|
![]() |
#4351 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
ma cudno mi je malo to sa Lg-om jer u Emmezeti taj model prodaju po 4700kn, a nasao ga na internet trgovini za 3800kn, sta mi nije bas jasno kak tolka razlika..a i nisam baš ništa konkretno na netu nasao pozitivno vezano za taj model.. a ako zanemarimo ova dva.. ima li još možda neki model koji mi je promaknuo.. il plazma mozda? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4352 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nemas plazme te velicine. 42" minimum, makar postoje i 37" ali kad sam trazio, kod nas ih nije bilo.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4353 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
U istom rangu i približne cijene recimo imaš Sony L32EX500 i Panasonic TX-L32G20... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4354 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja u kratko vrijeme promjenio 32ex500 od sony-a i 32le5500 od LG-a i šta se kvalitete slike tiče mogu reći da je lg sveukupno gledano puno bolji tv . Na sony-u inače hvale prikaz crne boje ali moje je mišljenje da nije ništa bolji nego na LG-u. Naime primjetio sam da 32ex500 ima puno manju svjetlinu slike u svim modovima nego lg pa kad se raspakiraju i upale prikaz crne boje na lg-u je užasan budući je pozadnisko osvijetljenje nabrijano na 90 posto i više dok na sony-u su vrijednosti osvijetljenja puno niže i samim tim prikaz crne izgleda bolje na prvu ruku. Međutim kad se oba naštimaju da odprilike podjednako "svijetle" prikaz crne je jednako solidan (ali još uvjek puno lošiji nego na crt televizoru) dok je vidljivi kut i prikaz boja uvjerljivo bolji na lg-u. Sony-u za plus mogu dati bolju uniformiranost ekrana i bolji procesor slike te bolji izbor konektora dok lg-u ide plus za ono najvažnije-ukupnu kvalitetu prikaza |
![]() |
![]() |
![]() |
#4355 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
darkijaš. Znaš moj stav, bolje da ga ne iznosim. Preporučam iz pozicije kupca. Isti modeli su bili moj izbor i moguća kupnja, plus Philips PFL 5625H. Imao sam priliku u Metro-u vidjeti na djelu, jedan do drugog, Sony-a, Phiću i Panya. Moj subjektivni dojam je da Philips nije ni do koljena Sonyu, ali da Pany uz G20 i na jeftinijim modelima ima, usudio bih se reći, bolju sliku od Sonya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4358 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
koji LCD TV kupiti?
pozdrav, razmišljam da kupim lcd televizor (dakako, sa dvb-t u sebi). služio bi također kao monitor za stari kompjuter (komp je stvarno star i koristimo ga tek za pogledat film ili surfanje internetom). ima li itko kakvu preporuku? 22" je sasvim ok veličina. budžet je do nekih 1500 kn. valjaju li što telefunkenovi TVi, danas sam dobio letak u kojem je jedan u mom cjenovnom rangu, izgleda sasvim fino (piše da je model 22D85, ali ga ne uspijevam naći na internetu... možda je tiskarska greška?). ps isprike ako već postoji tema, preletio sam par zadnjih stranica i nisam uspio naći. hvala, pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4360 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4361 |
Banned
|
Prijatelj mi je jučer kupio LCD Panasonic 32". Spojili smo ga na njegov digitalni satelitski reciver preko scarta i ostali razočarani. Slika je barem za duplo bolja na 20 godina starim crt televizorima. E sad problem je u tome što televizor podržava HDMI ali isti ne podržava taj satelitski reciver. Reciver ima samo scart i one činč utore za spajanje na tv. Što kupiti od kablova ili napraviti da se dobije bolja slika?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4363 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Moja je preporuka držati lcd u dobro osvijetljenom ambijentu kada kontrast i prikaz crne boje još djeluju prihvatljivo i u konekciji sa pc-jem za igranje i reprodukciju hd videozapisa a 20 godina star crt ostaviti za domaći i satelitski sd tv signal. Kaj se tiče LG-a stvari stoje slijedeće -Trenutno rade najbolje lcd televizore na svijetu (sa Nano Lightning pozadinskim osvjetljenjem) - proizvode najbolje ips lcd matrice koje se ugrađuju u gotovo sve jače modele pc monitora renomiranih proizvođača tipa philips, dell ili hp - Također traženi su i njihovi ekrani za pametne telefone ( ako se ne varam hvaljeni zaslon od iphone-a 4 se prizvodi u LG-jevim pogonima) Razvili su kvalitetnu i jeftinu proizvodnju ips lcd ekrana tako da se danas pc monitor 22" sa ips panelom može kupiti već za oko soma i pol kuna što je donedavno bila nemoguća misija Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 25.02.2011. u 07:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4364 |
Banned
|
Da zaboravio sam navesti sljedeće karakteristike: -IPS-alpha LCD Panel -20,000:1 -1.366 x 768 (16:9) A ovaj LCD sam primarno i dobio jer mi je dosta starog CRT-a koji polako umire, no slika mi je daleko lošija. No tu ne mislim na svjetlinu, pa možda ni na detaljnost i izgled boja koliko ko da je osjetan neki loši blur i pikseli. Probali smo promjeniti sve moguće opcije no i dalje ne pomaže. A kako to misliš HDMI kabel kada na digitalnom satelitskom reciveru nema ulaza za isti?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4366 |
Banned
|
Znači prodaja magle lokalnih servisera o kupnji "kvalitetnijeg" i skupljeg" scart kabla ne drži vodu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4370 |
Guest
|
Znači, LG još od vremena CRT-a i trinitrona ima problema sa elektronikom. Neke se stvari ne mijenjaju.:P @Darkijaš Pogledaj si neku plazmu. Tvoja baljezganja neprekidna o CRT-u su u krajnjem slučaju, fulana za pol desetljeća. |
![]() |
![]() |
#4371 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4372 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ekipa, trebam preporuku LCD telke u rangu 3k kunića...evo kandidata: http://www.konikom.hr/p9727/tv-lcd-s...duct_info.html http://www.konikom.hr/p9705/tv-lcd-p...duct_info.html http://www.konikom.hr/p10033/tv-lcd-...duct_info.html Ima li kaj pametnije ili je sve to tu negdje? Najbitniji faktori su mi dugotrajnost i kvaliteta slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4373 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ha ne znam, vecina se mozda i nece slozit samnom, al ja sam uzeo ovaj LG i super sam zadovoljan s njime...puno conectivity opcija, slika po meni super, zvuk super...ne znam, meni je ok, no nisam neki ekspert |
![]() |
![]() |
![]() |
#4374 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ne znam gdje da ovo postam, a da ne otvaram novu temu... Uglavnom, gledam neke tleke sad, al ono što me najviše muči (TV mi je primarno za filmove) je postojanje različitih omjera: prvo 16:9 (1.78) kao neki standard kojeg se nitko ne pridržava i onda hrpa drugih 1980x820????, 21:9, 2.40 kao šećer na kraju od kojeg mi se vrti u glavi. Pitanje bi bilo zašto milijun različitih standarda (mene, kao i dosta ljudi crne trake jako smetaju) i dal se razvlačenjem ili croppingom šta gubi na kvaliteti slilke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4375 |
Guest
|
To nisu standardi, već striktno umjetnička sloboda. (bilo redateljeva, kinematografa...) 16:9 je standard za animacije većinom i za TV broadcast (apsolutno su sve serije snimane u zadnjih 10 godina skoro imale 16:9 in mind kad su rađene). IMAX (njega je malo doduše) je također 16:9 "u pravilu". Kaj se tiče cropanja i rastezanja recimo 1920x820 u efektivno 2528x1080 čime bi se odrezao ovaj višak od 600 pixela je IMO jako glupo. I da, dolazi kod gubitka kvalitete. Ovdje već zamjetno. Iako apsolutno svaka manipulacija sa slikom bilo u smanjivanju ili povecavanju sa 1920x1080 (bilo po horizontali ili vertikali) ce rezultirati gubitkom kvalitete jer je bluray pixel za pixel radjen za tu rezoluciju. Što se tiče smetanja black barova. Stvarno stvar ukusa iako moj savjet je. Navikni se. Tak i onak imaš black barove koje čini sama "kutija" telke. Plakati samo zato što ti nije preko cijelog ekrana je već pretjerivanje :P Pogotovo kaj ako gledaš u mraku film na novim plazmama nebuš ni vidio di ti je black bar jerbo je crna, crna. :P |
![]() |
![]() |
#4376 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ovako laički: 21:9 služi za kino. 4:3 je već sad lagano povijest a koristil se za TV sadržaj. 16:9 ulazi danas za standard i nekakva je zlatna sredina. kaj se tiče razvlačenja, na svom tvu nisam primjetil degradaciju slike zbog razvlačenja ak to misliš, al da spljošteni ili izduženi likovi čudno i glupo izgledaju, to stoji. makar se i na to čovjek navikne. ak ti smetaju crne trake, a gledao bi filmove koji su u 21:9 ili 21:10 formatu (npr. skoro svi filmovi skinuti s neta) najbolje ti ih je onda gledati zumirano. odnosno, player s kojim gledaš "otkine" malo lijevog i desnog ruba i gledaš u 16:9 formatu bez potrebe razvlačenja slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4377 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Iako obojca kažete "navikne se čovjek"... Kažu navikne se i na batine. Meni nema nikakvog smisla kupiti veliki Tv da ti onda pola ekrana "ne radi" jer je to "umjetnička sloboda redatelja". Čudno mi je samo da se nisu uspjeli dogovoriti za neki standard. PS Što se tiče serija one su sve 16:9 kad već spominješ, valjda zato jer ih emitiraju na TV-u u SAD-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4378 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
..a zar ima smilsa kupiti "mali" televizor pa na to jos gledat po ekrana,bolje vece normalno ..inace od nedavno ponosi vlasnik Panasonic plazme 127cm (x20 model) na akciji u Ronisa 5200kn...sto reci,iako nije full hd panel slika je savrsena bilo da se gleda 1080 ili 720p signal s tim da je jos na "razradjivanju" tj uhodavanju panela odnosno smanjenim postavkama brightnesa prvih 200 sati ..
![]() |
![]() |
#4379 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4380 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Nisu bas "mali" otkunuti dijelovi. U svakom slucaju, to ce ga smetati puno vise od crnih traka. A i rastezanje smeta puno vise od crnih traka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|