|
![]() |
#4381 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Nakon svake serije otrčiš krug (~293m) umjesto klasičnog odmora. Vježbe možeš izmiksati po volji. Za anti-sportaša poput mene čisti slatki mazohizam ![]() Izmislio sam si to jer ne volim pauze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4382 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Da ja hodam u kruug ili natežem neke sloodne sprave ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4384 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4386 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4387 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4388 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Osim ovih gore nalaza, radio sam test za inzulinski odaziv prošle godine… Glukoza na tašte 5.4 ref <5.6 Glukoza 2h nakon 120g Glukoze 5.9 ref <7.8 Ono što je zanimljivo, ne znam jel mi Endo to previdjela ili kaj… Inzulin na tašte 124,7 ref: 17,8~173,0 pmol/L (S) Inzulin (nakon 120min) 450,9 * * pmol/ Tih 450 pmol/L je 3x više od očekivanog -> tijelo proizvodi višestruko više inzulina da bi održalo nivo glukoze u krvi. Rezultat je nizak SHBG i nizak T, kontantno visok inzulin stavlja tijelo u produljeno stanje skladištenja kalorija jer radi inzulinke rezistencije stanice odbijaju prihvatiti glukozu i potrošiti ju, pa se javlja efekt usporenog metabolizma. Potrošio sam kutiju suplementa “Berberine” i uspio dovest prehranu sa 5/10 na 6.5/10 i nakon 3-4 god u 7-8 tjedana sam uspio sa 101kg spustit na 96kg. Nakon tog sam napravio test i glukoza na tašte je 4.6 a nakon opterećenja 4.0. Nažalost dr. Opće prakse nije propisala inzulin u nalazu, ali da se zaključit da je izulinski odaziv puno puno bolji. Sada mi je privatni endo propisao Metformin koji je medicinski lijek za preddijabetes/dijabetes, trebao bi imati nešto jači učinak nego Berberine. Beba je krenula bolje spavat (edit:nije), fuša je manje kako dolazi jesen i planiram se posvetit malo više gymu i prehrani, probat spustit na 90kg do idućeg pregleda kod endo. Da mi se otarasit slatkiša na poslu bio bi već na pola puta. Živjeli!
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 26.09.2025. u 09:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4389 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja sam uvijek bio mršavi tip, nisam mogao dobit kile bez obzira šta i kolko sam jeo. Do prije 7-8 godina. Za mjesec dana navršavam 45 i usporeni metabolizam, nekretanje, sjedalački način života je uzeo svoj danak. Na svoja 183 cm došao sam do 93kg. Nisam debeo, ali mala pivska škembica ide ispred mene kad hodam. Nisam se mogao više tako gledat, a gledam se već 5-6 godina i odluka je pala 1.9. ove godine dok sam bio na moru s curom. Odlučio sam ostavit pivo na 6 mjeseci, izbacit slatko i krenut u teretanu. Sad će mjesec dana da idem 3 put tjedno. Još učim, sve mi je novo, neke sprave još nisam ni dotaknuo. Ujutro u 7 sam već u teretani (pon, sri, pet). Kilaža s kojom radim je smiješna, totalno sam slab, nisam koristio mišiće od..., sram me reći. Borim se i s prehranom. Pivo mi ne fali, grickalice i slatko ponekad, ali popijem kavu i kolu zero i prođe me. Od nedavno opet radim od doma, klinci veliki, ne treba me niko uglavnom preko dana (trebaju moje pare i stan lol) i reko sam si nema više nazad. Sviđa mi se trening ujutro. Dođem doma, tuš, doručak i pun sam energije i dopamina. Počeo sam pit proteine i kreatin, omegu 3, magnezij. 4 od 7 dana u tjednu napravim preko 10k koraka u pauzama od posla. Taj ritam ću 6 mjeseci, a onda ćemo podvuć crtu i vidjet kako dalje. Ovaj test testosterona nisam radio, ne vidim potrebu. Ne namjeravam više imati djecu, kita me sluša, nemam problema ni dvaput na dan. Ali možda iz znatiželje napravim test. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4390 |
Pod naletima kopita zla
