Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2008., 18:39   #391
Ruky
Premium
Moj komp

Ruky's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Pitat ću ovdje jer se dosta o njemu ovdje pričalo.
Nikako nemogu upogonit KMPlayer na visti, jel kome uspjelo ?
Instalacija prođe ok, međutim kad ga pokrenem samo monitor blicne i to je to.
nesto je kod tebe zeznuto. ja imam KMPlayer na 2 kompa koja imaju vistu i radi bez problema!
Ruky je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 18:41   #392
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Si složil ili probal složiti akceleraciju kod sebe?
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.11.2008., 18:54   #393
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Ruky Pregled postova
nesto je kod tebe zeznuto. ja imam KMPlayer na 2 kompa koja imaju vistu i radi bez problema!
Pa šta bi moglo biti ? Vista je ultimate 32bit, sve drugo radi, općenito nemam problema s njom, ovo je prvi.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 21:00   #394
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Pa šta bi moglo biti ? Vista je ultimate 32bit, sve drugo radi, općenito nemam problema s njom, ovo je prvi.
Imaš najnoviji build ?
Staro 15.11.2008., 21:08   #395
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Verzija 6.0.6000 (Vista Retail), bez sp1

Mogu potjerat HD u wmp i dobra je slika itd.. no šta sad moram stavit sp1 izgleda ?

KMPlayer sam probao zadnji što je izašao i još par starijih, neće nijedan

Zadnje izmijenjeno od: stuc. 15.11.2008. u 21:50.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 21:27   #396
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Mislio sam na KMPlayer
Sorry kaj nisam bio jasan, moja greška...
Staro 15.11.2008., 22:05   #397
Ruky
Premium
Moj komp

Ruky's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Si složil ili probal složiti akceleraciju kod sebe?
nisam nasao vremena za to ali cu se si tim pozabaviti sutra pa javim rezultate! fala na pomoci!
Staro 15.11.2008., 22:13   #398
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Instalacija prođe ok, međutim kad ga pokrenem samo monitor blicne i to je to.
Hm, meni je na Visti znao javit neki problem, ali je uredno radio, jedino kaj nije bilo one slike na početnom ekranu koji te dočeka kad ga upališ. Nekaj mu je falilo za prikaz toga, ne sjećam se šta točno. Ali je uredno radio i prikazivao video fajlove.
Staro 16.11.2008., 15:32   #399
Ruky
Premium
Moj komp

Ruky's Avatar

jos jedno pitanjce. dal postoji kakva razlika izmedu 64 ili 32 bitne viste za gledanje mkv fileova? dal bi to mozda 64 bitni os obavljao bolje?
Staro 16.11.2008., 23:58   #400
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
jos jedno pitanjce. dal postoji kakva razlika izmedu 64 ili 32 bitne viste za gledanje mkv fileova? dal bi to mozda 64 bitni os obavljao bolje?
kao OS Vista mi se gadi no za HTPC mi je daleko bolja od XP.

Osnovni razlog je EVR render koji mi je uvijek davao bolje rezultate od VMR9

EVR radi i na XP no ja ne mogu s njim dobiti DXVA (ne samo ja) što ne znači da nekome s "brute force" pristupom ne bi i to bilo OK. U tom slučaju, ako koristiš n-jezgreni CPU kada "n" teži ka velikom broju, preporučujem XP.
Dosta je dugo s nama i dosta toga je vrlo stabilno i ispolirano ako se ne svaštari.

Sve radi super na Visti 32bit, sa 64 ćeš samo upasti u probleme s playerima.
(64bitne app, filteri i codeci su dosta veliki problem)

Sve ovo se odnosi na non-MCE pristup. MCE ne mogu komentirati jer ga ne koristim, kod mene je samo MPC HC i AC3filter, nema ni codeca

(I to što kljastija Vista - nikakvi dodaci, sidebarovi, gadgeti i ostala šarena kozmetika)
krbo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.11.2008., 19:50   #401
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Primjetio sam da kod gledanja HD .mkv fileova u MPC slika ponekad zna "pucati", one kratkotrajne horizontalne linije kao da se slika prelomi, ne znam službeni naziv za to. Zbog čega se javlja taj problem na HD videu? Konfa je iz siga/moj komp, a prilikom gledanja CPU je uvijek opterećen oko 60%
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2008., 20:07   #402
McG
-------

