Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 21.07.2010., 12:05   #421
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Meni je ok sinkronizacija zbog automatske sinkronizacije sa thunderbird adresarom, pa čim ukucam vizitku imam email u thunderbirdu. Ali se još nisam odlučio na taj potez, više zbog straha od googla, i ovako ima o meni info za sve.
Mikeyy je offline  
Staro 21.07.2010., 12:45   #422
game
Registered User

game's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
da li je netko imao slicni problem?

na htc desire-u kad otvorim messages (sms aplikaciju koja je bila original s mobitelom) on mi otvara internet :SSS

a kad odem na messages preko widgeta i opet probam otvorit messages aplikaciju onda mi uspjesno otvori poruke i kad nesto pogledam stisnem tipku "back" (na hardveru) i on mi otvori internet(google.com)... ne kuzim kako uopce moze se pojavit internet aplikacija dok sam u porukama
game je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.07.2010., 12:51   #423
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Jel ima netko preporuku za custom rom? Ja sam stavio LeeDrOiD sa Froyom i zasad se cini brz i baterija dosta dulje traje. Imam jedino problem s Marketom, ne prikazuje progress bar kod instaliranja aplikacija, drugi problem mi se javlja kad prikljucim mob na komp. Buduci da su mi sad aplikacije i widgeti na sd kartici prikljucenjem na komp mob unmounta karticu i izgube mi se widgeti i neznam jel postoji koji nacin da ih reloadam.

Jos jedno pitanje vezano uz Titanium Backup. Kad sam radio backup sve mi je odradila automatika, al kad sam stavio novi rom i vracao backup, za svaku aplikaciju me pitao jel hocu instalirati i stalno sam morao prstom stavljati na install. Jel postoji nacin da se i to automatski odradi il sam ja to nekaj krivo napravio?
daki je offline  
Staro 21.07.2010., 15:15   #424
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor daki Pregled postova
Jel ima netko preporuku za custom rom? Ja sam stavio LeeDrOiD sa Froyom i zasad se cini brz i baterija dosta dulje traje. Imam jedino problem s Marketom, ne prikazuje progress bar kod instaliranja aplikacija, drugi problem mi se javlja kad prikljucim mob na komp. Buduci da su mi sad aplikacije i widgeti na sd kartici prikljucenjem na komp mob unmounta karticu i izgube mi se widgeti i neznam jel postoji koji nacin da ih reloadam.
Koristio DeFrost 2.3 vanilla 2.2 ROM ali oni imaju neki bug sa wifi-em kada mob padne u sleep (pročitao sam da svi vanilla 2.2 imaju isti bug za razliku od Sense based ROM-ova). Prešao na 2.2 sa Senseom i zasad niti jednog buga ili problema:
[ROM-FroYo] Official Froyo HTC Sense ROM (16/07 v1.0c | OpenDesire Team)
Uz dodatak ovoga ako želiš aktivirati froyo a2sd.

Baterija mu je dosta dobra: skinut s punjača u 10h, cijelo vrijeme u syncu na wifi-u, par poruka i 10ak min poziva - nakon 5 sati pokazuje 87%

S druge strane, aplikacije čije widgete misliš koristiti na homescreenu MORAŠ staviti na internu memoriju. Nema ali
Staro 21.07.2010., 15:33   #425
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Dobro ovo za widgete sam nekom logikom zakljucio da moraju biti na internoj memoriji i sad stima. Nego, sad ak hoću staviti novi ROM, jel mogu ostaviti aplikacije na A2SD pa samo vratim postavke nakon stavljanja ROM-a ili moram formatirati A2SD particiju pa preko backupa prebaciti sve na karticu?
daki je offline  
Staro 21.07.2010., 16:11   #426
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
kad bude izashla nova verzija androida dobit cesh obavijest na mobu
danij3l je offline  
Staro 21.07.2010., 16:14   #427
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor game Pregled postova
Jbt ovdje nitko ne pomaze noobovima kao sto sam ja....
Moze li mi netko ovdje ili na pm objasnit ili poslat link kako dda stavim ovaj najnoviji android Os na svoj desire
Ne znam nista o tome. Da li preko kompa. Da li preko moba direktno itd.... da li je to uopce doslo....
Ugl trazim neku dobru dusu koia ce mi na pm ili tu pomoc oko toga i savjetovat sta jos da stavim na svoj desire. Hvala
Za tebe preporucam da se strpis da to HTC napravi pa ti samo stisnes update, odes na kavu, vratis se, gotovo.

Osim toga, ako se zelis zaje_avat sa unofficial Froyo izdanjima za Desire, imas unatrag 3 stranice barem 2 step-by-step guidea, plus thread od 100 stranica sa svim mogucim problemima i rjesenjima... da ne pricam o .
Staro 21.07.2010., 16:32   #428
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor daki Pregled postova
Dobro ovo za widgete sam nekom logikom zakljucio da moraju biti na internoj memoriji i sad stima. Nego, sad ak hoću staviti novi ROM, jel mogu ostaviti aplikacije na A2SD pa samo vratim postavke nakon stavljanja ROM-a ili moram formatirati A2SD particiju pa preko backupa prebaciti sve na karticu?
E to neznam, nisam još došao do a2sd sa ext particijom. Koristim samo onaj froyo default a2sd. Makar sam u jednoj temi pročitao da su nekome radile aplikacije sa kartice nakon stavljanja ROM-a i vraćanja backupa. Ali neznam kod kojeg ROM-a sam to pročitao

@game: Ako imaš volje odi tu http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=594 i čitaj. Ni meni nitko ništa nije objašnjavao, a nakon tjedan dana sam pohvatao sasvim pristojnu količinu informacija. Svejedno, ne želim nikome biti mentor jer to što radim, radim na svoju odgovornost i samo na svom mobu. Kad se osjetim pametnim, napisat ću tutorial
Staro 22.07.2010., 10:22   #429
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Juice Defender je dobio (tj. već neko vrijeme ima) Apps opciju kojom možete definirati nakon pokretanja kojih aplikacija će se podići Internet konekcija (Wifi ili GPRS/EDGE/UMTS). Nešto slično kao auto dial ako se netko toga još sjeća.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 22.07.2010. u 12:28.
LAcy je offline  
Staro 22.07.2010., 13:36   #430
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da li je netko otključavao mob na sve mreže na Androidu? Jel to izvedivo kako? Konkretno mislim o X10 Mini Pro iz TMobilea.
Matth€w je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.07.2010., 21:37   #431
SE_HELP
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Da li je netko otključavao mob na sve mreže na Androidu? Jel to izvedivo kako? Konkretno mislim o X10 Mini Pro iz TMobilea.
mislim da moze otkodirati tvoj mob kod operatora, gdje si kupio svoj uređaj. samo pitaj jih, stvarno.

Zadnje izmijenjeno od: SE_HELP. 24.07.2010. u 21:50.
SE_HELP je offline  
Staro 25.07.2010., 05:20   #432
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Koliko sam ja shvatio sistem nemožeš sinkronizirati PEOPLE sa GOOGLE imenikom. Nego trebaš napraviti export kontakta sa PEOPLE i onda importirati pod GOOGLE imenik (nisam siguran da li to možeš napraviti na mobu, ali možeš importirati na gmail direktno). I on tada će on sinkronizirati bez problema, PEOPLE imenik na mobu možeš isključiti i sve nove kontakte sačuvati u GOOGLE imenik.
Ja bi htio svoje kontakte (ime/prezime/broj/mobitela) importat u google contacts, tako da imam jednu kopiju kontakata na netu, radi backupa.

Problem se javlja sto kad odem u imenik i zelim napraviti Sync exchange contacts sa svojim gmailom nikako ne uspjevam, kao ne prođe mi user i pass. Znači zelim svoje kontakte koji su u memoriji telefona prebacit na google contacts.

Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Probaj setirat kao exchange account. Takodjer moras u gmailu to i omoguciti.
Može malo pojašnjenje?

Hvala i lp

srale7 je offline  
Staro 25.07.2010., 08:28   #433
Mikeyy
Premium

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ja bi htio svoje kontakte (ime/prezime/broj/mobitela) importat u google contacts, tako da imam jednu kopiju kontakata na netu, radi backupa.

