|
![]() |
#4171 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
tražim grafičku karticu za pretežno gejmanje za svoj komp (AMD Phenom II 945 OC@3.3Ghz, Scythe Ninja 2 Rev. B,ASRock M3A785GXH/128M,2x2 GB DDR3 @1333MHz, Kingmax,VTX 3D 4870 1Gb DDR5,Corsair TX 650W,Cooler Master CM 690,LG Flatron W2361V-PF, 23" LCD) pošto su mi propali planovi za prelazak na sandybridge moram se zadovoljit kupovinom grafe ![]() tnx
![]() |
#4172 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Možeš ić na 6950 ako ti budžet dozvoljava. Cpu neće bit preslab. Traži Sapphire (dual fan) ili MSI, s njima nećeš pogriješiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4173 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
trenutna grafička je na umoru (artefakti, BSOD i slično), pa bih trebao neku zamjenu, poželjno kvalitetniju of 9500gt. budžet mi je max 800kn. ne namjeravam naskoro uprejdati komp iz potpisa, a nakon pročitanih hrpu postova ovog i drugih foruma više neznam kaj odabrati ![]() prvobitno sam bio zapeo za hd6770, al pretpostavljam da bi ona bila previše za proc (il ne?), ili možda prije gts450? (nema veze jel nvidia il ati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4175 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#4176 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#4177 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#4178 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#4179 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
iskreno....... ja bi na tvom mjestu ganjao neku HD5850 koje se daju naci za 800-850 kuna, ili HD6850. nema veze sto je stariji athlon 3GHz po jezgri, kvragu, lako graficka ostane jos neko vrijeme........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4180 |
Guest
|
Ako je čovjeku 9500GT bila OK onda nema potrebe ganjat oglasnike i sl. niti davat velike novce za grafičku. Jedna ovakva HD5670 bi mu odlično sjela, a ispod 500kn je. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4181 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
zo, zo, nisam skuzio da je 9500GT obavlja posao adekvatno. u tom slucaju definitivno ova 5670, jos je gddr5 verzija, best buy definitivno ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4182 |
Premium
|
offtopic: zaboravio uključit prikaz mog kompa ![]() što se grafičke tiče, vec sam razmišljao i o upgadeu, al je uvijek falilo šuškavaca. al s obzirom da sam sad primoran na kupnju nove, nebi bilo zgoreg staviti i nesto bolje od 9500gt (držala je od '08-e na slabijoj konfi) pa da, kad kroz pol godine-godinu dana krenem obnovit ostatak kante, netrebam i na to mislit. gtx460 i 6850 mi definitivno izlaze iz priče jer prelaze lovu koju imam na raspolaganju (i nju je trebalo izmislit odnekud ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4184 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() nego, koja razlika između npr. XFX/VTX3D/MSI i recimo ASUS/Gigabyte-ove, osim u cijeni? dal se u performansama uopće vidi razlika, ili je samo stvar u kvaliteti izrade/komponente/hlađenje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4186 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Razlika je u garanciji, hladnjaku, radnim taktovima, kablićima i adapterima koji dolaze ili ne dolaze s grafičkom... Npr. MSI (R6770-MD1GD5), radi na taktovima 800/1100(4400), najjeftinija je 780 kn (dok se klikne na ovih 755kn, onda se vidi da je cijena ustvari 824.74), dolazi s 3 godine garancije, ali ne znam kakva je kvaliteta hladnjaka, odnosno kakve su temperature. VTX kartica radi na taktovima 850/1200(4800) i ona ima OK hladnjak i OK taktove (kao i 5770 kartice), dolazi s 2 godine garancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4187 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4188 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Pozdrav, planiram uskoro kupiti novi pc pa razmisljam koji bi graficku kupio. Planirao sam uzeti intelov i5 2500k procesor, pa pretpostavljam da bi sve novije graficke trebale dobro raditi. Stvar je u tome da ja jos uvijek imam stari samsungov 4:3 monitor syncmaster 913n, ali sam ga također mislio u skorije vrijeme zamijeniti. Gledao sam malo ove novije graficke pa bi zamolio nekoga da mi pomogne u odabiru najisplativije. Htio bih uzeti dobru graficku, ali opet ne neku koja ce imati hrpu stvari koje necu nikada koristiti (jer nisam previse napredni korisnik, a mislim koristiti kompjuter za igranje novijih igra). Ako odlucim uzeti neku malo skuplju graficku hoce li se to jako odraziti na cijenu monitora kojeg cu morati kupiti da uopce vidim razliku? Zasad mi najbolje izgledaju: Sapphire HD 6870, 1GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI + DP Sapphire HD 6950, 1GB GDDR5 256bit, 800MHz, 2 vent version no obje su vrlo skupe i neznam da li mi je isplativo toliko novaca dati na graficku ili je bolje ici na neku jeftiniju varijantu tipa: XFX ATI 6770 1GB ddr5 Unaprijed hvala na pomoci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4189 | ||
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
za kojih 1100kn kupis 21" ili 23" LCD i koju god grafu da spojis na njega bit ces prezadovoljan Citiraj:
![]() a koliko jaka graficka ti treba ovisi o tebi ako bi igrao modernije igre (pretpostavljam da to znaci ove najrazvikanije igre tipa battlefield 3, crysis, witcher 2, F1 2011) onda ce ti trebati nesto malo jace od 6770 (osobno ne bih kupovao nista ispod 68xx serije) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4190 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Puno hvala na savjetima! Pogledat ću malo što nvidia nudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4191 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
starije Lenovo racunalo pogonjeno amd x2 procesorom - graficka??
Posjedujem takvo racunalo s integriranom grafickom karticom, smatram da bih ga trebao pojacati novom grafickom i dodatnom memorijom. Zanima me sto kupiti u cjenovnom rangu od oko 1000 kuna, a da nesto vrijedi, ATI ili nVIDIA? Molim pomoc p.s.- postavit cu par linkova grafickih koje sam sam nasao pa cu vas opet moliti za misljenje koju... ![]() RADEON HD6850 1250KN ASUS ENGGTX550 TI DC/DI/1GD5 1190KN evo za pocetak, volio bih da su nesto jeftinije, ali samo ako performanse nisu znatno slabije, racunalo koristim za Autocad (vise fileove, ponekad i zahtjevnijih, odjednom), foto ediciju, glazbu i net. Zadnje izmijenjeno od: izbojan. 18.11.2011. u 16:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4193 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
tupan ja se nisam sjetio pokupiti podatke s tog racunala na poslu, znam da je amd procesor 2x (ubi me ako mu znam hertze), znam da je integrirana graficka, znam da ima 2x512mb rama, znam da je HDD 250gb, no uglavnom budzet je cca 1000 kuna za graficku, pa ako u tom rangu predlozite bestbuy nesto super, inace tek u pon mogu do detaljnih podataka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4194 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima li ploča uopće utor za pci-e grafu (radio sam na par mašina s imenom i nije ga bilo na nijednoj)? Koliko jako je napajanje (opet bi trebao točan model)? Ima li napajanje pci-e konektore ili molexe iz kojih bi se adapterima napravio naponski pci-e konektor? Koji monitor koristiš i na kojoj rezoluciji? Dao si premalo podataka da bi ti išta korisno odgovorili. I zato se vrati kad ih budeš imao. Ono što odokativno mogu reći je da imaš premalo rama. Još 1Gb ne bi škodio.
![]() |
#4195 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
preporuka za grafu
asrock 970 extreme3 amd phenom II be x4 975 ram corsair vengeance lp ddr3 8gb fractal core3000 corsair 800gs hdd 500gb wd trenutno grafa hd 6670 ili neka preporuka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4196 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...20161&page=140 Da li bi bila za igranje i s koliko para raspolažeš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4198 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#4199 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
@ Wolwerine to imam, do nekih 1500kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4200 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pošto si u ATi pdf išao, pretpostavljam da na ATi pucaš.. Najjače šta možeš kupiti je HD6870 (pod pretpostavkom da se radi o konfi za igranje)... Ako ideš na Nvidia uzmi Gtx560. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|