Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.12.2024., 20:50   #4351
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ne postoji ne-smart 8ah baterija.
Staro 09.12.2024., 12:56   #4352
conan
Premium

conan's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ne postoji ne-smart 8ah baterija.
Da... Skužio sam. Mislio sam na 4Ah.
Pitat ću u lokalnom Lidlu za početak.

From Tapatalk with love
conan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.12.2024., 14:45   #4353
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Stižu pomalo 12Ah baterije.
70€ i kilo i pol po bateriji.
https://youtu.be/yer7hA9_vLs
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2024., 19:47   #4354
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
To odmah odradiš i izometrijske vježbe.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2024., 21:13   #4355
Stanky069
Premium
Moj komp

Stanky069's Avatar

Datum registracije: Nov 2018
Ne vidim smisao njih... Onaj 40V trimer bi imao s dvije baterije 8kg u sebi...🤦🏻

A s bušilicom bi ti ruka otpala...
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2024., 22:16   #4356
conan
Premium

conan's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
To odmah odradiš i izometrijske vježbe.
Nije im Schwarzenegger bez veze bio maskota...
Al da... Nema smisla. I s ovim težim baterijama aku alati postaju preteški i manje mobilni.
Staro 09.12.2024., 22:41   #4357
Night
Premium

Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Stižu pomalo 12Ah baterije.
70€ i kilo i pol po bateriji.
https://youtu.be/yer7hA9_vLs

BTW, tu na videu se vidi da ti battery packovi nemaju zaštitu od prepunjavanja i pretjeranog pražnjenja nego je na punjaču da prekine punjenje, odnosno na alatu da prekine pražnjenje kad napon dosegne granice.
Dosta je jasno vidljivo da minus pol s baterija ide direktno na kontakt za alat, a plus pol ide preko 80A osigurača na kontakt za alat.
Od MOSFETa ili releja koji bi odvojio pack od kontakata nema ni traga, što je razumljvo za takve battery packove.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2024., 23:49   #4358
goran1985
Ili jesi ili nisi

Da. Jednu bateriju sam sjebao jer je ispražnjena potpuno sa glupim alatom, pumpom za madrace i nije se više "probudila". Srećom im je garancija/servis na top razini, mijenjaju bez pogovora...
Staro 10.12.2024., 20:17   #4359
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Moj radnik si je uzeo za doma i 12V i 18v impact, 1/4".
Oba imaju lufta na prihvatu, iliti, borer, bit holder šta god , pleše kad se upali, nije savršeno centrirano. Na 18V manje, na 12V više. Ovu 18V je čak i vratio, i dali mu drugu no i ona ima isti luft.
No nije to što ga živcira, nego to što kad izabere razinu snage 2 i ostavi par minuta alat, kad ju ponovo upali, ona je na razini 4. Tak je bilo i na ovoj kaj ju je vratio.
Manja od 12V nema takav problem.
Pa ak je ovdje netko uzeo tu 18V impacticu, jel ista stvar i kod vas? Jel to fičr ili bug?
Kad radiš s drvetom, to predstavlja ozbiljan problem.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je online   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 23:35   #4360
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Onako kroz maglu, neka proba sa drugom baterijom, imao je netko taj problem i promjena baterije je riješila navedeno
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2024., 00:24   #4361
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Dakle krš, kupio bateriju kad i impakticu...

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 17.12.2024., 20:17   #4362
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Ekipa,

Trebam preporuku za kvalitetnu zaštitnu masku. Uskoro krećem sa čišćenjem i renoviranjem stare kuće i tu će biti svakog blaga koje ne bi želio udisati. Četverook sam pa bi išao na polumasku + zaštitne naočale.

Znam da je 3m No1 ali vidim na Amazonu da se u 40% cijene usporedivog 3m modela prodaju Kineske "verzije" njihovih modela.
Npr ovaj model klik

Da li je netko probao ? Maska ko maska ali me brine filteri tj. što je u njima.

Tnx
Danas dostavio OE.

Maska je došla u šarenoj kartonskoj kutiji bez sigurnosne naljepnice, može se otvarati i zatvarati po volji...

Unutar kutije: maska, glavni filteri, 10 predfiltera, naočale i chepichi za uha.
Samo glavni filteri u zavarenoj vrećici, ostalo u zip-lock vrećicama.

Ovako na prvu sve djeluje solidno napravljeno i ne osjetim smrad "kineske plastike". Zaštitne naočale idu preko đozluka bez da ih polome. Ušao sam u kuhinju dok se pravio ručak i sa maskom nisam osjetio ni luk ni češnjak...
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2024., 20:34   #4363
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Ušao sam u kuhinju dok se pravio ručak i sa maskom nisam osjetio ni luk ni češnjak...
a slika
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2024., 21:00   #4364
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Autor JoZ@ Pregled postova
a slika
Bude prigodna kad se zahuktaju radovi

Btw i kod mene je prisutan ozbiljan psihološki poremećaj: gomilanje Parkside alata.

Pitanje:
Valja što crni 12v renovator ?
Vidim da je na akciji idući tjedan.

Imam 20v zelenog i taj je smeće, krš, krama ...
Matica za prihvat alata stalno popušta od vibracija a uredžaj vibrira ko ...

Ona poluga za zatezanje je na mojem primjerku ili neispravna ili jednostavno loše dizajnirana. Rastavio sam ga u nadi da je nešto unutra otkačeno ali jok, sve je na svom mjestu.
Staro 19.12.2024., 21:32   #4365
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Citiraj:
Valja što crni 12v renovator ?
Vidim da je na akciji idući tjedan.
zanima i mene iako sam nedavno kupio električni i jednom ga koristio
Staro 19.12.2024., 21:38   #4366
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Onako kroz maglu, neka proba sa drugom baterijom, imao je netko taj problem i promjena baterije je riješila navedeno
Problem riješen. Isprobao je više baterija i na koncu skužio da će upamtit zadnju namještenu snagu samo ako staviš neku njihovu smart bateriju. Na "glupima" ne pamti postavke.
Kakav debilizam...

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 25.12.2024., 09:01   #4367
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ima li tko parkside laser s tri osi iz crne serije? Sad je u lidlu za 100€. Jel valja to cemu? Imam onaj mali i to se jedva vidi na 5+ metara. A nece mi se kupovat nest skupo kad mi treba par puta godisnje,ako i tolko.
domina je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2024., 10:31   #4368
conan
Premium

conan's Avatar

Citiraj:
Autor domina Pregled postova
Ima li tko parkside laser s tri osi iz crne serije? Sad je u lidlu za 100€. Jel valja to cemu? Imam onaj mali i to se jedva vidi na 5+ metara. A nece mi se kupovat nest skupo kad mi treba par puta godisnje,ako i tolko.
Uzo ja prije dva-tri tjedna dok je bio prvi put... Iskreno nisam ga još konkretno koristio u poslu al na prvu u odnosu na onaj mali križni laser je ozbiljan alat. Trebao bi ić čak do 20 m u zatvorenom što je za moje potrebe dovoljno.
Taman sam bio u potrazi za nekim hobi 360 laserom do 150 eura i uletio mi ovaj. Imaš na kanalu Ključ 13 par korisnih videa za te lasere, nisu ni oni svi isti.
Staro 25.12.2024., 11:57   #4369
goran1985
Ili jesi ili nisi

Neki kažu da nije precizan no ja sam zadovoljan s njime, poklapale su mi se mjere sa onima koje sam vaser vagom prenosio. I pravi kut sam ručno mjerio, tu mi je isto bio ok.

Dobru vidljivost po danu vani je teško očekivati i od puno skupljih ali ima onu pločicu za kontrast pa i tu ima pomoći. Postoji razlika u jačini lasera, sva 3 na njemu nisu jednako jaka. Ali baca i puno više od tih 20m.
Staro 25.12.2024., 15:32   #4370
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Taj stari crni od parkside-a ima točnost ako se nevaram +/- 0.4mm/m, tak da na 10m je to već 4mm, dok recimo ulazni bosch plavi ima 0.3, tak da i nije neka razlika velika

pinkskin je online   Reply With Quote
Staro 25.12.2024., 23:39   #4371
conan
Premium

conan's Avatar

Evo taman danas izašo video za Cigman laser kaj sam mislio uzet... Zapravo sličan valjda.