Problem se javlja sto kad odem u imenik i zelim napraviti Sync exchange contacts sa svojim gmailom nikako ne uspjevam, kao ne prođe mi user i pass. Znači zelim svoje kontakte koji su u memoriji telefona prebacit na google contacts.
Ti ti nije problem, napravi export i taj fajl koji će ti sačuvati na SD karticu importaj u gmail.
Ako ti ne radi login na gmail onda ti nebi trebalo ništa raditi, niti market niti bilo sta vezano za google.
Napisao sam u prošlom postu, nemožeš sync PEOPLE i GOOGLE, moraš prvo kontakte premjestiti u GOOGLE i only sync sa gmail. Jedino tako radi.
Mikeyy je offline  
Staro 26.07.2010., 00:18   #434
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Moze mala pomoć kako da napravim taj export na SD?

Login na gmail mi ne radi, kad zelim napraviti taj Sync exchange contacts, naravno za sve ostalo mi radi normalno.

srale7 je offline  
Staro 26.07.2010., 08:53   #435
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Moze mala pomoć kako da napravim taj export na SD?
Tap na People, stisneš tipku Menu, tap na Import/Export, tap na Export to SD card......

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 26.07.2010. u 10:22.
LAcy je offline  
Staro 26.07.2010., 09:08   #436
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:

Može malo pojašnjenje?

Hvala i lp

Samo setiras Email acc. kao exchange, stavis da ti syncronizira i kontakte, malo pricekas, i imat ces sve kontakte gore. Kasnije se vise nikad ne trebas brinit o kontaktima, i s uglavnom bilo kojim malo boljim mobitelom ces uvijek imat svjezu listu kontakata.
Server za exhange ti je: m.google.com sve ostalo na default postavi.
jucca je offline  
Staro 26.07.2010., 10:40   #437
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Srale, jel ti ono imas Tattoo? Ako sam dobro zapamtio, ajd mi molim te reci kako te slusa touch i moze li se tipkati u landscapeu tj. kako ide tipkanje opcenito. Jesi mozda naisao na neki nedostatak kojeg bi htio podjeliti s nama, nesto sto ti smeta na mobu i sl?
Staro 26.07.2010., 18:33   #438
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Imam ja pa ti mogu reci:
Touch je precizan nije bas kirurski al u usporedbi s kp502 ovo je avion, mozes tipkat u landscape al poruke samo i to je lagano tj rijetko falijes slovo(imam velike prste...)
Nedostatak bi bio ekran neotporan na ogrebotine, nekad zna blokirat (2 puta u 2mj), i nezan jos mozda browser koji nekad zna zezat
Gx25 je offline  
Staro 26.07.2010., 22:46   #439
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Tap na People, stisneš tipku Menu, tap na Import/Export, tap na Export to SD card......
Hm, tu nastaje problem, odem na People->Menu->onda imam samo->Import->Google/phone. Znači nema nigdje ovo sto si naveo. Jel ima neki drugi način? Inače radi se o HTC Magicu, 1.5 verzija sa htc sensom.

I jos jedna stvar koju niam rijesio, isto malo iritirajuće. Naime stavio sam sve kontakte na phone i sad zelim to sve kopirat na sim karticu. Nikako nemogu tako nesto napraviti, tipa select all/copy to sim, vec jedino rijesenje je da moram ući u svaki pojednii kontakt i ručno ga kopirati na sim

Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Samo setiras Email acc. kao exchange, stavis da ti syncronizira i kontakte, malo pricekas, i imat ces sve kontakte gore. Kasnije se vise nikad ne trebas brinit o kontaktima, i s uglavnom bilo kojim malo boljim mobitelom ces uvijek imat svjezu listu kontakata.
Server za exhange ti je: m.google.com sve ostalo na default postavi.
To sam ja i radio, ali nisam uspijevao, a problem je bio u tome sto je kod mene defaultno krivi exhange server, kod mene je gmail.com, sad kad sam stavio m.google.com otisao mi je korak dalje, odaberem da zelim sinhronizirat contacts i krene i onda javi da je "Failed to create account. Try later."
Probao sam resetirat mob, malo kasnije sam isto probao i nikako ne zeli. Netko je tu spominjao da moram to dozvoliti na google accountu, nisam to uspio naći, pa ako netko zna.. Ideje naravno, dobrodosle.

I btw, dečki puno vam hvala

Citiraj:
Srale, jel ti ono imas Tattoo?
Ne, ja posjedujem Magica, pa ako te zanima mogu par riječi o njemu.

LP

srale7 je offline  
Staro 26.07.2010., 23:32   #440
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Čini se da tvoja verzija Androida ne podržava ovo što sam napisao. Možda se to može postići drugačije, onim programom PC za sinkronizaciju ili nekim softverom sa marketa.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline  
Staro 26.07.2010., 23:38   #441
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor Gx25 Pregled postova
Imam ja pa ti mogu reci:
Touch je precizan nije bas kirurski al u usporedbi s kp502 ovo je avion, mozes tipkat u landscape al poruke samo i to je lagano tj rijetko falijes slovo(imam velike prste...)
Nedostatak bi bio ekran neotporan na ogrebotine, nekad zna blokirat (2 puta u 2mj), i nezan jos mozda browser koji nekad zna zezat
kako misliš poruke samo, u velikoj većini programa može se pisati u landscape?
raliSHA je offline  
Staro 26.07.2010., 23:57   #442
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Ne, ja posjedujem Magica, pa ako te zanima mogu par riječi o njemu.

LP
Aha, my bad. U tom slučaju mi ne možeš pomoći, ali hvala kao da jesi

Hvala raliSHA i Gx25. Usporedba s Cookijem mi je baš trebala. Imam jednog doma pa znam kako je tipkati po njemu. Igrao sam se danas s Tattoo-om pa sam donekle stekao predodžbu o njemu i isprobao pisanje poruka.

Jedan kul mali telefon na kojeg sam se trebao par min navikavati nakon korištenja Desirea
Staro 27.07.2010., 01:18   #443
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
kako misliš poruke samo, u velikoj većini programa može se pisati u landscape?
Da, upravu si mozete i u programima i browseru u landscape modu pisat
Gx25 je offline  
Staro 27.07.2010., 11:32   #444
Mikeyy
Premium

Citiraj:
Hm, tu nastaje problem, odem na People->Menu->onda imam samo->Import->Google/phone. Znači nema nigdje ovo sto si naveo. Jel ima neki drugi način? Inače radi se o HTC Magicu, 1.5 verzija sa htc sensom....
Ja sam na Desire koji je 2.1 tako da nemam pojma da li ima na Magic takvo šta.
Mikeyy je offline  
Staro 27.07.2010., 16:14   #445
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Vrlo vjerovatno da je moja 1.5 verzija dosta limitirana u odnosu na novije verzije softwarea..

srale7 je offline  
Staro 27.07.2010., 21:22   #446
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
HTC prelazi na Super LCD

Citiraj:
HTC je objavio kako će u svoju ponudu postojećih i novih modela mobilnih telefona, uključujući, Desire i globalni Nexus One, početi ugrađivati zaslone Super LCD (SLCD) umjesto dosadašnjih Active Matrix OLED (AMOLED).

Prema tvrdnjama iz HTC-a, SLCD odlikuje se prirodnim i uravnoteženim bojama, jasnim kontrastom, širokim kutovima gledanja i učinkovitijem korištenjem energije. U HTC-u ističu kako za mnogim njihovim modelima vlada velika potražnja, a uz pomoć SLCD zaslona moći će brzo povećati proizvodne kapacitete. SLCD zasloni trebali bi potrošačima nuditi doživljaj rada vizualno sličan postojećim HTC-ovim AMOLED zaslonima veličine 3,7 inča, ali i neke dodatne prednosti, poput niže potrošnje energije i širih kutova gledanja.
http://www.bug.hr/vijesti/htc-prelaz...cd/103086.aspx

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Staro 28.07.2010., 00:28   #447
Mad_Duke
Guest

Da, to već kruži tjedan dana. Banana je u tome kaj ih još nema pa nitko nemre usporedit sa sadašnjim AMOLED zaslonima.

To da su bolji mogu i ne moraju biti. Nikad se nezna jer jedini razlog zašto HTC stavlja nove zaslone je taj jer nemaju dovoljno AMOLED-a od 3.7 incha. (Samsung ih nemre opskrbit)

Staro 28.07.2010., 11:32   #448
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Staro 28.07.2010., 11:44   #449
Mad_Duke
Guest

To je ipak SAMOLED, a ne AMOLED.

Staro 28.07.2010., 11:45   #450
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Brijem da bu onda prodavali mobove sa ovim ekranom po istoj cijeni kao i sadašnje na kojima je ipak skuplji

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno