Da, ali kod "pro" gameanja je vazno da vidis sto vise na ekranu, naspram "detaljnosti" koja je nevazna. Na zalost, nisu sve igre od ID Softwarea gdje je u prvom planu kompeticija. U jednom quakeu 3 mozes nabrijati fov do mile volje, naustrb preglednosti, ali to je tebi na odabir. Na ovim govnima tipa Starcraft si ogranicen sa fiksnim idejama studija koji forsira svoju "ideju" igranja... |
![]() |
![]() |
#425 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() 1) Na PCE 90% ljudi komentira 90% hardvera s kojim nisu bili u doticaju. U konkretnom primjeru vrlo dobro poznam frenda i kad mi kaže da je nešto tako i tako onda mu vjerujem na riječ. Otišao sam na google i našao info da je problem sa glowom veliki problem i onaj video sa YT me dotukao skroz... ![]() 2) Napisao sam da čovjek igra Diablo3, i to >90% vremena na kompu se vrti D3. Ne trebam niti pričat koja boja prevladava u D3 ![]() 3) Apsolutno se slažem i znam na što aludiraš ali Glow je konstantan i prisutan na svim IPS panelima bez polarizatora. 4) Potpis ![]() 5) Ne, preciznost boja uopće nije bitna, bitno je da crna boja bude vidljiva a "ko za vraga" baš na crnoj je monitor izrazito loš. D3 je igrica koja je anti IPS (bez Polarizatora), puno detalja po kutovima koji se ne vide na u2412m, da se radi o WoW-u, BF3 ili nečem trećem problema nebi bilo ali ovdje se monitor koristi isključivo za D3. I dalje smatram ovaj monitor best buyem, samo nije u redu nešto dizat u nebesa ne navodeći i drugu stanu priče, u2412m nije bez razoga duplo jeftiniji od starijeg brata 2410, 90% ljudi razliku ne primjećuje ili im nije bitna, meni je vrlo bitna i izrazito primjetna, dok s druge strane stoji nedoumica dali razlika u cijeni (ne)opravdava lošiju kvalitetu prikaza...o ovome odlučuje potencijali korisnik monitora ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Premium
|
2412 ima osjetno dublju crnu nego 2410, cisto informativno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Guest
|
I taj "glow" uopće ne ubija detalje u sjenama u toj mjeri. Naravno, nije plazma, ali svejedno. Ako mi u jednom Arkham Cityu nije smetalo na niti jednom dijelu, a za tu igru Diablo 3 je WoW. |
![]() |
![]() |
#428 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
Dell 2412 mi se definitivno cini najbolji izbor 24" za te novce prije je bio dosta skup ali sad je dostupan .. mislim dasvi koji su ga uzeli nece pozaliti |
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#432 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#433 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa i nije puno otišao gore, moglo je i više, računaj da i trgovci tribaju čagod zaradit ![]() Evo za usporedbu: http://www.idealo.de/preisvergleich/...412m-dell.html http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=u2412m Vjerojatno već ima u temi al neka se nađe, dobar review: http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1312883832 |
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#436 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Dosta komponenti je poskupilo pa tkao i monitori (valjda se nabrijavaju za Bozicni shopping). Recimo ja sma kupio Logitech G700 za 460kn (i to u skupom Linksu prije cca godinu dana) a sad je 600+kn na nabava.net a u Linksu 800kn ![]()
![]() |
![]() |
#437 |
Guest
|
Kažem između ostalog dolar. Nije neš porasao od 7, 8, mjeseca do danas, čak je malo i pao, ali je porasao tokom cijele godine. (i to ne malo) https://encrypted.google.com/finance...&p=5Y&chst=cob |
![]() |
![]() |
#438 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Sijecanj - 5,81 Travanj - 5,62 Srpanj - 5,95 Rujan - 5,94 Danas - 5,92 Mislis da je tolika razlika u tecaju da ce dignuti cijene 200-300kn na npr. 1000-2000 kn vrijednosti? Prije ce biti "neprimjetno" dizanje cijena pred blagdanski shopping, ipak su nasi uvoznici vece "kurve" od trgovaca koji si spustaju marze radi konkurentnosti.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Citiraj:
A ove spike o "ekskluzivnom zatupništvu" treba ukinut jer omogučavaju nenormalne marže uvoznika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Trebam monitor pa sam mislio kupiti Della, samo neznam dal da uzmem toga ili 23". treba za filmove, igre, surfanje znaći niš posebno nebudem radio na njemu. Da pitam još, dal je velika razlika igrati na 1920x1080 ili na 1920x1200 kaj se tiče perfomansi, je puno zahtjevnije na 24". |
![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Gledam malo po Zloveniji, ispao bi oko 1650kn kad si covjek vrne DDV. Sto ce reci, skoro 100 evra manje za dva komada nego kod lokalnih dilera. Ima netko iskustva iz prve ruke vezano za sveranje preko grane, i gdje i kada si vratim porez? http://www.ceneje.si/racunalnistvo/m...s_-_CX0023F280
![]() |
![]() |
#444 | |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jedno pitanje za sve ponosne vlasnike U2412M.Da li vam monitor zuji kada stavite uho blizu onih ventilacijskih otvora na gornjojem dijelu poleđine monitora?Onaj čudni zvuk kao na starim CRT televizorima, ali još izraženije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Premium
|
Moram doslovno uho nasloniti otraga da bih ista cuo. Od naprijed ili sa strane npr se nista ne cuje, koliko god blizu se naslonio. Ako je tako izrazeno, ne cini mi se normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad tko zna kako će to tumačiti na reklamaciji, ali znam sigurno da se prije par tjedana to nije čulo. Odjednom je "prosvirao"... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#449 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Sad planiram kupit ovaj monitora, ali nigdje ga nema, dolazi za 3-4 tjedna ![]() Em je cijena sad visa nego ikad (2150 kn) em jos nije raspoloživ. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|