|
![]() |
#4291 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Provjerio sam. Koristim Einhell baterije preko adaptera na na kineskim alatima. Baterija isključi napon kad padne ispod određene granice ili kad previše padne napon na njoj tijekom korištenja. Što bi bilo i logično ako u sebi ima BMS. I to solidan, jer sam isto otvorio jednu bateriju
![]() |
#4292 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
Protektirane 18650 imaju cut off obično oko 2.6V a neke imaju i termalni osigurač. Zabunom sam naručio dvije takve pa mi nisu stale tamo gdje su mi trebale jer nisu bile baš 650mm.. bile su maalo dulje baš zbog te zaštitne elektronike. Tako sam na teži način naučio da postoje takve baterije i da nisu uvijek istih dimenzija kao obične 18650 ![]() Netko mi je jednom rekao da je problems tim protektiranima ako se isprazne ispod tog praga 2.6V jer se onda može dogoditi da se više ne može napuniti… |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4293 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nitecore ima takve 18650, dugačke su oko 70 mm pa ne idu svuda. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4294 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Vidio danas u Lidlu i Kauflandu pristojan Parkside dupont krimping set za 25 eura. U Njemačkoj je 20. https://www.reddit.com/r/arduino/com..._lidl_germany/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4295 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ima elektronike u bateriji, ali nema undervoltage zaštitu, bar one starije inačice. Znam iz prve ruke jer sam spojio DIY LED svjetlo od 100W na bateriju i ćelije su došle ispod 2V (8V je bio napon kad sam ugasio), a da baterija nije otkinula izlaz. Ove novije sa cell-balancingom i bluetoothom možda imaju zaštitu. Undervoltage zaštita zahtjeva debele MOSFETe u seriji s baterijom, a to onda podiže cijenu battery packa pa se proizvođači često odlučuju na zaštitu u samom alatu. Najlakše je probati spojiti dummy load, pustiti na 2A da se prazni i pratiti napon, ako dođe na 2.4V po ćeliji (12V za 5S baterije koje Parkside koristi) prekinuti test odmah i zaključiti da nema zaštitu. Ako se isključi na oko 2.6-2.8V po ćeliji onda ima zaštitu. Probavanje na kojekakvim 3rd party alatima ne govori puno jer možda i oni imaju ugrađenu zaštitu baterije kao što Parkside ima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4296 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo danas mi stigao MSW ROT01 stol za glodalicu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Treba malo vremena da se slože noge ali djeluje dosta solidno i teško. Stražnja ploča je inox dok je ograda i ploča stola laminirani MDF obrubljen aluminijem. Ploča za prihvat glodalice je bakelit samo je potrebno sam izbušiti rupe za prihvat glodalice. Mislim se da bi možda bilo bolje probušiti rupe za neki most koji bi išao preko ploče od glodalice i tako je fiksirati, a ne baš odgovarajuće rupe za glodalicu jer onda u slučaju zamjene glodalice rupe vjerojatno neće odgovarati. Uz ovo još sam nedavno uzeo i Evolution ST 2800 G2 stazu za uranjajuću pilu. Dužina je izdašnih 280cm (2x 140cm) što omogućava rezanje velikih pločastih materijala. Izvrsna je, dosta masivna i ima sistem s ekscentričnim maticama koje se zakrenu samo za 90 stupnjeva da se fiksiraju tako da se lako poravnaju polovice te dolazi sa dvije spojnice (jedna ide dolje, druga gore). Savršeno odgovara Parkside uranjajućoj pili. Uz stazu se još dobiju dvije stege, torba i stoper te zgodan držač za imbus ključ tako da je sve dostupno pri ruci. ![]()
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 08.11.2024. u 22:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4297 |
Premium
|
Citiraj:
Zapravo jel različita glodalica tako za stol ili se samo pripaše ono obična ručna? From Tapatalk with love |
![]() |
![]() |
![]() |
#4298 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Stol je bio 169€ + 13€ poštarina s Amazona. Ide bilo koja, imam jednu MyProject iz Kauflanda koja je skroz dobra, ima soft start i 1200W jer mi baterijska služi kao jednoručna glodalica za rubove.
![]() |
#4300 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Lidl.de ![]() Možda misliš na kompernass? Zadnje izmijenjeno od: goran1985. 14.11.2024. u 19:01. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4302 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
Pa lidl.de webshop. Parkside je Lidlov brand. Na .de webshopu je to uvijek dostupno. Imas i retoura.de za b-ware. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4303 |
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
Pa to ti je lidl.de. Imaju online shop,ali nije nikad sve dostupno...i šalju na mailbox. Tako hrpa naručuje. Imaš i Retoura.de,tamo su stvari sa povrata i šta ja znam čega još...uglavnom malo jeftinije od Lidla,ali nekad dođe raspakirano već...nekad sve bude ok...tu je već malo lutrija...B i C roba. A da imaš još neki shop da baš drže to,ja u 9g Njemačke još nisam na to naletio,a stvarno imam hrpu Parksideovog alata. Edit - evo i kolega je isto postao što i ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4306 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4307 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Jeste vidjeli novi lidl katalog? Valjda bum uzel onu aku bušilicu za 30 eura, baterija (2Ah, valjda može i jača ako kupim?) + punjač
![]() |
#4310 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Jedina dva parkside alata što su mi valjala su električna klamerica i mala crna 12v bušilica. Klamerica crkla neki dan, naručio aku makitu. Kupljena bila i parkside aku klamerica, crkla nedugo nakon kupnje. Mala crna se još drži, no razlog je vjerojatno taj što se koristi samo za bušenje s 2,5 mm borerom u drvo. ![]()
![]() |
#4312 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4313 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne znam da li ste primijetili, ali servisni WEB za LIDL proizvode https://www.kompernass.com/hr/ je promijenio izgled i ponudu. Već godinu dana sam pratio na "staroj" stranici jedan rezervni dio (zamjenske ploče za grill) i nije ih bilo nigdje, niti na .hr niti na .de niti igdje drugdje. Neki dan, onako nasumično, kako sam i do sada radio, reko idem vidjeti ima li ih, kad ono, promijenjen izgled weba, drugačija ponuda, sve je preglednije i sve je dostupno pa tako i ploče ![]() Eto, samo za info ako tetko nije slučajno vidio.
![]() |
#4314 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Baterija sama je 25 eura kao se ne varam, punjac je 12 eura ako se ne varam, dakle dobijes busilicu gratis i 7 eura popusta i pva n na ovo dvoje tako da to je bomba kupovina za hobby busilicu. Jel dobra, nije nesto ekstra al ce svaki posa odradit... e da dobijes i svrdla i bitove jos gratis.... Ako imas makitu boscha poršea i šta već normalno da ti ne triba ovo, za imat u kuci za brzinski popravak nečega, best buy ikad.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4315 |
Premium
|
Idući tjedan ima lijepa kolekcija baterijskih crnih Parkside Performance alata, među ostalim i udarni odvijač sa 1300+ Nm okretnog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4316 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#4319 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ryobi ima dosta skupe punjače i baterije,isplati se jedino kad je dobra akcija...bila u teni g.,pred mj dana Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk
![]() |
#4320 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
U teni g.? Što to znači ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |