|
![]() |
#391 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
nesto je kod tebe zeznuto. ja imam KMPlayer na 2 kompa koja imaju vistu i radi bez problema! |
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Si složil ili probal složiti akceleraciju kod sebe? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#393 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#395 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Verzija 6.0.6000 (Vista Retail), bez sp1 Mogu potjerat HD u wmp i dobra je slika itd.. no šta sad moram stavit sp1 izgleda ? KMPlayer sam probao zadnji što je izašao i još par starijih, neće nijedan ![]() Zadnje izmijenjeno od: stuc. 15.11.2008. u 21:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Hm, meni je na Visti znao javit neki problem, ali je uredno radio, jedino kaj nije bilo one slike na početnom ekranu koji te dočeka kad ga upališ. Nekaj mu je falilo za prikaz toga, ne sjećam se šta točno. Ali je uredno radio i prikazivao video fajlove.
![]() |
#400 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Osnovni razlog je EVR render koji mi je uvijek davao bolje rezultate od VMR9 EVR radi i na XP no ja ne mogu s njim dobiti DXVA (ne samo ja) što ne znači da nekome s "brute force" pristupom ne bi i to bilo OK. U tom slučaju, ako koristiš n-jezgreni CPU kada "n" teži ka velikom broju, preporučujem XP. Dosta je dugo s nama i dosta toga je vrlo stabilno i ispolirano ako se ne svaštari. Sve radi super na Visti 32bit, sa 64 ćeš samo upasti u probleme s playerima. (64bitne app, filteri i codeci su dosta veliki problem) Sve ovo se odnosi na non-MCE pristup. MCE ne mogu komentirati jer ga ne koristim, kod mene je samo MPC HC i AC3filter, nema ni codeca ![]() (I to što kljastija Vista - nikakvi dodaci, sidebarovi, gadgeti i ostala šarena kozmetika) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#401 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Primjetio sam da kod gledanja HD .mkv fileova u MPC slika ponekad zna "pucati", one kratkotrajne horizontalne linije kao da se slika prelomi, ne znam službeni naziv za to. Zbog čega se javlja taj problem na HD videu? Konfa je iz siga/moj komp, a prilikom gledanja CPU je uvijek opterećen oko 60% |
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
-------
|
Moguće da je HD sfušano skodiran ili su postavke u MPCu krivo složene u slučaju da isti HD u ostalim playerima radi bez "pucanja" slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Premium
|
Da nije to problem do vsync-a? Kada uključim u MPC lock back-buffer nema pucanja, ali onda svako toliko slika zašteka. A koje bi trebale biti postavke za .mkv? Ja sam samo u internal filters uključio Matroska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
-------
|
Ne znam. Moreš probati isključiti vsync, pa ako kaj pomogne. Makar tu može biti svašta problem; od samog playera i njegovih postavki, pa do raznih drugih codeca, drivera za karticu i mase sličnih uzroka. Probaj u nekom drugom playeru (KMplyer ili VLC), pa ako u njima HD ide kak spada, onda znaš da je problem u MPCu. Ako i u tim playerima šteka ili "puca" slika, onda je možda stvarno HD loše skodiran. Moreš probati i s nekim HD materijalom za kojeg si 100% siguran da radi bez problema. Ako ništ od toga nije uzrok, nema ti druge no da riješavaš sve moguće i potencijalne uzročnike problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#408 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Premium
|
Citiraj:
MPC HC ima test za to - CTRL+T i nešto opcija za pomoć (bufferi, neki direct mode...) koristi MPC HC , ne MPC, pokušavaj sa svježim razvojnim verzijama (http://www.xvidvideo.ru/) i drži svježe directx9 runtime na stroju. ja se ne sjećam kad sam zadnji puta vidio tearing. uz to DXVA ti očito ne radi (60% CPU), sigurno bi bilo bolje da GPU odradi svoje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Technical Specs Container: Matroska Video Encoder: x264 Video Aspect Ratio: 1.78:1 and 2.40:1 Audio Codec: DTS Audio BitRate: 1536 kbit/sec Audio Channels: 5.1 channels Subtitles: Dutch + English Source: Blu-Ray File Size: 15.7 GB (avg bitrate of 12.6 Mbit) DXVA compliant: Yes kad je sve bilo na defaultu (kmplayer) zauzece procesora je bilo izmedu 90% i 100%, slika i zvuk su se razdvajali i slika je isla usporeno sa preskakanjima (negledljivo). kad sam slozio po ovom tutorialu zauzece je i dalje oko 100%, jedina je razlika u tome da ne steka po par sekundi nego izbacuje frejmove pa ide glatko ali sa desetak frejmova po sekundi (gledljivo ali jako iritirajuce). probat cu jos sutra po onom drugom tutorialu. ima ko kakvih ideja zasto to ne radi kod mene. provjerio sam vise puta dal je sve slozeno tocno po tutorialu tako da garantiram da mi se nije podkrala greska. Zadnje izmijenjeno od: Ruky. 07.12.2008. u 21:44. Razlog: umjesto pogledaj post posalji post |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
