|
![]() |
#421 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Hvala na odgovorima. Cine mi se zanimljiva ova nzxt kucista. A sta je s ovim drugim Kućište NZXT M59 Pure Black, MIDI, plexi, crno, bez PS ili ovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Savjeti za kupnju novog računala
Poštovanje. Namjeravam kupiti novo računalo, svrhe HTPC/gaming/home server. Mbo: Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 - 782kn Cpu: i3-2100 - 843kn Ram: Corsair XMS 2X4GB - 400kn Vga: AMD Radeon HD 6870 - 1264kn Psu: nepoznato jos - ??? Case: Silverstone Lascala LC17 - 862kn Monitor : nepoznato jos - ??? Hard Disk : Western Digital, 1TB, Caviar Black - 592kn trgovina magazinrs.hr, ukupna cijena bez psu i monitora = 4343kn Nisam 100% siguran da komponente mogu stati u navedeno kućište, nadam se da mogu. Svi komentari i kritike su dobrodošli ![]() Za PSU jos nisam siguran koju marku da uzmem, a što se tiče monitora, već imam full HD LCD televiziju, koju cu pokusat koristit kao monitor, pa ako ne bude islo, onda cu kupiti novi monitor. P.S. iako je trenutna cijena ispod 6-7k, prepostavljam da sa PSU i monitorom bi cijena trebala ulaziti u cijenovni raspon 6000-7000 kn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#423 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Za tu konfu bi ti Seasonic SS-380GB bilo sasvim dovoljno.. Tv ces, s tom grafom, moci koristiti ko monitor bez problema.. Za HDD uzmi WD Caviar Blue - tisi je. Razmisli o aftermarket cooleru prvenstveno zbog buke pa i temperature (ljeti pogotovo), ipak se radi o HTPC-u.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Slago konfu za sljakicu, pa reko da podijelim na forumu.
~7200 kn u Linksu, znaci moze za 6700-7000 u ADMu ili gdje vec zelite. Cilj je bio do 7000 kn, obavezno Intel, namjena Web development svih podvrsta, tisina i relativno ne-skupa cijena. Pa da objasnim komponente nabrzaka: CPU - sve jasno. best buy za tu snagu, moro bit 4 jezgre. Clockanje ako zatreba, cisto da je tu. RAM - 8 giga, najjeftinijeg, razlike ionak nema. MBO - mATX, solidna, imam ju i na kucnom desktopu, ima sve sto treba, clocka solidno. COOLER - jeftin, dobar, manje vise tih, dok se ne clocka. CASE - malo, spica dizajn, dobra provjetrenost, odlicna izolacija, cijena tak tak ali mrzim lightshow las vegas kucista, pa one pizdarije sarenih midi towera ne dolaze u obzir. PSU - 500W, vjerojatno 2x vise nego je potrebno, za sad 100% imam povjerenje u Corsair PSUe(~20ak kanti zadnje 3 godine, 0 krepanih) - vjerojatno moze i 430W model ak se nekom stedi. HDD - jeftin, relativno brz, ja bi SSD, al' nisu pare-friendly. KEYBOARD: Dobra za programiranje. I palm rest za dlanove i ko bog. MIS: majka. LCD: pivot, 3g garancije, IPS panel, dobra cijena. Dalje nisam ni gledao. Graficke nema jer ima onboard, mogu se spojit 2 monitora, sve pet. A i da ima graficku, bila bi najjeftinija sa pasivnim hladjenjem. ![]()
![]() |
#425 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Citiraj:
pod aftermarke cooleru misliš na CPU cooler ili neki drugi? Kako kuciste nije preveliko, nisam siguran kakav cooler mi moze stati u njega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
sorry, ali PSU je očaj... šta ti bi da si složio takvu konfu s tip PSu-om... Ne znaš da je Corsair podbacio s novom CX serijom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
crnjo
|
Neam pojma, metni onda neko drugo, Scythe 500W za 30 kn vise i problem rjesen. Ja peglam Corsair HX 620W doma, i to vrti komp vec jedno 3 godine ako se ne varam, mozda i vise. Ili ako je van Linksa, Seasonic 430W.
