|
![]() |
#421 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Evo samo da se nadovežem da ovaj Alpenfon Brocken hladi proc cca 8 stupnjeva u loadu bolje od Scythe Kama Crossa što donekle potvrđuje testiranja frostytecha..... možda da ja znam pfofi staviti pastu i neznam kaj možda bi i iznosilo njihovih 10 stupnjeva razlike ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
A, ako ne znaš te stvari, onda nisi znao ni na crossu pa je razlika opet ista ![]() Za tu cijenu, uvoz bi se opasno isplatio ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#423 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Neznam,na Intelu ne performa tak dobro kao na AMD procesorima koliko vidim..... za što mi se iskreno živo fućka ![]() BTW,svi znamo da AMD ima grešku u senzorima za temp....jel se zna za koliko lažu? Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.10.2009. u 20:43. |
![]() |
![]() |
#425 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Može za mene jedna preporuka hladnjaka. Uvjet je da je što tiši i što jeftiniji, s naglaskom na ovom drugom. Nešto kao sada nedobavljivi Thermaltake TR2-R1. Efikasnost hlađenja je u drugom planu. Hladio bi 4000+, neclockan, dakle ništa posebno hladno ne tražim. Ovaj hladnjak koji je došao s njim je nepodnošljivo glasan. Po mogućnosti da trgovina u kojoj bi bio hladnjak postoji u Vž, pošto se ne isplati plaćati dostavu. |
![]() |
![]() |
#427 |
Premium
|
Možda nisam naglasio dovoljno ovo "što jeftiniji", ali ne mislim ipak dati za hladnjak više nego vrijedi proc. ![]() A prema reviewima se ne čini baš previše tih, što mi je jedino(uz nisku cijenu) bitno. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.10.2009. u 13:57. |
![]() |
![]() |
#428 | |
Guest
|
Citiraj:
To je nešto kao stock sa tišim ventom. I sumnjam da to smeće proizvodi samo 21db, vrti se na 2700rpm-a. Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.10.2009. u 13:56. |
|
![]() |
![]() |
#429 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.10.2009. u 13:57. |
|
![]() |
![]() |
#430 |
Premium
|
Ok, thx, vjerojatno će pasti neki AC Alpine 64 (PRO), jedino sam njih našao u Vž, ako ne naleti nešto na tržnici povoljno ... Zadnje izmijenjeno od: redscro. 12.10.2009. u 16:25. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#432 | |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
#434 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Evo kupljeno je Gigabyte MA790XT-UDP4 i Phenom II X2 550 Black Edition + SCYTHE Mugen 2!! Uspjesno otvorene jos dvije jezgre sad radi x4 3,1gHz!! Temp u Primu nakon 1,30h krece se oko 50-53 stupnja |
![]() |
![]() |
#435 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
pozdrav ekipa! Imam sempron 3200+ (manila) koji u kompu koji radi 24/7 (kucni file server). na njemu je stock cooler i to je jedini vent u kucistu (izuzev napajanja, to ne racunam). cooler nazalost radi iritantni zvuk, tj. kuciste ima ono "brrrr....brrr......brrrrr..." glasanje od ventilatora. kako biste vi rjesili ovaj problem? najvise bi volio imat pasivac dolje, a opet ne daje mi se 200-300kn za nekog Ninju ili nesto "high end" pasivno za ovako "cheap-ass" komp i proc. dakle, ne trebam nista fancy, samo da je silent. jel se moze maknut vent sa tog stock coolera? i ovako i onako je proc. nonOC, radi na deafultnih 1800Mhz, itd. |
![]() |
![]() |
#436 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
za pocetak mu spusti voltazu (mozes i sam clock nesto, ne treba ti 1800mhz za to za cega ga koristis) koliko ide. Svaki proc ima po defaultu nesto vecu voltazu nego sto mu je stvarno potrebna da bi radio na tvornickom clocku. Sto zbog sigurnosti u stabilnost sto u zadnje vrijeme zbog lakseg kasnijeg izdavanja "stedljivih" modela. Mozda ce tada moci raditi pasivno na stock cooleru |
![]() |
![]() |
#437 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Moze jedna molba za vlasnike Mugena 2 na AM2 pločama? Kolika je udaljenost od MBO traya do vrha coolera? Svidja mi se cooler, ali bojim se da je previsok za moje kuciste...
#439 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Asrock A770DE+ ne voli Freezer 64 Pro?
Stavio danas novu asrokicu i X4 620 i freezer koji je uredno radio na staroj gigabyte-itci se vrti na ~2400 rpm. U BIOS-u sve opcije zasivljene i pise da je to ukljuceno samo za coolere s ventom s 4 zice ![]() Provjerio konektore, flashao BIOS na zadnju verziju, resetirao cmos, nema promjene, vent je i dalje na full. Ima tko kakvih slicnih iskustava? EDIT: Nakon jos malo prckanja po cooleru i dosta prckanja po BIOS-u proradilo ![]() Ne znam tocno sto je bilo, mozda ipak konektor, ali bitno da je sad tisina :-) Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 25.10.2009. u 07:12. Razlog: Rijeseno |
![]() |
![]() |
#440 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Odlučio sam kupiti Phenom II X2 545, socket AM3, BOX , 6MB cache, 80W, pa me zanima samo preporuka nekog coolera za njega. Pošto sad imam sempron 3000+ sa box coolerom, pa ne znam jel dovoljan taj za phenoma. Ako nije (a nemam namjeru overclockat), jel onda dovoljno mi uzet neki najjeftiniji samo da hladi? Zadnje izmijenjeno od: McG. 01.11.2009. u 16:41. |
![]() |
![]() |
#441 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Po meni su box cooleri koji su prije dolazili sa AMD X2 athlonima i jednojezgrenim procesorima, bolji od ovih koji se daju uz Phenome II i Athlone II, bar sto se tice ovih X2 550 i 250 i ti slabijih proceva... EDIT: sad skuzih da kupujes novi proc, pa eto, s nijm dobijes njegov stock cooler... Tako da, nemoras kupovati nikakav dodatni hladnjak....
#442 |
Premium
|
da, ventovi su bili bolji na starim coolerima, sam pasivac je ipak nesto bolji na ovim novima ali samo dizajnom, smanjena velicina mu ne ide u prilog. Iako bez heatpipova dizanje pasivnog dijela u nebesa i nema preveliku iskoristivost. Ali su posve dovoljni za ohladiti, cak i relativno tihi ako ploca ima dobru kontrolu venta. A vecina ima. |
![]() |
![]() |
#443 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Mali problemčić koji sam maloprije slučajno otkrio: U Everestu (neka starija verzija, portable) mi kaže za matičnu 93°C. Nakon toga sam skinuo SpeedFan i on prikazuje: Temp1: 39°C , Temp2: 93°C. Pretpostavljam da je jedno za NB, a drugo za SB? Skinuo sam i trial najnovijeg Everesta i tam mi sad piše za matičnu 39°C (pod Računalo - Senzor)... Radi se o MBO iz Moj komp (Gigabyte GA-MA78G-DS3H v1.0). Imam i EasyTune (program od matične) i tam piše pod system temp: 39°C. Pretpostavljam da je pokvaren senzor na NB ili SB ili je možda moguće da je temp tak visoka? |
![]() |
![]() |
#444 |
Premium
|
tesko da bi se cak i s tim smijesnim gb hladnjacima ista moglo grijati toliko. Jos teze da bi uopce radilo pod takvim temperaturama s obzirom da im je normalna radna ispod 50. No mozes provjeriti stoje li pasivci kako treba, netko se vec bio zalio da mu se pasivac na mislim bas toj ploci odvojio od chipa, losa ona plastika ili tako nesto. |
![]() |
![]() |
#445 |
Guest
|
Može biti da je to senzor kod VRM dijela, ta ploča ima samo 3+1 regulaciju i nikakve pasivce na VRM-u (isto kao moja) pa je taj dio pod velikim opterećenjem. Ako nemaš dobar airflow preko tog dijela, lako je moguće da se toliko zagrije. |
![]() |
![]() |
#446 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Thx na odgovoru! Baš sam sad pogledao i NB hladnjak se klima pola centimetra gore-dolje, pošto je pričvršćen samo sa dva ona plastična pina (a klima se u ona dva kuta u kojima nema tih pinova)... U zadnje vrijeme imam probleme s tom matičnom, em boota iz svakog 3. pokušaja, em sad ovo... Još mjesec dana traje garancija, al ne vjerujem da bi je zbog ovoga mogao reklamirati. ![]() Dal bi uopće bilo moguće da radi pod tom temperaturom? Velim, sasvim slučajno sam otkrio u Everestu da je pod 93°C, nikakvih problema u radu nema, nije se ni jednom ugasio komp ili nekaj slično... Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.11.2009. u 00:02. |
![]() |
![]() |
#447 |
Guest
|
Pa ATI kartice znaju imati VRM na 130C ![]() Doduše, vjerojatno je to neka greška. Ja isto imam nekakvo TMPIN3 očitanje u HWMonitoru od 80C i ne snižava se bez obzira radila 4 venta ili nijedan, i bez obzira na opterećenje. To sam provjerio s ostalim vlasnicima iste ploče ovdje na forumu, svima isto. I svima nam radi stabilno. Valjda neki bug u tim ranim Gigabyteovim pločama... |
![]() |
![]() |
#448 |
Registered User
|
bok zna li netko zašto mi je ovolka temperatura na procu danas stavljen 7750be kuma, stock cooler hvala Polje Trenutna vrijednost Informacije o senzoru Tip senzora ITE IT8716F + Analog Devices ADT7475 (ISA 290h, SMB 2Eh) Tip GPU senzora Driver (NV-DRV) Naziv matične ploče Asus M2N32-SLI Series Kućište je otvoreno Ne Temperatura Matična ploča 39 °C (102 °F) CPU 62 °C (144 °F) 1. CPU / 1. jezgra 32 °C (90 °F) 1. CPU / 2. jezgra 32 °C (90 °F) GPU 45 °C (113 °F) Hladnjaci CPU 3184 RPM 2. kućište 1324 RPM Naponi CPU jezgra 1.28 V +3.3 V 3.33 V +5 V 5.03 V +12 V 11.90 V +5 V Standby 4.68 V VBAT baterija 3.04 V Zadnje izmijenjeno od: drazenf. 12.11.2009. u 17:45. |
![]() |
![]() |
#449 |
|
Zato jer imaš stock cooler i vjerojatno loše riješen protok zraka u kućištu. Nabaci par 120mm ventova, jedan naprijed da uvlači i jedan straga da izbacuje topli zrak pa vidi ako će biti poboljšanja... ![]()
#450 |
Registered User
|
imam mali 80mm na stranici koji upuhuje točno na cpu i 120 koji ispuhuje. da stvar bude bolja to su tempereture, a da nisam pokrenuo niti jednu igricu , ma ništa, znači u "leru" imam od programa everest, fresh diagnose, hwmonitor i speed fan u speedfanu nakon 5 min temp 1 mi je 58, temp2 35, a temp3 59 Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.11.2009. u 21:50. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|