Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.03.2011., 22:47   #391
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
@morph: ovo je folder - http://www.megaupload.com/?d=92C4WDDR
a ovo je button pack - http://www.megaupload.com/?d=SPNL1DXI

@Baja 001: izgleda da je to bio i uploaderov problem

c/p uploadera na deviantu: hxck Jul 19, 2010
the buttons are in the link in the description; you need to download and load them, since I forgot to add them. Sorry!

Zadnje izmijenjeno od: flyer1. 03.03.2011. u 22:53.
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2011., 23:01   #392
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Koliko vidim ne koristis portable verziju. Tamo gdje ti trebaju biti buttoni (otprilike, jer ja ne vidim nista osim sive pozadine) desni klik, pa splitter settings, odaberes buttons, pa configure, selektiras naredbu i odaberes path do png slike.
morph je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2011., 23:27   #393
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

hmmm...nikako neće da mi dozvoli dodavanje custom ikone unutar button configurationa, samo default...al ne bunim se, radi dobro

tenks!
Staro 09.03.2011., 09:44   #394
HD3850
Premium
Moj komp

HD3850's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
pozdrav...mene zanima kako izmjeniti izgled foobara..imam zadnju verziju, ali sam svasta bio probavao, i nije mi uspjelo .. vec sam pisao u temi koja je isto za ovaj player, ali nista..
HD3850 je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2011., 10:24   #395
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Imas na devinat-u sve opisano kako, samo ukucaj Spotifoo pa ces vidjeti. Ako ne budes znao imas dosta korisnih komentara i objasnjenja ispod dolje.
Staro 09.03.2011., 12:18   #396
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor HD3850 Pregled postova
pozdrav...mene zanima kako izmjeniti izgled foobara..imam zadnju verziju, ali sam svasta bio probavao, i nije mi uspjelo .. vec sam pisao u temi koja je isto za ovaj player, ali nista..
Vrlo jednostavno ovih dana jer primjerice Tedgo ima rješene setupe, (next-next-finish), a ostali većinom auto skripte kad se pokrene player.

Ako oćeš nešto kvalitetno samostalno napravit onda se pripremi na dosta pisanja koda.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2011., 23:51   #397
ethan
Premium

Datum registracije: Dec 2005
ajd pliz pomozite

imam depeche mode u dts formatu - kad ga pokrenem u foobaru - on prepoznaje sve kanale, ali je output samo na 2 prednja zvucnika
u bsplayeru (s ac3 filterom sve funkcionira savrseno - saljem zvuk preko spdifa u pojacalo), ali s foobarom nikako da dobijem taj spdif out

probao sam s foo_out_ks.dll - ali ja nemam nikakvu zvucnu koju mogu odabrati - imam samo opcije null output, primary sound driver i realtek digital output - i nista od toga mi ne daje zeljeni rezultat
probao sam i s foo_spdif.dll - al opet samo 2 prednja zvucnika

mora da radim neku pocetnicku glupost, al ne kuzim koju
ethan je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2011., 00:18   #398
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor ethan Pregled postova
ajd pliz pomozite

imam depeche mode u dts formatu - kad ga pokrenem u foobaru - on prepoznaje sve kanale, ali je output samo na 2 prednja zvucnika
u bsplayeru (s ac3 filterom sve funkcionira savrseno - saljem zvuk preko spdifa u pojacalo), ali s foobarom nikako da dobijem taj spdif out

probao sam s foo_out_ks.dll - ali ja nemam nikakvu zvucnu koju mogu odabrati - imam samo opcije null output, primary sound driver i realtek digital output - i nista od toga mi ne daje zeljeni rezultat
probao sam i s foo_spdif.dll - al opet samo 2 prednja zvucnika

mora da radim neku pocetnicku glupost, al ne kuzim koju
Koji windows koristiš?
Staro 12.04.2011., 12:20   #399
ethan
Premium

koristim windows 7 - 64bit
foobar 1.1.5
Staro 12.04.2011., 13:22   #400
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
koristim windows 7 - 64bit
foobar 1.1.5
Foobar WASAPI

KS ne radi na Windows 7
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.04.2011., 15:42   #401
ethan
Premium

hvala na pokusaju, al ne pomaze - izbacuje mi ovaj error "Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 48000 Hz / 16-bit / 6 channels" - znaci sad ne cujem niti 2 prednja kanala koja sam prije cuo
i tako na 8,16,24,32-bit opcijama i buffer length-ovima

imam realtek hd audio drivere verzija 6.0.1.6257 - jel mozda u tome problem? al windows update mi nije nasao novije drivere.
Staro 12.04.2011., 20:13   #402
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
hvala na pokusaju, al ne pomaze - izbacuje mi ovaj error "Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 48000 Hz / 16-bit / 6 channels" - znaci sad ne cujem niti 2 prednja kanala koja sam prije cuo
i tako na 8,16,24,32-bit opcijama i buffer length-ovima

imam realtek hd audio drivere verzija 6.0.1.6257 - jel mozda u tome problem? al windows update mi nije nasao novije drivere.
Evo baš sada gledan:
Can I play DTS or DTS audio CDs with foobar2000? & DTS decoder
Staro 02.08.2011., 16:40   #403
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Dali ima gdje na forumu neki tutorial kako podesiti zadnju verziju foobara (znaci ne ono sa prve stranice jer ono je za staru verziju koliko vidim, a i ne rade sve stvari na novoj)?

Pod "Components" imam samo sve po defaultu pa ne mogu nista naravno poslozit kako treba.
U biti, ne trebam nista posebno vec da si mogu poslozit da mi prikazuje ok cover od albuma, da si dodam malo nekih boja u sam foobar (odlicno bi bilo da Foobar moze pokupit boje od Win7 teme) i sl.
Koje sve komponente moram instalirat i od kuda?

P.S.

Od kuda pokupit tekst pjesama Foobar? Moram ih imat u nekom .txt-u na kompu ili...?
Dali je moguce staviti neki live servis kao npr. on-line radio kao sto ga ima Winamp?
Koristim Winamp cca 8 god i stvarno mi je dojadio....osim njega za glazbu nisam nista drugo nikada koristio pa mi je ovo sada sve novo.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2011., 17:42   #404
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Foobar može sve u vezi muzike povući s Last.fm servisa, samo je pitanje koju verziju koristiš, tj. koji setup (nerijetko diktira koju verziju Foobara moraš koristiti da bi sve funkcionirala kak spada) i kak je riješena Last.fm integracija. Makar većina novijih setupa ima čist vredu riješen Last.fm dio priče, pa putem Last.fm API ključa dobiš sve informacije (albumi, biografije, tekstovi pjesama, itd.) vezane uz određenog izvođača. Kaj se tiče covera, najvjerojatnije treba podesiti (ovisno o setupu) ispravan format slika (JPG ili PNG), da li je u pitanju folder.*, cover.* ili front.*, te način na koji Foobar dolazi do covera, tj. da li si svi coveri nalaze ispravno raspoređeni po albumima, da li su svi na jednom mjestu ili ih Foobar povlači direktno s Last.fm i sličnih servisa. Sve kaj ti treba za podešavanje i prilagođavanje Foobara je obično navedeno za svaki pojedini setup, npr. FooBear ili MonoLite Plus dolaze sa svim kaj treba, a to su samo dva u moru alternativnih Foobar izgleda. Kad nađeš setup koji ti se sviđa, onda već lako posložiš sve kak spada.
Plus još za lyricse ima raznih pluginova, koji čitaju lyricse iz foldera/taga i skidaju iste s različitih servisa. Samo malo neka potraži po hydrogenaudio forumu.
Staro 02.08.2011., 19:55   #405
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Samo vidim da je dosta stvari za starije verzije foobara, a ne za 1.1.7 koju ja koristim.
Koje po vama trebam skiniti dodatke ako idem sve sam radit....mozda samo neka lista "must have" komponenti za foobar?

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2011., 20:25   #406
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor win32 Pregled postova
Samo vidim da je dosta stvari za starije verzije foobara, a ne za 1.1.7 koju ja koristim.
Koje po vama trebam skiniti dodatke ako idem sve sam radit....mozda samo neka lista "must have" komponenti za foobar?

Opet je tesko reci s obzirom da ne znamo sto zelis od foobara. Znam da ovi opceniti odgovori djeluju poprilicno glupo (i vjerojatno te iritiraju jer nisu ono sto ocekujes), ali stvari tako stoje. Na foobar sam potrosio stvarno pozamasnu kolicinu vremena i znam da nije od onih install/agree/yes/next/next programa, ali je po pitanju user friendly sucelja miljama daleko u odnosu na razdoblje otprije 4-5 godina.

Nazalost nemam vise toliko vremena da navodim korisnike korak po korak po foobaru tako da cu navesti par komponenata koje cesto koristim.

FooDiscogs - tagiranje pjesama pomocu Discogs servisa, jako dobro za slucajeve kada freedb omane.