![]() |
#428 |
Premium
|
@bbaja42 Da, mislim na cpu cooler (aftermarket - bilo koji da spada u tvornicke box coolere ![]() Nesto poput Scythe Shuriken SCSK-1000 bi moglo stati u to kuciste no definitivno provjeri prije kupnje (detalje imas na Scythe stranici).. @zwer SEASONIC 430W, SS-430GB |
![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
crnjo
|
Hehe ma sve oke. Evo nova lista sa updateanim napajanjem:
![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Ekipa, može li jedna Game konfa do 7000 kn (ajde može i do 8000) bez periferije i monitora... Unaprijed zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Rađe neka uštedi na ploči i uzme SSD. Ova GTX570 TFIII je po meni totalno neisplativa za tu lovu. I visoki RAM bi mu mogao smetati za CPU hladnjak. Zadnje izmijenjeno od: cccp. 30.08.2011. u 12:46. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Premium
|
@newyxX Dobro sastavljena konfa, no moze se ustediti na nekim stvarima poput maticne, hdd-a, prze itd.. Imho, ovako bi to tribalo izgledati: Mbo: Asrock P67 EXTREME4 B3 - 1110kn Cpu: Intel Core i5-2500K - 1500kn Cooler: Corsair H60, Water Cooling - 530kn Ram: Corsair 8GB (2x4GB) 1600MHz - 475kn Vga: MSI GTX 570 TwinFrozr III - 2620kn Psu: SEASONIC 520W, SS-520GM - 600kn Hdd: WD 1TB, WD10EALX - 418kn Dvd: LG GH24NS, DVD±RW - 150kn Case: Coolermaster 690 II LITE - 649kn --------------------------------------------- ~8050 kn Ne vidim potrebu za Fatality plocom, pa cak ni za EXTREME4 - no posto se radi o konfi od ~8k kn neka bude high-end ploca, a posto je zadnja jeftinija namece se ko izbor. Ubacija sam modularno napajanje, posto ce iovako ionako biti guzva u kucistu, pa da smanjimo broj kabela sto je vise moguce. 520w ce biti sasvim dovoljno za ovakvu konfu. Caviar blue je neznatno sporiji od blacka a ujedno tisi te ima vise prostora za manju cijenu. Asusove prze se nisu bas pokazale pouzdanima, stoga ide provjereni LG.. Corsair-ovo vodeno sam ubacija samo zato da sve bude iz ADM-a, jer stvarno nemaju postenog high-end zracnog coolera. Ako nije problem zaletiti se do Linksa pa tamo uzeti cooler (poput Venomous X Blacka + vent), ako jest neka ostane H60 - moze drzati oc'anu i5-icu bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Guest
|
Ovo kaj je Sn4k3 stavio je puno bolje, ali ja bi osobno ipak stavio 560 Ti umjesto 570-etke. Zašto? Zato jer debelo ne opravdava 1.000+ kuna razlike u cijeni, a kako u konfu ide i H60 te je overclockerske prirode mislim da bi radije uzeo 560 Ti sa odličnim stock coolerom i okinuo ju "u nebesa", a ušteđenih ~1.000 kuna bacio na neki SSD. Također se slažem da je i ova ploča mrvicu overkill IMO, ali što je tu je. Znam da se većina zaleti često kod high-end ploča, a samo ih mali, mali postotak na kraju iskoristi. Ako nemaš namjeru stavljati više grafulja na ploču u SLI te buš ostao na single GPU rješenjima ja bi išao na http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10142 |
![]() |
![]() |
#437 |
Premium
|
Takodjer preporuka za 560ti, kao sto kolega MadDuke kaze puno je isplativija i prakticki nema igre koju s njom ne mozes uredno vrtiti. Za razliku u cijeni si uzmes ssd i dobijes opcenito dosta brzi komp, kako i prilici konfi za 8k kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Intel Core i5 2500K 3.3Ghz CPU Cooler CORSAIR Air Series A70 KINGSTON HyperX Blu, 4GB, 1600 MHZ KINGSTON HyperX Blu, 4GB, 1600 MHZ MSI HD6870 OC,1GB MSI HD6870 OC,1GB HDD Desktop SAMSUNG SpinPoint F3 (3.5", 1TB, 32MB, SATA II) OCZ PSU, ModXStream Pro, 600W, modularno LG DVDRW 22x GH22NS SATA Black bulk Kućište Zalman MS 1000-HS2 8.076,07 - www.magazinRS.hr CF setup za performanse ravne GTX 560 TI SLI, matična za max. overclock, vrlo dobar cooler i modularno napajanje. I elegantno kućište sa modularnim HDD kavezom, podešavanjem vrtnje ventilatora, filterima za prašinu i tkaninom za zvučnu izolaciju. Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 30.08.2011. u 19:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Čemu opet forsiraš taj crossfire ![]() Misliš da to svatko zna poštelovati da radi i hebati se s drajverima, pa kad krepa ili neradi nosi u trgovinu ili plati nekome da pošteluje(i nije neki problem ali.... uvijek ima ljudi koji hoće dobar i funkcionalan komp bez kojekakvih problema i bez patnji/gubljenja živaca tražeći drajvere koji će dobro raditi).Kod single rješenja toga nema, a grafa 6950/70 ili GTX 560/570 će odlićno odraditi sve glede gaminga. ![]() Na kojem bi se to monitoru trebalo vrtjeti jer je to isto bitan podatak. Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 30.08.2011. u 20:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Mlatimudan
Datum registracije: Jun 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Registered User
|
Iz vrlo jednostavnih razloga: - bolji odnos dobiveno/uloženo - CF je za istu cijenu dugotrajnije rješenje - ako ti jedna kartica nakon isteka garancije kaže adio (moj slučaj), nemaš dodatne troškove po defaultu i imaš sasvim operativnu konfiguraciju a ako te gaming u međuvremenu prođe onda imaš super konfiguraciju - podešavanje opcija za CF se bez problema riješi ako imaš internet - stvar sa driverima je točna ali debelo precijenjena jer većina ljudi koja ovdje piše o tim problemima to ne može argumentirati vlastitim iskustvom - dati 2.000+ kn za single card je nonsense IMO - SLI opcije su u pravilu skuplje a dvije GTX 560 ne daju ništa bolje performanse od HD 6870 CF a tu su i dodatni troškovi za jače napajanje Jedini pravi problem bi mogao biti micro stuttering, ali po iskustvima dosta forumaša (sa ovog foruma i to sa kombinacijama starijih serija grafičkih kartica) nije baš bio primjetljiv. SSD za gaming nije presudan a njihova trenutna cijena IMO ne opravdava ono što pružaju. HDD od 2 TB većini nije potreban i stavlja se uglavnom ukoliko se multimedija označi kao jedan od prioriteta. I na kraju, ovo je samo jedan od prijedloga a ne obvezujuća kupnja. To valjda nije tako teško za shvatiti. Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 30.08.2011. u 22:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
šta se "svađate"? čovjek je stavio svoje mišljenje i to je to tak ionak korisnik boky nije definirao šta će točno igrati i na kojim rezolucijama već je samo napomenuo da želi gejmersku konfu, do 8k kn. literstorm je predložio konfu koja će ostvarivati najveći broj fpsova, što bi nekako i trebao biti uvjet za konfu kojoj je naziv "gejmerska" ![]() kad korisnik definira zahtjeve u 2 reda i traži gejmersku konfu, to,u većini slučaja (po meni), ne definira išta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Istina, nisam naveo detalje.. Dakle, ako je moguće 1920x1080 rezolucija i igre sa svim detaljima bez 'zapinjanja'... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Premium
|
Sa gtx 560 ces sve igrat sa visokim detaljima, osim Skyrima za kojeg se jos ne zna a mogao bi bit koa Oblivion kad je izasao. Danas i u blizoj buducnosti igre dolaze sa DX11 koji donosi teselizaciju, koja dodaje jos ekstra detalje. Kak ce se tu snalazit 560 ne znam. Kod Nvidie teselizacija dosta skida perf. CUDA jezgi i u svakom slucaju ih je bolje imat sto vise. Tu su 570 i 580 puno sigurniji izbor zbog dosta veceg broja SPa. Druga stvar su i razne vrste AA koje su se pojavile i koje znaju podosta popravit kvalitetu slike. Tak da su "svi detalji" dosta zajebana stvar. SLI i CF zaboravi, pogotovo ako nisu High end grafe u pitanju. Ljepse ces se naigrat sa mocnom solo grafom nego sa dve slabije koje su teoretski jace u paru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Na Full HD rezi će ti sve igre raditi na very high sa bilo kojom od navedenih grafa(GTX 560/570 ili 6870/6950/6970) bez ikakvih problema naići ćeš možda na 3-4 igre gdje bi morao možda smanjiti detalje(mislim na AA i AF) npr. Metro2033 i neznam(igram isključivo FPS) koja još je toliko zahtjevna uglavnom malo ih je. Mislim da je nepotrebno uparivati grafe i da je bolje uzeti jednu ali vrijednu(manje problema), a na kraju izbor je tvoj preporuke i savjete si dobio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Guest
