|
![]() |
#391 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Modifikacija hladnjaka 6600 GT
Posjedujem 6600 GT EE, koja radi na 550/1250 i malo se više grije. Na grafi je običan okrugli aluminijski hladnjak. Novi hladnjak ne namjeravam uzimat ni pod razno, več sam zamislio da uzmem jedan vent 92 mm i postavim ga iznad stock hladnjaka, tako da pokrije i memoriju. Bitno mi je da ohladim memoriju, a ako se pritom i temperatura jezgre spusti, odlično. Imam par pitanja: 1. jel to dobra ideja? 2. da isključim mali stock vent unutar hladnjaka ako stavim ventilator gore, ili da mu jako smanjim brzinu vrtnje? 3. kako da najlakše pričvrstim ventilator za hladnjak? (mislio sam na ove dvije plastične kapice stavit deblju žicu prema gore i jednostavno na žicu stavit vent) Evo, ovo je hladnjak: http://www.imagesforme.com/viewer.ph...00gt_tdh_2.jpg Svaki savjet dobrodošao
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#393 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
[URL="http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26542"] sorry žurim ovo je link na slićnu raspravu
![]() |
#395 |
Premium
|
imaš sliku moje grafe u attchu, ja sam izvadio zujalicu i nabacio gore vent od 80 mm : goood : (odgovor br9)
![]() |
#396 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
6600agp u quadro
e, sad znam da su quadro grafe za profesionalnu primjenu itd...al neznam dal bih ja imao ikakve koristi kada bih sa riva tunerom ovu grafu iz siga "moddao" u kvadro. počinjem raditi u lightwaweu 8 i rendanje jednog framea zna potrajat i preko 5min pa se pitam može li se nešto učiniti sa onim nvidijinim gelatoem pa da mi umjesto cpu-a grafa renda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
e daj mi reci kak da to napravim imo sm neki link i sve napravio kak treba restart kompa i nis se nije desilo
![]() |
#398 |
Premium
|
rendanje ti nema veze sa tvojom grafom, jedini koji sudjeluje u njemu su procesor i ram-i., graficka ti sluzi za shading, wireframe, odnosno okretanje modela u odredjenom programu stoga ako si poceo vec raditi u lighwave-u moddaj ju u quadro imat ces znatne promjene (otkljucavanje "prof" openGL).a sto se tice gelata, zaboravi to, to ti je obicna glupost, nvidia prtlja prste gdje joj nije mjesto. pozdrav
![]() |
#399 | |
Premium
|
Citiraj:
znam da kod rendanja najviše posla ima cpu. Ljepljenje tekstura, poligoni i takva sranja, to bolje leži grafi pa sam mislio da ako postoji mogućnost da se to prebaci na grafu...zar taj gelato stvarno nist ne valja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Premium
|
a cime se ti bavis u lighwave-u?pogledaj po malo ozbiljnijim 3d forumima koje programe ljudi koriste. maya, 3dmax, lighwave, modo...itd gelato ti je obicna probaganda koju nitko ne koristi www.cgsociety.com ...npr
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#402 |
Premium
|
aj reci kak ju modas da napravim po tvojem
![]() |
#403 |
Premium
|
još ju nisam moddao,al evo, u riva tuneru odes na costumize, low-level sistem settings, klik na instal(ak ti nvstrap već nije instan), graphics adapter identifications i stavis quadro.još nisam, jer sutra idem na jedan mali lan party, a i moram skinit drivere za quadro |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Premium
|
ceka kaj trebaju driveri za quadro ja sm u riavtuneru sve sredio
![]() |
#405 |
Premium
|
pa kad se modda u quadro i restarta win traži drivere za kvadro..mos ih skiniti http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Premium
|
da wtf ja sam u rivatuneru ve napravil i nikaj se nije promijenilo os screenshot
![]() |
#407 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ajd ak uspijes instalirat quadro drivere javi jer kad sam ja svoju modao nije mi htio quadro drivere instalirat neg mi je bacio error tipa - nije quadro grafa i nemre se instalirat, bla bla bla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Premium
|
Evo, kako radim tu i tamo u 3Dmax-u čisto da nešto radim dok čekam nove igre, u nadi da ću malo skratit vrijeme renderiranja modo sam svoju grafu prema uputama u Quadr...i sad...neznam jel to subjektivan dojam ali ono, imam osjećaj da ide brže...ne sad ono da sliku/animaciju koju je prije renderiro (bubam bezveze) 5 minuta sad završi za 2...ali ono, vidi se razlika... Budem sad napravio nekaj zahtjevnijeg, pa kasnije vratim na obične drivere, da vidim jel stvarno ima razlike i kolika je, jer ovo je ipak odoka.... I da, nakon modanja sam instalirao i quadro drivere te me ovo buni: ![]() Kome vjerovat? na 3 mjesta piše 6200 na jednom quadro...jel većina dobila ili? XD |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Premium
|
ja sam vec sve probo ne radi iam 6600gt od leadteka
![]() |
#411 | |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
3ds maxov rendering engine (ili defaultni ili mental ray) je daleko napredniji od bilo koje grafe. takve slike kakve ti ovaj moze izbaciti za sada jos samo mozes sanjati na grafama. grafe sluze (sto je i prirodno) za iscrtavanje previewa u realnom vremenu i naravno ubrzavanje u radu sa ortogonalnim projekcijama. tu se obrada tih slka umjesto na procesor salje na graficku. kad je u pitanju production rendering, stvar preuzima procesor i to je to. ako hoces ubrzati vrijeme renderiranja, imas par opcija:
toliko...
![]() |
![]() |
#412 |
Premium
|
...neznam jel to subjektivan dojam ali ono, imam osjećaj da ide brže... Nevolim se sam citirat, ali, kao što rekoh, imam osjećaj, što znači da nije provjereno...a sad je, i ostaje na osjećaju ![]() Što se gelata tiče, i njega sam isprobo, i slike ispadnu ljepše kad se na njem renderira, neg na defalutnom ili mental ray....nema nazubljenih rubova, ljepše boje... Samo radi manjih problema plug-in za 3Dmax (Amaretto)...konkretno, problemi oko materijala i tako, nadam se da će se popravit uskoro, ovo je ipak samo beta ![]() Budem postao par slikica renderirano sa default renderom i gelatom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Doktor znanosti!
|
Da se pohvalim danas sam kupio Gigabyte 7300GT ( Rout.. nije mi se dalo čekati ![]() Skroz sam zadovoljan..Prvi put igram San andres na max detaljima i ne šteka ![]() Everest kaže da je temp grafe 70 stupnjave... jel to previše? edit: idle je 63 stupnjeva. edit: full load 80 stupnjeva Zadnje izmijenjeno od: blozer. 14.08.2006. u 17:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
eto i ja bi htio modat hladnjak na svojoj grafi... imam xfx 6600gt, hladnjak izgleda ovako : http://www.pcpop.com/pcpopimg/05/2/2...-165649557.jpg jel netko ima tu grafu i jel modo kuler? ![]() ako je, zamolio bih fotografije ili barem neku ideju ![]() hvala ![]()
![]() |
#416 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
dobro, napravit cu to ovaj tjedan... a jel imas neku idjeu kaj da napravim sa kulerom na grafi? ocu nes custom napravit ![]()
![]() |
#418 |
Premium
|
![]() |
#419 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Dosta velike temperature...pogotovo za idle...za prvu ruku stavi neki 120mm vent da puse po njoj...a ako imash para najbolje bi ti bilo navaliti vf700... |
![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|