Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2008., 12:34   #391
manki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
pogledal sam na nabavi za svoju matichnu i pishe da podrzhava, a za napajanje mislim da je Chieftek....

i dodatno onda josh pitanje.....na koji nachin se povezuju kartice u crossfire? dobijem kakav kabel uz njih?
pa jel potrebno onda kakvo dodatno hladjenje? i koliko bi bio miran vremenski (plan mi je jedno 2-3god vrtiti igre na high i nishta ne kupovati...)?

Zadnje izmijenjeno od: manki. 14.08.2008. u 13:15.
manki je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 13:45   #392
LuxZg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Da, tvoja matična podržava CrossfireX.
Ako je napajanje Chieftec 700W onda će itekako dovoljno biti. Da budeš siguran otvori bočnu stranicu pa "poviri, piše ti velikim slovima na napajanju uvijek, i trebalo bi biti vidljivo bez dodatnog rastavljanja kućišta. Ako je zbilja to, onda nemaš frke, i imat ćeš na njemu dva PCIe 6-pin konektora i to ti je taman za dvije 4850 kartice (svaka ima jedan takav konektor za struju, dakle u svaku uštekaš po jedan kabel)
Sve grafičke su iste, dakle svaka 4850 kartica je sposobna da s istom takvom radi u CrossfireX.
Kabel (bridge) ćeš dobiti sa svakom 4850 koju kupiš, dakle dobit ćeš 2 bridgea ukupno, ali jedan ti je dovoljan.

I samo preporuka da si osiguraš dobru ventilaciju kućište kad to radiš, jer će ti vjerojatno biti dosta vruće u kućištu... Dakle bilo bi dobro da imaš MINIMALNO jedan 120mm vent koji usisava zrak u ukućište (idelano da puše po grafičkim karticama s boka) i jedan koji će vući vruć zrak van (idealno otraga kod napajanja)

Pozdrav!
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise
LuxZg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2008., 13:49   #393
manki
Premium
Moj komp

puno ti hvala, budem pogledal koje je tochno kad dodjem doma...

EDIT: evo burez me sad zval, pa sam ga pital da pogleda....
proizvodjach je FORTRON...
Staro 14.08.2008., 14:01   #394
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Kao što sam i obećao, evo i teksta kako najbolje iskoristiti S1.

Blokovi od S1 sam koristio za naponske regulatore, dok sam za memoriju koristio OCZ bakrene blokove.

Uglavnom, pogledajte (nije veliko, 2,5Mb):

http://rapidshare.com/files/13726106...rev.2.pdf.html
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 14:17   #395
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor manki Pregled postova
puno ti hvala, budem pogledal koje je tochno kad dodjem doma...

EDIT: evo burez me sad zval, pa sam ga pital da pogleda....
proizvodjach je FORTRON...
Forton od 700W je i više nego dovoljan,a za hladđenje preporučam dosta prozračeno kučište jer mislim da nemožeš staviti na obje grafe S1 hladnjak
Kimi je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 14:21   #396
manki
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Kimi Pregled postova
Forton od 700W je i više nego dovoljan,a za hladđenje preporučam dosta prozračeno kučište jer mislim da nemožeš staviti na obje grafe S1 hladnjak

ok, znachi ne kupujem nikakav dodatan hladnjak....

kad si rekao prozrachan, jesi mislio na to da skinem stranicu pa da bude prozrachan ili kak je Lux rekel, da nabavim dodatni ventilator?
Staro 14.08.2008., 14:45   #397
Valg
Guest
Moj komp

ATi Radeon 4850 HD susreće Accelero S1 rev.2
Svi već dobro znamo da je 4850 HD vrhunska video kartica, i s obzirom na cijenu po kojoj se
nudi, trenutno je best buy do 1500 kn. Najveće mane ovog komada hardware-a je taj što
usprkos mikro-kontrolerom upravljanoj brzini vrtnje samog hladnjaka, hlađenje ove kartice
nije optimalno, i u najmanju ruku dramatično (85°C bez opterećenja sa 800 r/pm-a, do 95°C u
punom radu sa cca 1450 r/pm-a). Bez obzira na to, ova kartica se jako dobro overclock-a, ali
zbog same temperature se već zapinje o kamen spoticanja.
Jedna od mogućnosti smanjenje same temperature je ručno upravljanje brzinom vrtnje samog
hladnjaka. Odlični rezultati se ostvaruju sa 40% brzine vrtnje (cca 3800 r/pm), ali posljedica
toga je i prilično bučniji sustav. Naravno, s tim se također „hodnici“ hladnjaka ispunjavaju sa
dodatnom prašinom, a rotor i stator na ventilatoru također pate (zagrijavanje dovodi do bržeg
starenja komponenti i pregaranja namotaja bakrene žice na samom rotoru).
Mnogo učinkovitije je ugradnja novog hladnjaka, i to Accelero S1 rev.2 na ovu karticu. Da bi
vam olakšao taj postupak, i pomogao vam da maksimalno iskoristite ovaj vrhunski hladnjak,
poklanjam ovih par redaka upravo vama.
PRIPREMA:
Prije nego što počnete samu ugradnju novog hladnjaka, bitno je pripremiti stvari koje će te
bezuvjetno trebati, i bez kojih će vam suživot sa ATi 4850 HD biti mnogo ljepši.
Obavezno:
- Accelero S1 rev.2 [165kn]
- Sharkon 120mm / 1000 r/pm Cooler [50kn] (ili neki drugi od 120mm)
- OCZ BGA Cooper Heatsink [25kn] (ili slični pasivni blokovi za GPU memoriju)
- Zalman Silver Paste [25kn] (Artic Silver, Spire Silver i druge termovodljive paste)
- Plastične vezice 4 kom. [2kn] (ili žica za vezanje el. vodiča)
- Uhu momentno ljepilo [18kn] (može Loctite, ali klasični bez dodatka gume, tj. manje
agresivno brzo ljepilo)
- Elektronička kliješta (poslužit će i „konbinirke“)
- Mini brusilica od 25W (može i bušilica manje snage sa brusnim kamenom i
regulatorom brzine okretaja)
- Set malih i srednjih križastih bitova (ili odvijač „vulgaris“, s tim da pazite da ne
oštetite vijke, tj. „izglodate“ glavicu vijka)
Opcionalno:
- CD-Rom Audio kabel [ukradite iz nekog „smeće“ kućišta] (onaj što se koristio za
direktno spajanje na matičnu ploču radi mogućnosti korištenja audio konektora na
samom optičkom uređaju)
- Malo strpljenja i mirna (ženska) ruka (na ramenu) ☺
Nakon što ste sve pribavili, potrebno je ukloniti stari hladnjak. Možda sam staromodan, ali iz
iskustva se držim toga da se prvo odstrane okolni vijci, pa tek onda vijci koji su neposredno
blizu jezgre grafičkog procesora. Samim time ste sigurni da prilikom odvijanja ostalih vijaka
nećete neposredno „okrhnuti“ dio same jezgre.

Dakle prvo vijke okolo jezgre, pa onda zadnja 4 vijka koji se nalaze na „X“ zaštitnoj pločici.
Vijke i pločicu sačuvajte, jer u slučaju da vam grafička kartica ipak otkaže, vratite stari
hladnjak i reklamirajte. ☺
Kada ste skinuli stari hladnjak, upotrijebite suhe Paloma maramice te očistite jezgru od
termovodljive paste, i memorijske čipove od „masnoće“.
Pošto uz Accelero S1 rev.2 dobijete 8 aluminijskih blokova za memoriju, te 2 bloka koji vam
ne odgovaraju za ovu karticu, morate nabavite 8 dodatnih blokova. Ja sam se pak odlučio za
OCZ bakrene blokove, koje koristim već duže vrijeme. Masivni su i imaju uska rebra, te
odlično odvode toplinu. Ako ne možete doći do njih, umite slične bakrene blokove, na tržištu
ih ima dosta (pogledajte u Links-u, M-San, Elkotek i slične prodavaonice).

