Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.01.2013., 10:49   #4351
pero stres
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Ljudi imam problem. Power tipka malo radi malo ne. Stavio sam orgonal recovery i orginal rom ali mi je odbijena garancija i mob nisu popravili. Objasnjenje ... GARANCIJU VAM ODBIJAMO JER STE MJENJALI ROM, STO SE VIDI PRILIKOM POKRETANJA MOBITELA, NA ORGINAL TELE2 SE PRILIKOM POKRETANJA NE POKAZUJE ANDROID APLIKACIJA VEC HUAWEI ANIMACIJA - HUAWEI VATROMET. Posto mi nisu garanciju ponistili htio bi sve vratiti na orginal stanje. Ako netko zna kako da to sve napravim bio bi mu zahvalan.
pero stres je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2013., 12:12   #4352
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor dudum48 Pregled postova
Pošalji temu, a ovim drugim ću se većeras pozabaviti.
Evo ti tema,ja sam i zaboravio za to
http://www.mediafire.com/?9lj35v35bk54w7u skini i onda kako hoces,da li ces instalirati temu ili je jednostavno root explorerom copy u system\app i promjeni permission u rw-r-r,reboot i onda samo u theme choseru izaberes temu,
a ako si sad na onom CM od onog rusa (Sipra) javi pa ti mogu poslati jos nekih prepravki!
Gongy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2013., 12:17   #4353
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor pero stres Pregled postova
Ljudi imam problem. Power tipka malo radi malo ne. Stavio sam orgonal recovery i orginal rom ali mi je odbijena garancija i mob nisu popravili. Objasnjenje ... GARANCIJU VAM ODBIJAMO JER STE MJENJALI ROM, STO SE VIDI PRILIKOM POKRETANJA MOBITELA, NA ORGINAL TELE2 SE PRILIKOM POKRETANJA NE POKAZUJE ANDROID APLIKACIJA VEC HUAWEI ANIMACIJA - HUAWEI VATROMET. Posto mi nisu garanciju ponistili htio bi sve vratiti na orginal stanje. Ako netko zna kako da to sve napravim bio bi mu zahvalan.
To i mene zanima jer sam kreten zaboravio napraviti nandroid prije flešanja
Ovako napamet bilo bi dovoljno da svatko tko ima root na stock tele2 izvuce bootanimation iz /system/media/ ili najbolje full nandroid pa vratiti njega i recovery na stock nakon toga.

Citiraj:
Autor Gongy Pregled postova
a ako si sad na onom CM od onog rusa (Sipra) javi pa ti mogu poslati jos nekih prepravki!
Što imaš? Stavio sam sestri navedeni rom. Napravio par modifikacija što sam naveo gore i super je zadovoljna.
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2013., 22:42   #4354
KeiOffice
JDM
Moj komp

KeiOffice's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Ovako napamet bilo bi dovoljno da svatko tko ima root na stock tele2 izvuce bootanimation iz /system/media/ ili najbolje full nandroid pa vratiti njega i recovery na stock nakon toga.

Što imaš? Stavio sam sestri navedeni rom. Napravio par modifikacija što sam naveo gore i super je zadovoljna.
Potrazite malo po temi, ima linkova na nandroid backup tele2 roma, i stock recovery tako da kad napravite restore nandroid backupa mozete vratit na mob i stock recovery
KeiOffice je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2013., 22:43   #4355
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:

Nista posebno ovo sto sam rekao se odnosi samo na vizuelno uredjivanje tj. preuredjeno framework i systemui aplikacije,smetalo me sto mi bateriju ne pokazuje u postotcima i nekako mi ljepse izledaju plave i cyan nijanse boje,a nisam htjeo skidati sad 10 tema pa mjenjati samo mi pojedu memoriju bez veze...a evo ti ta bootanimacija koju oni traze,mislim da je to ova (ali ti opet kada je skines raspakuj je pa pogledaj slike u njoj u onim part folderima) http://www.mediafire.com/?4v08v8m4rkqy587
da i bootanimacija na 2.3.6 se nalazi u DATA\LOCAL prebaci onE dve bootanimation.zip tamo stavi rw-r-r permission pa reboot.Javi jel sve OK
Staro 12.01.2013., 14:38   #4356
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Ma ne treba boot animacija, obrisao sam onu šugavu samsung što je rus nagurao, kao i poprilično glasan i iritantan power on zvuk.