Moguće da je HD sfušano skodiran ili su postavke u MPCu krivo složene u slučaju da isti HD u ostalim playerima radi bez "pucanja" slike.
Staro 23.11.2008., 20:09   #403
Dr. Beast
Premium

Citiraj:
Moguće da je HD sfušano skodiran ili su postavke u MPCu krivo složene u slučaju da isti HD u ostalim playerima radi bez "pucanja" slike.
Da nije to problem do vsync-a? Kada uključim u MPC lock back-buffer nema pucanja, ali onda svako toliko slika zašteka. A koje bi trebale biti postavke za .mkv? Ja sam samo u internal filters uključio Matroska.
Staro 23.11.2008., 20:16   #404
McG
-------

Ne znam. Moreš probati isključiti vsync, pa ako kaj pomogne. Makar tu može biti svašta problem; od samog playera i njegovih postavki, pa do raznih drugih codeca, drivera za karticu i mase sličnih uzroka. Probaj u nekom drugom playeru (KMplyer ili VLC), pa ako u njima HD ide kak spada, onda znaš da je problem u MPCu. Ako i u tim playerima šteka ili "puca" slika, onda je možda stvarno HD loše skodiran. Moreš probati i s nekim HD materijalom za kojeg si 100% siguran da radi bez problema. Ako ništ od toga nije uzrok, nema ti druge no da riješavaš sve moguće i potencijalne uzročnike problema.
Staro 23.11.2008., 21:54   #405
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Ne znam. Moreš probati isključiti vsync, pa ako kaj pomogne. Makar tu može biti svašta problem; od samog playera i njegovih postavki, pa do raznih drugih codeca, drivera za karticu i mase sličnih uzroka. Probaj u nekom drugom playeru (KMplyer ili VLC), pa ako u njima HD ide kak spada, onda znaš da je problem u MPCu. Ako i u tim playerima šteka ili "puca" slika, onda je možda stvarno HD loše skodiran. Moreš probati i s nekim HD materijalom za kojeg si 100% siguran da radi bez problema. Ako ništ od toga nije uzrok, nema ti druge no da riješavaš sve moguće i potencijalne uzročnike problema.
I meni je bio(zna se nekad pojavit) u MPC,dok u KMplayeru radi normalno.Instalacija ona obićna K-lite full verzija sve na default osim AC3 i nekad nema nikakvih pucanja pa se nekad pojavi...
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2008., 22:10   #406
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
prebaci onaj skin, iz "modernog" ili kako se već zove u klasik. Bar tako meni radi na zadnjoj beti.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2008., 09:30   #407
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Da li si ga pokrenuo kao administrator?
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 20:33   #408
Dr. Beast
Premium

Citiraj:
Autor Dr. Beast Pregled postova
Primjetio sam da kod gledanja HD .mkv fileova u MPC slika ponekad zna "pucati", one kratkotrajne horizontalne linije kao da se slika prelomi, ne znam službeni naziv za to. Zbog čega se javlja taj problem na HD videu? Konfa je iz siga/moj komp, a prilikom gledanja CPU je uvijek opterećen oko 60%
Problem je rješen tako da sam stavio output na Overlay.
Staro 26.11.2008., 15:32   #409
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
Autor Dr. Beast Pregled postova
čini mi se da misliš na "tearing"

MPC HC ima test za to - CTRL+T i nešto opcija za pomoć (bufferi, neki direct mode...)

koristi MPC HC , ne MPC, pokušavaj sa svježim razvojnim verzijama (http://www.xvidvideo.ru/) i drži svježe directx9 runtime na stroju.

ja se ne sjećam kad sam zadnji puta vidio tearing.

uz to DXVA ti očito ne radi (60% CPU), sigurno bi bilo bolje da GPU odradi svoje...
Staro 07.12.2008., 21:39   #410
Ruky
Premium
Moj komp

Ruky's Avatar

Citiraj:
Dobro si napisal, ja sam ti samo rekel da pošto već imaš u drugom kompu 8800GT da složiš akceleraciju da se E8400 bezveze ne zamara i da nemaš 40-50% zauzeća. U HTPCu imaš 780G grafičku i na nju isto možeš složiti akceleraciju, a kaj se tiče same akceleracije ona se ne pali sama od sebe, ako ju ti prethodno (neovisno o softveru) nisi složil. Za full-HD filmove to ide prek PowerDVD-a, dok .mkv ide (pod pretpostavkom da je HD pripremljen DXVA) prek MPC HC playera ili KMplayera, prema uputstvima iz ovih (1, 2) postova. Imaš u obje konfiguracije kartice koje su sposobne preuzeti HD na sebe i nema razloga da si ne složiš tu akceleraciju i makneš zauzaće s procesora.
evo napokon sam probao i nisam dobio zadovoljavajuce rezultate. da napomenem amd 4000+ ati 3200 hd integrirana. formatirao sam komp stavio 64 bit-nu vistu, instalirao KMplayer, power dvd 8, cccp i core avc codec. znaci na kompu postoje samo driveri, utorrent tih par program i ti codeci.testni primjerak mi je bio The Dark Knight BluRay 1080p DTS x264 dxva-EuReKA
Technical Specs

Container: Matroska
Video Encoder: x264
Video Aspect Ratio: 1.78:1 and 2.40:1
Audio Codec: DTS
Audio BitRate: 1536 kbit/sec
Audio Channels: 5.1 channels
Subtitles: Dutch + English
Source: Blu-Ray
File Size: 15.7 GB (avg bitrate of 12.6 Mbit)
DXVA compliant: Yes

kad je sve bilo na defaultu (kmplayer) zauzece procesora je bilo izmedu 90% i 100%, slika i zvuk su se razdvajali i slika je isla usporeno sa preskakanjima (negledljivo). kad sam slozio po ovom tutorialu zauzece je i dalje oko 100%, jedina je razlika u tome da ne steka po par sekundi nego izbacuje frejmove pa ide glatko ali sa desetak frejmova po sekundi (gledljivo ali jako iritirajuce). probat cu jos sutra po onom drugom tutorialu. ima ko kakvih ideja zasto to ne radi kod mene. provjerio sam vise puta dal je sve slozeno tocno po tutorialu tako da garantiram da mi se nije podkrala greska.

Zadnje izmijenjeno od: Ruky. 07.12.2008. u 21:44. Razlog: umjesto pogledaj post posalji post
Staro 07.12.2008., 22:00   #411
McG
-------

Moreš probati i s MPC Home Cinema. Za KMplayer nemam pojma zakaj ne radi, pošto ne koristim taj player, tak da budeš trebal pričekati da se javi Vuco ili neko drugi s tim playerom. Nego, CCCP ti ne treba u svemu ovome kad dolazi s ffdshowom koji po defatultu ima složeno da preuzima H.264, tak da ili makni CCCP skupa sa svim kaj instalira ili u ffdshowu makni kvačicu s H.264. Istinabog piše u onom drugom vodiču da treba CCCP, ali stvarno nema potrebe za njim kad se MPC Home Cinema i ffdshow mogu zasebno instalirati bez da imaš brige oko ostalih stvari koje dolaze u CCCPu.
Staro 08.12.2008., 09:44   #412
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
evo napokon sam probao i nisam dobio zadovoljavajuce rezultate. da napomenem amd 4000+ ati 3200 hd integrirana. formatirao sam komp stavio 64 bit-nu vistu, instalirao KMplayer, power dvd 8, cccp i core avc codec. znaci na kompu postoje samo driveri, utorrent tih par program i ti codeci.testni primjerak mi je bio The Dark Knight BluRay 1080p DTS x264 dxva-EuReKA

Vidi, postoje samo dva (2) playera koja prikazuju hardwareom ubrzani h.264

To su PowerDVD i Media Player Classic Home Cinema (MPCHC)

i ništa više na cijelom svijetu. (treći je dobro odmakao u izradi)

Nikakav CoreAVC, ffdshow, CCCP, KMP ili bilo što drugo ti ne mogu potjerati DXVA (štoviše neke njihove komponente poput VSfiltera ubijaju DXVA)!
To su sve software rješenja za one koji nemaju DXVA mogućnost ,a imaju
jake CPU

64bitna Vista nije preporučljiva (MPCHC verzije), sve to odlično radi na 32bitnoj

32bit Vista + MPCHC + Ac3filter je sve što je potrebno da se pogleda bilo
koji DXVA compliant video (treba staviti i zadnji directx9). I Ac3filter treba
samo ako ima problema sa DTS preko SPDIF ili treba napraviti transcode u letu nekih čudnih Nero Digital audio kanala.

vrlo jednostavno
Staro 08.12.2008., 09:58   #413
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
samo da javim budućim ili sadašnjim vlasnicima intel g45 čipseta... jedno 2-3 sata sam se maltro da hardverski ubrzam .mkv i nema šanse.

čitao sam na netu da je ekipa uspjevala, ali meni ni pdvd ni mpc nije radio.

odustah.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2008., 10:18   #414
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
samo da javim budućim ili sadašnjim vlasnicima intel g45 čipseta... jedno 2-3 sata sam se maltro da hardverski ubrzam .mkv i nema šanse.

čitao sam na netu da je ekipa uspjevala, ali meni ni pdvd ni mpc nije radio.

odustah.
nije uspjela sigurno , ne boj se, nisi nesposoban

Evo threada s Intel foruma oko upita jednog od glavnih programera MPCHC:

ukratko, Intel se boji javno dati specifikacije , a bez njih nema ni sofwarea.
Staro 08.12.2008., 10:37   #415
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kolko sam vidio jedan frajer je uspio na avforumsima sa pdvd codecima i mp 11 ili tako nekom ludom kombinacijom... čisti pdvd mu nije davao nikakve rezultate.
Staro 08.12.2008., 10:50   #416
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
kolko sam vidio jedan frajer je uspio na avforumsima sa pdvd codecima i mp 11 ili tako nekom ludom kombinacijom... čisti pdvd mu nije davao nikakve rezultate.
trenutno je to i jedini mogući scenarij. (malo istrčah s onim "nije nitko")

Cyberlink kao firma može dobiti spec. od Intela za neke pare i non-disclosure potpise, a izgleda i da je:

10th Jun 2008 Intel and CyberLink demonstrate HD video playback at Computex 2008 Taipei, Taiwan----June 04, 2008----CyberLink Corp. (5203.TW), innovative solution provider for the connected digital lifestyle, announced today that Intel® is demonstrating smooth high-definition movie playback of Blu-ray Discs with CyberLink PowerDVD and the latest Intel® G45 Express Chipset at Computex...

http://tinyurl.com/5o2yym

No ako je uspjelo tom tipu mora i svima ostalima jer se Cyberlinkov h.264 decoder koristi kao externi u masi primjera (mkv, DVB-T, DVB-S)
Staro 08.12.2008., 11:30   #417
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ne znam, meni nije uspjelo nikako... cijelo vrijeme se na cpu oslanjao.

mislim iskreno 2200 stock vrti apsolutno svaki hd koji mu baciš tako da mi je svejedno, čisto znatiželje radi sam htio zgurat kroz grafu.

bottom line... bolje da mi se cpu zagrijava koji ima aktivno hlađenje nego nb koji je veliki pasivac (intel mbo) i inače dela na 60-70c.
Staro 08.12.2008., 14:22   #418
McG
-------

Kak to da se nisi odlučil za neki AMDov čipset, jer za ovaj G45 se znalo otpočetka da mu je preuzimanje HD materijala strani pojam?
Staro 08.12.2008., 14:29   #419
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:

mislim iskreno 2200 stock vrti apsolutno svaki hd koji mu baciš tako da mi je svejedno, čisto znatiželje radi sam htio zgurat kroz grafu.
na štucanje možeš naletjeti samo ako trošiš 1080p mkv , demo i promo materijale te same BD diskove.

Toga je očito malo pa se ne moraš brinuti.
Staro 08.12.2008., 15:58   #420
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

1080p ide ko iz šale na ispod 50-60% cpu... čak i onaj samsungov omraženi showcase od 700mb (ali ne na cccp-u, nego na mcp-u... zapravo ga zvuk zayebava na cccp-u, video ide normala).

@mcg... ma imao sam intel cpu, pa da ne moram raditi kupoprodaje dodatne ostao sam na intel + intel mbo.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno