|
![]() |
#4321 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Imam dva pitanja vezana za (pra)stari T500. #1 - mogu li bez ikakvih problema 2.5" disk u njemu zamijeniti sa 120GB SSD - Samsung 840 EVO #2 - preporuka za Linux distribuciju, pošto je konfiguracija sa C2D i 2GB RAM-a, nešto laganije, možda Mint sa XFCE ili nešto slično? Nemam iskustava sa Linuxom i Thinkpadom, lijepo bi bilo imati podršku za kontrolu ventilatora i punjenja baterije, ali nije obavezno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4322 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
1. Da 2. Može mint sa XFCE. Ali daj probaj još rama nabaviti nekak ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4323 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Pozdrav ekipa, trazim WWAN karticu za T440p, ima SIM slot ispod baterije, no kartice nema, dva kablica su sprovedena do utora gdje bi trebala ici kartica pa pretpostavljam da antenu ima. Pitam prije nego opalim na ebayu ako ima koji lokalac... tnx
![]() |
#4324 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Otvori HMM, izvadi FRU i po tome precizno traži. Ako ima više opcija onda traži feedback šta je bolje ovisno koji os imaš. Generalno W10 je zakakio podršku za dosta tih kartica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4326 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Traži ovo: ![]() ![]() Taj Ericsson radi sa W10 i bilo kojim Linuxom out-of-the-box. Osim njega ugrađivao se i neki model Gobia, ali da se njega pokrene pod Linuxom moraš ručno ubacivati firmware, kako radi pod W10 nemam pojma. EDIT: Sad vidim da ti je CatKiller već odgovorio, nisam čitao dalje postove prije nego sam napisao ovaj, da isti Ericsson je išao i u T540p. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4327 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znači, ovo je valjda četvrti ThinkPad u mojim rukama kojem tipkovnica krepava nakon par mjeseci korištenja. Koji vrag je s tim njihovim tipkovnicama? Ergonomija je super, ali kvaliteta smeće. Na HP-u mi je obrnuto, ergonomija smeće, kvaliteta dobra, rade preko 10 godina bez greške.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4328 |
Moderator
|
A da se uzemljiš prije korištenja elektronskih naprava (hint EMP) ili da budeš malo nježniji ?! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4330 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4331 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
Kupio keks od 16 gb RAM-a, laptop bez problema prepoznaje 20 GB RAM-a (18 GB dostupno jer si VEGA 8 uzme 2 GB) Zanimljivo je da sam napravio test u Cinebenchu R20 prije i poslije upgradea, jer znamo da Ryzen dosta ovisi o samom RAM-u. Rezultat me iznenadio, nisam očekivao toliku razliku. U konfiguraciji sa 8 GB RAM-a (6 available) rezultat je 1155 U konfiguraciji sa 20 GB RAM-a (18 available) rezultat je 1412. Poprilično respektabilno za ovaj mali lap i procesor od 15W TDP
![]() |
![]() |
#4332 |
Premium
|
LG LP125WH2-SLT1 je napokon stigao, od Kine do Hrvatske za pet dana i onda od dolaska u Hrvatsku do mene još dvanaest (12) dana,... što reći osim da je to priča za neku drugu temu ![]() Paket u paketu u paketu u .... mislim da sad imam par kvadrata zračnih jastučića za zamatanje lomljivih stvari ![]() ![]() ![]() Nakon otvaranja paketa prvo kaj sam išao pogledati je model LCD ekrana i naljepnica kaže da je Kinez bio od riječi ![]() ![]() Zahvaljujući odličnim servisnim manualima za ThinkPade i par pogledanih videa na YT, rastavljanje, ugradnja i sastavljanje je bilo gotovo za 15-ak minuta, za prvi put dobro ![]() Za kraj slike TN i IPS ekrana, pokušao sam fotkati iz istog kuta radi lakše usporedbe, gornja slika je TN , donja IPS: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4333 |
Moderator
|
Da nije bilo tako dobro zapakirano sad bi imao skupi svjetleći podmetač 😀 Bravo, IPS rules 😁 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4335 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ryzeni sazvacu 15 W i ispljunu cudo performansi (plus upotrebljiv 3D s Vega8) . Šteta jedino što je RAM ograničen na 2400 MHz. Zato su latencije bogovske :-). Postoji i alat za manipuliranje TDPom ala Throttlestop i većina laptopa ih ide na 22 W bez greške (ovisi o brandu laptopa). Mislim da je era recikliranih prapotopnih Quadova (moj included) napokon došla kraju. Kome treba pristojan laptop i ima budzet 500€+, ne bi trebao gledati ništa starije od Coffee Lake i Zen+ arhitekture. @Bertone kod kojeg kineza si tocno narucio? Da ga whitelistamo ovdje na forumu ![]()
![]() |
![]() |
#4336 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Pa što nisi uzeo od Calipsa njegov kad ga je prodavao prije par mjeseci, ja sam zamalo uzeo no ne bih imao mjesta na stolu za dva. Citiraj:
I da, ima dva modela za X220/X230 (LP125WH2-SLT1 i LP125WH2-SLB3) pa sam bio malo skeptičan da će ipak poslati SLB3 no poslao je SLT1 kako je i rekao da će poslati ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 09.01.2020. u 10:24. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4337 |
Your God is in your mind.
Datum registracije: Jun 2017
|
Želim svima na ovom pdf-u (i općenito, naravno) puno sreće i zdravlja u novoj ![]() I veliko hvala svima na odgovorima na tražena pitanja kroz svo ovo vrijeme ![]() Uživajte i budite dobro i vi i vaše obitelji
![]() |
#4340 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
T420 (i5, SSD 240GB, 8GB, HR layout, dock) ode u mirovinu, uskoro u prodaju pa ako koga interesiraju detalji na PM. Nabavio X270, i5, 8gb,ssd 256GB, FHD IPS, SIM, USB C, DE layout. Pa bih sada najradije da nemoram rastavljati, uzeo naljepnice za tipkovnicu. Koliko je to dobro/pametno i gdje/od koga uzeti? Većinu vremena će laptop biti na docku tako da tipkovnica neće biti korištena previše, zato ju nebih ni mijenjao. Zadnje izmijenjeno od: Kruno M. 01.01.2020. u 23:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4341 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4342 |
Premium
|
Evo mala slatka prinova u obitelji oznake X230. ![]() Primarna namjena mu je kad složim CNC do kraja da služi za upravljanje, te furanje okolo po potrebi. Došao je u konfiguraciji sa i7 procesorom, 4GB memorije, 320GB HDD, GSM modul, fingerprint reader. Baterija mu navodno drži 2 sata, to budem još isprobao, ali nije mi nešto kritično. Ima 1 krepani pixel na sredini ekrana ali pošto je TN panel stavio budem unutra IPS. Odmah je ubačen Kingston SSD od 240GB unutra i mislim da više ni ne bude bilo potrebno. Trebam ubaciti još 16GB memorije ili barem da imam 8GB za početak pa ako netko ima viška po povoljnoj cijeni kupujem ![]() Fizički izvana ima malo tragova korištenja ali ništa strašno. Kada se otvori izgleda kao nov. Večinom je korišten sa eksternom tipkovnicom i mišem. ![]() ![]()
![]() |
#4344 |
Premium
|
Plaćen je 950kn na njuški. Stvarno je odličan malac, zadovoljan sam. Prije sam neko vrijeme imao HP Elitebook 2570p i ovaj Lenovo mi je na prvu bolje sjeo. Danas je upgradean na 8GB rama (2x4GB sa malo boljim latencijama nego tvorničke pločice). Izveo sam ga na kavu i baterija drži surfanja kak je rekao prodavač. Sad još uzmem ovaj IPS i avion ![]() E da, i Logitech Flow sa MX Masterom 3 je odlična stvar!
Zadnje izmijenjeno od: Facelessone. 03.01.2020. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4345 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
Koliko je to realno opravdano, koliko neka tvoja želja ili hir. Imam 2 x TP X230 pa me zanima funkcionalna opravdanost odnosno smisao ovakve investicije. Mene je svojevremeno palila želja za FHD na T530. Kada sam ju realizirao sada vidim da to i nije toliko VAU koliko sam očekivao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4346 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4347 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Gust je gust i zdravo, ako imas viska para i ne znas kud bi potrosio, malo si potrisis za gust... Bolje novi ekran nego negdje otic na janjetinu pa potrosit isto tolko love...
![]() |
![]() |
#4348 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Realno meni ne trebaju dva L220x (a i troše struju), ali ih iz "hira" ili gušta želim već godinama i kad se nekidan jedan pojavio na tržnici to je bilo to ![]() ![]() ![]() ![]() ... ovog drugoga nisam još stigao ni spojiti i neću vjerojatno ni stići do proljeća/ljeta (moram prije renovirati pola stana), ali imam taman vremena odmoriti mozak od svakodnevnih obveza i briga razmišljanjem i mudrovanjem kako napraviti zajednički custom nosač za zid i novi stol jer je cilj složiti nešto ovakvo (ne kompletno, samo monitore na zid): ![]() ... i sad, 50€ uloženih u IPS za X220 je bilo opravdano i korisno, drugih 50€ u L220x baš i nije opravdano (korisno je), ali je gušt u oba slučaja jednak ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 04.01.2020. u 09:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4349 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4350 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ma ljudi moji, ja sam kupio T400 svojevremeno kad je izašao (switchable graphic imao). Nov iz trgovine. To je bio stroj, u biti od njega pa na dalje samo laptope furam, kompove više nikad nisam imao. Jedno duže vrijeme imao HP 6930p, onda ovaj T420 što prodajem i ful zadovoljan sa njime (za šta meni treba služio bi me još). Ali pružila se prilika za ovim x270 i to je tek stroj, lagan, brz, dvije baterije, ips ekran je stvarno nešta( ne bliješti a sve fino čitljivo i jasno). Tak da samo Thinkpad i dalje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|