Stavio sam ovu temu
https://play.google.com/store/apps/d...Lmljc21kcGkiXQ..

i holo launcher i mob izgleda i radi odlično. Čak vidim da sestra drži nexus live pozadinu. Maknuo sam bezvezne aplikacije što je natrpao i stavio quickpic za slike, mx player za video i link2sd.

Ono što ne mogu nigdje iskopati pa ako netko ima link molim nandroid backup stock tele2 roma.
Staro 12.01.2013., 16:34   #4357
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Ma ne treba boot animacija, obrisao sam onu šugavu samsung što je rus nagurao, kao i poprilično glasan i iritantan power on zvuk.

Stavio sam ovu temu
https://play.google.com/store/apps/d...Lmljc21kcGkiXQ..

i holo launcher i mob izgleda i radi odlično. Čak vidim da sestra drži nexus live pozadinu. Maknuo sam bezvezne aplikacije što je natrpao i stavio quickpic za slike, mx player za video i link2sd.

Ono što ne mogu nigdje iskopati pa ako netko ima link molim nandroid backup stock tele2 roma.
Ne...nisi me razumio,ono je bootanimacija sa stock roma,ako ti treba (kao sto sam napisao bootanimacija na stocku tj android 2.3.6 se nalazi u DATA\LOCAL),a backup imam svog stock roma ali posto sam ja iz BiH ne znam da li tebi odgovara taj backup!A MX player,jos sam nabacio PRO (paid) verziju,sam zamjenio BSPlayerom,manje zauzima i mogu na njemu slusati muziku pa mi automatski ne treba ni music player,pristojna igracka za free!Fundowsky je ovde negdje na forumu postavio cini mi se backup tele2 stocka samo je cini mi se prije pokretanja (reboot system now) trebalo uraditi wipe data jer je nesto zezalo oko pokretanja,cini mi se po sjecanju ali pogledaj malo po forumu,stock recovery imam pa ako treba reci pa uradicu upload!
Staro 13.01.2013., 14:49   #4358
corsa
Premium
Moj komp

ima li tko origigi hrvatski tele2 rom da uploada negdje bio bih mu više nego zahvalan !
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2013., 15:37   #4359
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Evo ti tema,ja sam i zaboravio za to
http://www.mediafire.com/?9lj35v35bk54w7u skini i onda kako hoces,da li ces instalirati temu ili je jednostavno root explorerom copy u system\app i promjeni permission u rw-r-r,reboot i onda samo u theme choseru izaberes temu,
Veceras cu pogledati
Hvala
dudum48 je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2013., 16:22   #4360
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
imaš tele2 rom na hr forumu 79 str
brisani je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2013., 16:39   #4361
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Veceras cu pogledati
Hvala
Ma nista ako ti jos sta zatreba ili bi nesto radio na mobu javi se pa ako mogu pomoci i znam...tu sam!

Za sve koji traze TELE2 ROM evo nasao sam na jednom forumu rootan originalni tele2 (da li se radi o originalu ne znam,ako lazu oni meni,lazem i ja vama)
EVO LINK ZA DOWNLOAD: http://www.mediafire.com/?x97a7g1m6aixfj4

a sto se tice instaliranja roma na mob samo raspakirajte zip u clockworkmod/backup folder na sd kartici i uradite backup iz CWM-a,
izbrisite root i to je to,ako treba bootanimacija mislim da je imam (postavio sam je prije par postova) i takodje original recovery javite uradicu upload!
Evo link sa drugog foruma
(Forum.hr zahvalite BRISANOM) gdje ima link roma i stock recoverya
http://www.forum.hr/showthread.php?t=673555&page=79
I NEMOJTE BITI LIJENI MALO GOOGLATI,SVE SE MOZE NACI SAMO TREBA TRAZITI!

Zadnje izmijenjeno od: Gongy. 13.01.2013. u 16:44.
Staro 13.01.2013., 16:47   #4362
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Ma ja sam tražio tu i po bug forumu i nisam imao vremena za to, mislio sam tražiti kasnije ali eto, pretekao si me. Boot animacija bi morala biti u stock romu. hvala ti puno na svemu.
ako budem u prilici, častim pivom
Staro 13.01.2013., 19:02   #4363
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Citiraj:
Trenutno sam na nekom Greece nešto.. Ima traženje po imenima u "biraču" i ima "reject by message"
Ali troši bateriju. A rus je bio ok, ali su mi falile ove stvari. I da, igram se i sa APKom
Ali mi baš neide. Pokušavam izmjeniti neke riječi u .apk
Staro 13.01.2013., 20:34   #4364
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Citiraj:
Trenutno sam na nekom Greece nešto.. Ima traženje po imenima u "biraču" i ima "reject by message"
Ali troši bateriju. A rus je bio ok, ali su mi falile ove stvari. I da, igram se i sa APKom
Ali mi baš neide. Pokušavam izmjeniti neke riječi u .apk
Kad prebacim .apk iz nekog roma u drugi rom baca mi "stopped unexpectedly"
AAA grr, sorry na double post

Kombiniram Zadrom 13 i tog rusa..
Staro 13.01.2013., 20:58   #4365
corsa
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor brisani Pregled postova
imaš tele2 rom na hr forumu 79 str
Ej,hvala ti stari ! Nadam se da je to hr tele2 ....

Samo me još zanima ,dal treba prvo stavljat i ovaj recovery prije nego se stavlja rom od tele 2 ???
Staro 13.01.2013., 21:31   #4366
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor corsa Pregled postova
Ej,hvala ti stari ! Nadam se da je to hr tele2 ....

Samo me još zanima ,dal treba prvo stavljat i ovaj recovery prije nego se stavlja rom od tele 2 ???
NE...prvo rom ubacis preko CWM (recoverya) koji sad imas pa onda stavljas stock recovery jer stvar je logicna,kako ces bilo sta uraditi preko stock recoverya
Staro 13.01.2013., 21:58   #4367
corsa
Premium
Moj komp

da,shvatio sam...
zanima me dal uopšte onda i trebam stock recovery ?! ili ?!
mene zanima samo tele2 rom i da mobitel funkcionira kao kad je kupljen.
Znači mogu stavit samo rom i ništa drugo ,jel da ?!
Staro 14.01.2013., 02:50   #4368
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor corsa Pregled postova
da,shvatio sam...
zanima me dal uopšte onda i trebam stock recovery ?! ili ?!
mene zanima samo tele2 rom i da mobitel funkcionira kao kad je kupljen.
Znači mogu stavit samo rom i ništa drugo ,jel da ?!
Gledaj ovako...sa stock recoveryem ne mozes nista da radis kao sa custom,jel da mozes nebi se stavljao ovaj cutom,custom romove kao i backup radis iz customa recoverya,stock recovery ti treba iskljucivo kada ti zatreba garancija...nadam se da si me razumio...stock rom sam postavio (i nadam se da radi) custom rom se flasha iz custom recoverye-a,kao i svi backup-i,a kada nesto se shebe onda se radi HARD RESET ili backup stock roma i ubacuje se stock recovery i onda nosi na servis...u svakom slucaju nisam android strucnjak ali sve do sada sam radio SAMOUK i sav alat koji sam koristio bio je 7-ZIP,recovery i notepad++,sa njim sam preuredio i rom svog providera,mnoge apk theme,build.prop itd. i ako mogu pomoci javi se!
Staro 14.01.2013., 06:44   #4369
corsa
Premium
Moj komp

hvala ti Gongy !
Lijepo si to pojasnio i ako što zatrebam ,dakako da ću se ti javiti.
Soryy ,ali nisam vidio tvoj post gdje si postavio link na rom,sad tek vidim.
Hvala ti !
Staro 14.01.2013., 15:43   #4370
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

NEMA NA CEMU SLOBODNO SE JAVI KAD NESTO ZATREBA!
Samo da napomenem onaj stock rom od TELE2 sto sam postavio prije par postova,danas sam ga skinuo i pogledao,ONO NIJE KALSICNI ROM SPAKOVAN U ZIP FAJLU ZA INSTALACIJU,ono je backup roma samo zipovan,znaci morate napraviti one clockworkmod,backup itd foldere u njega spakovati backup (odzipovati Original.zip i izvaditi sve iz foldera original) i onda iz recoverya uraditi wipove,formate i restore zatim,ako neko bude imao problema neka se javi pa pokusacemo rijesiti

EDIT: Ovako nisam bio lijen pa sam skinuo oba ona roma sto sam postao za vas kao tele2 original,prvi rom tj. backup (onaj tele2 rootani.rar) mi nije radio,nisam ga mogao uopste restorati,zatim sam isprobao onaj sa drugog linka ORIGINAL.ZIP,raspakovao ga napravio foldere ovim redosledom clockworkmod>>backup>>2013-01-14.15.00.00>>(ovde paste svega iz foldera original) restorao ga iz CWM-a ali se javio problem pri pokretanju,nije se htjeo pokrenuti vec me ponovo vratio u recovery,zatim sam ponovo uradiowipe i format svega i uradio ADVANCE RESTORE I TO SAMO RESTORE BOOT I RESTORE SYSTEM i onda reboot system now i onda se pokrenuo i mislim da je to vas originalni tele 2 (gledao sam u postavke>>o telefonu) mislim da je to to,da android je 2.3.3!Sad me zanima kakva je bila bootanimacija kada ste ga pokretali,jel pisalo samo android ili je bio onaj vatromet,na ovom samo pise ono android,a neko je rekao da je bio onaj vatromet ako jeste,javite pa cu je ubaciti i vidjecu da sve spakujem ili kao backup opet ili kao zip za install!

Zadnje izmijenjeno od: Gongy. 14.01.2013. u 17:01.
Staro 15.01.2013., 09:17   #4371
corsa
Premium
Moj komp

evo ,hvala ti na trudu,no ja sam uspio vratiti i onaj tvoj prvo backup rom,na način koji si tamo napisao,sad ću znati i za ovaj drugi,hvala.
samo imam još dva pitanja, htio bi onu boot animaciju (vatromet) ako ima.
Sad na ovom backup romu imam problem kad želim postaviti widgate ,kaže da "nema dovoljno memorije" kako još to da riješim ?
Staro 15.01.2013., 12:16   #4372
pero stres
Registered User

Citiraj:
NEMA NA CEMU SLOBODNO SE JAVI KAD NESTO ZATREBA!
Samo da napomenem onaj stock rom od TELE2 sto sam postavio prije par postova,danas sam ga skinuo i pogledao,ONO NIJE KALSICNI ROM SPAKOVAN U ZIP FAJLU ZA INSTALACIJU,ono je backup roma samo zipovan,znaci morate napraviti one clockworkmod,backup itd foldere u njega spakovati backup (odzipovati Original.zip i izvaditi sve iz foldera original) i onda iz recoverya uraditi wipove,formate i restore zatim,ako neko bude imao problema neka se javi pa pokusacemo rijesiti

EDIT: Ovako nisam bio lijen pa sam skinuo oba ona roma sto sam postao za vas kao tele2 original,prvi rom tj. backup (onaj tele2 rootani.rar) mi nije radio,nisam ga mogao uopste restorati,zatim sam isprobao onaj sa drugog linka ORIGINAL.ZIP,raspakovao ga napravio foldere ovim redosledom clockworkmod>>backup>>2013-01-14.15.00.00>>(ovde paste svega iz foldera original) restorao ga iz CWM-a ali se javio problem pri pokretanju,nije se htjeo pokrenuti vec me ponovo vratio u recovery,zatim sam ponovo uradiowipe i format svega i uradio ADVANCE RESTORE I TO SAMO RESTORE BOOT I RESTORE SYSTEM i onda reboot system now i onda se pokrenuo i mislim da je to vas originalni tele 2 (gledao sam u postavke>>o telefonu) mislim da je to to,da android je 2.3.3!Sad me zanima kakva je bila bootanimacija kada ste ga pokretali,jel pisalo samo android ili je bio onaj vatromet,na ovom samo pise ono android,a neko je rekao da je bio onaj vatromet ako jeste,javite pa cu je ubaciti i vidjecu da sve spakujem ili kao backup opet ili kao zip za install!

U orginalu od Tele2 je vatromet.... najjednostavnoje je u tele2 rootani ( http://www.mediafire.com/?x97a7g1m6aixfj4 ) ubaciti animaciju vartometa ( http://www.mediafire.com/?4v08v8m4rkqy587 ) i obrisati ROOT i onda je to 100% Tele2 rom U8650V100R00QHRVC102B832.....i treba vratiti orginal recovery (https://www.dropbox.com/s/i8ahdgr7p5xcwxp/RECOVERY.zip ) Ja sam to sve napravio i usporedio ga s jednim koji je 100 % orginal ... Gongy puno ti hvala na pomoći oko svega... ako ga možeš postaviti kao zip rom za instal to bi pomoglo svima koji imaju problem sa vračanjem na orginal Tele2...
Staro 15.01.2013., 15:37   #4373
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Bootanimation ima na prosloj stranici,kao i post iznad ali evo ponovo
http://www.mediafire.com/?4v08v8m4rkqy587
e sad na mom stocku 2.3.6 ona je bila u DATA\LOCAL da li je i na 2.3.3 androidu ne znam,pogledajte i malo progooglajte jer ja trenutno ne mogu i moracu malo biti odsutan sa foruma jer mi je krepao hard disk i sve na njemu,znaci sve sto sam do sada radio,kao i graficka pa cim to sredim potrudicu se sloziti zip za install.POZZZ SVIMA
Staro 15.01.2013., 18:47   #4374
pero stres
Registered User

Koji vam je rom najbolji i zasto?
Staro 15.01.2013., 21:17   #4375
corsa
Premium
Moj komp

Fundowsky, na njemu sve šljaka, a može se overclock-ati proc te je vrlo sličan originalu, na cyanogenmod mi nike valjala mobilna veza a(nije se dala ukopčati) a i činilo mi se da troši više bateriju neg stock rom. Izgled mu isto nike baš bio nešt itd...
Staro 17.01.2013., 19:44   #4376
maxtormaster
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
posto mi se pojavio zanimljivi igrac na trzistu a isto tako sam dosao i do huwaeia kad se tek pojavio , odlucio sam da prodam svoj U8650. ako ima zanimacija javite se na pm .

novi igrac

http://evolve.cz/en/d-evolve-fx420-4...-dual-sim.html

nasao ga u metrou ali fx500 model 1430 kn . ovaj bi trebao da se pojavi sledece nedelje na trzistu u hr . bit ce mu ista cijena .
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 10:58   #4377
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
svako ima svoje iskustvo i mišljenje o mobu.. meni je to prvi android koji sam kupio, stavljen fundowsky 4.1.1 otkad je izašo i meni mob radi normalno ko i na stock romu, tj. još brže jer ga držim na 672 ili 710mhz.. iznad 729 mi se restarta.. baterija mi trajala po dan i pol, dva, sad malo manje jer četam s trebom
jedini minus koji imam (al nije za to kriv mobitel) je spora memorijska pa oni programi koje držim na njoj se sporo otvaraju..

zna mi ponekad bacit "force close" na nekim programima al na to se više ne obazirem..

i da, nisam prištavac neg blizu 3 banke tak da ti to ne drži vodu..

1200 post
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 15:28   #4378
krpica
Premium
Moj komp

krpica's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Imam problem s mobom. Taman proslo nesto vise od god dana koristenja i mobu se zblesirale poruke. Sve odlazne poruke rade i dolaze svima dok dolazne malo dolaze, a malo ne (suprotna strana dobi "Delivery report", a poruka nije dosla). Dolazne znaju doci i po x4 ista poruka u nekom malom vremenskom razdoblju.
Mozete mislit kako je to kad zena pita dal sam vidio poruku
Mob radi na zadnjem Fundowsky romu i sve je bilo super do pocetka prvog mjeseca.
Ponekad zna pomoci restart moba pa poruke jedno vrijeme normalno dolaze al nakon nekog vremena ista stvar.
Malo prije zvao SZK pa rekli da bi mogla biti stvar u staroj SIM kartici jer je broj bio prebacen prije cca 5 godina, a da su sad neke nove kartice vani pa ne znam.

P.S. sorry ako je problem bio postavljen al thread ima podosta stranica
krpica je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 20:35   #4379
maxtormaster
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
svako ima svoje iskustvo i mišljenje o mobu.. meni je to prvi android koji sam kupio, stavljen fundowsky 4.1.1 otkad je izašo i meni mob radi normalno ko i na stock romu, tj. još brže jer ga držim na 672 ili 710mhz.. iznad 729 mi se restarta.. baterija mi trajala po dan i pol, dva, sad malo manje jer četam s trebom
jedini minus koji imam (al nije za to kriv mobitel) je spora memorijska pa oni programi koje držim na njoj se sporo otvaraju..

zna mi ponekad bacit "force close" na nekim programima al na to se više ne obazirem..

i da, nisam prištavac neg blizu 3 banke tak da ti to ne drži vodu..

1200 post
ja sam davno presao 3 banke prijatelju he he he
maxtormaster je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2013., 20:54   #4380
denibus
množitelj
Moj komp

denibus's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
I dalje koristim ovu pilu za drugi mobitel. Napravio sam swap particiju i moram rec da je to prava stvar. Postoji li neka aplikacija koja prikazuje iskoristenost swapa?

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na