Za hlađenje memorijskih čipova mogao sam koristiti i aluminijske koji dolaze uz Accelero, ali
mi se čine jako loši za tu namjenu. Prelagani su i imaju samo 5 rebara, te ih smatram
jeftikaner nužnim zlom. Ali never mind...
Blokovi su samoljepljivi, te kad ih montirate na čipove, dobiti nešto slično ovome:

Kad ih nalijepite na memorijski čip, laganim pritiskom palca utisnite memorijski blok 10ak
sekundi, i uvjerite se da sigurno drži (zamislite da se odlijepe usred igranja omiljene vam igre.
Znam, jako loše zvuči...).
Kada ste osigurali svih osam memorijskih čipova, vrijeme je da još zaštite i ostalu elektroniku
koja se grije na ovoj kartici.
Prije nego što krenete koristiti blokove od S1 hladnjak, pripremite si kliješta/konbinirke i
brusilicu/bušilicu sa brusnim kamenom. Pošto između kondenzatora nema mjesta za punih 4
bloka, jedan blok valja skratiti za jedno rebro (od nekud mi je ovo poznato, Biblija, Knjiga
postanka... Naaahhh...). Pripazite na prste, i od strane brusilice i od strane zagrijavanja bloka.
Možete koristiti i škripac, ali u tom slučaju bi se aluminij lako mogao savinuti i početi taliti.
Polako uz pomoću kliješta je bolja opcija. Trebali bi ste dobiti ovakav komad bloka:

Sada si fino uzmete još tri bloka, i polijepite ih zajedno sa ovim jedan uz drugi, te bi ste
trebali dobiti ovakav prizor na vašoj video kartici:

Još malo pa smo gotovi sa blokovima. Ostala je još 8 elektroničkih sklopova koje treba zaštiti
od pregrijavanja. To su ovih 8 iznad aluminijskih hladnjaka.
Pošto je površina za lijepljenje jako mala, siguran sam da će blokovi nakon par sati otpasti.
Zato uzmite 3 komada aluminijskih blokova, i na ljepljivi sloj kapnite pola kapi Uhu super
ljepila, te komadićem papira tanko razmažite da bude skroz glatko, skoro kao i da nema
ljepila (to je ipak agresivna kemikalija koja može (ali ne mora) oštetiti vašu grafičku karticu,
zato stavite jako malo i razmažite, te zalijepite.
Ok, ovaj dio posla je gotov, sada se možete baciti na ostatak hladnjaka. ☺
Nanesite pastu u tankom sloju na jezgru grafičkog procesora, te pripazite ako koristite
srebrenu pastu da vam se ne „prelijeva“ preko jezgre. Srebro je vodljivo i sigurno ne želite
vidjeti plavi dim iz kućišta. 
No dobro, postavite hladnjak zajedno sa 2 plastična „čepa“ koji ga osiguravaju čvrsto na
mjestu. Tu ne bi trebalo biti problema, imate 4 vijka i slijedite upute koje ste dobili sa
hladnjakom.
Ok, hladnjak leži na grafičkoj, ali još jednom pogledajte da slučajno heatpipe-ovi nisu
pomaknuli ili odvojili blokove sa memorije (prolaze tik iznad memorije).
Kad je sve gore, priključite grafičku karticu na računalo i provjerite dali radi.
Radi? Ok, sa GPU-Z bi ste trebali očitavati temperaturu u rasponu od 50-55°C, a i manju. Sve
više vrijednosti od toga bez opterećenja bi značile da ste stavili ili previše paste, ili hladnjak
nije dobro „sjeo“ na jezgru, te ponovno postavite hladnjak i ispravite svoju grešku.
Sad sve paše? Odlično, vrijeme je za montažu 120mm hladnjaka. Najbolje bi bilo da ga
postavite tako da puše po memorijskim čipovima i po 2 heatpipe. Ako nemate 120mm,
koncentrirajte se na memoriju, jer pipe same dobro hlade jezgru, dok memoriju sama treba
određeni „propuh“. Ja sam se odlučio ovako montirati hladnjak:

Sa plastičnim vezicama (spojite 2 kao jednu, jer jedna sama je prekratka) povežite hladnjak na
2 kraja provlačenjem vezica kroz aluminijska rebra i između jedne heatpipe. Zategnite te
odstranite višak. Možete koristiti i žicu za montiranje, ali nije baš previše fancy za gledati.
Možete hladnjak zalijepiti za aluminij na S1 sa super ljepilom, ali nisam baš siguran da će
dugo držati. Budite kreativni. ☺
Još malo pa samo došli do kraja. Sigurno se pitate što će mi pobogu onaj kabel za CD-Rom!?

Pa, pošto mi se nije svidjela ideja da svoj 120mm hladnjak spajam na ploču ili direktno na
molex konektor, te samim time razvlačim žicu po kućištu, sjetio sam se da ti stari kablovi
imaju konektor koji odgovara istom onom koji napaja hladnjak na stock hladnjaku ove
grafičke kartice. Odsijecite taj bijeli konektor sa 4 žice.
Trebaju vam samo dvije: crna i crvena.
Ako gledamo konektor, crnu je potrebo premjestiti na krajnju lijevu stranu, a crvenu odmah
do nje. Ostale žice iščupajte i bacite. ☺ To bi izgledalo ovako:

Na ventilatoru imate 3-pinski konektor, te spojite crvenu na crvenu, crnu na crno (crna 0V,
crvena 12V). Najlakše vam je to napraviti tako da sa bijelog 4-pin konektora ove 2 žice
(crvena i crna) ogulite 2mm te presavijete uz plastiku, te ugurate u rupice na ženskom 3-pin
konektoru od ventilatora. Ovako to kod mene izgleda (slikano mobitelom .

Naravno, spoj malo ojačajte izolacijskom trakom, da se prilikom čišćenja kućišta ne iščupa. ☺
Čestitam! ☺ Upravo ste montirali svoj S1, te će te sigurno dugo uživati uz vašu 4850 HD
karticu! ☺
Samo za primjer, meni moja 4850 bez opterećenja radi na 32°C.

A overclock je također bolestan: ☺

Ja se još samo ispričavam zbog slika koje su slikane sa Nokiom 6300 na 1600*1200. Za kraj,
slika moje „kante“:
Odabrao: Đelo Hađiselimović ☺

Autor teksta: Valg
Staro 14.08.2008., 14:51   #398
manki
Premium
Moj komp

pa to sve isto pishe u onom linku kaj si stavio....

EDIT: moje pitanje je iznad ove kobaje....
Staro 14.08.2008., 15:01   #399
Valg
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor manki Pregled postova
EDIT: moje pitanje je iznad ove kobaje....
Fortron od 700W koji ti posjeduješ bi trebao (i bit će) dovoljan za 2X 4850HD.

S1 je prilično masivan (pogledaj slike), pa neće moći stati (možda) jedna do druge.

Moj savjet ti je da uzmeš 2X 4850 i na jednu montiraš S1 (imaš gore postupak).

Tu sa S1 stavi kao donju, jer ti Crossfire kabal može nesmetano spajati kartice.

Također vidim da imaš prilično dosta mjesta između 2 PCI-EX 16 slota, tako da bi i išla 2X S1, samo bi morao rezati aluminijske platine na S1 tako da možeš provući crossfire kablove od jedne do druge.

Sve u svemu, prvo ograničenje pogledaj u ploči (razmak između 2 PCI-EX 16 slota), pa tek onda kako bi bilo da režeš aluminijski dio S1.

Izvedivo je, ali treba malo truda i par sati posla.

EDIT:

http://www.links.co.jp/html/press2/i...0fxds4-b01.jpg

Ovo je tvoja ploča, ima dosta mjesta za 2 S1 hladnjaka.

http://www.pcsilent.de/jsp/images/pr...ctics1r2_2.jpg

S1 ima baš jednu heatpipe-u tamo gdje prolaze 2 crossfire mosta, ali možda bi se i dalo obraditi (rezanje aluminija i lagano motanje jedne pipe).

Za SLI nije bed, jer je most samo jedan i možda je malo duži.

http://www.xmaestro.com/storage/2007...ccelero_s1.jpg

U svakom slučaju mislim da može.
Staro 14.08.2008., 15:07   #400
manki
Premium
Moj komp

puno hvala

nego josh kimi i lux nek odgovore ili ti ak znash....
jedan prijedlog je bio da ne kupjem hladnjake nego da prozrachim kucishte...kako (dodatni fan? ili skinem stranicu)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2008., 15:21   #401
Valg
Guest
Moj komp

U svakom slučaju možeš jednog montirati bez beda (na nižu grafičku).

Ako bi uspio staviti oba hladnjaka i mostove, nebi bilo mjesta za 120mm fan direkt na cooler, ali uvjek možeš montirati jedna 120mm tako da puše okomito na obje grafičke tj. na oba S1 hladnjaka.

Ovako to zamišljam:

Staro 14.08.2008., 15:38   #402
manki
Premium
Moj komp

josh jednom puno vam hvala svima....buduci da se ne kuzhim u hardware ochekival sam da me budete popljuvali, ali niste i svaka vam dala
Staro 14.08.2008., 16:07   #403
LuxZg
Premium
Moj komp

Pa idemo ovako nekako..

Varijanta 1 je da imaš 2x 4850 sa stock hladnjakom, i da dodaš 2 veća ventilatora da ti dobro ventiliraju kućište
Varijanta 2 je da samo skineš bočnu stranicu, ali ti to može biti ok jedino ako imaš klimu pa će ti hladni zrak uvijek biti dostupan

Varijanta 3 je ovo što je Valg rekao, a to je montiranje Accelera S1. Sad sam došao doma pa sam stigao pogledat matičnu, i istina - imaš cijela 2 slota između 2 grafičke, dakle stao bi ti bez problema S1 na obje grafičke, i to skupa sa 120mm ventom (zauzima nešto manje od 3 slota kad zbrojiš grafu+s1+vent). Ali zato kaj je to sve x2, to je to oveći paket hardvera, i ako imaš BILO kakvu dodatnu karticu u slotovima ispod grafičkih to će ti biti samo hrpa problema. Ako je ovako "čista" situacija, možeš sa 2x S1 napraviti što god ti padne na pamet.
Što se bridgea koji spaja kartice tiče, ne treba nikakvo piganje, rezanje ni ništa, samo se provuće između limića od S1 i sve 5. Ono što je meni onako hm-hm..upitno.. CrossfireX bridge je fixan, i mislim da je prekratak ako imaš ovako veliku rupu između grafičkih. Ali onda si sigurno dobio s matičnom drugi. Sorry, al malo sam lijen po ovoj vrućini ić kopati po kutijama da vidim koliko je dug bridge koji sam ja dobio :/ al ak nemreš drugačije provjerit viči pa idem ja prokopat po kutijama..
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise
Staro 14.08.2008., 16:25   #404
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Mislim da bi bilo najbolje staviti S1 na obje,s tima da ti je to ukupno 250-300kn za hladnjake,i još staviti par 80 ili 120mm hladnjaka(30kn po komadu) i imaš super konbinaciju
Staro 14.08.2008., 16:26   #405
manki
Premium
Moj komp

nisam nishta lijen, ali sad sam doshel doma i putujem odmah u Slavoniju pa me nema...
javim se sljedeci tjedan
Staro 14.08.2008., 17:40   #406
tocka
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
cek, cek, cek ak kupim S1 rev2 onda cu morat rezat ovo na jezicu?
Znaci sa jezicima kaj dolaze sa karticom.
tocka je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 17:50   #407
Valg
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Kimi Pregled postova
Mislim da bi bilo najbolje staviti S1 na obje,s tima da ti je to ukupno 250-300kn za hladnjake,i još staviti par 80 ili 120mm hladnjaka(30kn po komadu) i imaš super konbinaciju
Neće 120mm stati između 2 kartice, ali jedan od 120mm stane odozgo da propuhuje po obje kartice.

Mislim da se može naručiti bridgovi sa dužim vodovima, ali ne znam točno gdje i dali uopće ima kod nas.
Staro 14.08.2008., 18:58   #408
rap_4_life
Premium
Moj komp

rap_4_life's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
Što se tiče 7900GS->4850 to bi sigurno osjetio.. Evo jedna korisna tablica za takve koji "nisu sigurni dal se isplati", a neda im se tražit bencheve i rezultate..

Što se napajanja tiče, bojim se da će biti preslabo, ali sve ovisi i o drugim komponentama.. Al mislim da ćeš na kraju ipak morati kupiti neko napajanje tipa tog Chiefteka 450W. Ja na njemu guram 4870@790/1100 + E4400@3.2GHz, dakle tebi će isto raditi bez problema osim ako imaš 10 diskova i sl

Za zalmana ne bih znao, to prepuštam ostalima Čini mi se da je bilo govora već o tome, možeš pretražit malo ovaj thread i onaj od "4800 serije"
Ok, budem jos pogledao za zalman, hvala na odgovoru i tablici, izgleda da bi se pošteno vidila razlika između te 2 graficke. pala je odluka, uzimam HD4850 cim prodam ovu 7900GS .
rap_4_life je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 19:00   #409
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
Neće 120mm stati između 2 kartice, ali jedan od 120mm stane odozgo da propuhuje po obje kartice.

Mislim da se može naručiti bridgovi sa dužim vodovima, ali ne znam točno gdje i dali uopće ima kod nas.
Ma ja sam mislio stavtii na kučište,da bi se dobio protok zraka
Staro 15.08.2008., 19:49   #410
LuxZg
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Valg Pregled postova

Da, hoće, stati će i kartica i S1 i 120mm vent, pa i 2x 120mm ventovi ako treba. Imam takav setup, i zauzima manje od 3 slota (gledaj sliku matične, ima 3 slota na raspolaganju, taman). Istina, možda bi mu bilo bolje uzeti ili low-profile 120mm ventove, ili Turbo Modul, da lakše "dišu", ali stane i ovako, 100%.

Kaj se tiče bridgea, to je jedini potencijalni problem. Ali ak se ne varam, takve "nestandardne" matične onda dolaze sa bridgeom u pakiranju.
Staro 15.08.2008., 21:16   #411
novikomp
Registered User

Zanima me koju se vise isplati uzet sapphire 4850 1GB(1619kn) ili gainward 4870 512Mb(1799kn)
Hvala
novikomp je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2008., 21:24   #412
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor novikomp Pregled postova
Zanima me koju se vise isplati uzet sapphire 4850 1GB(1619kn) ili gainward 4870 512Mb(1799kn)
Hvala
Dvije HD4850 512 ako imaš CF ploču.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2008., 21:30   #413
LuxZg
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Dvije HD4850 512 ako imaš CF ploču.
I 2200kn..

Ja bi uzeo 4870 iskreno. Bolji cooler, brža memorija. Ili bi čekao 1GB 4870
Staro 15.08.2008., 21:32   #414
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
I 2200kn..

Ja bi uzeo 4870 iskreno. Bolji cooler, brža memorija. Ili bi čekao 1GB 4870
Ah, da, hladnjak je preheben...toliko dobar da S1 je must have
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2008., 22:15   #415
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

argh ljudi...

stanu s1 na crossfire izvedbi. nista se nemora rezati od hladnjaka ni nabavljati duzi crossfire bridge...

sad me nema doma, ali kasnije postam slike o cemu se tu radi. strpite se josh par sati svi
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2008., 15:06   #416
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
cekamo...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 08:47   #417
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

zaboravih i nisam stigao, evo nakon posla dolaze, promise
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 12:35   #418
LuxZg
Premium
Moj komp

Da, da, to si rekao i prije 3 dana ;D Nevermind, znam kako je, ja nikako da napravim jedan video koji sam obećao tu ekipi za HiperFlow vent
Staro 18.08.2008., 23:33   #419
ReNNO
Premium
Moj komp

ReNNO's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Istina, možda bi mu bilo bolje uzeti ili low-profile 120mm ventove
Gdje bi se kod nas moglo naci low profile 120mm ventilatora?
ReNNO je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2008., 18:29   #420
LuxZg
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor ReNNO Pregled postova
Gdje bi se kod nas moglo naci low profile 120mm ventilatora?
E iskreno - nemam pojma.. Nisu mi nikad zatrebali..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno