|
![]() |
#4352 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4353 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4356 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4357 | |
Premium
|
Citiraj:
BTW, tu na videu se vidi da ti battery packovi nemaju zaštitu od prepunjavanja i pretjeranog pražnjenja nego je na punjaču da prekine punjenje, odnosno na alatu da prekine pražnjenje kad napon dosegne granice. Dosta je jasno vidljivo da minus pol s baterija ide direktno na kontakt za alat, a plus pol ide preko 80A osigurača na kontakt za alat. Od MOSFETa ili releja koji bi odvojio pack od kontakata nema ni traga, što je razumljvo za takve battery packove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4358 |
Ili jesi ili nisi
|
Da. Jednu bateriju sam sjebao jer je ispražnjena potpuno sa glupim alatom, pumpom za madrace i nije se više "probudila". Srećom im je garancija/servis na top razini, mijenjaju bez pogovora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4359 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Moj radnik si je uzeo za doma i 12V i 18v impact, 1/4". Oba imaju lufta na prihvatu, iliti, borer, bit holder šta god , pleše kad se upali, nije savršeno centrirano. Na 18V manje, na 12V više. Ovu 18V je čak i vratio, i dali mu drugu no i ona ima isti luft. No nije to što ga živcira, nego to što kad izabere razinu snage 2 i ostavi par minuta alat, kad ju ponovo upali, ona je na razini 4. Tak je bilo i na ovoj kaj ju je vratio. Manja od 12V nema takav problem. Pa ak je ovdje netko uzeo tu 18V impacticu, jel ista stvar i kod vas? Jel to fičr ili bug? ![]() Kad radiš s drvetom, to predstavlja ozbiljan problem.
![]() |
#4360 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Onako kroz maglu, neka proba sa drugom baterijom, imao je netko taj problem i promjena baterije je riješila navedeno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4362 | |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Maska je došla u šarenoj kartonskoj kutiji bez sigurnosne naljepnice, može se otvarati i zatvarati po volji... Unutar kutije: maska, glavni filteri, 10 predfiltera, naočale i chepichi za uha. Samo glavni filteri u zavarenoj vrećici, ostalo u zip-lock vrećicama. Ovako na prvu sve djeluje solidno napravljeno i ne osjetim smrad "kineske plastike". Zaštitne naočale idu preko đozluka bez da ih polome. Ušao sam u kuhinju dok se pravio ručak i sa maskom nisam osjetio ni luk ni češnjak... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4364 |
Émile Flournoy
|
Bude prigodna kad se zahuktaju radovi ![]() Btw i kod mene je prisutan ozbiljan psihološki poremećaj: gomilanje Parkside alata. Pitanje: Valja što crni 12v renovator ? Vidim da je na akciji idući tjedan. Imam 20v zelenog i taj je smeće, krš, krama ... Matica za prihvat alata stalno popušta od vibracija a uredžaj vibrira ko ... Ona poluga za zatezanje je na mojem primjerku ili neispravna ili jednostavno loše dizajnirana. Rastavio sam ga u nadi da je nešto unutra otkačeno ali jok, sve je na svom mjestu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4366 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Kakav debilizam...
![]() |
![]() |
#4367 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ima li tko parkside laser s tri osi iz crne serije? Sad je u lidlu za 100€. Jel valja to cemu? Imam onaj mali i to se jedva vidi na 5+ metara. A nece mi se kupovat nest skupo kad mi treba par puta godisnje,ako i tolko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4368 | |
Premium
|
Citiraj:
Taman sam bio u potrazi za nekim hobi 360 laserom do 150 eura i uletio mi ovaj. Imaš na kanalu Ključ 13 par korisnih videa za te lasere, nisu ni oni svi isti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4369 |
Ili jesi ili nisi
|
Neki kažu da nije precizan no ja sam zadovoljan s njime, poklapale su mi se mjere sa onima koje sam vaser vagom prenosio. I pravi kut sam ručno mjerio, tu mi je isto bio ok. Dobru vidljivost po danu vani je teško očekivati i od puno skupljih ali ima onu pločicu za kontrast pa i tu ima pomoći. Postoji razlika u jačini lasera, sva 3 na njemu nisu jednako jaka. Ali baca i puno više od tih 20m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4371 |
Premium
|
Evo taman danas izašo video za Cigman laser kaj sam mislio uzet... Zapravo sličan valjda. https://youtu.be/Ml-dG1P7l3M Skuplji je tih nekih 70 eura od parksidea (170 ukupno) ali ima taj mod za vanjske radove, daljinski, 2 baterije i nosač. Parkside ne dolazi sa baterijom ali prednost mi je kaj ide njihova regularna baterija, sad koliko traje ne znam ali zamjena baterije je jednostavna i ne treba ponovo podešavati laser ako se mijenja baterija. Parkside također ima nosač sa magnetima i čini se ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4372 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
gledo recenziju tog cigmana, i prvo se čini super dok nije došlo sa onim okretanjem vijka na nosaču, užas, samo zbog tog ga neću uzet ![]() sad sam našo, bome ovaj parkside ima 0.2mm/m točnost i domet 30m Zadnje izmijenjeno od: domina. 26.12.2024. u 19:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4373 |
Émile Flournoy
|
Uzeo ga danas Na prvu probu puno bolji od zelenog. Bolje leži u ruci, bolje reže a zunza valjdja duplo manje. Volio bi da ima "analogni" potenciometar za brzinu ali vidim da kontrolu na botune sada guraju na sve nove verzije alata... Ova 2 Ah batka koju trenutno imam je preslaba za takav alat, prvom prilikom uzimam 4 Ah |
![]() |
![]() |
![]() |
#4375 |
Émile Flournoy
|
Za neki brzi posao sa renovatorom ide. Nekidan sa probao izrezati tanku lesonit ploču ( poleđina ormara ) sa crnom kutnom brusilicom i to je bila gnjavaža. Potrošila je bateriju na pola posla a znala se i ugasiti pod opterećenjem kad bi joj zafalilo štroma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4377 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Naravno da je oscilacijski multi tool bolji izbor za tako nešto. I ja sam ga uzeo iako imam Einhell Varrito ali za cijenu je dobar i tiši je od Einhella. Nisam ga još probao.
![]() |
![]() |
#4378 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Od idućeg petka crna mala akica na akciji (ona s izmjeničnom glavom, dvije baterije, set pribora). Ta mala akica je fakat dobra, best buy svakak https://www.lidl.hr/l/hr/letak/vrije...page/60?lf=HHZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4379 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Nešto novo stiglo ![]() Parkside Performance PKHAP 2058 A1 kombi čekić od 5.8J. Dosta razlike u obziru na staru varijantu: - otvor za podmazivanje udarnog mehanizma - ručka u potpunosti izolirana od tijela kroz dva amortizera (stara je imala dolje fiksno) - nova kontrolna ploča - ne dolazi sa svrdlima više što i nije neka šteta jer su bila ionako loše kvalitete - dosta je masovniji i veći od starog, teži 4360gr bez graničnika dubine dok je stari imao oko 2600-2700gr. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4380 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Ja imam stari i bas mi je cudo od alata, jedan od drazih parkside alata a ovaj mi se cini bolji, jedino glava nije metalna malo me strah toga. Nadat se da ce moj crknuti pa dobiti taj novi u zamjenu haha |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|