|
![]() |
#391 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja neznam, dobil sam plocu sa njim, i jos nemam nikakvih problema. Domy_os mi je nes prical da 1.6 ne mijenja voltazu (npr. sa 1.4 na 1.1V) iako u svim programima veli da je 1.1V Vcore, al temperature su drugacije pokazivale...
![]() |
#392 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Freezer se može postavit kak oćeš, ne treba mjenjat položaj LOTES nosača, tak da imaš na raspolaganju četiri položaja (po 90°). Ponovo sam flashao 1.6 i sad su voltaže OK. Ko je tu lud???
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#394 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
s čim smanjivaš vcore? u biosu, ili nečim softverski? na koliko ti radi kad mu je vcore 1.1v? da li vam je uključen cnq? imate li instaliran onaj unified driver package? i to za freezera me zanima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa voltazu i jedino u biosu mozes stelati . jer si dobio taj unified driver package na cdu sa plocom ili si ga skidao posebno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Lika u mom srcu
|
posebno sam skidao... ali nisam još instalirao.. instalirao sam ono što sam dobio sa pločom agp driver i što je već došlo.. e a sad me zanima postupak kad budem stavljao PCIe grafu, što onda? nema teorije da idem opet reinstalirati windoze.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
EMP moderator
|
Vcore se u BIOS-u smanji. Kod mene je C'n'Q isključen jer sam kloknuo proc na 313 x 8 i memoriju na 500 MHz. Samo taj Unified Driver Package i stavim, može se skinut sa sljedećeg linka: ftp://www.uli.com.tw/driver/Integrated220.rar Imam Freezera Pro, kod njega možeš onaj dole nosač zakretat za 90°, za obični ne znam. Prvo makni drivere od AGP grafe pa onda ubodi PCI-E grafu i samo staviš drivere za nju, ne treba ništa drugo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovaj 1.6 je nesto cudan - na 1.25 i 20X11 su mi iste temperature kao na 230X11 i 1.425 . smijesno . |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#401 |
Lika u mom srcu
|
evo sam upiknuo X1300 unutra, prije toga deinstalirao agp driver, stavio one warcats drivere, zasad štima ok. a grafa se na prvi pogled divljački OC-a! pokrenem ATItool, stavim nađi max GPU, i sa defaultnih 450 dođe do 560! gdje sam ja prekinuo jer me lagano bilo strah da ne pregori jezgra?! iako imam ispod 8mu vent koji jedva piri po njoj, strasno! a mem! na njoj piše Infineon B hyb18t512161bf-28 ovo pretpostavljam znači da je gore 2.8 mema?! ako je to tako onda zakon! e da, ati tool za mem ide do 300, i opet sam je prekinuo, jer me bilo opet" strah.. puknem jedan review na ATI podforum popodne a temp proca ne razumijem, ne mogu im pomoći, evo trenutno sa kućištem napodu, otvorene bočne stranice 40c! na default frekvi od 1800mhz. freezer na 7V domy - e vidiš ovaj stari freezer nema tu mogućnost... to je super što taj može, i zbog toga je bolji... fvv40571 0540 |
![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
EMP moderator
|
Meni ne rade, još mi se osim toga smrzavaju igre. Ma zajebi te Warcats drivere...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Moderator
|
Evo, doso doma pa isao provjerit. Izmedju 1.1V i 1.4V razlika u temperaturi mi je 3°C i u idle-u i u load-u (za load sam vrtio prime 5 minuta, valjda bio razlika bila i veca). Znaci, razlike ima. Da mi nije pokazao temperaturnu razliku (a da su programi tvrdili da je 1.1V) onda bih isao testirat OC-em, tako je najlakse saznat jel povisio voltazu ili ne. Al temp. su mi pokazale da je. BIOS je 1.50 Temperature sa Vcore=1.4V su mi iste kao i na staroj chaintekici, u loadu oko 34-35°C, znaci to je OK. Najvise me zanima zakaj u idle-u stoji 28°C cak i sa Vcore=1.1V a na tim postavkama mi je Chaintekica (NF4 Ultra chipset) pokazivala idle oko 23-24°C. Nije da me brine, vec me zanima zakaj, al ajde, dok sve radi nije bed ![]() Ja sam takodjer instalirao samo unified drivers + SATA2 drivers sa njihovog sajta jer mi bez njih nije prepoznaval Hitachija ![]() Igre jos nisam isprobaval, al drzim provjerene XG 81.97v2, ti su mi radili na Chaintekici pa valjda i sad rade. Nemam vremena nes pokrenut, al valjda ce se nac neka minutica ![]() EDIT: Igre rade normalno, tocnije Quake 4...Cak sam i skuzio kak se benča u igrici ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 01.04.2006. u 00:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Moderator
|
Gabre, sto se tice temp. tvog proca, jesi ti probao sa nekim drugim coolerom ili jos bolje freezerom hladit ga? Palo mi napamet da ti je negdje neka cijev "pukla" (kak da to drugacije velim?) na cooleru, pa bi u tom slucaju bile takve temp... Bio je jedan slucaj na forumu, da je forumas spigao cijev i ona je nekak napukla ili kaj ti ja znam, i dobival je temp. vece za oko 10°C !? I da, meni je load temp. pri Vcore=1.47V (overvolta malo) 40°C
![]() |
#406 |
EMP moderator
|
To je Ivan_os sjebo Sonic Towera. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
a slušaj ovo, on je cijelo vrijeme bio hlađen freezrom64, i ja popizdim i odem u links i kupim freezer64 PRO! misliš da ima razlike? NEMA 1 stupanj manje u idle, koji mi j etrenutno 40c u windozama, default V, 2.25ghz. tko je tu lud, ne znam.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Pozdrav Ekipo !! Par dana pratim vaš topic (u etapama) ,imam jedan problem. Kako pomičete u biosu takt procesora (200-273mhz) ,meni uopće nedaje pristup tom podmeniju!!?? kao da ima neki hardwerski lock?? U čemu je kvaka? Kako skužite koja je revizija ploče?(moja je nova oko mjesec dana) @Gabre Dali ti je po defaultu uključen fastwrite u Catalistu?
ASRock 939Dual-SATA2 :: Athlon64 3000+ Venice E6 ::Kestrel King5:: Sapphire Radeon x1950Pro 256DDR3:: 2x 512Mb Twinmos Dual::PSU Hiper R HPU-4B580W Samsung 730BF::Lijepi kompjuterski stolić::..... Zadnje izmijenjeno od: Šapa. 01.04.2006. u 13:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Moderator
|
Mislim da moras staviti CPU, PCI-E na async il tako nes, to moras imat... dizes samo CPU, PCI-E ostavi na 100Mhz, Uglavnom, nes moras prije u BIOS-u zmrdat ![]() Inace se revizija cita sa zadnjeg PCI slota, neznam kak je kod ove ploce, nisam gledal...
![]() |
#410 |
Registered User
|
Da, to mi je jasno. Kad stavim CPU PCI-E na async, onda mi tih 200 poplavi (na auto je siv) , da ga sad mogu editirat ,a kad dođem na njega ,s desne strane u opisu mi piše da sa "enter" mogu ući u postavke za editiranje ,a kad ono NIŠTA ,, kao da nisam stisnuo.??? Imam bios 1.6 ,ali tako mi je bilo i sa 1.5 , OCBeta me ne zanima samo sam htio isprobati do 270Mhz. Sa pločom među papirima sam našao neki papir s uputama za montažu na Hrv. piše da ,ako želim štimati brzinu procesora to učinim pomiću Jumpera3 ??? Pa J3 je jedan od onih koji stoje u bloku za ostalima za prebacivanje ploče na onaj Future slot,tako da sam skeptičan u vezi J3. Kako jumperi stoje kod vas?
![]() |
#411 |
Moderator
|
Jumpere ne diraj...to ti je za buducu nadogradnju na AM2 procesore... A sto se tice procesora i micanja HTT-a, to pomices sa + i - tipkom (mos tamo na numerickom djelu tipkovnice) ![]()
![]() |
#412 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Kod mene je još ploča vani na stolu pa stoji okomito... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Registered User
|
: bonker : Znači ne ulazi se enterom u podmeni ....ako je samo to : giljotin .. Idem kući probati pa javim sutra ... Hvala !!
![]() |
#414 |
Moderator
|
Jelc, mislim da njemu ipak nes ne sljaka sa senzorom ili necim drugim... Od ludih pomisli, mozda Gabre ima i venica koji se grije vise od ostalih ![]() Gabre, ako oces, mozemo se dogovorit pa da se nadjemo kod mene ili tebe i probamo stavit ili tvoj proc kod mene ili moj kod tebe, il moj freezer kod tebe ili.... ![]() ![]()
![]() |
#415 | |
Moderator
|
Citiraj:
Inace, i mene je to "sokiralo" ![]() I ako klokas preko 240-250, smanji NB-SB i ono drugo na 800Mhz
![]() |
![]() |
#416 |
EMP moderator
|
Za 210-250 MHz HTT neka HTT množitelj i NB-SB Link Speed stavi na 800 MHz, a sve iznad 250 MHz nek bude na 600 MHz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
bio bih zahvalan kad bi došao do mene sa svojim procom, da ga upiknemo u moju ploču i na moj freezer ovaj novi.. pa da vidimo onda... još ću sad probati staviti stariji neki bios, da vidm dal se mijenja što sa temperaturama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Moderator
|
Nema problema, javi na PM kad ti pase i adresu, a broj moba imam (valjda ![]() P.S. Mene zanima samo kak taj tvoj Samsung tiho radi ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#419 |
EMP moderator
|
Al nepotrebno je tolko silovat chipset, samo se više zagrijava. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|