Ipod manager - prebacivanje pjesama na appleove uređaje, pri tome podržava on-the-fly konverziju i vuce covere albuma

Send to device - salje glazbu na vanjski usb uređaj (hard, stick, mp3 player) i podrzava konverziju on-the-fly

Audioscrobbler - scrobblanje pjesama na last.fm

Biography view - preuzima biografiju, slike ili podatke o albumu sa last.fma

Text tools - omogucava da jednim klikom povuces na clipboard bilo koje podatke iz tagova

Kernel streaming - omogucava zaobilazenje kmixera tj. bit perfect reprodukciju

O komponentama za izmjenu sucelja necu jer koristim gotove setupe.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2011., 20:35   #407
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

najbolje ti je otić na primjerice deviant i pronađeš neki setup za tvoju verziju foobara, neku columns UI verziju kojih zbilja ima dosta tako da se poštediš kreiranja vlastitih linija koda jer će ti neki složenac sigurno odgovarat.
kad izabereš neki koji ti se sviđa i procijeniš da ti je funkcionalan, skineš dodatke koji se nalaze na stranici i samo slijediš (u pravilu priložene) upute (makar je to najčešće tek dodavanje extra komponenti u root folder i poneka preinaka unutar 'preferences' u samom izborniku playera....ja sam osobno ljubitelj minimalizma pa mi je moj tako i uređen, no vrlo je funkcionalan i dodatno proširiv i složi se 2 min. koristi last.fm i freedb bazu podataka.

EDIT: evo me morph preduhitrio još bi bilo poželjno da povučeš s neta i foo input monkey i foo input alac za reprodukciju ape i alac formata, jer nisu nativno podržani, nego ti trebaju posebni plug-inovi za njih.

Zadnje izmijenjeno od: flyer1. 02.08.2011. u 20:45.
Staro 02.08.2011., 23:08   #408
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
mene zanima di mogu ovakav skin nabaviti minimalno doslovno

http://fc00.deviantart.net/fs8/i/200..._CraZyLegZ.png

ili netko ima nesto slicno ovome...

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2011., 23:29   #409
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
mene zanima di mogu ovakav skin nabaviti minimalno doslovno

http://fc00.deviantart.net/fs8/i/200..._CraZyLegZ.png

ili netko ima nesto slicno ovome...
Potraži na devinatu, iako ovo nebi bio problem napravit jer nema ništa "napredno" tipa WSH skripte. Ovo izgleda kao najobičniji CUI.

McG brži.

Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 02.08.2011. u 23:49.
Staro 03.08.2011., 00:33   #410
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

pocel traziti pa sam cacko i cacko i sve sto sam stavljao (znaci gotove radove) mi se stalno rusilo jer su podrzavali samo do 0.9.5.3 i onda sam naletio na zix++ setup i sad sve fino radi a i jako zgodno...hmm jednom pitanje scrobler je neka vrsta da po onom sto ja slusam on mi daje preporuku sto dalje slusati, dali ima kaka mogucnost da odma i skida glazbu ili da preslusavam s last.fm pomocu njega

hvala na odgovorima

Staro 03.08.2011., 09:39   #411
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

oke uspostavih konekciju s last.fm-om i vidim da su se pocele zapisivat pjesme, no nije mi ovo bilo jasno kad sam dobio API key, pise:

Application/Device Name
Application Description
Application Homepage

ovo se konkretno tice nekoga tko radi na nekoj aplikaciji? ja sam naveo Foobar, druga stvar je ovo ispod:

Scrobbler name
Scrobbler URL

sta da pod ovo napisem, dali mi je to od neke vaznosti, dali ce se to uopce negdje vidjeti

vidim da mi preko last.fm-a dosta covera nasao, dali ima neki jednostavan nacin da on to sam poskida i dali slika odma bude uz pjesmu ili mora biti odvojena u folder (volio bih kad bi mogla biti embedano) no skinio sam foo_discogs i neznam jesam ja stupid ali nece mi popuniti nicim, jbg vrijeme je za igrarije sada

BTW skinio sam i send to device verziju ali nesljaka podesio sam u koji folder hocu da kopira pjesme, ali nemam opciju kroz cijeli foobar a isto tako ni kroz shortcate

Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 03.08.2011. u 10:49.
Staro 03.08.2011., 11:53   #412
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
pocel traziti pa sam cacko i cacko i sve sto sam stavljao (znaci gotove radove) mi se stalno rusilo jer su podrzavali samo do 0.9.5.3 i onda sam naletio na zix++ setup i sad sve fino radi a i jako zgodno...hmm jednom pitanje scrobler je neka vrsta da po onom sto ja slusam on mi daje preporuku sto dalje slusati, dali ima kaka mogucnost da odma i skida glazbu ili da preslusavam s last.fm pomocu njega

hvala na odgovorima
To su stari PUI setupovi koji nisu vrijedni spomena. Baci oko na lika koji zasada stalno ima nešto WIP i izda je masu setupova br3tt
Staro 03.08.2011., 12:31   #413
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