https://youtu.be/Ml-dG1P7l3M

Skuplji je tih nekih 70 eura od parksidea (170 ukupno) ali ima taj mod za vanjske radove, daljinski, 2 baterije i nosač. Parkside ne dolazi sa baterijom ali prednost mi je kaj ide njihova regularna baterija, sad koliko traje ne znam ali zamjena baterije je jednostavna i ne treba ponovo podešavati laser ako se mijenja baterija. Parkside također ima nosač sa magnetima i čini se ok.
Staro 26.12.2024., 19:37   #4372
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

gledo recenziju tog cigmana, i prvo se čini super dok nije došlo sa onim okretanjem vijka na nosaču, užas, samo zbog tog ga neću uzet .

sad sam našo, bome ovaj parkside ima 0.2mm/m točnost i domet 30m

Zadnje izmijenjeno od: domina. 26.12.2024. u 19:42.
Staro 27.12.2024., 20:34   #4373
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Citiraj:
Autor JoZ@ Pregled postova
zanima i mene iako sam nedavno kupio električni i jednom ga koristio
Uzeo ga danas
Na prvu probu puno bolji od zelenog. Bolje leži u ruci, bolje reže a zunza valjdja duplo manje.
Volio bi da ima "analogni" potenciometar za brzinu ali vidim da kontrolu na botune sada guraju na sve nove verzije alata...

Ova 2 Ah batka koju trenutno imam je preslaba za takav alat, prvom prilikom uzimam 4 Ah
Staro 27.12.2024., 20:54   #4374
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Citiraj:
Ova 2 Ah batka koju trenutno imam je preslaba za takav alat, prvom prilikom uzimam 4 Ah
al ide i sa 2Ah?
mislim za manje posla obavit

Staro 27.12.2024., 21:37   #4375
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Za neki brzi posao sa renovatorom ide.

Nekidan sa probao izrezati tanku lesonit ploču ( poleđina ormara ) sa crnom kutnom brusilicom i to je bila gnjavaža. Potrošila je bateriju na pola posla a znala se i ugasiti pod opterećenjem kad bi joj zafalilo štroma.
Staro 28.12.2024., 14:12   #4376
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

uzeo sam laser, znači na 10m se vidi predobro, mislim da za ove novce nema boljeg.
Staro 28.12.2024., 22:28   #4377
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Za neki brzi posao sa renovatorom ide.

Nekidan sa probao izrezati tanku lesonit ploču ( poleđina ormara ) sa crnom kutnom brusilicom i to je bila gnjavaža. Potrošila je bateriju na pola posla a znala se i ugasiti pod opterećenjem kad bi joj zafalilo štroma.
Trebaš staviti najmanju brzinu i koristiti šajbu za kamen (čeličnu segmentiranu).

Naravno da je oscilacijski multi tool bolji izbor za tako nešto.

I ja sam ga uzeo iako imam Einhell Varrito ali za cijenu je dobar i tiši je od Einhella.
Nisam ga još probao.
Staro 10.01.2025., 09:26   #4378
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Od idućeg petka crna mala akica na akciji (ona s izmjeničnom glavom, dvije baterije, set pribora). Ta mala akica je fakat dobra, best buy svakak
https://www.lidl.hr/l/hr/letak/vrije...page/60?lf=HHZ
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2025., 10:09   #4379
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Nešto novo stiglo
Parkside Performance PKHAP 2058 A1 kombi čekić od 5.8J.
Dosta razlike u obziru na staru varijantu:
- otvor za podmazivanje udarnog mehanizma
- ručka u potpunosti izolirana od tijela kroz dva amortizera (stara je imala dolje fiksno)
- nova kontrolna ploča
- ne dolazi sa svrdlima više što i nije neka šteta jer su bila ionako loše kvalitete
- dosta je masovniji i veći od starog, teži 4360gr bez graničnika dubine dok je stari imao oko 2600-2700gr.

Staro 10.01.2025., 10:13   #4380
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Ja imam stari i bas mi je cudo od alata, jedan od drazih parkside alata a ovaj mi se cini bolji, jedino glava nije metalna malo me strah toga.

Nadat se da ce moj crknuti pa dobiti taj novi u zamjenu haha
Silthrax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno