|
![]() |
#422 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Ok, hvala |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#423 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Također, pržilica, ram, ventilatori, diskovi...su vrlo štedljivi, tj troše malo struje i nema potreba nabrajati ih pod potrošače. |
|
![]() |
![]() |
#424 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Jucer stavio Corsaira 450VX u kosaricu u adm-u i bio 470 kn. Danas iso narucit kad ono 570 kn??? I sad ostajem na ms-u, i dal se zna oce li bit kakvih pojeftinjenja napajanja jer samo kod napajanja raste cijena a kod ostalog hardveraja padaju?? I da li je Chief 550W (529kn Vemulj) toliko losiji cors-a da cekam da crosu padne cijena ili mogu uzeti chiefa???
#426 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
pa ako je Chief 530kn a Corsair 570kn onda uzmi Corsair jer tih 40kn fakat nije neki novac imaš i Enermax Pro82+ 425W za 550kn u hardveraju cijene idu gore jer dolar ide gore
#427 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
#430 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Eh da je barem samo 40 kn vise, na corsa moram jos platit i postarinu 45 kn i eto ti 100 kn vise koji mi nisu bas mali novci, a chief se naruci tu iz Pozeskih trgovina. Znaci Chief ce ubrzo u moj komp.
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Jedno noob-ovsko pitanje. Nakon čitanja ove teme, prošetao sam po stranicama proizvođača i naših prodavača. Za oko mi je zapeo Hiper HPU-4M630. Recimo da bi se konfa sastojala od proca klase E8400 i nekog Radeona 4870. I recimo da u budućnosti planiram upariti dva takva Radeona u CrossfireX (napajanje bi trebalo imati dovoljno "soka" da to gura). Je li to izvedivo s navedenim napajanjem? Koliko vidim po skici na Hiperovim stranicama, napajanje ima jedan 8-pinski PCI-E konektor i jedan 6-pinski PCI-E konektor. Isto tako, vidio sam da Radeon 4870 zahtijeva dva 6-pinska PCI-E konektora. Znači, za CrossfireX polje bih trebao četiri PCI-E konektora. Ako sam dobro shvatio, trebao bih iskoristiti priloženi 8-pin/6-pin adapter da dobijem još jedan 6-pinski konektor. Uz kartice bi trebali dolaziti adapteri kojima dva 4-pinska Molexa mogu "pretvoriti" u 6-pinski PCI-E konektor. Znači, od 7 Molexa, ostala bi mi 3 slobodna. To bi trebalo biti OK, s obzirom da ne planiram ništa posebno pogoniti u samoj konfiguraciji? I još jedno pitanje, razlika između 8-pinskog PCI-E konektora i (6+2)-pinskog PCI-E konektora je samo u činjenici da se potonji može pretvoriti u 6-pinski konektor odvajanjem ona dva dodatna pina, dok se za 8-pinski mora koristiti poseban adapter poput onoga koji dolazi s Hiperovim napajanjem? Jesam li dobro shvatio ili sam pobrkao neke stvari? Sorry ako sam naporan, ali nisam uspio pronaći egzaktan odgovor na ova pitanja pa moram malo gnjaviti. |
![]() |
![]() |
#432 |
Moderator
|
Prvo: CrossFireX i CrossFire nisu isti pojam CrossFire = 2GPU-a odnosno dve grafe sa jednim GPU-om CrossFireX = 3 ili 4GPU-a odnosno dvije HD4870X2 ili jedna X2 + jedna obična ili tri obične itd. dakle ti ne govoriš o CFX nego o CF polju CrossFire sa dve HD4870 bez bada gura kvalitetno 450-500W napajanje tak da je taj Hiper i više no dovoljan Razlika između 6+2Pin i 8pin PCIe konektora je upravo ta da se 6+2 da razdvojit i koristit kao 6pin a 8pin nema tu opciju Također uz HD4870 (bar većinu njih) dolazi molex to 6pin adapter koji koristi samo jedan molex, no zna se desit i da dobiješ adapter koji koristi dva molexa za jedan 6pin PCIe
#433 |
Registered User
|
Da, napajanje je možda mali overkill za navedenu konfiguraciju, ali je vrlo povoljno (529 kn) s obzirom na sve što nudi. Razmišljao sam i o Chieftecu od 500W. Znaš li možda u čemu je razlika između Hipera 4M630-PU i 4M630-PE? Aktivni/pasivni PFC ili nešto drugo? Razlika u cijeni je 40 kn. |
![]() |
![]() |
#435 | |
Moderator
|
Citiraj:
A kaj se razlike tiče... imaš Hiperov site pa pogledaj ![]() Tu seriju nisam isprobao pa ne znam kakva je ali općenito ove skuplje serije LC napajanja su OK
![]() |
#436 |
Registered User
|
Stvar je u tome što sam i gledao na njihovim stranicama i pokušavao guglati, ali nigdje se ne spominje. Isključio sam PFC jer na Hiperovom site-u piše da 4M630 generalno ima aktivni PFC. :S |
![]() |
![]() |
#437 |
Agent 0
|
|
![]() |
![]() |
#438 |
Moderator
|
može biti i to iako imaju aktivni PFC pa im ulazni napon ne predstavlja problem a 680W TypeR koji sam imao prilike probati dolazio je i sa obe verzije mrežnog kabla
#439 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pošto nisam uspjel najti temu ili post da se nadovežem, pa budem (ako se nema ništ protiv) postal na ovoj temi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#442 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Po svemu sudeci odlicno napajanje, bez obzira na ovo gore navedeno, i dalje bolje od konkurencije. Osnova je ista kao kod VX450W, samo sto se eto, usparalo na nekim dijelovima i napajanje ucinilo jeftinijim. Kamo srece da ima i 300W model, mnogima bi i ono bilo dosta. Konektori identicni kao kod VX450W, doduse nisam gledao koliko su dugi kablovi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#443 |
Moderator
|
#444 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
nisam dobio taj adapter uz grafu kupio sam od jednog dečka tu sa foruma, a napajanje mi nema taj 8pin samo imam 2x po 6pin pcie gledao sam sad baš na ebayu i priključak za 8pinski preko 6pinskog 200kn ccc Zadnje izmijenjeno od: MarkoG. 02.11.2008. u 12:53. |
![]() |
![]() |
#445 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Recimo http://www.bfgstore.com/ProductDetai...ctCode=CB2-6X8 Btw, trebalo bi i meni...pa ako može, neka nabavi vishe komada. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#446 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
poslao sam mu pm tu na na forumu i na hardveraju sad čekat samo odgovor, makar mislim da ću otići kupit hx520 jer neću moći dočekat ![]() koje je najbolje od ovih wolverine koje si naveo gore Corsair HX520, TX650, Hiper 630W ne razumijem se baš u ta napajanja samo po jačini ih znam :P Cijena TX 650 i HX520 je cca 50kn skuplji HX520, a hiper je oko 570kn I sad neznam za ovo corsair oni imaju 6+2 pcie konektor jer to ok i jel će se moći grafa dobro klokat sa tim Zadnje izmijenjeno od: MarkoG. 02.11.2008. u 15:22. |
![]() |
![]() |
#447 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Koliko je Fortron 400W PNF (http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3798) opravdan za sljedece: E7200 ili 8400, 4GB RAM, HDD ce biti neki SATA300 320-500GB, Sapphire 4850 Dual fansink, Sharkoon 9 value edition, Gigabyte EP35-DS3, Samsung 2232BW + klasican ostatak (tipkovnica, MX518, przilica). U slucaju da netko smatra da bi trebalo ici nesto jace molim neka glavni faktor bude cijena, pa onda ostalo... |
![]() |
![]() |
#448 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Čuj svako ima svojih mana HX520 je skuplji od TX650 ali je modularan TX650W je nešto jeftiniji i snažniji od HX520W no nije modularan Hiper je tu jer pruža dobar omjer uloženo/dobiveno 6+2pin je ista stvar ko i 8pin samo kaj ga (kako mu i ime govori) možeš koristiti i kao 6pin i kao 8pin konektor OC tih grafa je ionako ograničen njihovim, da budem skroman, očajnim hlađenjem i samom sendvič konfiguracijom Citiraj:
![]() |
#449 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Držat će. Za 4850 ćeš dobiti molex-to-6-pin adapter, eventualno će ti sfaliti SATA konektora ako će ti HDD i prža biti SATA (kupiš adapter po 10kn).
#450 |
Intel Pentiumnaš 4-vretaš
Datum registracije: Sep 2008
|
kaj vi mislite o napajanju frontier 400w atx tip mi daje novo za 100kn dal če moč pogoniti ati x1650 512mb agp
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|