|
![]() |
#392 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Sad gledam, stigao 5080c pro u links za 1299kn, mislim da je vrijeme za upgrade ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#393 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ljudi, ja imam Galaxy tab (P1000, onaj prvi) i odlučio sam ga pokloniti šogoru za rođendan (jbg, on je meni poklonio Nexus S, pa reko' da mu se odužim, jer je uvijek gledao taj Galaxy tab kao nešto cool). Sebi sam odlučio uzeti Prestigio 5080 C pro - sličan hardware, niža rezolucija, ali nema veze - sviđa mi se 4:3 ekran, jer ionako najviše čitam knjige, a ima i ICS preloadan. Kupio ga danas u Emmezeti (1199kn, akcija 100kn manje nego inače). Koje razočaranje ekranom! Ekran je katastrofalan, u usporedbi sa Samsungom, pozadinsko osvjetljenje curi sa svih strana, fontovi neoštri, a nazubljeni - katastrofa! Uređaj bi bio skroz OK, samo da je ekran bar malo bolji (iako ima još nekoliko povećih mana, ali ovo s ekranom je uvjerljivo najveća).
![]() |
#394 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja stvarno ne znam šta si očekivao od tableta koji košta 1k kn. Kvaliteta košta. Ako nisi zadovoljan, vrati ga nazad.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 18.05.2012. u 09:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Registered User
|
pa ti pređi s mercedesa na fiću ![]() ja sam prije ovoga imao još gori tako da je ovaj sasvim ok ![]() a da osvjetljenje curi, curi itekako, ali opet, za milju kuna što očekuješ??
![]() |
#396 |
Premium
|
A, jbg, očito sam imao prevelika očekivanja. Nisam siguran da će ga uzeti nazad (a i da hoće, neću dobiti novce, već mogu kupiti nešto drugo, a ne znam što bih u tom cjenovnom razredu - kontam da je sve to smeće). No, ima tu još stvari koje me smetaju - fali standardna funkcionalnost ICSa da mogu staviti statički IP (WiFi static i ostale slične aplikacije ne rade na ICSu). Također, uočio sam da fali još par stvari (npr. eksterna kartica se mounta izvan sdcard direktorija - u /mnt/external_sd, pa se ne vidi kad spojim tablet USB kablom na PC). No, najviše me živcira što su sistemski fontovi jako ružno renderirani, a to se ne da promijeniti (samo veličina). Subpixel rendering je katastrofa skonfiguriran - mislim, to samo zahtjeva malo truda od strane developera... Neznam, moram nazvati Emmezetu, pa pitati hoće li ga uzeti natrag, ako neće, onda mi mogao ići na njuškalo za 1000kn.
![]() |
#397 |
Registered User
|
Uvijek mozes kupiti rabljeni galaxy, sad ih ima vec za 1300/400 kn?
![]() |
#398 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
Evo da budem posten prema stock romu cackao sam ga 2-3 dana. Posle duzeg testiranja stock roma ICS 2.0.2 i Xteam 3 roma navodim prednosti svakog: Prestigio: - Mozda nesto duze trajanje baterije (Ali ovo je nemoguce proveriti zbog glupog ICS-ovog podesavanja za bateriju. Ja ne mogu da shvatim da nemam mogucnost kao na GB-u videti koliko sam dugo koristio ekran,wifi,sleep tokom jednog ciklusa punjenja. Posle svakog gasenja uredjaja ove stavke se resetuju na ICS-u i to je glupo. Molio bi nekog da me prosvetli da li postoji apk pomocu koje mogu ovo da vidim kao pre na GB-u.). - Pokazivac stanja baterije je nesto bolji tj. precizniji, mada iskreno ne valja ni na jednom ICS romu. Xteam 3: - postoje podesavanja sa usb, znaci mozete da namestite da ga komp vidi kao prenosivi disk (ovo je vrlo vazno jer sugavi mtp mod ne radi na svakom kompu i dozvoljava samo prenos media fajlova) - wifi se nikad ne gubi (retko mi se desavalo na stock romu, ali se desavalo) - flash radi mnogo bolje nego na Prestigio-u (verzija 11.1 flash video player-a radi gotovo jednako dobro kao na GB-u) - zvuk je glasniji i to dosta glasniji (E ovo nijedan rom nije imao, pa tako skype moze raditi bez slusalica ali samo za audio pozive. Za video pozive su opet nesto zabrljali. Ali apk tipa Talking Tom i slicne sada rade bez sluski. Cak radi i Gtalk audio i video poziv (bez sluski) ali samo ako vi zovete) - Ovaj rom je sveukupno brzi i nece mi se desiti da mi sistem trokira (pukne browser i slicno) kada mi stigne nova por na gtalk-u ili mail dok surfujem u Dolphin-u. Zaglupljivanja su redja i ovde ima nesto vise rama za korisnika tj. 283MB naspram 272MB na Prestigio-u. - Root (a prednosti ruta su sto mozete instalirati par najboljih apk sa marketa koje ce vam olaksati zivot tipa Titanium Backup, Root explorer i slicne), vise mesta za instaliranje aplikacija (oko 1GB naspram 500MB kod Prestigio-a) i fenomenalni Rom manager apk. Xteam 3 ima i fix koji treba instalirati odmah posle instalacije roma. Desavalo mi se da se s**** zvuk posle toga, ali jedan factory reset i jos jedan reset uredjaja resavaju problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Premium
|
Primili Prestigija u Emmezeti i dobio kupon u vrijednosti 1199kn za njega. Doplatio 1200kn za Toshibu AT100-100. Bila zadnja u trgovini, pa sam dobio 1000kn popusta (inače dođe 3399kn). E, to je već tablet. Jest da je mrcina i težak, ali brate, leti, screen je ludilo, ima standardni USB port na koji mogu nakačiti ext. disk (doduše, mora biti FAT32)...
![]() |
#400 |
Registered User
|
Good for you ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#402 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ja se uvijek drzim one koliko para toliko muzike, ja za pare koliko kosta zadovoljan' sluzi svrsi. Za pogledat mail i pogledat malo net i odigrati koju igricu ako sam negdje vani je dobar, da ne moram teglit laptop sa sobom' ovo mi je puno prakticnije.
![]() |
#403 |
Registered User
|
Potpis ;-)
![]() |
#404 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Citiraj:
jebemu, tabletic je kao nov, vrhunsko stanje bez crtice. jednostavno, ICS odlicno radi kad se koristim njime, ali kada ga ostavim sa strane, primjetim nakon nekog vremena da se restarta sam od sebe i tako preko nekoliko puta. Wi-Fi ne gubi vise tako cesto, no neki put nakon standby-a jednostavno wifi ne proradi. iskljucim i ukljucim wifi i skopca se odmah. eto, to su problemi sa sluzbenim ICS-om. GB je jad i bijeda sto se tice samog ponasanja u radu i odziva uredjaja u radu. sad sam na XTEAM-ovom romu i ni s njim nisam do kraja zadovoljan. ne pokazuje precizno stanje baterije i tako jos nekih par sitnica u radu... sto se tice koristenja, prvenstveno se koristi kao e-book reader i daljinski upravljac za multimediju, odnosno HTPC baziran na XBMC-u. tu i tamo se kakav mail procita, i klinci nesto odigraju kakve puzzle ili bojanku... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
![]() |
#407 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Citiraj:
http://dx.com/p/usb-female-to-male-c...y-s2-5cm-67186 http://dx.com/p/micro-usb-male-to-us...n8-more-101894 Zadnje izmijenjeno od: dfranc. 22.05.2012. u 23:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Premium
|
Hvala na odgovorima,malo sam guglao, i za hp touchpad izgleda mora biti ukljućeno i dodatno napajanje ,na taj njegov blentavi mikro usb izvod.Jedino još nisam uspio dobiti da mi vidi usb stik.Kopao sam po setingsima na androidu 2.37 i na web osu ,ali nigdje da nađem nekakvo ukljućivanje da proradi usb stik.pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Registered User
|
Dobila sam prije par dana Prestigio MultiPad 5080 Pro, sluzi mi za citanje i par programa koji mi trebaju za posao, i dosad nemam vecih zamjerki, zapravo, nisam ocekivala da ce biti ovako brz. Jos se navikavam na Android, ja sam Ipaq i Windows mobile dijete ![]() Imam problem sa otvaranjem internet stranica. Dakle, konfigurirala sam modem za wireless pristup, obzirom da sam ga dotad koristila samo u Routed PPPoE modu. Postavila korisnicko ime i pass, tablet je odmah prepoznao desetak wifi signala, ja sam odabrala svoj, upisala user name i pass, tablet ih je prihvatio, konektovao se, signal odlican, protok 150 mbps i dalje nista, ne ucitava ni jednu stranicu. Isto mi se desava i sa laptopom (nisam radila istovremeno sa laptopom i tabletom), i kada laptop potpuno odvojim od modema. Nisam restartovala modem, osim na dan kada sam ga konfigurirala za wireless. Šta da radim? Tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Registered User
|
Hvala ti, probacu cim stignem kuci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Registered User
|
uspjela sam napraviti wireless, tv signal se pojavio sam od sebe, stvar je u tome sto mu je trebalo 5 minuta da server prihvati izmjene u postavkama, a ja sam to tumacila nekom greskom, pa iznova zadavala naredbe, uglavnom, strpljenje je super, ko ga ima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hvala unapred! Zadnje izmijenjeno od: htc013. 01.06.2012. u 15:13. Razlog: dodavanje linka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Registered User
|
Prolistaj malo temu, već sam bio detaljno napisao -.- btw je neko probao najnoviji fix za xteam? piše da sad može overclockati proc na 1.2ghz? mrzi me ga flashati jer ne podržava hdmi izlaz, a treba mi...
![]() |
#420 |
Registered User
|
Hvala puno! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|