|
![]() |
#391 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#392 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#393 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Da puno ti je prevelika temperatura. Da probaj promjeniti pastu. Arctic silver je najbolja pasta po meni za sve pa isto tako i za grafu. Rijesi to sto prije da ne bi zotakica riknula a onda imas poveci trosak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#396 |
Premium
|
Evo raskopal sam cijelu grafu, bogami odšerafio sam svih 38 šerafa ![]() Najviše me zanima što s ovim jastučićima bijelim koji su na nekim čipovima, jel se to kupuje novo ili što s time napraviti, pastu najnormalnije ko na procesoru stavim 2x više nego na obični CPU (zbog površine) ili da razmažem po jezgrama ?? Situacija ovak izgleda nakon raskapanja: ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: kasko. 10.02.2010. u 01:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ostaviš jastučiće i staviš novu pastu na čip. Propušeš hladnjak i to ti je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Znam, kupio sam tam, zato i velim pošto su samo oni držali nema više toga kod nas. Ja sam ju iskoristio samo za mazanje bivšeg poliranog proca i freezera. Inače na silikonske čipove ne sjeda nikak, kažem najbolje je na bakrene površine nanosit, čak ni na obični heatsink se ne lovi bogzna kak. @kasko Osobno to rješavam tak da povučem crtu paste po sredini heatsinka (ne od vrha do vrha) i jednostavno nakeljim gore hladnjak. Ta metoda mi se pokazala puno boljom nek razmazivanje po cijelom heatsinku.
![]() |
#400 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#402 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
A kad smo vec kod toga, jucer sam jednu konfu sa 3870x2, E8400, p35-ds4 slagao/sređivao/čistio i zao mi je sto sliku nisam uzeo. Sve ove grafe zatrpane prašinom i sl nisu ništa, zalman 9700 na proc-u je bio toliko pun da sam ja umro od smijeha jedno 10 minuta od nevjerice. Ljudi čistite te sisteme svakih 3 mj. barem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#403 |
|
Što reći? Odlične temperature ![]() Sada si spreman za bench ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 31.01.2010. u 22:27. Razlog: čišćenje tipfelera |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
steat sto ja nisam svoju slikao kada sam stavljao vodeno.. na sve cipove pocevsi od gpu-a 1 i 2, mem cipova, shadera itd... je isla AS5 pasta, osim na neke voltage controlere di sam morao staviti neke jastucuce koje sam dobio sa vodenim blokom
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Dojam je da nisi bas sasvim svoj sto sendvic grafu ( koja si kako si primjetio i sama po sebi fino grije) guras pod taj furmark i ubijas ju bzvz . ![]() Sto se temp tice sad su super, eto kolko znaci ocistit grafu od prasine i nova pasta.. EDIT : halos me pretekao sto se tice furmarka...
![]() |
#406 |
Premium
|
Mislim da joj od 5 minuta neće ništ bit. A i temp su bile prihvatljive. Prašine nije bilo u hladnjaku, dok je paste po mom mišljenju bilo em previše na gpu-ima i nekim čipovima em se počela krutit ko glinamol je bila skoro. Znam da nije bilo zdravo baš, ali samo sam htio pokazati koliko sam zapravo dobio s time, znači prije je vent bio na 100% (što je dost na ovom turbaku od venta ![]() Dok se sad na FurMarku vent ne vrti preko 51% u najvećem mogućem loadu, a temp je opet u dosta dobrom stanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
od LemilicE
|
taj tvoj glinamol je na shader cipovima, a gpu je i meni imao previse paste (oba)
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
od LemilicE
|
Hitno pitanje.. u mogućnosti sam uzet još jednu gtx295, ali od BFGa, ne od ASUSa Također je dual pcb što znači da je SLI moguć.. Nemogu se sjetiti (nać) onu pločicu za spajanje 2 grafe.. to se dobije sa MBO ili sa grafom?? I dal će to tako raditi, pošto nije isti proizvođač? i kako se to clocka?? e da.. BFG je ona verzija koja već ima vodeno na sebi ![]() Za jedno 1700kn.. se uopće to isplati uzimat???
![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
u SLIu će raditi, a sad da li se isplati uzimati, isplati! Clocka se normalno, ko i da imaš jednu grafu, ali naravno, slabija grafa određuje max clock jer moraju biti sinkronizirane.
![]() |
#412 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
1700 kn je imho okej cijena, neznam ti za činjenicu jel idu dual pcb i single pcb zajedno (jel to bilo pitanje?) a Sli mostić se dobija nažalost (gamad sebična nvidijevska) samo sa matičnom. Znam pouzdano jer sam nedavno za sli kopao po ladicama i samo matične dolaze s njim, za razliku od crossfire mostova kojih imam punu ladicu jer dolaze (i) sa grafičkom i matičnom. Inače, idu zajedno grafičke od dva različita proizvođača, glavno da je isti model. Na postanom linku imaš još infoa, ako sam ja ili ostali nešto izostavili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dvije gtx295 kao i sve ostale novije grafe ne moraju bit sinkronizirane u SLIju, odnosno moze se svaka klokat posebno. Samo se makne kvacica u afterb. sa sinchronize..Isto je i u CF. Nema to veze koja je maticna. Afterburner ce vidjet obje grafe na svakoj ploci. Radile u SLI ili ne. btw. dvje gtx295 u kombinaciji za i7 i overclockom trose abnormalno puno struje. Za dx10 igre je ta kombinacija turbo overkill i velika je sansa da ce igre na visokim rezama sa aa(za kaj bi bilo logicno da se takav stroj koristi) naletit na probleme zbog malo memorije. Za benchmarkove je u toj situaciji CPU bottleneck skoro svugdje, osim u Vantageu. Kladim se bi dvije gtx460 1gb na dale iste ili slicne perf. u igrama zbog boljeg skaliranja i bolje driverske podrske. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.11.2010. u 18:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
|
Citiraj:
![]() To se odnosi i na ploče bez SLI supporta pretpostavljam?
![]() |
![]() |
#415 |
od LemilicE
|
kolko odgovora u malo vremena ![]() Jedva sam našao dual-pcb (da, moraju biti obje dual da bi radile u SLIju) na tržištu. ako netko zna još nekog sa dual-pcb 295icom nek mi javi, jer ovo 1700 je vani, a ne kod nas
![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Uf, šteta što nije ovdje i odmah dobavljiva...memorija po jezgri nije neka, ali mislim sasvim dovoljna za tvoj monitor i 1920 rezu za top u bilo kojoj igri. dvije karte različite brzine u sli rade bez problema, svaka na svojim postavkama pa preuzme posla koliko je sposobna... evo opet da postam sa slizone: Citiraj:
Inače, koliko ja vidim/guglam, ljudi iz prve ruke spominju da im uredno radi single i dual pcb u SLi setu. Potkrijepljeno fotografijama. Dakle, Mogao bi ti lijepo i kodnas ubost koju single pcb, ako se nađe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
|
![]() |
#420 | |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
![]() Već sam ti gore da single pcb i dual pcb idu u SLi, ali za to će ti biti potreban SLi bridge (nekad ga dobiješ uz matičnu, nekad uz grafu). Ja bih sebi osobno, da sam našao drugu, uzeo drugu i spojio ih u QSLi. Budući da ih trebam tražit povećalom, odustao sam. Btw, nemoj ni slučajno dat ovom pametnjakovicu s njuskala 2000kn, to je bila moja bivša koja je prodana za 500 kn manje. Ukratko, go for it ako ih nadjes drugu.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|