|
![]() |
#391 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Ma citao sam tvoju recenziju, i nekako vise naginjem nevidiji. E sad, kako ove nema na lageru jel bolja 4870 za 1599kn, gtx260 za 1799kn? Ili cak 4870 1gb za 1939... Sve je to shugavo ![]()
![]() |
#392 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
4870 je ko i GTX260 ali GTX260 ak bi kupovao uzeo bi model sa 216sp-ova jer je dosta brža (vrlo blizu GTX280)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#393 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
posto vidim da je tema malo zastranila da je vratim nazad na kolsjek evo ja piknuo drugu 9800GTX i krenuo sa SLI-jem i gle cuda ne radi kako treba ![]() to sam i ocekiva pa se nisam puno iznervira ali opet ![]() joj sta ja volim ove slikice ![]() OS: XP SP-2 32 bit Driv: 180.42 Reza: 1680x1050 uglavnom sta ne radi Crysis Warhead sve na max ukljucujuci AA16xQ4 (ili vec sta pise) = trenutacno rusenje igre (samo me vrati u vidoze), vracanje sve na max bez AA radi Far Cray 2 sve na max bez AA = radi, AA max = ne radi tj rusi se igra (samo me vrati u vidoze) 3DMark 06 radi na difolt postavkama bez rusenja nita ne cvili i ne tuli (mislim na plocu grafe napajanje) max portosnja koju sam izmjerio (cjelog kompa)je 530 W i to u Crysis Warhead, druge igre-programi su uspjlei natjerat max potrosnju negdje oko 480 W (je vrazji taj Crysis ![]() Jos moram probat nove drivere v - 181.20 i neke starije + moram se malo poigrat i pod vistom (ako mi ko moze reci jel bolje stavit 32 bitnu ili 64 bitnu) eto za sada toliko od mene, nastavljem sa kemijanjem i isprobavanjem veceras kad dojasem sa posla (ako ne dojdem pre kasno) ps- sve mi se cini da ce ove dvije (9800gtx) u prodaju za jednu GTX260 jer kad meni nesto ne proradi iz prve to ne proradi ni iz druge (dao bog da sa u krivu ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Par SLI Pitanja
Doslovno mi je uletila još jedna 8800 GTS od frenda. Znači, proc mi je overlockan na 3,8 GHz i imam 2x8800 GTS 512 MB. Složio ja to, pokrenuo 3D Mark 06 i neugodno se iznenadio. Score mi je bio manji nego sa jednom 8800 GTS, ali overclockanom. Sada su mi kartice na default taktovima. Dok sam imao jednu, ali overclockanu uspio sam doći do 14400 3D Markova, a sada najviše sa karticama na default takotvima do 13497. Isprobavao sam i sa SLI modovima - NVIDIA recommended, force alternate frame rendering 1 & 2, force split frame rendering. Najbolje rezultate sam dobivao po force split frame rendering i force alternate frame rendering 2. Ne znam da li je bitno, imam Taganovo modularno napajanje od 430W koje ima izlaze i za spojiti dvije grafičke. Evo i linka na score: ![]() Ajd ekipa, molim vas za pomooć. Imam još sastrane RivaTuner, ali mi on samo regulira brzinu vrtnje ventilatora na grafička. I drajveri su 183.50 Beta. Update - i sa isključenim SLI-om jedna grafička mi radi 13440 3D markova. Znači da mi očito SLI ne radi iako piše da radi... UPDATE (10.01.2009 - 12:02) SLI mi je proradio, moramo sam samo resetirati postavke drivera na defalut. Intersanto je čim nešto mijenjam u postavkama od drivera, npr. maximum frames to prerender etc. optimizacije, SLI ne radi... Sada sam na defualt postvkama drivera i default taktovima dobio 17899 tako-nešto. Budem postao rezultat u 3D Mark sekciji... Zadnje izmijenjeno od: mskvorc1. 10.01.2009. u 12:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
alo lega mskvorc1 jel ti to SLI ganjas na TAGANU od 430 W ??? mozda vise sugestija nego preporuka za prve testove SLI-ja mozda ne bi bilo lose uzet zadnje oficjalne drivere a ne betu koja zna imat po koji bug nikad ne znas jel zeza driver, grafa ili nesto trece, mada i kod oficjalnih drivera zna bit nebuloza tako da ni tu nisi 100% + de reci koje vindoze koristis, mislim da koristis vistu ali da budemo 100% daj se izjasni ti ++ de pokreni neku pravu igru a ne 3d mark jerbo ti 3dmark ne optereti napajanje i komp ko recimo Crasis ili Craysis Warhead ili vec nesto trece ili drugo npr Far Cry 2 ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Premium
|
@ante2 Da, na Taganu od 430W i radi skroz OK. Zavrtio sam Crysis Warhead Benchmark Tool i malo igrao, na Enthusiat postavkama na 1280x1024 bez AA i AF prosječni FPS je bio 40, najveći 66, a najmanji 23. Da, baš sam vidio da su izašli novi WHQL drajveri pa ih planiram staviti a bet maknuti. Ne koristim Vistu, koristim Windows XP Service Pack 3. Plus koristim RivaTuner koji mi kontrolira brzinu vrtnji ventilatora. Kao što sam naveo, nakon reseta postavki drivera, SLI radi bez problema, ali mislim da ja tu mogu još izvući ![]() @bluefield I ja sam se bojao da bi mi napajanje moglo biti malo, ali eto, za sada nije bilo nikakvih rušenja niti pada performansi naglih ni ničega, tako da je za sada sve OK ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Pa nije to MSI napajanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
a tagan je kao nesto ultra super marka i olicenje pouzdanosti i kvalitete? to nisu 3850, to su dvije gts-ice! ma super sve dok to radi, vjerojatno mu cijela konfa trosi cca 300-350W, samo kazem, dok malo nakloka, dok malo pusti vise soka i minus sto to napajanje zapravo i nije pravih 430W... ne treba se s tim igrati, vidio sam par rikavanja napajanja i crklih komponenti zbog toga, a bilo bi steta da mu se to desi jer ima stvarno finu konfu... a dancoo, stavljanje dvije grafe u sli nikada nije ni rezultiralo duplo vecim perf, a sto se tice isplativosti, ha cuj, svako ima svoje misljenje. Po meni je jeftinije staviti dvije 8800 gt/gts/gtx nego uzeti jednu gtx280 (pogotovo jer sad trenutno s novim modelima ne dolazi nista revolucionarno, ugl sve tehnologije koje imaju novi chipovi omogucene su i na starijima) a dobijes iste ili bolje perf. Naravno sve zavisi da li ti to treba i sto igras, a ima igara koje se jako lijepo skaliraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Moderator
|
Citiraj:
a kad si već spomenuo Fortrona PNF 350W ima 300W na +12V Tagan 430W ima 336W na +12V PNF 400W ima 348W na +12V Antec NeoHE 430W ima 396W na +12V ne velim da je ono malo no ti Tagani imaju dosta velik pad napona imao sam isti takav koji je cićao pod jednom GF 6800GT No opet sa Enerom 425W koji ima 396W na +12V sam tjerao Q6850 + HD4870X2
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#401 | |
Premium
|
Citiraj:
Konkretno ovo je moje napajanje: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Moderator
|
ako imaš mogućnosti nabavi kao što si i sam rekao .. zlu ne trebalo, a i za ubuduće
![]() |
#404 |
Moderator
|
Da znam Tagan 430W U15 odnosno Easycon Imao sam 430W U22 tj 2Force koji je identičan samo kaj Easyconn ima modularne kablove Fakat ne znam tko bi danas dao 725kn za to napajanje pored VX450W koji košta 200kn manje a snažniji je i bolji za te pare mogu dobit HX520 ako hoćeš modularca ili TX650 ak ne patiš na modularne kablove Ne moram ni spomenut koliko su bolji izbor ![]()
![]() |
#406 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
daj mi reci koju plocu imas tj komponente koje posjedujes. ja imam 9800gtx sli pa mozda mogu pomoc. cak ako treba imam jednu plocu msi platinum p7n viska tj mogu ti je posudit za eventualno testiranje sve zavisi odakle si jer sam ja sebi nabavio asus p5n-t deluxe. pa eto ak mogu mozda kak pomoc volio bi. iako i sam imam nekih sitnih problema (ne sa rusenjem nego sa performansama tj, vistom i driverima) dok na xpu ocigledno sve radilo super |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
SLI pad performansi
Prvo konfiguracija. core 2 duo e7300 @3.5ghz hladen ultra extremom 120, 2 x 2 gb kingston hyperx 800 DC, asus p5n-t deluxe, fortron 650w, 1 x 9800gtx 3dclub + 1 x 9800gtx gigabyte , 1 x 320 gb wd + 1 x 500gb hitachi obe kartice rade na istom taktu. sve je bilo bar sam uvjeren u redu na windows xp sustavu. pa eto dojadio mi dx9 i presao sam na vistu. ukratko problem: benchmark farcry 2 i ostale nisam probavo jer nisam vise imo zivaca vec 2 dana pokusavam skuzit sta to ne valja. uglavnom ovako hd4870 ima 100% bolji rezultat nego ja na sli 9800gtx u far cry 2 dok sam recimo call of juarez testao (jos prije) tamo sam nesto sitno bolji. i jednostavno nenzam zasto je to tako. prvo sam mislio da je do drivere isprobavo sam od starijih do ovih koje sada koristim 181.20 mislim da su ugl. pomocu drivera i 3d settinga dobio sam jednom 20% bolji rezultat nego inace. ali svaki puta kad pokrenem benchmark ili restartam komp pa opet pokrenem bench dobim losije rezultate. i dosta razlicite. recimo znao sam iskljucit sli tamo na driverima i jedna kartica mi dala iste rezutlate kao da je i sli. isto tako i fiziku pa opet ukljucit pa mi da malo bolje rezultate i tako tim igranjem sam doso do 20% onih sta sam spomenuo. al opet to nije nit priblizno dobro. sta mi je radit dali far cry 2 nevoli 9800gtx ili 9800gtx dobro ne radi na dx10 ,ah probo sam i sa dx9 ne mjenja se puno. jednostavno ko da postoji neka kocnica u svemu tome a ja to osjetim nemogu samo tako rezultati skakat simo tamo. ja bi bio jako zahvalan kada bi mi neko rijesio problem. jos jednom ovo se tice izrazito bencha na far cry 2 nesto slicno sam prije osjetio na woc. edit: zaboravio sam reci da je hd4870 radila na istim postavkama kao i moje kartice razlika je to sta je hd4870 radila sa q6600 na 3.0 al ipak sam ja zato svoj imo na 3.5 tak da.. postavke sve ultra high 1680x1050 aa 8x hd4870: average result 43 fpsa max 61 min 33 moje u prosjeku ovako average 20 max 40(ako) min 9 (nekad i nize padne) najbolji rez mi je bio average 33 max 58 min 20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
lurker
Datum registracije: Nov 2008
|
Da li je i kako moguce postaviti u sli xfx 8800gt 512 (PV-T88P-YHD4) i gigabyte 8800gt 256 (gv-nx88t256h) !?!? Probao sam, ali mi nvidia control panel ne nudi set sli configuration... MBO je xfx 680i lt |
![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Evo ovak...imam pitanje.... Danas sam slago SLI..........i sve ja to slozim...pokrenem neke igre(Crysis,CoD4,GTA4..itd)...odvrtim 3D Mark 06......i ne kuzim.... Nema razlike u performansama tj.....razlika je full mala...800 bodova....u 3D Marku... ZASTO????? CFG: AMD 6000+ Dual Core 3.2 Ghz nVidia 9800 GT 1024 mb x2 Gygabite 570i SLI 4 gige rama...DDR2 800mhz...imam XP pa ocitava 3 Frend mi je reko da je procesor pre slab.....jel istina ili nes drugo trebam slozit??? Zadnje izmijenjeno od: eXit. 17.02.2009. u 00:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da proc je slab za sli. Probaj ga jos clockat bbarem na 3,4Ghz, da vidis kak ce porast 3dcmark.
![]() |
#414 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
hmm, recimo da ti 3dmark score ubija procesor. kao i gta4, igra ionako ne koristi ni pola jedne 9800gt. No u cod4 bi se razlika morala osjetiti (naravno ukljuci u opcijama igre sli, nece sama od sebe raditi bolje iz nekog samo njima poznatog razloga). Crysis je barem meni kada sam se s time igrao vise skocio min nego max, tesko je bez pravih becheva nesto reci. Isto tako koristi zadnje patcheve za sve ako ces furati taj SLi (iliti ga nije samo neki test u pitanju) jer valjda pola igara koje izadje u pocetku ne funkcionira dobro sa sli/crossfire setupima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Registered User
|
Proc nemogu clockat vise....probo sam na sve nacine i nejde...bas je banana za clock..... dogo sam mu takt sa 3.0 na 3.2 i nejde dalje pa ako neko zna kako bi ga mogo jos dobit.... pls nek odg.....hvala unaprijed... |
![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Posto vec imas am2 maticnu mogao bi stavit phenom II, sad koji sam si odaberi. On ti je najisplativiji, a x2 7750 bi ti nesto dignuo performanse,ali pod uvjetom da ga oc-as, na 3,2GHz+. Ak nemas para onda si blago receno u banani.
![]() |
![]() |
#418 |
Premium
|
phenom 2 u am2 plocu....tesko ako je ploca ona koja mislim da je cak i najaci phenomi ce u njoj raditi dok sve zajedno ne ode u TPM jer bez obzira na gigabytovu tablicu podrzanih procesora ploca ima teskih problema s voltazom i pregrijavanjem kada se ubace 125W phenomi iako i dalje sumljam da covjek ima pravih problema, prije ce biti stvari koje sam spomenio proslom postu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Registered User
|
Ma gledo sam nes za maticnu...na gygabiteovoj stranici i posto je maticna AM2 socket ali podrzava AM2+ pise nes za proc da nece radit kao punom snagom i te neke sheme....a razmisljo sam o phenomu II....samo me muci kaj cu onda nejvjerovatnije morat i maticnu mjenjat.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Premium
|
a mozes am2+ procove iliti sve phenome. phenomi II su am3 procesori (osim dva koji su IMO malo preskupi za stavljanje na takvu plocu) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|