|
Evo, ako nisi pratio prijašnju preporuku. Ovo je što bi ja osobno potrošio istog trena da imam te pare za komp. Ne da mi se vadit pojedinačlne linkove van. Dućan je http://www.adm.hr/ 1 x MSI GTX 560 1024MB GDDR5 256 bit, N560GTX-M2D1GD5, Dual-Link DVI 1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155 1 x DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-9-9-24, Blue, CMZ8GX3M2A1600 1 x Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GM, aktivni PFC, Hlađenje 120mm 1 x Coolermaster 690 II LITE, RC-692-KWN3, Mid Tower,side window 1 x Asrock Z68 Pro3 - Intel Z68, ATX, 4xDDR3 2133MHz 1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R 5.668,96Kn Znači ostaje ti još malo više od 2.300 kuna za HDD i Coolere. Ako ne misliš overclockirat i dosta su ti standardni cooleri sa ovom konfiguracijom si možeš uzeti i SSD i 3 terabajta Hitachi da ti upadnu u 8K kuna budget. Tek toliko kao primje! Bježi od SLI i sličnih rješenja. Nisu isplativa. Sa parama koje uštediš na recimo napajanju+matičnoj+prodaji sadašnje kartice kasnije moći ćeš kupiti novo single GPU rješenje za manje para i imati još bolje perfomanse koje će opet biti bolje od SLI-a. |
![]() |
![]() |
#448 |
Premium
|
Ja mislim da je bolje dat 200kn manje i uzet P67 Pro 3. Gube se blagodati z68 chipseta od kojih je jedino koristenja IGPa konkretna stvar a dobiva se usteda u novcma, super stabilna 8 + 2 regulacija, eSATA, bolje hladenje, pow, res., clear CMOS gumbeki i display, potencijalno visi 24/7 OC CPUa i memorije.. Vec se zna sto donosi BF3 i to bi meni bilo dovoljno da uzimam sto jacu grafu, odn. da stedim na drugim stvarima a tu je p67 sasvim ok opcija. Za konfu od 7000kn bi u svakom slucaju pokusao ugurat gtx 570 pa makar najeftiniju. 560Ti je druga opcija a sa 560 vec nebi bio toliko siguran da ce se igrat bez kompromisa. Mislim da je XFX 550w sasvim korektno napajanje sa dovoljno snage i donosi jos ekstra ustede u odnosu na Sise i postene Corsove..U krajnjem slucaju se jos moze ustedit sa i5 2400 koji za igranje nije nista losiji od 2500k i komb. sa malo boljom plocom ide skoro 4ghz. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 31.08.2011. u 22:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Guest
|
Imaš pravo. Slažem se sa time. Zabrijao sam da USB 3.0 dolazi tek u paketu sa z68 pločama, a da mu preporučim nekaj bez USB 3.0 već bi dobio drvlje i kamenje po sebi :P |
![]() |
![]() |
#450 |
Registered User
|
Ako se ide na single GPU onda nikako ne bih preporučio GTX 570. Dati 500-600 kn više za karticu koja u najzahtjevnijim naslovima (npr. metro 2033) na max. postavkama daje 2 FPS-a više od HD 6950 Ili 4 FPS-a više od referentne GTX 560 ne čini mi se kao pametno uložen novac. Jedna GTX 560 ili 6950 će dosta dugo trajati ali ne uz max. postavke u najnovijim (metro 2033 i AVP) i budućim naslovima (BTF 3, Skyrim, novi Metro). Recimo jedna GTX 580 lightning na max. postavkama daje 45 FPS-a u AVP-u. A u metrou vjerojatno ne preko 34-35 FPS-a (referentna 33 FPS-a) Dok su GTX 560 i HD 6950 u Metrou i AVP-u na max. postavkama na 23 odnosno 27 FPS-a što i nije neki gameplay. A logično je da se u novom Metrou (vjerojatno i BTF-u) očekuju još slabiji rezultati. Ali naravno, ne moraju se koristiti max. postavke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|