-------
|
Moreš probati i s MPC Home Cinema. Za KMplayer nemam pojma zakaj ne radi, pošto ne koristim taj player, tak da budeš trebal pričekati da se javi Vuco ili neko drugi s tim playerom. Nego, CCCP ti ne treba u svemu ovome kad dolazi s ffdshowom koji po defatultu ima složeno da preuzima H.264, tak da ili makni CCCP skupa sa svim kaj instalira ili u ffdshowu makni kvačicu s H.264. Istinabog piše u onom drugom vodiču da treba CCCP, ali stvarno nema potrebe za njim kad se MPC Home Cinema i ffdshow mogu zasebno instalirati bez da imaš brige oko ostalih stvari koje dolaze u CCCPu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Premium
|
Citiraj:
Vidi, postoje samo dva (2) playera koja prikazuju hardwareom ubrzani h.264 To su PowerDVD i Media Player Classic Home Cinema (MPCHC) i ništa više na cijelom svijetu. (treći je dobro odmakao u izradi) Nikakav CoreAVC, ffdshow, CCCP, KMP ili bilo što drugo ti ne mogu potjerati DXVA (štoviše neke njihove komponente poput VSfiltera ubijaju DXVA)! To su sve software rješenja za one koji nemaju DXVA mogućnost ,a imaju jake CPU 64bitna Vista nije preporučljiva (MPCHC verzije), sve to odlično radi na 32bitnoj 32bit Vista + MPCHC + Ac3filter je sve što je potrebno da se pogleda bilo koji DXVA compliant video (treba staviti i zadnji directx9). I Ac3filter treba samo ako ima problema sa DTS preko SPDIF ili treba napraviti transcode u letu nekih čudnih Nero Digital audio kanala. vrlo jednostavno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
samo da javim budućim ili sadašnjim vlasnicima intel g45 čipseta... jedno 2-3 sata sam se maltro da hardverski ubrzam .mkv i nema šanse. čitao sam na netu da je ekipa uspjevala, ali meni ni pdvd ni mpc nije radio. odustah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Evo threada s Intel foruma oko upita jednog od glavnih programera MPCHC: ukratko, Intel se boji javno dati specifikacije , a bez njih nema ni sofwarea. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Premium
|
Citiraj:
Cyberlink kao firma može dobiti spec. od Intela za neke pare i non-disclosure potpise, a izgleda i da je: 10th Jun 2008 Intel and CyberLink demonstrate HD video playback at Computex 2008 Taipei, Taiwan----June 04, 2008----CyberLink Corp. (5203.TW), innovative solution provider for the connected digital lifestyle, announced today that Intel® is demonstrating smooth high-definition movie playback of Blu-ray Discs with CyberLink PowerDVD and the latest Intel® G45 Express Chipset at Computex... http://tinyurl.com/5o2yym No ako je uspjelo tom tipu mora i svima ostalima jer se Cyberlinkov h.264 decoder koristi kao externi u masi primjera (mkv, DVB-T, DVB-S) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Moderator
|
ne znam, meni nije uspjelo nikako... cijelo vrijeme se na cpu oslanjao. mislim iskreno 2200 stock vrti apsolutno svaki hd koji mu baciš tako da mi je svejedno, čisto znatiželje radi sam htio zgurat kroz grafu. bottom line... bolje da mi se cpu zagrijava koji ima aktivno hlađenje nego nb koji je veliki pasivac (intel mbo) i inače dela na 60-70c. |
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
-------
|
Kak to da se nisi odlučil za neki AMDov čipset, jer za ovaj G45 se znalo otpočetka da mu je preuzimanje HD materijala strani pojam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Premium
|
Citiraj:
Toga je očito malo pa se ne moraš brinuti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Moderator
|
1080p ide ko iz šale na ispod 50-60% cpu... čak i onaj samsungov omraženi showcase od 700mb (ali ne na cccp-u, nego na mcp-u... zapravo ga zvuk zayebava na cccp-u, video ide normala). @mcg... ma imao sam intel cpu, pa da ne moram raditi kupoprodaje dodatne ostao sam na intel + intel mbo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|