evo ovo je trenutni setup, citam od 9 ujutro i 98% ljudi sto pisu po internetu u vezi foobara su gluposti, ovo mi je najduze da trazim neko rijesenje...probo sam do sada jedno 4 programa za auto tag i ni jedan nije donkle dobar, treba mi bilo kakva slicica koja ima veze s pjesmom da ju taga odma u sebe (cover, cd, artist, album - stvarno nije bitnosta ce staviti kao sliku) ali preko foobara mi se nudi samo opcija snimi sliku nema nigdje nesto tipa "tag picture to the song"

pjesme su mi sve u jednom folderu znaci nisu po albumima jer ima doslovno svega, moze neke preporuke sto se ovog tice i ako ima netko funkcionalni "send to device" jer bi si to stavio u shortcut tako da dok nesto radim, bez puno cackanaj prebacim pjesmu u drugi folder

Staro 03.08.2011., 15:45   #414
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:

evo ovo je trenutni setup, citam od 9 ujutro i 98% ljudi sto pisu po internetu u vezi foobara su gluposti, ovo mi je najduze da trazim neko rijesenje...probo sam do sada jedno 4 programa za auto tag i ni jedan nije donkle dobar, treba mi bilo kakva slicica koja ima veze s pjesmom da ju taga odma u sebe (cover, cd, artist, album - stvarno nije bitnosta ce staviti kao sliku) ali preko foobara mi se nudi samo opcija snimi sliku nema nigdje nesto tipa "tag picture to the song"

pjesme su mi sve u jednom folderu znaci nisu po albumima jer ima doslovno svega, moze neke preporuke sto se ovog tice i ako ima netko funkcionalni "send to device" jer bi si to stavio u shortcut tako da dok nesto radim, bez puno cackanaj prebacim pjesmu u drugi folder
Meni to tagiranje slike uopće nije nešto. Prvo ne radi na flacovima, drugo sve mi je po folderima, treće pa ti nemaš uredne tagove. Za autotag nisan siguran jer ga ni ne koristin, jedan put me je zajeba i nikad više.
Staro 03.08.2011., 16:19   #415
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Znam da je greska moja, no de mi reci samo ocu moci u media monkey-u zadat da svaki file "dozivljava" kao jedan, jer sam bio dodao cca 1200 pjesama unutra i oznacio sam nasumicno par drugacijih izvodjaca te bi mi on odma automatski stavio da su svi pod jednim albumom, e sad dal on moze pretrazivati web pojedinacno svaki file zasebno pa nek ih razvrsta ako se poklope

Staro 03.08.2011., 16:34   #416
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

od svega mi je to bilo najgore prije sam sve albume bacao van i u jedan folder sad cu sve morat vracat nazad Lude Godine

hvala McG

Staro 03.08.2011., 17:15   #417
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Znam da je greska moja, no de mi reci samo ocu moci u media monkey-u zadat da svaki file "dozivljava" kao jedan, jer sam bio dodao cca 1200 pjesama unutra i oznacio sam nasumicno par drugacijih izvodjaca te bi mi on odma automatski stavio da su svi pod jednim albumom, e sad dal on moze pretrazivati web pojedinacno svaki file zasebno pa nek ih razvrsta ako se poklope
Može ako su uredni tagovi, ti nemaš niti uredne tagove ni struktruru, tako da program samo vidi nasumične fileove (a znaš da komp nema logiku). Jednio raw search po nazivu filea (total commander) i onda pakiranje u foldere, to će djelomično olakšat i ubrzat proces.
Staro 03.08.2011., 17:34   #418
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

ma da tako ce i biti iz total commandera cu probati rijesiti sve izvuci u jedan File albume koje imam rijesiti se viska i potovariti ostalo unutra jbg druge mi nema

no jel mi moze tko bar navest link jel trazim po hydrogen forumu i nema tog "send to device" ili nesto bolje

Staro 03.08.2011., 18:21   #419
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

skinio sam ja taj ali nisam mogo nigdje naci koja opcija je u foobaru, ali nije mi dao vrag mira i svaku opciju sam stisnio tako da sam je na kraju nasao "Desni Klik > Legacy Commands > Select" i to spada pod send to device, koda nije odma moglo biti napisano, ali dobro proradilo je awe cezar

EDIT: podesio sam si na ShortCut ali me zanima jel bi se dalo napraviti bez da me pita di da prebaci. Znaci Klik i odma pocne prebacivanje, u opcijama ne vidim nigdje slicno.

Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 03.08.2011. u 18:27.
Staro 03.08.2011., 22:47   #420
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Pratim upute za ovaj setup ali nikako da mi ponudi kad otvaram foobar ColumnsUI
nego stavljeno na Default?
Help:/
rodriguez je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor