|
![]() |
#421 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() bas sam se veselil gig 570SOC. a nis, morat ce i ova posluzit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#423 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Premium
|
jizus. jucer i danas derem crysis 2 i temp mi nije presla 87C (soba ~27C) i sad odjednom bacim oko gore na AB OSD i vidim pise 93C ![]() kakve su vama temp na 570tkama? na koliko bi se trebao srusit driver ili sta vec? nije valjda tek na 105C? malo me strah drzat GPU na toliko visoko. 460tka mi nikad nije presla 75C. mislim da je u biti najveci problem sobna temp, ali kvragu kad nevolim klima uredaj. upalim ga na sat vremena na 25C i odma me kosti pocnu bolit. bazdaren sam za pustinjsku klimu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Premium
|
Citiraj:
dali je navedena temp od 97, temp na kojoj kartica rikava ili na kojoj bi automatski trebala srusit clock? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Meni vec na 85/86 negdje pocinje sitne artifakte bacat. Zagrijala se tolko jer je zasteko jedan zakrpani vent na hladnjaku. Btw da li se uz accelero extreme dobije sve kaj trebas ili treba kupiti jos onaj neki vrm set? |
![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Premium
|
svejedno. probao i bez kloka na default V. crysis 2 ocito jednostavno iscupa dusu iz nje. max clock do sad sam probao 820/2000 na 1013mV. prolazi crysis 1 i 2 testove bez greske. na default V (1000mV) se par puta srusio test na toj freq. sinoc mi je do 93C u jednom momentu isla :-(. nikad nikakvih problem, artifakata, BSOD-a i sta ja znam. rock solid ![]() samo strah me igrat na tim temp jer nemoze to bit zdravo za nju. do 85C bi pustio, ali dalje me brine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Premium
|
Koliko je stara kartica? Promjeni pastu pa bi trebale biti nize temp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 |
Premium
|
no way. nova je, pod garancijom. iskreno se nadam da nije to u pitanju :-(. jedino sto mogu jest reklamirat. onih 7 dana je proslo :-(, ali kako bit siguran da je do toga. ja osobno mislim da je zbog moje sobne temp jer stvarno je vruce kod mene. evo sad pokazuje 27C / vlaznost 41%. da nije mozda jer sam stavio sve ventove u kucistu na ~1200rpm odnosno na toliko se vrte ove silne noctue. imam jednu noctuu stavljenu na poklopac kucista koja puse direkt na karticu i nju manualnu sibnem na max (~1200rpm) kad idem igrat. probat cu nju zamjenit sa excaliburom i sibnut ga na 2000rpm da vidim dali ce promjenit sta temp. btw kolike su vam, za usporedbu, idle temp. meni evo sad pokazuje 44C. proc na 38C najtoplija jezgra. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ja imam Zotacovu GTX 570 SE , gore je cooler od GTX 480 ako se ne varam,u idle mi je oko 37-38 i na full loadu ( tipa BF 3) su temp do kojih 81-82 stupnja,sto je cak i meni dosta visoko,ali posto je takav cooler gore onda shvacam i zasto,posto nemam novaca nemogu kupiti bolji cooler tako da cu ovu vjerojatno prodati i uzeti natrag 460 cyclone koja je hladna i tiha,makar niti ova sad nije bucna,i da,vent mi je na auto i dolazi na kojih 55-60% pri full loadu
![]() |
#434 | |
Premium
|
Citiraj:
jel neko skidao cooler sa phantomke? jel komplicirano ili samo neki vijci? pretpostavljam da se nemoze skinut bez da se pokida neki seal, a u tom slucaju nesmijem dirat. jeste kad reklamirali grafu na temelju temp, daklem da sumnjate na lose stavljenu pastu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Premium
|
Moja referentna GTX 680 idle 30°C, full load ( 3d mark, bf3 ) ne prelazi 60°C ( auto fan ) Temp u mojoj sobi je trenutno oko 30-ak°C Ja na tvom mjestu nebih skidao cooler jer je kartica nova ( da ne izgubis garanciju ), nazovi trgovinu i opisi problem pa vidi sta ce oni kazat.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Premium
|
Citiraj:
probat cu ih zvati sutra, ali obzirom na sve temp koje ste mi naveli ovdje postajem zabrinut. jos k tome moja je reklamirana kao jos i bolja u hladenju i glasnoci. poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da si imalo čitao znao bi kako su Fantomke drek. Em ima glup hladnjak koji zauzima tri utora, em često cvrče, em imaju naljepnice preko hladnjaka. Nadam se da baremima regulaciju napona kako treba za razliku od običnih Gainward GTX 570. Kod mene je bilo ovako MSI GTX 570 TFIII PED idle: ~36 °C dirt: ~60 °C furmark: ~ 63 °C Gigabyte GTX 570 SOC idle: ~36 °C dirt: ~58 °C furmark: ~ 64 °C
![]() |
#438 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() C/P: "The GTX 570 1.3GB’s stock 5+1 phases of power have been upgraded to a whopping 8+1 phases too (six for the GPU and two for the memory), which should make for not only smoother power, but more juice on tap for overclocking." "If you'd still like to purchase a GTX 570, I urge you to get one of the following: -Gainward 570 Phantom, Gainward 570 GS Goes Like Hell, Palit 570 Sonic Platinum all have 8 phase VRMs (6 GPU and 2 memory). Same amount with the GTX 580. All these cards have identical PCB since they belong to the same graphics card manufacturer group -Asus GTX570 DirectCU II also has 8 phase VRMs (6 GPU and 2 memory)" source: http://www.overclock.net/t/929152/ha...-buy-some-570s Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 26.06.2012. u 10:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Moderator
|
Ruku na srce nisam imal prilike radit s GTX 570 fantomkom već samo s ''običnim'' Palit/Gainward GTX 570. Ali s Fantomkama sam se par puta susreo s GTX 560 serijom i razočarale su me. Općenito me u zadnje vrijeme Palit/Gainward razočarao kvalitetom svojih kartica. Hrpu sam puta rekao, Nvidia -> MSI / Gigabyte / Asus ; odnosno AMD -> Sapphire / MSI / Gigabyte / Asus / VTX3D Izbjegavao bi Palit/Gainward, XFX. Zotac je pod upitnikom jer se zna potrefit da imaju seriju koja radi odlično pa onda useru motku s nekim novim biosom. PoV većinom u biti pakira referentne kartice. Leadtek je jako rijedak kod nas. Asus ima super grafe ali je iz nekog razloga kod nas urnebesno skup. Također DirectCu III hladnjak je po meni ipak malo pretjeran. No kome ne smeta izgubit tri utora -> OK
![]() |
#440 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ove druge marke nisam ni gledal nikad jer mi se ne svida nacin hladenja. Asus je def preskup i nikad ga zbog toga necu imat. ova karta je svugdje hvaljena kao tiha i sa dost niskim temp. napomenuto je da nije neki kloker, ali cisto me zaboli za to. ja ionak neidem nikad u bolesne voltaze jer mi se ne isplati. nek je uspijem dignut na 850 stabilno na dost niskoj V i ja presretan. BTW sreca je da nisam uspio ubost gigabyte 570SOC jer sam poslje skuzil da mi nebi stala u kuciste jer je duza od ove, a ova mi stala na guz. MSIjeva bi ljepo stala jer mislim da je nesto kraca. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Premium
|
ima raznih rezultata. neki puno nizi od moje, neki kao moja. kopam jos. u svakom slucaju nisam zadovoljan sa tim temp u loadu preko 85C :-(. i to jos na stock. to nemoze bit normal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Ne znam u kojem kejsu to sve držiš, i kakvo ti je kablovinje, jer ti dobro ppostavljen airflow itd itd ... ali sobna temperatura od 27C ti nije baš bajna i igra dosta veliku ulogu u ovom slučaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Premium
|
Citiraj:
kablovanje je provedeno tako da ne smeta ni najmanje air flow-u. u kucistu je nekoliko 120mm ventova postavljenih da rade posao kako spada. jucer sam stavio excalibur na max rpm da puse direkt na grafu (postavljen je na poklopac sastrane) i dobio kakve 3-4 manje temp sto je premalo po meni. ![]() edit: rjeseno, dogovorio direkt sa asbis-om da im je posaljem i da zamijene pastu pa da vidimo sta se desava. javim rezultate. poz Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 26.06.2012. u 10:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Svoju sam kupio otprilike u ovo vrijeme prošle godine i baš malo gledam post u kojem sam napisao kakve su temperature bile, idle 40, full load 74 celzijevca.
![]() |
#446 |
Premium
|
zapakirao 570tku i saljem je sutra u asbis. stavio sam sad nazad gigabyte 460 OC unutra. isao u crysis 2, iste postavke, grafa klokana na 830/2000/0,987mV i max temp je bila 69C na auto postavkama za ventove (do 65% je islo); sobna temp na 28,4C. kako vam se to cini u odnosu na phantomku jer znam da ce se fantomka malo vise grijat jer je "zesca", al opet ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Premium
|
jizus, ovaj kaze da je przio fantomku na 950mhz i imel ~74C temp ![]() http://www.youtube.com/watch?v=eFq1O...layer_embedded ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Premium
|
Citiraj:
daj pliz. ak je stvarno tako mogu si tu grafu zadrzat i vratit pare odma sad bez rasprave jer to je po meni neispravna grafa, a ja im mjenjanje paste platit necu sigurno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Odgovori mi na ovo, da li kartica ruši OS, smrzava ili baca artefakte. Dakle da li na bilo koji način daje znakove da je nije ispravna. Ako da to spada pod reklamaciju i ako se ustanovi da njom nije bilo rukovano na neki nepoželjan način koji bi prekrišio uvijete reklamacije oni će je zaprimiti i dati ti novu. A to što se tebi ne sviđaju temperature, pa nigdje ne piše da ona mora raditi na 60 °C. To je tvoje subjektivno mišljenje. Oni garantiraju da kartica radi, ne da radi na temperaturama > 60 °C. Dakle pitanje je samo da li se ona pregrijava i uslijed toga ne radi ispravn jer baca srtefakte ili ruši sustav ili jednotavno radi na povišenim radnim temperaturama ali svejedno radi posve stabilno.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|