|
Pa ak te klinci ne trebaji zasto tako malo kretanja? Svaki dan rokam preko 10k. Avg je 13k. I da piva je zlo za skembu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4391 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Preporuka https://play.google.com/store/apps/d...secret.android Prvi put u životu sa 39 sam odlučio brojati kalorije pa sam vidio da jedem debelo preko 3000kcal. Nizak sam 172cm. Ovo su rezultati od 16.7. ![]() Ovaj bump sam se malo opustio na moru ![]() ![]() Makroi i tjedni pregled kalorija ![]() Moja teretana + hodanje 5x tjedno trening s "utezima" ujutro prije prvog obroka oko 9~10h 1000~1200kcal Drugi obrok oko 13h ostatak kalorija Predvečer hodanje sat i 15 min Ostala dva dana hodanje ujutro sat i 15, obrok oko 15h oko 1800kcal Hodanje predvečer sat i 15 min Trening utezima je 20 serija po mišićnoj skupini tjedno. Svaki trening cijelo tijelo. Između 45 i 60min, slaba energija u deficitu. U ovom periodu je snaga otišla jako gore. Keto/carnivore based sam šestu godinu. Aktivno treniram godinu i pola. Zadnjih 5 godina sam bio na oko 73kg. A 6 mjeseci prije toga preko 90 (kad sam otkrio keto i IF). U tom periodu nije bilo rekreacije. Zadnje izmijenjeno od: strikoo. 26.09.2025. u 22:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4392 | |
Premium
|
Citiraj:
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4393 |
Pod naletima kopita zla
|
Udomi psa. ![]() ![]() Susjed je bio loše srce, tlak ovo ono i kardiolog mu je između ostalog preporučio da si nabavi psa. ![]() https://www.fitness.com.hr/lifestyle...-zdravlju.aspx Nemrem naći članak u kojemu kardiolog isto daje preporuku da je pas najbolji fitnes prijatelj. Hodaš dnevno sat-dva htio ti to ili ne. ![]() Jel možda netko zna ima li neka bitna razlika između kreatina i kreatina? NPR: https://shopbuilder.hr/kreatin-monoh...te-500-gr-p846 https://shopbuilder.hr/kreatin-monoh...te-1-kg-p16992 https://shopbuilder.hr/kreatin-monoh...-500-gr-p16160 Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 28.09.2025. u 05:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4394 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
https://youtu.be/86cD37xgtPE?si=6FBklNkfbQJQ7s1P Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
![]() |
#4395 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Na temu pasa od phd i md metabolizma https://youtu.be/AOnwo1Z4DL8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4396 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ali da, većina ljudi koja ne broji niti ne shvaća koliko jede. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4397 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Kaj si htio poručiti? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4398 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Da, ali MyfitnessPal je sada sa pretplatom. Što se tiče hrane, meni je najveći problem što sam često po restoranima zbog posla, i to mi sjebe koncepciju brojanja. Kako ću znati jel kuhar umočio odrezak u ulje, pa onda napravio basting ili steak završio na žaru bez ikakvih dodataka? Imao sam psa 14 godina, i to pasminu koje se šetala tri sata dnevno. Nikad više. Ne zbog šetanja, ne zbog odricanja, nego zato što će jednog dana otići. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4399 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne pada mi na pamet. Taman da se riješim parentinga (još malo i sin se iseljava, kćerka već živi i radi u Zagrebu), hoću malo živjet bez obaveza prema bilo kome. Idem kud hoću, jedem kad hoću, spavam kad hoću. Pas je veća obaveza od teenagera. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4401 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
sram te ima biti. možda najbolje da nabaviš doma traku za hodanje. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|